Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Taurus1047.5

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sopron újból bebizonyította, jogosult a "hűség és a szabadság városa" címre - bár ezt most nem Magyarország lakói ítélnék oda jelképesen, hanem maga a Fidesz vezérkara. A város a rangos címet még az 1921 decemberi népszavazás eredményeképpen érdemelte ki, amelynek az volt…..
Taurus1047.5 2013.03.06 16:04:09
Mint soproni, elhatárolódok ettől. Ugyan is: Mint azt előttem is írták, a Globex-ügy (még egykori Fideszes vezetés alatt, csak másik polgármesterrel) robbant ki, azután jött egy darab MSZP-s ciklus, aminek a végén igaz még mindig szarul álltunk, de az adósság is csak maximum a fele volt az ez után, a Fodor (Fidesz) polg.mester úr által az előző ill. mostani ciklusában felhalmozott adósságnak, melynek nagy részét a kormány most "magára" vállalta. Persze Fodor úr az MSZP-re mutogat, mert előző 4 év...Bocsánat, előző 4 évben is Fodor úr volt a polgármester, akkor most miről beszélünk?
Továbbá: Amikor az MSZP-sek alatt megépült Petőfi téri mélygarázsról kiderült, hogy beázik (és a város már akkor is sz.rban volt), Fodor úr felszedette az egész teret és egy teljesen újat alakíttatott ki a helyén (zenélő, meg mindenféle színekben pompázó szökőkúttal) 100 millió körüli összegből. Kérdem én: Minek? Csináltatták volna meg garanciába a beázást, aztán kész. Ja: amúgy még mindig folyik a mélygarázsba a víz, a mai napig.
Ja és nem régiben azt hangoztatták még kormányszinten is, hogy több terhet nem rónak az emberekre, de azért a városvezetés megszavazta az ingatlanok után fizetendő adót (csak persze nem ingatlanadónak nevezik, nehogy valaki a nevéből rájöjjön, hogy miről van szó).
De tudjátok mit? Nem érdekel. Pontosabban annyira érdekel, hogy szeretem (imádom) szülővárosomat Sopront , aki elődeimet majd' 100 évvel ezelőtt (faluról) befogadta és munkát adott nekik és sajnálom, hogy így elzüllesztették ezt a kis várost. Szívesen lennék polgármester és megpróbálnék rendet rakni, de 1. akkor be kellene állnom a politikai sárdobálásba és 2. talán még a korrupcióba is. Így maradok politikától mentes civil szervezetek tagja és segítője, aki már egyik lábbal külföldön van, csak a szíve visszahúzza másik lábát szülővárosa és szülőföldje talajára.
Taurus1047.5 2013.03.06 16:25:42
@OftF: Ez tény. A polg.mesteri hivatalban amúgy is sokan voltak eddig is, most hogy aztán megalakult a járási hivatal is, még többen lesznek... Én legalább is nem tudnám, hogy ezek után hogyan jön ki kevesebből a város, esetleg hogy hol fog megszorítani... Mert arra biztosan szükség lesz. Amit még nem hangoztat a város: Több biztonsági szolgálatos ismerősömmel beszélgettem már, akik azt mondták, hogy utóbbi időben szemlátomást több lett a bevásárlóközpontokban az olyan egyének jelenléte, akik valószínűleg Kanadából lettek visszaküldve. A közbiztonság is romlott valamennyire, több utcai támadásról hallani, pl. szintén ismerőssel történt (egy hölgy), hogy őt három másik nő, feltehetőleg Kanadából visszatoloncoltak (vagy azokhoz hasonlóak) verték meg egyik este az utcán. Amit még el tudok képzelni: adósságért cserébe befogadás. Simán kinéznék a kormányból ilyen feltételeket és simán kinézném a puhány "kettőt sem szól" polg.mesterünkből, hogy csak bólogatott a kormánynak, hogy rendben! úgy lesz! befogadjuk!
Közben ezek az emberek elfoglaltak egy, a Lőverekben (=zöldövezet) lévő bezárt szállodát, ahol a wc csészéket kibontották a falból, mert "pénz", de emiatt meg a szoba közepére intézik a dolgukat. Több tízen lehetnek ott, a rendőrök nem tesznek semmit. Az épületből meg kitépik a kábelokat, stb.stb., züllesztik az egész épületegyüttest, mely a Lőverek első igazi szállodája volt már jóval a II. vh. előtt. Persze, a rendőrök helyében már én is félnék odamenni...
A szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban áprilistól új eszköz segíti a látogatók közlekedését: egy felújított ipari műemlék, egy motorkocsi. A skanzen mozdonyvezetőt keres, ezért megkértek ennek az álláshirdetésnek a közlésére: Szeretné, ha mindig lenne helye a…..