Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rynard

47 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Meguntam a blog.hu folyamatos hibaüzeneteit, illetve ezt a nehézkes kezelőfelületet. A blog elköltözött a petzindc.blogspot.com-ra. Hátrány: a kommentek nem tudnak jönni.Előny: minden más..
Félreértés ne essék, én is a Keresztény szokásoknak megfelőlen ünneplem a Karácsonyt, csakhát a blog van retrospektív módban írva ezért a késői poszt.Arról nem is beszélve, hogy ez meglehetősen unalmas bejegyzés lesz, hiszen pont azokról szól, akiknek a blogot írom,és…..
Mint bizonyos geekek a címből következtethetnek, ez a bejegyzés az elmúlt hónap komoly zanzásítása lesz. (Így gyorsan oda tudok érni a jelenbe, és végre lehet live-blogom :D )The DriveNovember legvégén a lakótársam meghívott Floridába Hálaadást ünnepelni. Ő pár…..
Rynard 2011.01.14 16:30:35
Az NHL meccs után ideje volt elnézni egy Football game-re is. A szezon szeptembertől februárig tart, vasárnap egész délután, illetve hétfő és csütörtök este is van meccs. A foci iszonyatosan népszerű, small-talk beszédtéma bárkivel-bármikor, emellett amint megtanulja az ember a…..
Note: Elnézést, hogy csak most van új poszt, elég nagy kavarodás volt az utóbbi időszak, de mostmár back on track.Na szóval, a mai postot a sportok fogják uralni.Az amerikaiakat nem sok minden tudja igazán lázba hozni, de a sportok (legalábbis a tv-n keresztül nézve) igen.Amit…..
Amíg megírom a többi bejegyzést, itt egy kis ízelítő az itteni metróviszonyokról. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer majd visszasírom a Pestit :) ..
Ezuton szeretnem megkoszonni LoozerD kollega eszrevetelet, mely ravilagitott arra a tenyre, hogy biza' o javaban kommentel, csakhat sosem lat belole semmit itt az oldalon, mivel minden jovahagyasra var. Na, mivel itt nincs olyan, hogy jovahagyas, gondolom en allitottam be vmit rosszul, vagy alabol a…..
Hmm, nem túl jó ez az utólagos blogolás, mert azért én is sokmindent elfelejtek mire időt kerítek arra, hogy nekiüljek írni ide, emellett pedig első érzésből, nekifutásból, lehet, hogy jobb bejegyzéseket tudnék írni. Így most megpróbálom gyorsan összefoglalni az elmúlt 2…..
Okt 24-én vasárnap megérkezett az ágyam meg az éjjeliszekrényem és mivel IKEA, össze kellett szerelni. Mikor N mondta, hogy vett nekem ágyat Jörgenbörgenéktől olyan kellemes fenyő színű egyszerű, alacsony ágyra gondoltam. Hát nem. Ez is pont olyan óriási magas fém ágy, mint…..
Okt 23-ás hétvégén elmentem vásárolni, hogy kibővítsem szegényes ruhatáram (ugye 23kg cucc jöhetett a repülőgépen, amiből a 2 öltöny meg a szövetkabát máris elvitt egy csomót) és közben megéheztem, így beugrottam egy KFC-be. Nem vagyok az a nagy gyorsétterembe járó, itt…..
Két hete beköltöztem a lakásomba. A fenti nevek közül egy a tulajé egy a lányé, akit már említettem korábban, egy az új lakótársamé, aki előttem 1 nappal költözött be, kettő a kutyáké egy pedig az én nevem. Gondolom ez utóbbit nem nehéz kitalálni. Szóval mi alkotjuk a…..
Október 13-tól én is beléptem a Nagybetűs Életbe és megvolt az első munkanapom. Szerencsére nem késtem el, szóval minden rendben ment. Csak 11-re kellett mennem, rögtön felmentünk a 7. emeletre, ahol az iroda van (a mi részlegünké, mivel a CSIS elfoglalja a 4-7. emeleteket) Besian,…..
Nyilván a városnézés mellett a lakáskeresés volt a legfontosabb programom, mivel a szállásom csak átmeneti volt, és amúgy sem akartam a házigazdáim terhére lenni. Már szeptember vége óta nézegettem az interneten a hirdetéseket, szerintem vagy 1000-et lecsekkoltam, de ugye finnyás…..
Az első héten még nem kellett dolgoznom, így a lakáskeresés mellett bőven maradt időm turistáskodni is. Első nap még csak gyalog mertem felfedezni a környéket, szerencsére volt egy Bank of America a környéken, ahol megnyitottam az itteni számlámat. Jók ezek az amerikai bankok,…..
In medias res: Október elején érkeztem meg ide Washington D.C-be, este 10-re, a Dulles International Airportra. Nem kívánom leírni, hogy milyen volt eljönni otthonról, mert ezt gondolom mindenki tudja. Szeretteket és barátokat hátrahagyni sosem egyszerű, főleg, ha az ember ilyen…..
Kedves Olvasók (ha lesznek egyáltalán)!Hol vagyok? "As the name implies, an aircraft carrier carries aircraft" Szóval, ahogy a cím sejteti Washington D.C.-ben vagyok, tehát nem abban az államban, ahol Edward a vámpírokat hajkurássza, hanem a fővárosban.Meddig? NyárigMit…..
A The American Conservative oldalán jelent meg John J. Mearsheimer legújabb cikke, mely az elbaltázott gázai "segélykonvoj-elhárítási" akció kapcsán értékeli Izrael helyzetét és kilátásait a jövőre.Ha valakinek nem rémlene az úriember neve, ő az aki Stephen M.…..
Rynard 2010.07.06 21:33:59
Kicsit off, de legalább IDF :)

Fiúk:
www.youtube.com/watch?v=HIehtCNgvrQ&feature=player_embedded

Lányok:
www.youtube.com/watch?v=fbXb9RFlcok

Persze mindkét eset nagy port kavart fel, mert hogy a "katonákhoz méltatlan" viselkedést sokan elítélik. Azt azért nem kellene elfelejteni, hogy az IDF-ben sorozás van, nem saját akaratukból vannak ott, és ennyi még simán belefér, hisz ők is fiatalok.
Egyik rendszeres - nálunk és máshol Rynard néven kommentelő - olvasónk egy korábban tett ígéretéhez hűen nemrég rendelkezésünkre bocsátotta a 20. század egyik többé-kevésbé feledésbe merült (ill. Kína esetében feledésbe kényszerített) fegyveres konfliktusáról, a -…..
Rynard 2010.06.06 12:01:37
Örülök, hogy tetszik a cikk, két hét múlva jön a folytatás.

@molnibalage: Én azt mondanám, hogy a "modern" (XIX. századtól fölfelé) háborúk sorában, a hatodik. Természetesen a lejegyzettek közül.

@halbikvera: Köszönjük a pontosítást!

@Walter_Dornberger: Összecsapások leginkább az Usszuri folyó mentén zajlottak, '69-ben Kína meg is támadta a Szovjet határőröket itt a Damanszkij szigeten. A harcot végül a Szovjet reguláris egységek érkezése döntötte el. Utána is folytatódtak a kisebb beszivárgások a folyó egyik-másik partján, kisebb összecsapásokkal, de (elvileg) a halálos áldozatok száma egyik oldalon sem érte el a 100-at sem. Igazából a dolog pikantérája, hogy az SZU komolyan gondolkodott egy megelőző atomcsapáson Kínával szemben, de ez ugye kirobbantotta volna a III. vh-t, amit az USA sem nézett volna jó szemmel.

@dave_t_i: A folytatásban lesz erről is szó :)

@Radio Free Aberrania: A témával foglalkozó összes szerző rámutat a hadműveletek kegyetlenségére. Emellett a milíciák nagy száma miatt nehéz volt megállapítani, hogy pontosan ki az ellenség, így gondolom nem akartak sokat bajlódni a foglyokkal.
KatPol Blog [KNN] A Nyugat alkonya 2009.12.30 21:30:00
13 szomáliai kalóz – egy balul sikerült támadás folyományaként – december eleje óta raboskodott a Hr. Ms. Evertsen holland fregatt fedélzetén. Nemrég azonban a holland legénység vízre bocsátotta lepukkant csónakjukat, ellátta őket üzemanyaggal és élelemmel, majd…..
Kevés olyan olvasónk lehet, aki a "szeretet ünnepéről" a KatPol nevére asszociál, és be kell hogy valljuk, mi ebben nem is találunk semmi kivetnivalót. Most mégis régóta szünetelő interjúrovatunk felélesztésével szeretnénk némileg hozzájárulni az ünnepi időszak…..
Rynard 2009.12.26 20:00:28
@Rammjaeger83:

Ezt értem, és egyetértek, hogy kell ilyen háttér ahhoz, hogy valaki jó biztpol. szakértő legyen, de ez a háttér a jelen interjúban egyáltalán nem látszik. Lehet, hogy nem jó témában tettétek föl a kérdéseket, más dolgokról biztos tudott volna nekem is újat mondani.
Rynard 2009.12.27 12:56:11
@Rammjaeger83:
"Naná, hogy tudott volna, csak közölte, hogy azokról a témákról, amelyekben sok újat tudna mondani, nem beszél se nekünk se másnak"

Ezek amúgy milyen témák lehetnek? A HM vállalatok aktuális K+F-je, vagy a HM vállalatok munkái, exportja, megállapodásai? Mi lehet még olyan téma, amiben Nógrádi ennyire otthon van, de ennyire titkos is egyben? Csak kíváncsi vagyok, nem kötekszem.
A közelmúltban érdekes hír érkezett a végtelen kelet-európai szyteppékről: az Udmurt Köztársaság bíróságán csődeljárást kért Oroszország legnagyobb lőfegyvergyártója, az IZSMAS Részvénytársaság ellen annak egyik beszállítója, a Gremiha Kft., mivel szerintük az több…..
Rynard 2009.11.13 15:33:13
Eredetileg az volt a szándékom, hogy így a végére írok valami összefoglalásfélét az itteni érzésemről, meg arról, hogy hogy látom most Dániát illetve Magyarországot. Azt hittem egyszerű lesz ilyesmit írni a végére, megmondani a "frankót" vagy valami, de nem.A tegnapi…..
Rynard 2009.07.04 07:56:28
@CB: Andalító Ellenszenv? :) Az olyan ami bár kissé zavar, de egyben kellemes érzés is , és lassan álomba merülsz tőle? :)

@Hamlet: Ejha.. El Camino, az szép, én is mennék, dehát a pénztárca nem engedi :) Sok sikert, de addig még úgyis találkozunk, remélem. Ja, és Usa beszámoló is leszen itt, ne félj.
Rynard 2009.07.16 20:47:35
@CB: @A közgazdász:
Nokérem, most értem haza Magyarisztánba, szóval most alszom egy óriásit, és holnaptól jönnek az élménybeszámolók. Jóígy? :)