Regisztráció Blogot indítok
Adatok
takysoft

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hétvégén Erdélyben, a Torockói-hegységben túráztam: szombaton a Jókai Mór Emlék- és Teljesítménytúra 55 kilométeres távjának teljesítésével kezdtem meg a környék felfedezését, vasárnap már a sűrűjébe is belevetettem magamat a Torockó túra 35 kilométeres távjának végigjárása közben. A szombati túra…..
Téli túrákon, természetjárásokon nélkülözhetetlen kellék lehet a cipőre felszerelhető csúszásgátló más néven hómacska. Szokás hágóvasnak is hívni, de az azért egy jóval komolyabb szerszám elsősorban hegymászásra való mint természetjárásra. Ahogy az életben mindenhol itt is vannak…..
A jelek szerint az elmúlt hónapokban egy kő alatt éltem (esetleg szatyorban), mert teljesen elment mellettem, hogy az archive.org nem csak elkezdte összegyűjteni az univerzum összes C64-es programját, hanem rögtön böngészőből használható emulátorba is bedolgozta őket. Nekünk csak annyi a teendőnk,…..
Amióta Orbán kilövési engedélyt adott Vona Gáborra, a komplett fideszes genyósajtó rászállt a Jobbikra és elnökére. Nincs határa az alpáriságnak: befotóznak Volner János szeretőjének szoknyája alá, Terry Black-kel buziztatják Vonát, lejárt szavatosságú sztorikból taknyolnak össze lejárató…..
Van, aki szereti, van, aki ki nem állhatja. Van, aki megveti, van, aki csodálja (Megígérem, nem fogok rímekben beszélni). Sokan költöznek Amerikába egy jobb, és újabb élet reményében, hogy megvalósítsák az álmaikat, majd fejüket vesztve rohannak hazáig. Az amerikai életstílus nem való mindenkinek. A…..
takysoft 2016.11.23 15:08:59
A magázódás nem bonyolult. pár szabálya van csak. Plhogy sosem "tetszikezünk".
És a "Jó napot!" mindig működik. Férfival, nővel, reggel, este, éjjel stb... akkor is ha te vagy gyerek.
A Jó reggelt/estét kedvesebb és pontosabb az adott napszakban, de a "Jó napot!" mindig működik.

Csókolomot nem köszönök. A "kezét csókolom" 100 éve kihalt... máshol meg csak a csajomat :D

Kit hogy?
Ez sem bonyolult. Ha hivatalos keretek vannak, (pl posta, iskola, vagy tárgyalás) akkor alapból magázódás.
Ha kötetlenebb a dolog (pl focimeccs, majális stb.), akkor kérdés hogy van-e valami alá-főlérendeltségi viszony (pl egyik fél a másik főnöke, vagy valamelyikőjük lényegesen idősebb).
Ha van, akkor magázódás, egyébként tegeződés.
Korban hozzád közel álló embert a moziban pl simán tegezhetsz.

A magázódásből persze könnyen lehet tegeződés. Ezt minden alkalommal a fölérendelt fél kezdeményezi (főnök, vagy idősebb fél).
(vicces a szitu, ha valakinek nálánál jóval idősebb beosztottja van... pl 25 éves főnöknek 60 éves beosutottja... ilyenkor talán inkább a kor számít, de az a munkahely jellegétől is függ)

Ha nem te vagy a főlérendelt fél, ne kezdeményezz. Csak látod, ha a másik 30évvel idősebb nálad...
Ha pedig te vagy, akkor ne légy bunkó.
Aki a másiktól elvárja a magázást, adja ezt meg ő is.

Pár iskolai tanárommal volt ilyen gondom. Meg egyik exem nagypapájával...
Attól a pillanattól, hogy ők letegeztek, automatikusan tegeztem én is őket. így működöm. Mondhatjuk, hogy nem voltam náluk valami népszerű, de ha nem tetszik nekik, kapják be :P
Ők döntik el, hogy mi lesz... tegeznek vagy magáznak.... én idomulok. de egyioldalúan.

Cikkre reagálva:
Amerikában amúgy tényleg mindenhol zászló van? Én ezt olvastam pár helyen.
A videojátékokat hiba lenne elkönyvelni a féktelen öldöklés és agresszió skatulyájába. Rengeteg olyan program létezik, amely nem csak a játékmechanizmusaival, de megjelenésével is már művészeti értékeket képvisel. Ezekből hoztunk el nektek most öt kiváló játékot! Seasons after Fall..
Korábban hiába foglalták bele az Alaptörvénybe, hogy a felnőtt gyerekek kötelesek gondoskodni a rászoruló szüleikről, ez kevésnek bizonyult ahhoz, hogy az idősotthonok be tudja hajtani a gyerekeken, amibe a szüleik eltartása kerül, és amit nem fedez a kevéske nyugdíj. A próbaperek kudarca után jött…..
A világ sosem látott Pokémon-lázban ég,  a Nintendo részvényei az egekbe szöktek,  már népszerűbb, mint a pornó és a Tinder együttvéve.  A játékosok kimennek a szabadba, és mindenki játszik, mintha muszáj lenne,  közben pedig különféle veszélyeknek teszik ki magukat, többeket kiraboltak a vadászat…..
Tombol a kánikula (amikor épp nem az eső szakad), ilyenkor nincs is hűsítőbb élvezet, mint elnyalogatni néhány gombóc finom fagylaltot, vagy betolni pár jégkrémet.  A fagylalt és a jégkrém szavakat többnyire szinonimaként használjuk a mindennapokban, holott alapvető…..
Még én sem hittem volna, hogy ilyen létezik, de Kínában van használható, rendesen működő okosóra kettőezerhaszáz, azaz 2600 forintért. Nem egészen 9 amerikai dollárért. Ez már az én szememben is a hihetetlen kategóriát veri. Best buy termék tesztje következik!..
takysoft 2016.07.26 15:06:03
@mrgergoke:
Lépésszámlálónak oké, de technikailag az már amúgy is mindenben van. Telefonban is, band-ekben is.
Túrázáshoz egy telefon GPS úgyis jobb. Ha valaki komolyabban fut, az is vesz valami gps-es karórát vagy band-et (ami úgyis drágább lesz, mert a gps eszi az akksit azért)

Alvásmonitor? most komolyan, pulzusmérő nélkül mit monitorozik?
Meg hát ha valami 1 nap alatt lemerül, akkor éjjel úgyis töltőre lesz dugva, vagy nem? Már ha kibír egy napot az ilyen...

Órának meg gyenge. Könyörgöm, órának a legtöbb drága okosóra is gyenge még :D

Ez 15 éves kispistike játéka 2 hétig. másra nem túl jó. Főleg nem hosszútávú használatra.
Már régóta érik a gép tesztje, de valahogy csak most jutottam el idáig. Sosem volt még quadcopterem, de a sors megáldott eggyel, ugyanis még tavaly ősszel nyertem egy ZhiCheng ZC Toys Z1-et egy Banggoodos nyereményjátékban. A képek alapján nem tűnt rossznak, meg egy gyors lecsekkolás után láttam,…..
Hány izlandi sorozatot vagy akár filmet tudsz mondani fejből? Én se sokat. Évtizedekkel ezelőttről emlékszem a Nonni és Manni című gyereksorozatra, illetve annak idején láttam a 101 Reykjavíkot is, ami úgy emlékszem, hogy akkor tetszett, de azóta sajnos elolvastam az alapjául szolgáló könyvet…..
Fotó: Krumpli Béla A múltkor éjfél előtt egy kicsivel megettünk 1 kg fagyit ketten. Jól esett. Közben arról beszélgettünk, hogy mennyire jó felnőttnek lenni, senki nem mondja, hogy ilyet nem szabad csinálni...
Vitéz Sinka Brigitta- az ország Bici nénije- 83 éve tartó sakk sportolói karrierje során mindig is fontosnak tartotta a fiatal tehetségek felkutatását, ösztönzését. Amikor gyerekek részére sakk szimultán partikat kezdett adni és szervezni, belátta a motiváció szükségességét…..
takysoft 2015.05.29 15:02:33
@Túrós: szerintem nem.

