Regisztráció Blogot indítok
Adatok
m.o.z.s.o.

62 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kicsit megkésve, de talán még belefér az év első napjaiba ez a visszatekintés 2018 legjobb filmjeire. Magyar film és animációk terén kiemelkedően jó évet zártunk, és állítólag a horror műfajában is kiváló alkotások születtek, de sajnos én ezekhez nyúl vagyok – elemzésüket és értékelésüket meghagyom…..
Zoska blogja A bűnös 2018.12.02 10:34:46
A Tom Hardy-féle Locke óta tudjuk, hogy egy másfél órás autóúton át tartó telefonálgatás éppolyan izgalmas és feszült tud lenni, mint egy vérfagyasztó jelenetekkel dúsított akciófilm. A bűnös című dán thriller hasonló sémát követ, mint az említett angol film: valós időben követi végig egy segélykérő…..
Zoska blogja A vendégek 2018.01.19 12:05:52
Az elmúlt években kibontakozni látszik a kamaradarab-jellegű filmek kultusza. Talán Polański 2011-es filmje, Az öldöklés istene volt az első, és ezt sorban követte a francia Hogyan nevezzelek? (minden idők szerintem legjobb, kellő komolysággal felvértezett vígjátéka) 2012-ben, majd nemrég az olaszok…..
Bár nagyon régen írtam bejegyzést, azért még mindig nézek filmeket. Sőt, ebben az évben kifejezetten sokat is – lehetséges, hogy pont a párhuzamosan végzett tanulmányok vagy az extra húzós vizsgaidőszakok miatt. Minden esetre alig vártam az év végét, hogy összeszedhessem, idén milyen filmeket…..
Zoska blogja American Honey 2017.08.28 19:14:07
Nagyon régóta vágytam egy olyan filmre, ami annyira magával ragad és enged elmerülni a világában, mint az American Honey. Az utóbbi idők sorozatai mintha visszanyesték volna a türelmemet, így egyre ritkábban ülök neki egész estés filmeknek, vagy ha mégis rászánom magam, általában csalódás és…..
Zoska blogja Ex Machina 2017.03.16 17:55:53
Az Ex Machina az a film, amit előítéleteim miatt elég sokáig nem voltam hajlandó megnézni, holott csupa jót hallottam róla. Mégis, a sci-fi mint műfajmegjelölés visszatartó ereje rám mindig nagy hatással van. Aztán valahogy rászántam magam, hajtott a kíváncsiság, érdekelt a Domhnall Gleeson – Oscar…..
Zoska blogja Paterson 2017.02.15 18:57:01
Jim Jarmusch újabb premierje kapcsán és az első összefoglalók alapján jogosan merülhetett fel bennünk a kérdés: hogyan lehet egy buszsofőr egy hetéről izgalmas, százhúsz perces filmet készíteni? Azonban a rendező életművére akár csak egy pillantást is vetve egyáltalán nem meglepő, hogy filmje…..
fáymiklós Rómeó fázik 2017.01.31 08:16:58
  És máris itt vagyunk a tegnapi csapdában, hogy Gergijev és a Mariinszkij Színház zenekara úgy játszotta Bartókot, mintha Sztravinszkij volna, viszont úgy játszotta az oroszokat, mintha oroszok volnának, nagy szívvel, széles vibrátóval. Hogyan is jönnék ahhoz, hogy ne tetsszen, amikor ők az…..
Tavalyhoz hasonlóan most is készítettem egy kis visszatekintést. 2015-ös és 2016-os darabokat is beválogattam a listába, ugyanakkor sajnos sok idei kötelező filmet nem láttam még, így ezekkel ki-ki egészítse ki. Természetesen további tippeknek is kifejezetten örülnék, így ha van mivel kiegészíteni,…..
A 2016-os év végi kedvencfilmes listámat (ami néhány napon belül szintén ki fog ide kerülni) összeállítva merült fel bennem az ötlet, hogy még szilveszter előtt készítsek egy zenés posztot. Az tűnt fel ugyanis, hogy a beválogatott alkotások trailereit nézegetve vagy a filmet felidézve mindig…..
Egy lakás, egy család, egy véletlen és egy dallamos cím. Mindez elég Hajdu Szabolcsnak (Fehér tenyér, Bibliotheque Pascal, Délibáb), hogy egy emlékezetes minimál-kamaradarabbal lepje meg a magyar filmre jegyet váltó nézők apró és kíváncsi csoportját...
Ezt az ajánlómat is azzal kell kezdenem, hogy a film címe (Vademberek hajszája), plakátja és logline-ja ("Ha beül rá, egy nehezen kezelhető árva gyereknek szurkolhat majd, és nevethet a csökönyösségén, aki a gyámügy elől inkább megszökik, és beveti magát a vadonba") első körben nem győzött meg, hogy…..
Zoska blogja Kosok 2016.09.18 17:15:24
Ha valaki azt mondja nekem, hogy lehet izgalmas és lenyűgöző filmet készíteni két idős, izlandi juhtenyésztőről, nagy valószínűséggel kinevetem. Ugyan már. De tévedtem volna, a dolog ugyanis megtörtént. A jelenség neve pedig Kosok...
Zoska blogja Eszeveszett mesék 2016.09.11 17:14:14
Régi adósságomat rovom le, amikor most az Eszeveszett mesékről írok. A 2014-es év egyik legjobb filmjéről van ugyanis szó, ami ráadásul Dél-Amerikából érkezett az argentin rendező, Damián Szifrón jóvoltából. Ebből a régióból pedig viszonylag kevés film jut el hozzánk, és bár a filmben Pedro…..
Zoska blogja The Guest 2016.06.05 22:38:08
Hosszadalmas és részletekbe menő elemzés helyett ezt a filmet egyszerűen csak nagyon ajánlom. De nem mindenkinek: azok fogják szeretni (remélhetőleg legalább annyira, mint én), akik nyitottak egy vállaltan klisékből építkező, tökéletes stílusérzékkel összerakott, '80-as éveket idéző…..
m.o.z.s.o. 2016.08.23 00:41:17
@wim: Ne haragudj, most láttam a kommentedet. Megnézted végül? Hogy tetszett?
Zoska blogja Egy tökéletes nap 2016.07.02 12:52:20
Valahol a Balkánon békefenntartók nemzetközi kis csapata igyekszik jobbá tenni a földi poklot. Kérdés, hogy az ő szintjükön és az ő eszközeikkel, fegyverek nélkül, észérvekkel, eltökéltséggel és egy tolmáccsal tehetnek-e bármit is az aláaknázott hegyvidéken?..
César (Luis Tosar) portásként dolgozik egy gyönyörű, ódon bérházban. Látszólag mindenkivel kedves, a lakók többsége szereti őt, és elégedettek munkájával. Ám senki sem sejti, hogy César a depresszió egy közveszélyes fajtájában szenved: örökös boldogtalanságát csak úgy tudja enyhíteni, ha másokat is…..
Zoska blogja Ifjúság 2016.01.06 09:45:31
Nehéz egy olyan filmről írni, ami ennyire élénk képeket éget az ember emlékezetébe, aminek legszívesebben minden kockáját bekeretezve kitennénk a nappali falára, aminek minden egyes jelenetét, szereplőjét (kivéve Rachel Weisz sokszor indokolatlanul túljátszott alakját) és vonását csak dicsérni…..
Az év utolsó napjai mindig az értékelős listák elkészítésének időszakát jelentik. Ilyenkor szakértő és laikus összeszedi, ebben az évben melyik filmre volt érdemes jegyet váltani, és az internetet elárasztják a szubjektív toplisták. Én pedig mindig jól felbosszantom magam,…..
Zoska blogja Mandarinok 2015.11.14 18:39:26
1992., Abházia. A Szovjetunió szétbomlása után a függetlenedésért küzdő grúzok, és az ezt ellenző, autonómiájukat féltő abházok között véres harcok dúlnak a festői tájon. Az abházok oldalán több kaukázusi népcsoport is fegyvert fogott, így például a csecsenek…..
Zoska blogja Fúsi 2015.10.31 12:17:57
Az Uránia homlokzatáról hetek óta hatalmas molinóról tekint le az utcára egy elhanyagolt külsejű, hosszú hajú, kövérkés férfi, korának dacára csupa tej bajusszal. Alatta négy betűs szó: Fúsi (valamint a megint teljesen felesleges alcím, vagy magyarázat, vagy ki tudja, mi:…..
Zoska blogja A bit of Fry & Laurie 2015.09.25 18:39:05
Ezúttal elsősorban az angol humor kedvelőinek címzett ajánló következik. A Monty Python - Fekete vipera – Mr. Bean láncra felfűzhető, de ezektől eltérő stílusú „A bit of Fry & Laurie” igazi csemege a műfaj rajongóinak. A két brit színész/humorista, Stephen Fry és…..
Zoska blogja Kálvária 2015.08.09 13:29:30
„Ne ess kétségbe: az egyik lator üdvözült. Ne reménykedj: az egyik lator elkárhozott.” Szent Ágoston A Kálvária (2014) talán az új évezred egyik legszebb drámája.…..
Zoska blogja Képzelt szerelmek 2015.07.19 15:03:52
Az idei, 2015-ös Cannes-i filmfesztivál legnagyobb felfedezése – bármily unortodox is ez a kijelentés - számomra nem Nemes Jeles László volt a Saul fiával. Persze, örültem a magyar sikernek, de egy másik, az említett direktornál tizenkét évvel fiatalabb rendező volt az igazi meglepetés. Xavier…..