Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fókakoma

14 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbiakban Ujhelyi Balázs útinapló hangvételű terjedelmes beszámolója olvasható nepáli kalandjukról, amire síléceket is vittek. Az írásnak azért biztosítottunk itt helyet, mert képet ad a nepáli hegyi turizmus aktuális állapotairól, ami sokaknak hasznos lehet. - a szerk.  írta és fotók: Ujhelyi…..
Anna amellett hogy a lavinák bizonyos aspektusainak tudományos kutatója (erről lesz még a közeljövőben szó, de most csitt!), kutyaszánt is hajt, sőt mindezek ellenére a foka.blog.hu olvasója is. Talán kevesen tudják (pl. én mostmár igen), hogy hazánkban a '80-as évek óta…..
Balázsék, ugyan a maguk sajátos módján, de túrasízni mentek.Például április végén, május elején még nem sítúráztunk. Idén azonban így volt időnk, ezért április 29-én este, kis Pozsonyi kanyarral, kimentünk Tomival a Dachstein déli oldalán található lift állomásához.…..
Fókablog Börzsönyride 2010.03.18 13:00:00
Hetényi Viktorék is megjárták a Börzsönyt. Mert ez a mi hegyünk, mert hó van rajta és mert szép (mármint a Börzsöny)!Amíg nem vesszük vissza az ezeréves ülősliftjeink labancföldről..
  Egy rendkívül érdekes poszt Bence blogjából, Japánból   "Megállt a lejtő tetején, és láthatólag töprengett. Nyilván elgondolkodtatta, hogy az egyik társa az előbb már elindított egy kisebb lavinát. De valahogy le kell jutnia, gondolhatta, mégsem…..
Hajnal 2:15, végük van...  Sajnos a túrát nem tudtuk léccel teljesíteni, aminek több oka is volt:felfele menetben majdnem végig nyomot kellett fektetni a túrasível, ami a mély hó, a sötét és a sűrű erdő miatt sok energiát felemésztetta gyalogosok nyomában a laza…..
Balázs a hegyen is kefétköt, de legalább ír róla posztot...                                             Všetci za jedného, Corgoň pre všetkých!   Mindenki egyért, Corgont…..
Új rovatunk indul, hiszen azok vagyunk, amit megeszünk! Balázs hóbamártott fakanaláról lecsöpögő mócsingcseppek: Hozzávalók kb. 2 túrától éhes személyre:   -         1/2 kg krumpli -         1…..
Fókablog Zirbitz-kuglik 2010.01.21 11:21:00
Balázsék a Zirbitzkogelen partizánkodtak a két ünnep között.Gerillakonyha, rövidlendület, végtelenség, snapsz és snapsz.Az alkoholizmus igenis megfér a magasszintű sporttevékenység szakszerű véghezvitelével! Kétségtelenül vérmókusok. ..
  Balázs (MR Pisti) ékesen fogó tolából   Háromnegyed 4. pfuj. Csak mert nem szeretünk rohanni… Marha jó! Na mindegy, keljünk, meg kell mászni egy hegyet és hazaérni délután 3ig. hüjeség? Az. Na és? Persze, hogy elkések, ami nem kis teljesítmény a házunk…..
Síelni hó nélkül is lehet. Például vízen, motorcsónak mögött vagy kábelpályán. A vizisínek a nevén kívül viszont nem sok köze van az alpesi síeléshez. Nem úgy a gyepsínek. A gyepsízés carving technikát igényel, tökéletes tavaszi-őszi edzésforma. A…..
Paklenica: tenger, hegyek, mediterrán levegő, 22 fok, jó borok, kellemes társaság.....és zuhogó eső. www.paklenica.hr/Paklenica_en/index_en.html                               Íme egy szép illusztráció. Ezért nem…..
Fókablog Az Haute Route 2009.09.23 10:39:00
Az Haute Route, amely franciául "magaslati utat" jelent, minden kétséget kizáróan a világ leghíresebb sítúra útvonala. Számos variációja, leágazása létezik, azonban egy valamiben közösek: az Alpok legmagasabb hágóin, gleccserein keresztül vezet az út a Mont blanctól…..
Fókablog Grossvenediger_reloaded 2009.05.12 10:17:00
Végül, a sítúra idény befejező akkordjaként, mégis sikerült meghódítani a Venedigert!                           Ezúttal nyugat felől, a Postalm-Kürsinger Hütte irányából támadt a a magyar…..
Terveink szerint a hétvégén 3000 méter felé sítúrázunk, vár ránk Ausztria negyedik legmagasabb, és egyben egyik legjobban megsíelhető csúcsa a Grossvenediger.               A csúcs…..