és ha megengeded, hogy a saját stílusodban válaszoljak:

"te mi a szart keresel a blogján?"
Boldog ország az, ahol a hazai politika egyik fővadászának épületes nyilatkozata nyomán a közéleti viták gyújtópontjába kerülhet a kérdés: vajon az állatok a mennybe jutnak-e. Természetesen nem szeretnénk állást foglalni-e kérdésben, mindenkinek magának kell eldönteni, hol…..
takysoft 2015.04.10 15:01:47
Az állatok lelke a mennyországba kerül e?

Tisztázzuk.
Mi az a lélek? Létezik-e egyáltalán?
Mi az a Mennyország, és létezik-e?
Mi az az állat?

Előbbi 2 kérdést nem feszegetném, mert hit kérdése, a tudomány meg szarik rá, mert kitaláció.

De a harmadik kérdésre van tudományos válasz.
Angol wikipedia-ból:
"Animals are multicellular, eukaryotic organisms of the kingdom Animalia (also called Metazoa). ... In everyday non-scientific usage the word excludes humans"

Nem fordítom le, tegye meg magának aki akarja. Lényeg, hogy tudományos szempontból az ember is állat. Benne van a csoportban.

Biológiailag, kémiailag, és fizikailag nem vagyunk különbözőek.
Itt megint csak a hitre kell hagyatkozni, ha különösebbnek akarjuk érezni magunkat.

De tudományos szempontból az ember egy állat. Biológiai értelemben nem több a többinél.

Elemi logikával így már látható, hogy ha létezik a lélek embereknél, akkor eddig nem találtunk rá tudományos magyarázatot, hogy állatoknál ne létezne.

Bár tudományosan a "lélek" esetén inkább az agyban beállt szinapszispályákra szoktunk gondolni.
Így a felsorolásból esetlegesen kivehetjük azokat az állatokat, akiknek nincs agya. Mint például a hangyákat, a lepkéket, vagy Semlyén Zsoltot.

Nem tudom, volt-e már kutatás arról, hogy tanítható-e egy hangya, illetve van-e egy hangyának személyisége? Valami ami megkülönbözteti a többi hangyától...
Mindenki akinek volt már otthon egy Cirmi vagy egy Buksi, az tudja, hogy ezeknek mindenképpen van egyénisége.

Ilyesféle tudományos értelmezésben tehát lelke is.
Örök dilemma, vagy lerágott csont? Nem tudom, de nem is érdekes, a Nagy döntés blogon eddig nem szerepelt ez a közhelyesnek tűnő, ám annál izgalmasabb kérdés. Egy kedves hozzászólónk adta kissé szarkasztikus megjegyzésével az ötletet, hogy kivesézzük a témát, ezúton is…..
takysoft 2015.03.19 14:03:29
Persze, létezik. Nekem rengeteg lányismerősöm van. A trükk annyi, hogy ezek legyenek haverok. A "folytonösszejárunk" dolgoból előbb-utóbb érzelmek lesznek.

Rengeteg barátom van (legalább 5-6 akikkel egész közeli viszonyban vagyok, és ebből 2 lány). De jó, ha hetente-kéthetente összefutunk. Ennél közelebbi barátságra se időm, se igényem. Van párom, vele vagyok sokat.

Pasiként arra vagyok kódolva, hogy minden nő tetsszen. A haverok között is sok csinos van, de nem vagyok az a típus aki mindenkinél bepróbálkozik. Még akkor sem ha épp nincs párom.

Túl árnyalt ez a kérdés. Lehet többet érezni anélkül is, hogy ezt az ember kifejezné. Attól, h vonz a segge valakinek, még nem feltétlen akarok rá is mászni.
Meg hát barátok között is van, hogy az ember "extrákkal" barát. Saját tapasztalatból... abból is van lesznek érzelmek, vagy nem. Volt már olyan lányismerősöm, akivel megvolt a kémia, de eléggé ég-és-föld voltunk. Jó volt vele heti 1-2 estét eltölteni, de állandóra nem kellettünk volna egymásnak.

Plusz túl van értékelve a "barátság" is. A legjobb barátok is jönnek-mennek.
Persze gyerekkori barátokat, főleg az igaziakat akkor is szeretettel köszöntöm, ha egy éve nem beszéltünk. És ott folytatjuk, ahol abbahagytuk.
És igen van olyan barátom, akivel születésünk óta jóban vagyunk, és a mai napig max kéthetente öszefutunk.
De az élet mindenkit másfelé visz. És lesznek új barátok.

Ez nagyon soktényezős kérdés. Én is jóban vagyok exeimmel is, de nem akarok tőlük semmit. De ha nekik meg nekem se lenne semmi, simán benne lennék valami egyszeri dologban.

Összességében: ha a párod túl sokat lóg valakivel a másik nemből, főleg kettesben, akkor jobb odafigyelni, mert rossz jel. Nagyon rossz :D

A haverság felett is a barátságnak rengeteg fokozata van. ezek közül sokba nagyon szépen belefér a fiú-lány kapcsolat. (közös haveri kör, együtt lógás.... pl barátaim barátnői/feleségei eleve más ismerősök, még ha jóban is vagyok velük)

Ellenben ha a párod nem veled osztja me gondját/baját, akkor már eleve szrban a haza :D
Egyensúlyt! Hogy vagy? 2014.06.20 10:04:50
Hogy vagy? Ha informálisabb találkozónk van, szinte biztos, hogy a köszönés után ez lesz az első kérdés. Naponta tucatszor hangzik el ez a két szó. Vajon milyen arányban hangzik el ez a két szó azzal a céllal, hogy válasz is érkezzen rá? Gyanítom, hogy az esetek döntő…..
takysoft 2014.06.20 13:28:09
takysoft 2014.06.25 12:18:20
@juctice: @szancsurrr: Sosem kérdezek ilyet. "Mizu"-t vagy "Mi újság veled?"-et szoktam kérdezni, de csak akkor ha várok is választ.

Csak tanácsként írtam, amit írtam. Te se kérdezz ilyet ha nem akarsz fél órás napaszkodást hallani valakitől, akire magasról teszel.

És ha megkapod a kérdést, ne válaszolj rá őszintén, mert nem azért kérdezték, kivéve, ha egy barátod kérdezte.

Az esetek 90%-ában ez csak köszönés. Nálam nem. És normálisan működöm :D
De ettől még tudok ki az, aki azt várja, h "kösz, jól"

Jobb a békesség.

Van amiben nem... általában azzal szoktam kiakasztani az embereket, hogy olyan módban beszélek velk, ahogy ők velem.
Ha valaki magáz, azt én is magázom. Ha tegez, akkor én is tegezem.

Ha valaki fiatalabb, akkor általban letegezem. De ha magáz, akkor átváltok.

Ha valaki idősebb, akkor rá bízom a választást. Így illik. De ha letegez, tőlem se várjon magázódást. Pár egyetemi tanárommal sikerült összeszólalkozni emiatt :D

Hmm, ez érdekes téma, írok is róla majd facebookon :D
Egyensúlyt! Kis mell, nagy segg 2013.08.22 15:20:29
Felül mindig is vékonyabb voltam, mint alul, de ami most történik az már tényleg igazságtalanság. Hiába fogytam le az elmúlt két évben tizenvalahány kilót, mégsem vagyok elégedett. Az elmúlt hónapok kitartó edzésmunkájával az álom alak helyett sikerült a felső testemről az…..
takysoft 2013.08.22 16:22:42
Először is meg kell jegyeznem, hogy magam is túlsúllyal küzdök, és még csak a siker felénél járok :D Szóval ha megnézed a profilom, és látod, hogy van itt is plusz, akkor lehet mondani, hogy minek pofázok, bele.
bár aki meg eleve vékony, arra is lehet mondani.
(eddig 20 kilót fogytam, szóval azért tudom, miről beszélek)

Mindenesetre itt a véleményem.
Fogadd el magad. Ennyi. Kész.

De azért kifejtem :D
Az emberi test nem arra lett kitalálva, hogy 180 centis, 40 kilós szupermodellek legyünk. A legtöbb srácnak tetszenek a teltebb formák. Nekem példáum pont a segges-melletlen típus szokott bejönni. Sose felejtsd el, hogy mindenkinek más tetszik.
El kell dönteni, h kinek akarsz tetszeni. Magadnak, vagy másoknak. Előbbi legalább annyiban elfogadás, mint munka.
Utóbbi meg nem fog összejönni. Bárhogy is nézel ki, az az emberek jó részének nem fog tetszeni. Olyan ez, mint a vallás. Minden mit hiszel, vagy mondasz, a földön elő emberek nagy százaléka szerint pokolra kerülsz az ő hitük szerint (már ha abban épp van olyan...)

Légy egészséges. Mert ha "konyhásnéni" testben élsz, akkor nem leszel se egészséges, se boldog. A "fogadd el magad" nem kifogás a hájasoknak... Ép testben ép lélek.
De a képed elnézve nincsen veled a világon semmi probléma :D (van barátnőm :P szóval semmi hátsó szándék)
Nagyon jól nézel ki az én értékrendem szerint. Aranyos mosolygós lány, akin van mit fogni alul. Semmi baj ezzel, ha szépen kordában van tartva.

A nők csípőben szélesednek. Aki 18 évesen darázsderék, és botlábak, 30-40 évesen annak is nő a combszélessége szépen. Ilyen az ember. Ez nem csúnya.
Soha életemben nem tetszettek a nagy mellek. Ezzel számos pasitársam teljesen egyetért. Meg persze hasonlóképp számos nem.

Járj futni, kerékpározz. Légy egészséges és boldog.
Mások véleményét sz**d le, és fogadd el magad. Amíg nem sikerül, másoktól se várhatod :P

Persze tényleg van, akikkel kitolt a genetika.... de ezt a képet gond nélkül kitehetnéd társkeresőre is, mert ezzel a világon semmi gond nincs. Aki ebben hibát talál, az talál akárkiben.
A melldologra meg vannak megoldások. Van pl valami mellnövelő masszázs.... meg plasztika akár.
(bár én úgy vagyok vele, hogy műanyag kell, akkor veszek felfújhatót... és mivel olyat még sose vettem, következik, h nem kell műanyag. pici igazi jobb, mint a nagy mű... na persze ebben is sok pasitársam véleménye különbözik....)

Szóval ha meg akarsz győzni (bár miért is akarnál, nem is ismersz:P), ennél meggyőzőbb képet kell mutatnod...
takysoft 2013.08.23 12:05:21
@szancsurrr: Rendben, abban sajna nem tudok segíteni. Kioktatni meg véletlen sem akartalak, remélem nem így jött le :)
Csak láttam két képet, egy fotót és egy rajzoltat, és gondoltam megírom, hogy a kettő nem is hasonlít egymásra :D

Van olyan ismerősöm, aki akkor se fogy mellből, ha lead 15 kilót... van olyan is, akinek azonnal az tűnik el először fogyáskor.
Meg sajnos olyan is, aki midnegy, h mit eszik, azonnal hasra és tokára megy neki, semmi fenék, semmi mell. Vele sajnos kitolt a genetika :S