Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lyss

0 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nincs alkalmasabb pillanat az év végénél arra, hogy az ember újraolvassa a korábbi írásait. Nincs jobb viszonyítási pont annál, mint amikor összevetjük a mai tudásunkat a régebbivel, különösen, ha azok nem is ismeretek voltak, inkább csak a jövőre vonatkozó feltételezések.…..
A közhiedelemmel ellentétben a grunge-ra igenis létezik általánosan elfogadható definíció: az a Seattle-i gyökerekkel bíró műfaj, mely a 90-es évek elején romba döntötte a PVC- és a piramisszegecs-ipart. A Soundgarden-Alice In Chains-Nirvana-Pearl Jam négyes közül pedig…..
A Heti retróban néha előfordul, hogy nem találok elég háttérinfót az általatok megszavazott játékról, mert az csak a mi régiónkban volt kultikus siker (mint a Defender of the Crown, aminek ugye magyarok készítették el a spectrumos verzióját). Ilyenkor jobb híján arról szoktam…..
Lyss 2011.03.25 20:32:06
@AlexWolf: Egyetlen lövés nélkül nem lehet a kampányt megnyerni, mert a krahenek ellen nincs kémkedés. Max, ha másoknak tolod a lóvét meg a technikát és azonnal elcsaklizod tőlük, amit elfoglalnak a Krahenektől. Bár akkor meg a radarjuk nem látja a távolabbi bolygóikat...
Hogy csináltad???
Sárdobáló Na ne. 2010.12.14 07:00:00
Igaza van a Fidesznek, több jobb hír kellene a médiába. Dehát az, hogy a média milyen híreket közöl, szerencsére ma még nem rajtuk múlik. Ma. Nos, calammal már vagy másfél hónapja azon vitatkozunk, hogy vége-e már a szabadságnak, vagy nincs-e vége. Az ő véleménye: már vége…..
Meghökkentő termék klasszikus, fordítógépes használati utasítással, blogformáéban hirdetve. Mi kéne még a webkettes boldogsághoz? Mi mást mondhatnánk, mint "álassza ki a helyes utat, és meneküljön határozottan és gyorsan." Ezer hála d.-nek a kis csodáért. ..
Breaking news! Napok óta azon gondolkozom, hogy fog engem (és minket) rávenni a kormány, hogy hagyjam ott a fenébe a magánnyugdíjpénztáramat, és térjek vissza a langyos lábvíz állami rendszerbe. A megoldás megszületetett, nem kicsit basz oda: "Elveszíti jogosultságát az…..
Vannak pillanatok, amikor az ember, legyen bármilyen józan gondolkodású is, néha megfontolja egy alumínium-sityak hajtogatását. Nem meglepő módon a legutóbbi pillanat akkor jött el, amikor a DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency, azaz Fejlett Védelmi Kutatási Projektek…..
Kár, hogy nem nyertünk, de még jobb, hogy nem veszítettünk!Holnap természetesen diadalénekben szövegezzük meg a teljesítményt, de most futva futunk megtekinteni csoportellenségeinket és -barátainkat (Braz és Népikorea), hogy reggel még okosabb bülbülszavakkal ecsetelhessük az…..
Lyss 2010.06.16 01:21:15
@Pikszi: Hócipőt kimoderálni határos a) butasággal b) tudatlansággal, hiszen nem írtál volna ilyen hülyeséget, ha esetleg veszed a fáradságot és elolvasod az adott cikket.
Ritka helyzetben vagyunk: a voksolás utáni időszak minden bizonnyal érdekesebb és különösen kiszámíthatatlanabb lesz, mint amilyen maga a választás volt. Április sok nyitott kérdést lezárt, ezek többsége azonban már hónapokkal korábban sejthető volt – nem véletlen, hogy…..
263-59-47-16-1: jelen állás szerint ez a parlamenti választás végeredménye. Ehhez hasonló adatokat utoljára 1994-ben olvashattunk, akkor 209+69=278-38-26-22-20-1-1 volt a választás estéjén elénk táruló sorrend. Mint látható, az ellenzéki oldalon most 1994-hez képest még valamivel…..
Lyss 2010.04.25 23:56:47
@audi26: Nagyobb részt panel. A Gidófalvy utcai egy tiszti lakótelep volt, sok katonacsaláddal, igaz, 20 év alatt a a panelek lakossága azért jócskán lecserélődik.
Lyss 2010.04.26 00:01:06
@Ordnassac: A túrót nem értek volna Kosztolányival :)
Csak meg kellett volna ismét szellőztetni, hogy a kígyóit olyan fehér egerekkel eteti, akiket előtte szocialista politikusokról nevez el, máris gyüttek volna hozzá a jobbikosok a második fordulóban.
Szalay miatt bocs, egy önkormányzati képviselőt ugyan viszonylag kevesen ismernek, de egy háziorvost annál többen.
Aki túl korán ellövöldözte a patronjait, az  most sajnálkozhat, mert messze nem a választási este volt az Országos Választási Bizottság történetének legkínosabb szereplése. A pompás testület pár percel ezelőtt 5:2-es szavazataránnyal úgy döntött, hogy nem jogsértő az…..
Konzervatórium Kétharmad 2010.04.13 18:20:00
Schlagwortokban a következőkre lehetne használni a kétharmadot: 1, adatvédelem: az adatvédelmi törvényt két okból kell megváltoztatni: egyrészt nem hatékony; adataink védelmét ígéri, de nem képes azt teljesíteni, másrészt hiányoznak belőle az elmúlt 18 évre reagáló…..
Azt már tudjuk, hogy összesen 57 egyéni választókerületben folytatódik a küzdelem, ebből 21 Budapesten található. A fővárosi nyitott körzetek nagyon más képet mutatnak, mint a vidékiek, itt ugyanis az LMP meglepően erős pozíciókkal rendelkezik, akár azt is mondhatnánk, hogy…..
Mandiner blog Szanyi kapitány 2010.04.13 13:31:00
  „Szanyi kampánycsapata nem pihen” - hirdeti az Egyenlítő TV, egy új vírusvideót ajánlva mind a nyolc societasos olvasó figyelmébe. A videót a Miss Sün fémjelezte Demokratikus Hálózat töltötte fel a Youtube-ra, akik valóban gyorsak voltak, az új opus már az első…..
Mi volt a legcikibb a 2010-es választásban? Az OVB összeomlása? A Fidesz-henger? A szakállas szociológusok leváltása multiknál dolgozó, de multiellenes ördögpálcásokkal? A halálosan fejbebotoxozott Lendvai Ildikó kataton kubatovozása?  Egyik sem jutott a közelébe sem annak…..
Lyss 2010.04.12 19:38:50
Kérd ki, szíved joga, én sem olvasom már nagyon rég a Bojtár-féle Mancsot,DE!

