Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ethar

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megelégelték a sok puskázást az Óbudai Egyetem informatikai karán, és elrettentésként név nélkül kiteszik a netre, hogy ki hogyan puskázott, és ezért milyen büntetést kapott. Ezzel viszont mellesleg olyan jó dolgot csináltak, amit a MOL már régóta minden évben megtesz,…..
IDDQD "Nyasgem, Microsoft!" 2012.02.17 16:11:00
Van az úgy, hogy egy játék eleinte úgy multiplatform, hogy konzolos és PC-s változatot is terveznek belőle, aztán, ahogy telnek a fejlesztéssel súlyosbított napok és hetek, a kiadó egyre inkább úgy érzi, ideje lesz a "multiplatform" nyugati jelentését használni csak.…..
Ethar 2012.02.18 14:30:49
@Pitypalatty úrfi: játssz Diablo 3-at konzolon. :P
Ennyit erről az egész vitáról. Kvára nem jobb a konzol, mint a PC és a PC sem jobb a konzoloknál. Más a kettő. El kell fogadni, hogy másnak más tetszik. Miért olyan nehéz ezt nekünk magyaroknak?
Nívó Zöldségek a faluról 2011.08.23 08:09:00
Bogáncs írta, hogy csináljunk már egy vitahetet a falvakról, mert érdekes téma. Éééén? - kérdeztem vissza. Több éve külföldön élek, haza csak látogatóba megyek, milyen alapon osszam itt az észt a magyar falvakról? De aztán előjöttek az emlékek, mivel falun nevelkedtem,…..
Ethar 2011.08.24 16:24:24
@krüger: Te is városi hozzáértő vagy? :) Hektáronként 18 000 Ft tudod mire elég? Segítek: a szántásra max. Egy hektárra, ha krumplit akarsz, akkor csak a vetőgumó súlyos pénzbe kerül. Azt sose termeltünk, így pontosan nem tudom megmondani most mennyibe, de hatszámjegyű összegről van szó, ez biztos, az viszont nem, hogy egyessel kezdődik.
Évente 110 hektárt művelünk meg,
szóval elképzeléseim innen vannak. Amúgy nem rossz biznisz a földművelés és nagyon "szép" munka, csak nagyban kell csinálni, többféle növénnyel. 50 hektár alatt nem éri meg. És csak saját géppel, bérbe nem érdemes csináltatni.
Ha érdekel, mesélek szívesen. Van némi tapasztalatom mustárral, olajtökkel, kukoricával, fénymaggal, búzával, repcével, napraforgóval és még sok mással. :)
Ethar 2011.08.24 19:30:11
@krüger: jaja, benéztem bocs. Akkor annak szólt, akinek te írtál! :)
A Doktor House hetedik évadának 13. epizódja ezzel a Ponyvaregény-főhajtással indult. ..
Ethar 2011.02.24 10:37:36
@noanoa: ha tudsz angolul, akkor tudom ajánlani, hogy kezd el előlről nézni az egész sorozatot eredeti nyelven. A fele sem jön át a poénoknak magyar szinkronnal és House feleannyira sem rohadék Kulka hangján. :)
Gyakran poénkodtunk azon, hogy ha igazán népszerű akar lenni egy kormány, akkor más dolga sem lenne, mint helikopterről pénzt szórni az országra, a világon bármit elnéznének nekik. Őszintén szólva soha az életben nem gondoltam volna, hogy ez a pillanat a szó közel lehető…..
Ethar 2010.11.25 12:34:57
@Mária: Mária-Mária, ne ferdíts. Nincs több millió munkanélküli. Több százezer esetleg (de az sem), de nem több millió. Ehhez vegyük hozzá, hogy ebből igen sok a válság előtt is munkanélküli volt és sok nem csak nem tudott, de nem is igen akart hozzátenni a közöshöz.

Tudod, megértem azt az oldalt is, amit Te képviselsz, én is látok sok-sok olyan embert, aki a legkisebb segítségnek is örül. Ugyannakor speciel én nem a Vörös Kereszt vagyok, hogy lassan a teljes fizetésemmel másokat segítsek. Bőven szolidarítok azzal, hogy fizetek adót, TB, egyéb járulékokat, amiből aztán mások mehetnek orvoshoz, vehetik fel a nyugdíjukat, stb.
Jelen pillanatban itt arról van szó, hogy az a kis 8%, amit a mnyp-amnak fizettem, azt is elveszik tőlem. Ha pedig nemet mondok, akkor nem kapok állami nyugdíjat?!? Ez nonszensz.
A Lost vasárnapi búcsúja után tegnap este elköszönt a tévétől az évtized kétségkívül legkeményebb karaktere, az Ember, Akinek Nem Árt az Atom, a Vírus és a Drog sem, véget ért Jack Bauer nyolcadik leghosszabb napja. A záró duplarészt még nem láttuk, így inkább a…..
Birján egy 492 fős kisközség Baranya megyében. Egy igazi zsákfalu. És mellette fut a vadiúj M60-os autópálya. Birjánba a beruházás előtt egyetlen út vezetett a Pécs–Mohács között futó 57-es főútról. A polgármester szerint a sztráda építését irányító Nemzeti…..
Valaki tényleg állítsa már meg őket. A legújabb őrület, hogy mostantól már a letöltésért is kell nekik fizetni. Fizetni kell a honlapon a háttérzenéért, a videó és zenei streamért, az IPTV-ért, de még a hívódallamért is. Meg a kis faszom nem kéne? Tudom, hogy ez az…..
Ethar 2010.01.19 11:12:45
Az egész totál alkotmányellenes és éhenpusztulhat felőlem az összes magyar előadó. Rádiót se hallgatok (ha hallgatnék, azért már úgyis fizettek jogdíjat, meg én azzal fizetek, hogy meghallgatom a reklámokat), zenét se töltök le, mégis ha veszek (vennék...) üres dvd-t, cd-t, memóriakártyát, fizetnem kéne jogdíjat. Leszarom, ha 5 évet lehet kapni illegális zeneletöltésért, milliószor jobb lenne az a módszer, minthogy dagadt seggnyalókhoz kerüljön akár csak 1FT-om is úgy, hogy cserébe nem kapok érte semmit.
Ellenben, ha büntetve lenne a zeneletöltés, sem csökkenne az illegálisan letöltött zenék száma, mert egészen egyszerűen ma Magyarországon egyféleképpen tudsz legálisan zenéhez jutni: bemégy a boltba és megveszed az 5e Ft-os albumot. Amiről jó esetben 1 szám hallgatható, a többi emberiségellenes bűntettnek minősül. Bevallom őszintén, hogy ha széleskörben elterjednének olyan megoldások, ahol akár általánnyal, akár egyenként kellene fizetni filmek/zenék letöltéséért és ez a pénz oda jutna, ahova való (kihagyva a jogvédő ingyenélő senkiket) akkor én igénybe venném ezt a szolgáltatást.
Pont úgy, ahogy igénybe veszek más olyan internetes szolgáltatásokat, ahol szoftvereket töltök le, amik vagy ingyenesek, vagy pénzért vásárolom meg őket. Majd ha ezeket szeretném kiírni DVD-re, Demjén Rózsinak fizetek jogdíjat??? Milyen alapon?

