Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GMáté

22 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Krétakör és a Francia Cirkuszakadémia közös produkciója Schilling Árpád rendezésében turnézik Európa-szerte. A 16 fiatal artista a múlt hétvégén játszotta először cirkusz-színházi előadásukat az olasz fővárosban felállított sátorban. A helyi internetes sajtó gyorsan…..
Húsvétkor jött föl ez a pár sor, a kollégák meg azt mondták, rakjam ki. Hát, íme. Állítólag úgy 2000 éve keresztre feszítettek egy embert, akinek valakik lejegyezték az üzeneteit. Állítólag ezekre az üzenetekre alapozva jött létre egy világvallás. Állítólag a vallásra…..
A Vándoristenek nem színházi előadás, hanem hónapok óta, Kárpáti Péter vezetésével zajló műhelykísérlet, amely március végén ér abba a fázisba, hogy alkotók és szervezők szeretnék megmutatni az érdeklődőknek.A kerettörténet szerint él egy ember Agárdon (Nagy Zsolt) a…..
Az Accord Quartet koncertje az MFB támogatásával Március 27-én 17.00 és 19.30 órától a Krétakör Bázison Műsoron: J. Haydn és F. Schubert művei klasszikus keretek között és másképp.Accord Quartet: Mező Péter - hegedű; Veér Csongor - hegedű; Kondor Péter - mélyhegedű;…..
A március 15-én Jászai Mari-díjjal kitüntetett Láng Annamária előadását március 20-án Pilisborosjenőn láthatjátok a Művelődési Házban. Az elismeréshez ezúton is gratulálunk, a produkcióhoz jó szórakozást kívánunk!..
Január végi eseménysorozatunkról és a megjelent kiadványról Miklós Melánia írta meg gondolatait a Revizor-on. Nektek bármi ezzel kapcsolatban?..
Láng Annamária produkcióját az ország számos pontján bemutattuk már - a héten éppen a Gyulai Várszínház közönsége láthatta -, most vasárnap pedig a legtávolabbi zugokba is eljut a Rádiószínház hullámhosszán. Egy Magyarországra került kínai nő kalandos életútját…..
Munkatársaink, Sárosdi Lilla és Nagy Zsolt főszereplésével készítette 56-os moziját Vágvölgyi B. András, amit a Moziverzum díjjal ismertek el. Gratulálunk!A tévéfilmek kategóriájában A Nibelung-lakóparknak Zsurzs Éva-díjat ítéltek...
A január végi, Bázison tartott, nagy érdeklődéssel kísért eseménysorozatunk után, a héten a Filmszemle programjában követhetitek munkánkat.Németh Gábor Péter Szabadulóművészek Budapesten címmel készített személyes hangvételű dokumentumfilmet a 2009. tavaszi városterápiás…..
Január 28-30-31-én, 18:00 órai kezdettel, egyedülálló előadássorozattal zárul a Krétakör közel másféléves alkotói periódusa. A szabadulóművész apológiája című, tavaly tavasszal megvalósított városterápiás akciósorozat köré szerveződő művészi reflexiók egy…..
1995 január 25-én tartotta első bemutatóját a Krétakör. Jean Cocteau: Rettenetes gyerekek c. regényéből készült Nagy Játék című előadás létrehozására így emlékszik vissza a rendező, Schilling Árpád. A szerelem, a géniusz, a halál szenvedélyes és könyörtelen…..
Január 20-tól három hétig látható Párizsban a Francia Cirkuszművészeti Központ (CNAC) és a Krétakör közös produkciója, Schilling Árpád rendezésében. Az Arte tudósítása a párizsi Villette-ben a napokban tartott főpróbáról (videó) Az itthon is egyre népszerűbb új…..
Az igényesebb mozik már vetítik A szabadulóművész apológiája című kiadvány előzetesét. A tavaly tavaszi krétakörös eseménysorozat teljes körű feldolgozását, valamint Németh Gábornak a Filmszemle versenyprogramjába is beválogatott dokumentumfilmjét is tartalmazó…..