Ez a kulcsmondat. Ha ezt sem érted (nem, nem elfogadnod kell, csak értelmezni), akkor viszont benned van a hiba. Ennek a mondatnak a fényében ugyanis az egész cikk értelmet nyer.

"De ha a szocpárt nyomorúságos tizenpár százalékon végzi, akkor a magyar Országgyűlésben hosszú évekig nem marad számottevő, cselekvőképes baloldali és liberális ellensúlya annak a tekintélyuralmi kormányzásnak, amelynek sarokkövei jól láthatón az etnikai protekcionizmus, a nemzeti antikapitalizmus, a klerikalizmus lesznek; és amely a bírói hatalmi ág s a fékek és ellensúlyok maradék függetlensége elleni mindennapi támadásokat ígér."

Abban még nem látok semmi kivetni valót, ha egy főszerk állást foglal. Az amerikai lapok minden választás előtt bejelentik, kit támogatnak. Ez nálunk sem lenne rossz dolog.

Gondolom azért nem tetszik a mostani Mancs, mert ha neked is ki kellene mondanod, kit támogatsz, bajban lennél.

Igen, ez a lap is beállt a sorba, hiszen ma már egyetlen újság sem engedheti meg magának, hogy a szó szoros értelmében független legyen. Az index sem az, legalábbis szerintem.

Nem, nem a pénz miatt, attól lehetne. Hanem az olvasók azok akik elvárják, hogy az értékrendjüket legalább valamelyest képviselje az adott újság. Ha már fizetnek érte ugyebár...

És ezzel nincs probléma. Sőt, Bojtár legalább becsületes volt, és bevállalta.

Mondom, lehet ezért nem szeretni, lehet azt mondani, hogy én ezzel mélységesen nem értek egyet. De megvetni nem kéne.

Mi lett a 88-90-es Mancsból?
És mi lett a 90-es Orbánból?
Bocsi a párhuzamért, csak a változást és annak mértékét akartam érzékeltetni.

Tudod mit? Ne legyen Bojtárnak igaza, mi lesz kétharmad esetén (mint ahogy Debreczeni könyvét is lealáztad). Csak azt mondd meg, hogy mi lesz, ha mégis nekik lesz igazuk? Akkor miről és hová fogsz írni? Vagy elmész szépen egy politikamentes horgászújsághoz, lemerülni és kibekkelni őket?

Érvekkel lehet vitatkozni, de figyelembe sem venni, sőt a létüket is megkérdőjelezni, pláne érzelmi alapon alázni... Hát eddig nem ezért olvastalak.