Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kuciber

0 bejegyzést írt és 146 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mámorító szépségű középkori falvakra, isteni nedűre és gólyákra bukkantunk Elzászban. A Rajna és a Vogézek hegylánc között terül el Elzász, amelynek hovatartozása a történelem során igen változatos volt. Kelták, rómaiak, Habsburgok, franciák, németek osztozkodtak a területen, nem kevés szenvedést…..
kuciber 2019.04.25 19:22:59
Mi épp most hétvégén voltunk kint a családdal.
Ostheim települést választottuk bázisnak a csillagtúrákhoz.
innen minden csak egy "lépés".
Szállásunk egyszerű de tiszta rendes, bár a reggeli nem túl választékos.
www.chezfelix.fr/
Érdemes beiktatni egy igazi lovagvárat is: www.haut-koenigsbourg.fr/en/
Akit érdekelnek a veterán autók, itt több százat megtekinthet: www.citedelautomobile.com/
Elzászi utazásunkba meg beillesztettük a németországi Rustban található Európa parkot is. Ez egy egésznapos, bár inkább több napos program is lehet!
www.europapark.de/en
Montenegró az utazók körében még mindig titkos tippnek számít, pedig nincs olyan messze és rengeteg érdekességgel találkozhat itt az ember...
Magyarország Magyarországi anyakönyvek (1895-1980) (ugyanitt felvidéki és több magyar helység, európai és más kontinensek anyakönyvei is)  Magyarország (és néhány elcsatolt rész) indexelt római kat. anyakönyvei (1895-ig) Magyarország (és néhány elcsatolt terület) indexelt református…..
Naiv ügyfélnek márciusban átvették 150 ezer forintos foglalóját, aztán azóta se ablak, se pénz.Naiv ügyfél nem túl jó állapotú lakásában elérkezett az ablakcsere ideje. Mikor a pénz összegyűlt és megvoltak az árajánlatok, Naiv ügyfél kiválasztotta Sz. Józsefet…..
kuciber 2011.10.11 08:31:10
@VinszentVega:

Egy kérdés mit csinálsz az egyedi méretekben és kivitelben legyártott ablakokkal, ha a megrendelőd 15% előleget veszni hagyva visszalép?
Az árrésed kb. 8-10%.
  Augusztus 20-án debütál az Országház új díszkivilágítása, ami olyan lesz, mint a fenti képen látható. Emlékeztetőül: korábban csak a kupolát, valamint a fontosabb oszlopsorokat emelték ki fémhalogén-lámpás fehér fénnyel. így nézett ki:     "Minden homlokzat…..
Tőlünk, autósoktól elvárják – és nem egyszer kényszerítenek -, hogy ésszel, takarékosan és minél kevesebbet közlekedjünk, ideje bizonyítania a nép választott képviselőinek.Tessék spórolni, erre jó a Skoda Superb.Mai cikkünk blogposztja...
Michael Knight Kós(z)a szél... 2011.01.27 19:41:00
Kósa Lajosnál a jelek szerint elakadt a lemez. Miközben a kormánya már rég ott tart, hogy az Európai Bizottság kérésére természetesen vállalja a médiatörvény módosítását, a Fidesz debreceni fenegyereke még mindig azt hajtogatja, hogy a szocialisták járatják le…..
  Nem lehet eldönteni, hogy pontosan mit tett Budaházy György. De az valódi kínzás, hogy idén második alkalommal kell a börtönben töltenie a karácsonyt, anélkül, hogy elítélték volna. Ha azért tartják börtönben, mert veszélyes terrorista, akkor pedig az nem érthető, hogy…..
Egy hónappal ezelőtt úgy éreztem, a Svédben vett Ponton-Mercim – ez a bizonyos Dezső névre hallgató egyén – a szakadékba viszi a családot. Játsszunk most kicsit Onedin-sorozatot, összefoglalom, mi történt a korábbi részekben. Kimentünk érte a messzi északra,…..
Nem értem, most akkor ő nem olyan, mint a mi politikusaink – mondja és kérdezi az egyik nyugati nagykövetség munkatársa, amikor Orbán Viktor politikájáról beszélünk. Az Economist legújabb számában harcias, összeférhetetlen („pugnacious”) embernek írja le a magyar…..
biztonságos? Nem a tiéd 2010.12.10 12:18:00
Kedves olvasó. Remélem nem hiszed azt, hogy neked Magyarországon bármilyen megtakarításod, vagy félretett pénzed lehet? Ha eddig így gondoltad, akkor jól figyelj, mert csak egyszer magyarázom el.Az a pénz nem a tiéd. Amikor jövedelemre teszel szert, például megkapod a havi fizetésed…..
kuciber 2010.12.10 15:17:40
@hunocska: Levelet küldenek, hogy magyarázzák a bizonyítványukat. De arra meg nem telik, hogy levélben elküljenek egy nyomtatványt, amiben nyiltkozhatsz mész vagy maradsz.
Amiért nem rendelkezhetünk teljesen szabadon magánnyugdíjvagyonunk felett, ez a pénz már nem is a magántulajdonunk? (Fotó: Huszti István/Index) Az InfoRádióban Rogán Antal – a kormánypárti politikusok közül gyakorlatilag elsőként – kísérletet tett rá, hogy ne…..
kuciber 2010.12.10 13:26:50
@Jaffar: Nevezd nyugodtan ellenzéki adónak, vagy egyetnemértési adónak.
kuciber 2010.12.10 13:27:00
@Jaffar: Én pl. úgy döntöttem, visszajelentem magam minimálbérre. Így kb.18E Ft a 24%. Ennyit betudok magamnak az "adójukra".
Bizony az ő értékelésük határozza meg, hogy például melyik állampapírból mennyit vehetnek a legnagyobb befektetők. A leminősítés nagyon sokba kerülhet. Magyarországot nem a Moody’s vagy a Standard and Poor’s és nem is a nemzetközi pénzpiacok kormányozzák, hanem a…..
Illetve sok kérdés, amelyekből aztán egy lesz. A manyupok államosítása, illetve a 24%-os nyugdíjjárulék adóvá minősítése után a következő a helyzet: az emberek háborognak (már aki tisztában van olyan dolgokkal, mint manyup, nyugdíjjárulék, mindezek hatása a jövendőbeli…..
Osakaban nem szaroznak ha wifi védelemről van szó ..
Íme a mai Facebook termés:A Fidesz ezt ígérte 2010 tavaszán (1.0):"A Fidesz megőrzi a nyugdíjak értékét, és megvédi a nyugdíjpénztárakat"A Fidesz ezt ígérte 2010 tavaszán (2.0):2X "A Fidesz megőrzi a nyugdíjak értékét, és megvédi a nyugdíjpénztárakat"A…..
w Davaj csaszi 2010.11.25 00:09:00
Egyszer még választást is lehetett nyerni azzal a csekkel, amin a nyugdíjasoktól állítólag elvett 19 ezer forint szerepelt. Az akkori váltópárt lobogtatta, harsányan hirdetve, hogy ők majd megadják, amit a Fidesz nem - mert amúgy az a pénzt nem elvették, csak nem adták meg az…..
kuciber 2010.11.25 13:57:11
@Aszketa: Mivel ékezet nélküli szöveget nyomtál be, így gondolom külföldről küldted a hozzászólásodat. Köszi!
Ha engem nem érintene ez az agyrém ami itthon folyik én is tudnék nagy-nagy lózungokat fújni.
Breaking news! Napok óta azon gondolkozom, hogy fog engem (és minket) rávenni a kormány, hogy hagyjam ott a fenébe a magánnyugdíjpénztáramat, és térjek vissza a langyos lábvíz állami rendszerbe. A megoldás megszületetett, nem kicsit basz oda: "Elveszíti jogosultságát az…..
hángörienidiocc Elméletek 2010.11.22 18:33:00
Most, hogy egy új névvel bővült a nekem-semmi-közöm-a-röhejes-és-dolgozatnak-is-csak-a-legjobb-szándékkal-nevezhető-íráshoz (a fészbúkon még önálló csoportba nem tömörülő) emberek listája, érdemes komolyabban is elgondolkodni, hogy mi is történhetett. Íme néhány…..
Önöknek ilyen nincs és nem is lesz – mondta ma az ellenzéknek a kétharmados többségre utalva egy mérsékelt konzervatív politikustól talán szokatlan stílusban Navracsics Tibor az alkotmánymódosítás parlamenti vitájában. A Fidesz-KDNP az áprilisi választási győzelme óta…..
kuciber 2010.11.16 18:34:53
@török gábor: Az utolsó pillanatban még belecsempésztek egy módosítást:

A finomítások és Lázár János egy utolsó pillanatban benyújtott módosítása alapján az AB csak abban az esetben vizsgálhatja az adó- és járuléktörvényeket, nemzetközi szerződéseket és a költségvetést, ha azok bizonyos alapjogokat - például az élethez, emberi méltósághoz, vallásszabadsághoz való jogot - sért, de például az alapjogok között nincs felsorolva a tulajdon szentsége [8]. Ez pedig lényegi hiány, így ugyanis az alkotmánybíróság nem vizsgálhatja már a végkielégítések különadójáról újra elfogadtott törvényt, de a magánnyugdíjpénztári járulékok elvonásáról szóló törvényt sem, azaz elhárult az utolsó akadály a kormány sajátos gazdaságpolitikájának megvalósítása elől.

(Lázár múlt héten elfogadott finomításai alapján az AB vizsgálhatta, de meg nem semmisíthette volna a költségvetési és adótörvényeket. Az utolsó pillanatban benyújtott módosítással megoldották, hogy ne alakulhasson ki az a helyzet, hogy az AB kimondja egy törvény alkotmányellenességét, de nem semmisítheti meg azt [9]. Immár nem is vizsgálhatja ezeket a törvényeket.)
kuciber 2010.11.16 18:45:23
@Robinzon Kurzor:
"Mától nincs Magyarországon jogállam, mert a legfontosabb biztosítékát kiemelték rendszerből: az állam korlátlanul élhet vissza erőszakmonopóliumával a magánszemélyek tulajdonával szemben.
És erre nem magyarázat, hogy biztos rendik lesznek és nem fogják kihasználni a helyzetet.
Nem csak azért, mert kifejezetten azért született ez a módosítás, hogy kihasználják (manyup), hanem azért, mert a jogállam pont attól jogállam, hogy nem kizárólag a hatalom "jóindulatán" múlik, hogy kizsebeli-e a poglárait."

Ezt tőled idéztem.

És a Magánnyugdíj pénzek lenyúlása után itt a következő példa:

"Milliárdokat érő gyógyszertárhálózatok kényszereladását előíró törvényjavaslatot nyújtott be a kormány a Parlamentnek."
A Facebook-üzenőfalamat böngészve egy pillanatra azt hittem, a Hírcsárda bejegyzését olvasom, de nem. Teljesen komoly. "Árpádházi Daka József, az Árpád-házi királyok leszármazottja a Duna TV kamerái előtt bejelentette törvényes igényét a magyar trónra! A Felség az…..
kuciber 2010.11.10 11:26:00
@exonka: Egyik bolond cserélné a másikat.
A volt alkotmánybíró és volt köztársasági elnök kénytelen volt felugrani pénteken a Sándor-palotába, hogy az utódjának elmagyarázza, mi a fene folyik a Fidesz és az Alkotmánybíróság között. Ezzel párhuzamosan meghallgatta főnökének, Orbán Viktornak a szavait is, aki 3 nap…..
kuciber 2010.10.30 11:10:16
@Jim Tonic:
Elég rendesen becumiztad Orbánék szövegét:

A 98%-s adónak az Alkotmánybiróság korlátozásához csal látszólag van köze.
Szándékosan fogalmazták meg alkotmányellenesre ezt a törvényt.
Előre tudták, hogy el fogják kaszálni a bírák. De így megtudják támadni magát az AB-t, az " emberek védelmében".
És még népszerűek is lehetnek egyesek szemében, akik nem látják, illetve nem akarják látni az összefüggéseket. Csak azt látják, hogy " ezektől a mocskoktól el kell venni a lóvét" !

Az alkotmány módosítása csak előkészítése a garázdálkodásukhoz.

A "2/3 nekik nem elég. Korlátlan hatalmat akarnak, amibe senki nem pofázhat bele,még azok a szerencsétlenek sem akik bedőltek nekik.
kuciber 2010.10.30 11:15:59
@nyehehe:

Persze csak akkor ha te döntheted el, mi a jó!
kuciber 2010.10.30 11:16:50
@ó jaj:
Én nem, nekem tiszta a lelkiismeretem.
Mindig annak az ügynek a környékén tűnik fel, ami épp a legtöbbet szerepel a hírekben. Ez most épp a vörösiszap-katasztrófa, ezért Magyar György jelenleg Kolontáron szorgoskodik. Elvállalta az áldozatok egy részének jogi képviseletét a MAL Zrt.-vel szemben, no persze nem…..