A Krétakör Kollégium záró előadásában a mesterséges intelligencia kutatási területéhez kapcsolódó elméleti és filozófiai kérdések ütköznek teljesen gyakorlati, kísérleti megközelítésekkel. Az emberi test és az intelligencia közötti kapcsolat, a tudatmódosító szerek…..
Január 6-án és 7-én 20 órától láthatjátok Láng Annamária és alkotótársai (Koltai Kata-gitár, Bodrogi Éva-ének) előadását. A produkció elegánsan és hatásosan keveri a 2010-es év slágereit: ismerd meg a kínaiakat, becsüld a nőt, vegyítsd a valóságot a fikcióval…..
Hamarosan megjelenik az egykor nagy sikert aratott előadásunkból a Lipóton készített felvétel, melyet Mundruczó Kornél jegyez. A kiadvány finanszírozását részben egy itthon újnak számító eljárással, közösségi kölcsön révén tervezzük biztosítani. Szeretnénk, ha…..
Módszeresen építjük kapcsolatainkat a kerület iskoláival, igyekszünk megismertetni velük az általunk hasznosnak és érdekesnek tartott pedagógiai és művészeti eljárásokat. A héten négy délelőtt a Káva Kulturális Műhely Hinta című programját mutatjuk be a Bázison a Bakáts…..
Láng Annamária és alkotótársainak előadása ismét látható lesz , ezúttal az új évadtól egykori munkatársunk, Erős Balázs művészeti vezetése alatt műlödő MU Színházban. A kínai történettel a nézők az intézmény átalakított előterében találkozhatnak, az élmény…..
A tavalyi sikeres vendégjáték után ismét a Vajdaságba utazik a hamlet.ws stábja. Gyabronka József, Nagy Zsolt és Rába Roland kedden és szerdán két-két alkalommal lép fel Zentán és Szabadkán diákközönség előtt, illetve a helyi színházakban. A produkciót csütörtökön…..
Egy fiatal független színházi társulat mutatkozik be a hétvégén a főváros több helyszínén. A Simon Balázs rendező által alapított Utca-szak (utca színházi alkotók közössége) a magyar történelem hőseit idézi meg a commedia dell’arte formanyelvével városok terein, kis…..
Az EU támogatásával 2008-2011 között megvalósuló kísérleti programot tíz jelentős nemzetközi elméleti háttérrel és gyakorlati tapasztalattal rendelkező intézmény hozta létre. Saját országukban valamennyien a döntéshozók és a művészeti terület között közvetítenek,…..
A héten indítjuk útjára a Káva Kulturális Műhellyel közösen készített, Akadályverseny című rendhagyó színházi nevelési foglalkozást.  A program (amelynek előkészületeiről itt és  itt olvashattatok) újabb jelentős lépés a 2007-ben a hamlet.ws-sel megkezdett…..
Ősszel havonta egy alkalommal ismét a diákszínjátszóké a színpad; olyan fővárosi, vidéki és határon túli csoportokat hív meg a programvezető Juszcák Zsuzsa, amelyek előadásaikkal reprezentálják a tematikailag, műfajilag igen sokszínű diákszínjátszást. Az előadások…..
Újra kapható a FEKETEország DVD. Átvehető a bázison hétköznap 10 és 17 óra között, a IX. ker. Gönczy Pál u. 2. szám alatt. Ára 2500 Ft. Korlátozott darabszámban kapható még Hazám-hazám DVD is szintén 2500 Ft-ért, illetve továbbra is kapható az új Partika album zenei CD-n...
Az immár két éve elsősorban iskolákban játszott hamlet.ws előadásunkat legközelebb január elején láthatják felnőtt nézőink a Kisképző (IX. ker. Török Pál u. 1.) autentikus környezetében. Január 5. és 8. között minden este 8-kor kezdünk, helyfoglalás a jegy@kretakor.hu…..