Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nadiposzata

0 bejegyzést írt és 219 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A TASZ jelenti Soron kívül 2015.01.29 13:43:09
Egy gyermek 2013. november közepe táján, egyik hajnalon - negyedórával azelőtt, mielőtt a mentő kiérne – rohamos gyorsasággal megszületik, vajúdó fájdalmakat alig okozva 17 éves anyjának. Sokadszor futok neki ennek az írásnak, de eddig nem sikerült az ügy lényegére rátapintanom, márpedig valami…..
nadiposzata 2015.01.29 21:10:02
@Pilotax: csak egyet érteni tudok.
Anyám két hónapig sírt minden nap munka után, amikor az akkor GYIVI-hez került.
Azon gondolkodom mostanában, mennyire nem értik az emberek a sajtószabadságot. Ami különösen megdöbbent, hogy még azok sem, akik a sajtóban dolgoznak. Először a Heti Válaszos Szőnyi Szilárd írta azt, amit, most meg Sebestyén Balázs fejti ki véleményét a rádióban: „miért…..
nadiposzata 2015.01.10 13:59:02
@Lasombra: azzal a különbséggel, hogy őt rengetegen hallgatják és igazat adnak neki. Sajnos.
Az egyéni vonzalmon alapuló szerelmi házasság a korábbi korokban sem volt ugyan ismeretlen, de a 20. század előtt a házasságok túlnyomó többsége gazdasági megfontolások alapján köttetett. A múlékony érzelmeket nem tartották megbízható alapnak az utódok felnevelésének keretét biztosító család…..
nadiposzata 2014.07.14 21:06:52
@egigi: Ha így lenne, akkor nem aggályoskodnának az azonos neműeken.
A piliscsabai, római katolikus Páduai Szent Antal Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola 2 kisdiákja reggelente elkésik a napkezdő miséről. A szülők egy fegyelemre nevelő levelet kaptak az intézménytől, melyben kiemelik: hogy aki késik, annál egy…..
nadiposzata 2014.01.11 00:18:53
Állást találni mindig nehéz, különösen akkor, ha életünk első munkahelyéről van szó. A WikiHow.com tíz talán nyújthat egy kis segítséget. Mielőtt nekikezdenél a munkahelyvadászatnak, bizonyosodj meg róla, hogy valóban itt az ideje annak, hogy munkába állj. A munka…..
Mert a lakásvásárlás tényleg nagy dolog!Legtöbbünk nem sokszor kerül olyan helyzetbe élete során, hogy lakást vásároljon, ám akkor bizony a folyamat szinte minden pillanata, főleg első alkalommal, kérdésekkel, bizonytalansággal, stresszel, kíváncsisággal, érdeklődéssel,…..
Amikor igencsak javasolt, hogy az élelmiszer termelő rendszerünk milliónyi organikus kiskertre és közepes családi gazdaságra alapuljon, szinte mindig akad valaki, aki azt mondja, hogy ez nem reális. Aztán gúnyosan beszólnak, hogy „Lehetetlen ellátni a világ növekvő népességét…..
A Geekologie és az io9 is lehozta az egyesült államokbeli Baton Rouge-ban dolgozó J. Quinn Miller egyik fotóját, amely jó eséllyel pályázik a világtörténelem legjobb esküvői fotója címre. Az io9 elérte a fotóst, aki elmesélte, hogy régi barátja a vőlegénynek, akiről…..
nadiposzata 2013.05.30 22:16:08
Hungarian Cycle Chic A nyertes 2013.05.28 16:34:29
Nemrég összefutottunk Leventével, aki az InStyle-lal rendezett Bringával a vörös szőnyegen! divatbemutatón a H&M és a Brick Lane Bikes félmillás bringáját. Itt a bizonyíték, hogy Levi nem csak a verseny kedvéért öltözött ki:) Ha tetszett a bejegyzés, nyomj egy lájkot és…..
nadiposzata 2013.05.28 19:00:10
?
Van ez az úszónő, aki szakmájában közepesnél jobban teljesített, sőt, ha azt vesszük, egy örökös magyar bajnoki cím meg az EB-bronz az egészen frankó, de a saját árnyékát csak nem tudta átlépni, hogy most azért, mert nem mert nagyot lépni, nehogy kicsorogjon valami a lába…..
nadiposzata 2013.05.27 19:05:23
@mrbateman: fetrengek a nevetéstől.
Az élettársát feltehetőleg súlyosan bántalmazó, majd az egészet nevetséges érvekkel tagadó Balogh József fideszes országgyűlési képviselő esete erősebben jellemzi társadalmi viszonyainkat, mint hogy kivételként tekintsünk rá. A családon belüli erőszak ugyanis csak a…..
nadiposzata 2013.05.10 12:55:57
@Pamuk: a gyermekbántalmazás büntetendő
Hamarosan véget érhet a céges telefonok és laptopok kora. A vállalatok közel kétötöde kíván felhagyni azzal a gyakorlattal, hogy céges infokommunikációs eszközökkel látja el alkalmazottait – derül ki a Gartner piackutató cég globális felméréséből. Eszerint a válaszadók…..
Aki intézett már hivatalos ügyet Magyarországon (azaz szinte mindenki), alighanem megtapasztalta, hogy a magyar bürokrácia sok szempontból a párját ritkítja Európában. Mégis, Márti története annyi abszurd elemet hordoz magában, hogy muszáj vagyok közölni. Kíváncsi vagyok a…..
nadiposzata 2013.05.04 19:57:00
@macamuca: A havi tanuló bérletre 90%-os kedvezmény van. A helyközi busz, vonat és az egyéb helyi tömegközlekedési formák esetében is. Ezért lehet csak lakhely és iskola között igénybe venni. Külön bejegyzésre más viszonylaton is. (pl. gyakorlat)

A közoktatásban résztvevőknek, nem is kell minden évben matrica, olyan 4 éve szüntették meg.
Elég a narancsszínű diákigazolvány. Lehet, hogy érvényesítő matricát sohsem látott.

Amit most már a járási hivatalban kell igényelni, nem az iskola rendeli meg. Felsőoktatásban is. Az egyetem ott csak az érvényesítő matricát adja félévente.
nadiposzata 2013.05.05 08:52:34
@macamuca: szabályzat ide vagy oda.
Egyszerű matematika.

A jegyre valóban 50% kedvezmény van. Én a havi bérletekről beszéltem. Számold ki a teljes árból: elvira.hu/utazas/berletek_20120901.php?mid=14ef340a545570&chapter=4

ok, a BKV valamiért nem (pedig valahol szabályozva van, pl itt: www.diakigazolvany.hu/igenyles/kozoktatas/diakkedvezmenyek/uti_kedvezmenyek): bkv.hu/hu/ketheti_es_havi_berletek
de elképesztő, hogy míg egy felnőtt bérlet 10500 Ft, addig egy tanuló mindösszesen 3850. tádám! S ez nem a fele. Nagyon gyökér kéne, hogy legyek matekból, hogy ránézésre elhiggyem. Ha meg kiszámolom, akkor a teljes árnak csupán a 37%-át fizetik.

a volán társaságoknál nincs fent. de vagy maradt a régi 67,5%-os kedvezmény, vagy változtattak rajta. De nem a felébe kerül egy diák havi bérlet a teljesáruhoz képest.

Ha pedig visszahozták a matricázást általános iskolában is, akkor elnézést nem tudtam róla.
Természetesen senki sem lehet akkora hülye, hogy megpróbálja kimenekíteni a vagyonát az olyan stabil bankrendszerrel rendelkező országokból, mint Spanyolország, vagy éppen Olaszország. Várhatóan nem okoz járványszerűen terjedő betétesi rohamot az európeriféria más…..
nadiposzata 2013.04.06 10:18:00
Március 25-én lép fel Magyarországon Mick Hucknall. A zenész leginkább a Simply Red énekesként ismert meg a világ, most azonban másfajta dolgokra szeretne koncentrálni, így jobbnak tartotta, ha saját név alatt járja körbe a világot. