Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Krónikás

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Erről a gyönyörű kocsiról és az ő mikuláscsomagjairól küldött pár képet kisscolos. Nem tudom, hogy igaz-e a feltételezése, hogy egy kreatív hirdetés áll a háttérben, hiszen a pályaudvar mögött nincs a legfeltűnőbb helyen, hacsak nem a Mercure Buda parkoló vendégei a…..
Kapanyél A cinegék 2011.12.06 08:57:00
Az ősz elmúltával, a tél közeledtével vonuló madaraink helyett kertjeinkben egyre inkább az itt maradó, áttelelő és az időközben északabbról hozzánk érkező madárvendégekkel találkozunk.Kétségkívül a leggyakoribb téli madaraink a cinegék. Sok fajuk él Európában, mi a 4…..
Krónikás 2011.12.14 04:07:19
@Idet: Általában az állat él, mielőtt étkezés céljából megölik. Ez a forró vizes megoldás semmivel sem okoz egy kicsi állat számára hosszabb kínt, mint amíg egy vadállat kivérezteti a prédáját. Gondolj a szerencsétlen nyuszira, ami vergődik egy ragadozómadár karmai között, vagy az antilopra, amire egy oroszlán rátette a mancsát.

Aki viszont a még hideg vízbe dobja az állatot és úgy forralja fel, az valóban fölösleges kínt okoz.
Sokakkal ellentétben én látom a jót is a legfrisebben kiszivárgott Hoffmann-mesében. Valamiféle homályos utalást tartalmaz a felsőoktatás szeződésszerű, mellérendelt viszonyokra épülő jellegére.Képzeljük el a következő szerződést:"diák kötelezi magát, hogy…..
Krónikás 2011.09.09 14:02:17
@altoid: informatikus vagyok, adatokat dolgozok fel. Eleg sok penzugyi adatot is.

Nalatok a kezdo allaskereso milyen fizetest kap? A legkevesebbet, atlagosat, vagy a legtobbet? Nalunk a legkevesebbet szokta kapni, nagyon keves kiveteltol eltekintve.

Btw, eszrevetted, hogy ott, ahol az alacsonyabb fizeteseknel tobb valasz van? Mig a magasabb fizetesu allamokban pedig lenyegesen keves valasz erkezett? Te ez alapjan mit vonnal le? Hol pontosabb a statisztika? Ahol a mintavetel magasabb vagy ahol alacsonyabb? Meg a 20 folotti valasszal rendelkezo tartomanyoknal is a legalacsonyabb fizetes lenyegesen a fenti leirasban emlitett alatt van.

A 10 folotti valasszal rendelkezo tartomanyok:

Baden-Württemberg 2.084€ 23
Bayern 1.830€ 29
Berlin 1.800€ 10
Hessen 1.000€ 14
Niedersachsen 2.081€ 13
Nordrhein-Westfalen 1.800€ 38
Sachsen 3.000€ 10

20 folotti valaszadok:

Baden-Württemberg 2.084€ 23
Bayern 1.830€ 29
Nordrhein-Westfalen 1.800€ 38

Ha egyebkent talalsz jobb statisztikat, nezegessuk azt. Kivancsi vagyok, milyen kulonbsegeket mutatna!
Krónikás 2011.09.09 15:22:10
@altoid: Vicces, de az utolso allaskeresesemkor (2005) nem lett volna lenyeges netto kulonbseg a nemet es a magyar munkaado kozott. Abban viszont igen, hogy a magyar feladatkor az IT-nek olyan reszet erintette, amit nem szeretek, a nemet viszont pont a tapasztalatomba illet.

Miert jottem ki? Termeszetesen azert, hogy az itteni tapasztalatokkal felvertezve otthon tobbet kereshessek. Lasd meg kezmuveseknel az inas eveket, amikor vegigjartak Europat.

Miert vagyok itt? Eveken at gondolkoztam, hogy mikor menjek haza (ajanlat volt eleg), de nem mertem ugyanannyi penzert (ertsd: annyival kevesebbert, amennyi extra koltsegem van a kinti eletert - lakasberles, repulojegyek nelkul) bevallalni, hogy esetleg egy seggfej fonokom lesz, amikor a munkam erdekes. Viszont a nemet parom nyitott annyira, hogy ha talalunk jo munkat, barmikor osszepakolunk es megyunk Magyarorszagra, mert szereti az orszagot.

Okos-e vagyok? Ha okosabb lennek, nem vitatkoznek veled. Van me'g sok minden, mit megtanulhatok az eletben.

Tisztesseg? Igyekszem. Igyekszem otthon is. Vettem BKV-jegyet, befizettem az adomat, TB-t, nyugdijt. Voltam persze kenyszerhelyzetben is (minimalber stb - nekem is kellett a munka, a penz, hat befogtam a szam es csondben masik allas utan neztem). Ahanyszor legyintettem a "szamla kell?" kerdesre, annyiszor bantam meg es fizettem ki a tobbszorosert, mert atvertek. Azota mindig, mindenrol elkerem a szamlat. Es a visszajarot is, pontosan.

Te miert dolgozol Nyugat-Europaban?
Krónikás 2011.09.09 17:26:08
@altoid: Visszaterve az elejere, nem a roghozkotes elleni indulattal van problemam, nem onnan indultam ki.
Azt - plane alacsony fizetessel parositva - hulyesegnek tartom, nem is szoltam ezzel kapcsolatban egy szot se. Bar pl. a katonasagnal elkepzelheto konstrukcio, ismerek olyat, aki jatszik a gondolattal, hogy BW-hez megy. Ha 15 ev szolgalatra ha elkotelezed magad, kikepeznek sebesznek ingyen - ebbol a tanulasi ido 10 ev, tehat 5 ev tenyleges katonai orvosi szolgalat.

Azzal van bajom, hogy Professor Pizka ugy gondolja, hogy itt (nyugatra) 5.000 euro-t havonta megkeres egy kezdo orvos. Meg az 1.500 euro nettot en nem latom realisnak kezdo orvos eseteben (specifikaljuk: kezdo orvos, aki me'g nem valasztott szakiranyt, azaz eppen kijott az egyetemrol, tojashej van a feneken), de azzal hamarabb kibekulok, mint az 5.000-rel.

Meg azzal van bajom, ha nem szamoljak bele, hogy mennyivel tobb diakhitelt vesz fel es hogy a kiadasok egy resze (de nem minden) felette van egy magyar egyszemelyes haztartas kiadasainak.

Ergo azzal van bajom, ha ugy festik le a kepet, hogy "itt szebb a fu, ott meg szart se lehet csinalni", es persze a megoldas az, ha kulfoldre megy mindenki.

Persze kell a fluktuacio, igy tanulunk egymastol, igy tudjuk hazavinni a tanult tudast. Csak egy icipicit maradjunk mar a realitasok talajan a nagy szapulasban.
Fordulóponthoz érkeztünk, egy időre szüneteltetjük az Olcsó ebéd menő helyen-sorozatot, egyrészt mert kezdünk kifogyni a helyekből, másrészt mert nyaranta valahogy jobban esik a kiadós reggeli, mint a bőséges ebéd. Mostantól tehát rántottákról, roppanós virslikről,…..
Tegnap reggel megvolt az első öngyilkosság a kőröshegyi völgyhídon. Négy évet kellett várni a szomorú eseményre, az áldozat egy 38 éves zalakomári férfi, megvan a búcsúlevele, a képlet sajnos tiszta.Bázisugrók már ugrottak a hídról, kamu öngyilkossági fenyegetőzés is…..
A mondat egy hajléktalan ember könyörgése a Ligetben. Mióta 2009-ben bezárt a Verseny utcai piac, és ezzel sok ember megélhetése szűnt meg, nincs Budapesten egy igazi bolha. Működik még az Ecseri, de sajnos rossz és messze van. Itt kereskedők árulják a még megmaradt, antiknak vélt…..
Nyilván nem én, és még csak nem is mi vagyunk a világ legokosabb emberei. Nyilván vannak olyan szempontok, amelyek nem jutnak eszünkbe.Ezen az oldalon várom az ötleteket - mindenféle ötletet. Lehet az kósza ötlet, félig kiforrott gondolat vagy kész szinopszis. Lehet jótanács,…..
Eljött az ideje a változtatásnak, lecserélem a szolgáltatót, illetve még egy pár dolgot, majd szépen kialakul, aztán lassan majd megszűnik a régi blog, vagyis alszik majd egy szép hosszú álmot. Nem tagadom meg, az is én vagyok, voltam és leszek is, sőt azt is tervezem, hogy…..
Vastagbőr Lehetőségek világa 2011.01.04 10:05:00
Fél éven át mi vagyunk az EU soros elnöke, erre az alkalomra készült egy vadonatúj országimázs-film."Az új film a településmarketinggel foglalkozó Aera Property & Destination kommunikációs ügynökség és a Magyar Filmszemle díjas, több külföldi fesztiválon is…..
w Iszappapolás 2010.10.11 05:20:00
Az árvizet ismerjük, akár fel is lehetne rá készülni, például nem kéne ártérre építkezni. Kolontár és Devecser olyasmit kapott a nyakába, amire nincs recept. Előrejelzés sincs, az ipari katasztrófák ilyenek, valahol valaki félrenyom egy gombot, vagy valakik egymás után…..
Idén ünnepli 200 éves fennállását a németek legnagyobb sörünnepe az Oktoberfest. A világhírű sörfesztivál hagyományosan minden év szeptember harmadik hétvégéjén veszi kezdetét és egészen október első vasárnapjáig tart a mulatozás.   Az első Oktoberfestet 1810.…..