Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tamaspro

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma reggel órát tekertünk, életbe lépett a téli menetrend és a Wizz erre a napra időzítette az új csomagszabályának bevezetését. Nem adott ki róla újabb közleményt, de egy nyilatkozat alapján nagyjából sejthetjük, hogy kitől veszik el a kézicsomagját és kitől nem. A változásról annak bejelentése…..
tamaspro 2017.10.31 12:01:05
@mrazziee: ugyanez jutott eszembe, hogy rögzítik e valahol hogy feladtál e már kézit (hisz a kutyaól kapujában nem terminállal dolgoznak a handlerek). két jegy, egyikre ráragasztják a feladott cimkét, másikkal egy második bőröndöt meg a "kapunál" feladsz és máris 20kg ingyen vittél :D (csak ne adjak ötleteket, de más checkin embernél lehet fel lehetne adni egy jegyre mégtöbb kézit többször sorbanállva).
Tombol nyár, ilyenkor még olyanok is repülnek, aki év közben a lakóhelyük határát sem hagyják el, nemhogy a talajszintet. Rájuk is gondolva tesszük most ki ezt a régóta a sorát váró posztot. Tippek-trükkök arról, hogyan kérjünk kártérítést a légitársaságoktól, ha valami nem stimmel az utazás…..
Jócskán lemaradva a konkurenciától, a Wizz Air is előrukkolt tegnap egy új, harmadik viteldíjcsomaggal. A cél persze most is az, hogy a cég növelje a kiegészítő bevételeit, újabb bőrt húzzon le az utasokról. A döntő többségnek ugyanis a Wizz Go csomag is felesleges pénzkidobás, de persze adódhatnak…..
Úgy tűnik, egyszerűbb keresni ötszáz afrikait, aki eljön egy bicikliért Budapestre, és lábon hazaviszi, mert az adománynak szánt kerékpárok elszállítása nagy kihívás, legalább akkora, mint a kitartó adománygyűjtés. A 1000 bringa Afrikának projekt küzd a feladattal.…..
tamaspro 2010.12.09 20:37:56
@Húzzunk bele!:

"Aztán ne gyertek a bringakonyhával meg ők is adtak már, igen biztosan, de 1000db-t? Fő céljük máshol segíteni, országunk meg nélkülözzön. "

Egyrészt az Afrikába szánt bringák tetemes része nem adomány hanem a Cseke felajánlása (Magellán beszámítási akció) tudtommal.

Másrészt más 1000db egysebi-kontrás, főleg teherhordásra használt bicajt összerakni (ami alig gurul azt is talicskának tudják használni) mint itthonra váltós, jó fékkel rendelkező és leginkább karbantartásmentes bicajokat összerakni (egy bonyolultabb gépen több mehet tönkre).

Míg itthonra pl. alap, hogy a gumi-lánc cserés (lehetőleg a sor is) illetve a legtöbb helyre muszáj a váltó addig kinn egészen más az igény.

Azt mondanám, hogy felújítási összegben és időben (ami a szük keresztmetszet az önkéntes szerelők miatt) kb. 1 a 20-hoz a különbség egy Afrikába illetve egy Mo-ra szánt bringánál.
tamaspro 2010.12.09 20:47:04
@Várkapitány: leleplezted ördögi tervünket, BOLYGÓ KAPITÁNY :-)

www.youtube.com/watch?v=vF6lyY6f5ns
tamaspro 2010.12.09 20:47:59
@belga6: volt eredetileg szállító aki visszalépett.
A Londonban készül bringás okító film szerint egy kisebb bringaparkolóban szerzett tapasztalatok szerint a lelakatolt kerékpárok 30-40 százaléka 15 másodperc alatt lenne ellopható. A brit kerékpáros szervezetek azért kezdtek biztonságnövelő kampányba, mert az utóbbi egy évben…..
tamaspro 2010.05.28 14:32:52
"Ez olyan durva, mint egy motorostalálkozó, csak éppen itt nem verekszenek" – nézett körbe elképedve a biciklisfutárok Európa-bajnokságára keveredett VJ, aki a megérkezéséig úgy tudta, hagyományos sportesemény buliján kell vetítenie. Az esti tivornya részleteiről…..
"Szeretettel küldöm be a táncoló egérkéimről készült képeket. Ez a fajta egérke nem nő nagyra, mint az a képeken is látszik. Nagyon játékos, kíváncsi, szelíd és kedves egérkék. Rengeteg cukiságra kpesek. A kölykök szeretnek kézben aludni, ezt a képek is…..
Hogyan nézne ki egy Mortal Kombat-szerű játék a NES klasszikus játékhőseivel? Hogyan zúzná le a többieket Karateka, Mario és Link? Ki lenne a főellenfél? Válaszok a videóban. ..
Slima több fotóval is illusztrálja a blogján, hogy szerinte jó régóta le nem takarított vér borzasztja el a belvárosi metrózókat. Én nem vagyok ennyire biztos benne, hogy tényleg vérről van szó, inkább úgy néz ki, mintha valaki festékkel akarta volna megbombázni Mesterházy…..
Pilu Kerékpárforgalmi igazolvány 2010.03.24 17:25:00
Nesztek futárok! Majd ha a választások után megállít a csendőr a Deákon, oszt’ kéri a forgalmit, nem lesz olyan mosolygós a szátok!       ..
Az Empamo szerint a kerékpárosok okozzák a legtöbb balesetet. A bringások térnyerése ellen hadakozó autós társaság a sajtóban szétkürtölt állítását érdekes módon a rendőrség azon statisztikájára alapozta, amely szerint a tavalyelőtti balesetek 62,7 százalékát a…..
Futóblog Budai karika 2010.01.14 14:33:31
Hűvös, párás, de a januári időjáráshoz képest meglepően enyhe idő volt 2010 második hétvégéjén. A szombati napon tapasztalt dagonya után vasárnap reggel Szasza legény felhívta Atesz legényt és megkérdezte:- Te Atesz van-e kedved ma aszfalton futni?- Hát van. Menjünk!És…..
Kerékagy Mennyből a Bringangyal 2009.12.18 10:06:00
Világszínvonalú szolgáltatás a technikai zűrökre kevéssé felkészült városi kerékpárosoknak. Csütörtökön nekem is feltűnt egy közlekedési lámpa oldalán a matrica, erre péntekre alászállt egy videó...
tamaspro 2009.12.18 14:12:25
Ha valakit komolyabban érdekel a szerelés és saját magának akarja megcsinálni a dolgokat (akár komolyabbakat is), azoknak ajánlom a BringaKonyhát:

www.bringakonyha.hu/?page_id=2

Azontúl hogy megszerelheted a bicajod még adományokat is gyűjtünk, melyeket felújítva rászoruló alapítványoknak, stb. juttatunk el (természetesen számukra ingyen).

Tehát ha van bármid (fölös bicaj, alkatrész, stb.) akkor hozd le és jó helyre kerül!!!
Hogyan lehet a legegyszerűbben megakadályozni, hogy ellopják a biciklidet? Ha nem tudják hajtani. Ezt próbálja elérni a törött kerékkel Carmond Lai dizájner. Amikor kikötjük a biciklinket, akkor két ponton kipattintjuk a kereket, így lehetetlenné téve a biciklizést. A…..
A BringaKonyha új tevékenységgel bővíti repertoárját, most mozizást szerveznek!Időpont: 2009. november 17., 20.00Helyszín: Tűzraktér, VI. Hegedű u. 3.Film: "népszerű modern kémtrilógia, angol nyelven magyar felirattal" :)Ingyenes program, a helyiség fűtött, lesz meleg…..
Már ajnároztam rendesen a "motorosblog"-ot. Kétszer is írtak bringás témában, és most egy közgazdász poszttal jelentkezett be Modor Tibor. Nekem főleg a kommentek jöttek be: "hvg-t olvas és laptopozik távolsági buszon"-modorosságnál aha!-élményem volt.…..
tamaspro 2009.11.16 08:14:59
- Egyvalamit utálunk jobban a rómaiaknál, azt a büdös Júdeai Népfrontot, pfúj! - ...és a Júdeai Nemzeti Frontot is, pfáj! - ...és a Júdea Népe Frontot! Köpködők! - MI VAGYUNK A JÚDEA NÉPE FRONT!!!  Nem is tudom, csak úgy eszembe jutott...
Elkészült! Legalábbis egy része biztosan. Ezer éve tervezték már, egyszer olvastam, hogy azzal az indokkal akarták lesöpörni az asztalról, hogy majd a mellékutcákban elvezetik a jelzést (!), a kiskörtén úgyis csak a futárok járnak, miattuk ne legyen külön sáv... Szóval készen…..
tamaspro 2009.10.23 15:17:11
@gyüvi: Hát nem tudtad? Már az oviban is egy nagy "mínusz" volt a jelem :-)
Kedden és csütörtökön 19-21 között Bike Kitchen lesz a Tűzraktérben (Hegedű u. 3.) Jazzpeta vezetésével. Itt megtanulhatod, hogyan tudod megszerelni  és helyesen karbantartani a bringádat. Ha kérdésed van, vagy szeretnél többet tudni/megtanulni kedvenc drótszamaradról,…..
- Szia, te írod a közgázbicikli-blogot?- Áááhh, isten ments! Az egy köcsög!;)..
tamaspro 2009.10.11 12:57:33
@gyüvi: mivel kell mindenképpen egy szerelőcsapat az adománybicajok jövőbeli összerakásához, ezért a héten elindul egy 1 hónapos szerelőképzés, ahol mindkét nyílt napon (kedd-csütörtök) tematikus nap lesz.

Később ha igény van rá akkor ezt a kurzust megismételjük. Ettől függetlenül kedden és csütörtökön is 19-21 óra között szívesen látunk bárkit :)
A balesetet szenvedett biciklis, ha bizonyíthatóan vétlen az ütközésben, vagyoni és nem vagyoni kártérítésre jogosult. A kerékpáros jogi ügyekre specializálódott ügyvéd, Nagy Péter szerint a biztosítók újabban akár milliós összegeket is hajlanók fizetni, hogy elkerüljék a…..
tamaspro 2009.07.03 13:27:37
@cirkuszos: A sisak nem kötelező, ellenben a világítással, csengővel, két különböző kerékre ható fékkel és megbízható kormányberendezéssel. Lakott területen kívül pedig éjszaka és rossz látási viszonyok között a láthatósági mellénnyel vagy annak szabványával megegyező ruházattal.

Kerékpáros, esetleg gyalogos által okozott vétlen balesetnél az okozón téríthető meg a kár, ha jól tudom polgári peres eljárásban.

Míg külföldön általánosan elterjedt az alap külön felelősségbizotsítás ezen esetekre, nálunk inkább a lakásbiztosításban foglalt felelősségbiztosítás terhére esélyes, hogy terhelhető a kifizetés.

Kerékpárosoknak mindenképpen ajánlott a kerékpárosklub tagság (évi 5e) vagy külön pl. az Uniqa-nál a kerékpáros biztosítás (évi 2,5e) mivel ez már tartalmazza a baleset- és életbiztosítás mellett a komoly felelősségbiztosítást is! Ez esetben olyan, mintha a bringásnak is lenne 'kötelezője', a kéksárgára is ez kerül, stb.
tamaspro 2009.07.03 13:58:50
@JonC: velohelp.hu/

A Velohelp Vitál Standard egyezik meg kb. a kerékpárosklub biztosításával (az Uniqa áll mindkettő mögött), de az MK (kerékpárosklub) tagsága jár egy csomó kedvezménnyel illetve jogsegélyszolgálattal is.
tamaspro 2009.07.03 14:08:34
@MP: 3 hozzászólással ezelőtt leírtam, el kellene olvasni a kommenteket is.
Néhány napja váratlanul egy hatalmas kerékpáros vasszobra jelent meg a Dunában, a Margit híd déli oldalánál. A filmen is megörökített alkotásban nem a nagyjából 15 méteres magassága a legmeglepőbb, sőt, még csak nem is az, hogy senki nem tudta, hogyan került a mozgó…..
tamaspro 2009.02.23 12:55:12
@catus: A folyó baromira nem a brignás háta mögül folyik, a PESTI OLDALRÓL van videózva.

Sok robot, aki beszól, hogy rondítaná a városképet amikor annyira sötétek hogy a duna két partját is keverik