Egyébként ma kis hazánkban azért megy a torrentezés, a filmletöltés ezerrel, mert egészen egyszerűen jobb minőségben tudsz filmet beszerezni, mintha elmégy és megveszed DVD-n. A legnagyobb baj ott van, hogy a zeneipar és a filmipar évekkel ezelőtt elkezdte megásni a saját sírját, amikor is ahelyett, hogy a fájlcserélés élére állt volna, támogatta volna a hang és videocodec-ek fejlesztését, kitalált volna új finanszírozási formákat, ahol a tömegek mindenki számára olcsón tudnak a napi film/sorozat/zene adagjukhoz hozzáférni, elkezdte a boszorkányüldözést.

Ritkán háborodok fel ennyire, de kikérem magamnak, hogy általányt fizettessenek olyan szolgáltatásért, amit nem veszek igénybe. Ha valami törvényellenes, akkor azért fizessen az, aki vét a törvény ellen.

Totálisan a józan ésszel szembemenő az is, hogy egy-egy büfében, étteremben, kocsmában jogdíjat szednek azután, ha szól a rádió. Ne a vendéglátóhelytől szedjék a sarcot, hanem a rádióadótól, hiszen ezzel az általuk sugárzott reklámok szélesebb tömegekhez jutnak el. Plussz megint csak azt tudom mondani, hogy a rádióban leadott zenékért egyszer már fizettek jogdíjat.

Még egy utolsó kérdés: szerintetek érdekében állhat-e az Artisjusnak, hogy az fent említett általánydíjas szolgáltatások kibontakozzanak és elterjedjenek, kihagyva őket a pénzbeszedésből?
A Promontor által jelenséggel én még középiskolás koromban (réges-régen egy messzi-messzi galaxisban) találkoztam, amikor még rákényszerültem a BKV kitűnő szolgáltatásainak igénybevételére és minden nap csúcsforgalomban tötymörögtem az Alacska buszon a gyáli úti…..
Ethar 2009.07.06 11:11:36
Én úgy vagyok vele, hogy nem zavarnak a benzinkúton áthajtók. Ők mind halmozottan hátrányos helyzetűek én pedig szánalomból beengedem őket a sorba.
Hiszen aki nem érti, hogy a kis pöcsét nem azzal kell kompenzálni, hogy megelőz másokat mert ők úgyse sietnek annyira, az egyrészt nem egy matekzseni, másrészt nem biztos, hogy volt gyerekszobája. Aki azt sem érti meg itt sok poszt óta, hogy ezzel másoknak kárt okoz, arra szánakozóan mosolygok majd, amikor elmegy mellettem. Szegény fickó! El nem tudom képzelni milyen lehet gyomorgörccsel vezetni, azon morfondírozva, hogy "úristen ma odaérek-e időben és nem rúg ki a főnök?"
Aki lehet, hogy nálad 20 évvel fiatalabb, de ő mindig odaért időben. És nem azért, mert több kerülőt ismert. :)

Viccen kívül én tényleg nem haragszom azokra, akik szabályos útvonalon kerülnek, szívük joga. Viszont az különösen tud irritálni, amikor kanyarodósávba bevágnak elém olyanok, akik az egyenesen haladóban jöttek egészen odáig. Záróvonalat lépnek át és nem is kell rájuk számítanom, ergo balesetveszélyes.
Csak hogy példát említsek: Lágymányosi híd felhajtó, a Budafoki út felől, délután. Volán buszt még megértem, időre megy, be is engedem, de pl a múlt heti suzukis szobafestő és a tahó mercis terepjárós tuti nem életmentő műtétre siettek. Egyszerűen csak úgy gondolták, hogy az ő dogluk előbbre való.
Vígasztalna a tudat, hogy előbb-utóbb a szabálytalanságokért utolérik őket, de ismerve a rendőrséget ez kizárt, így csak bosszankodom tovább.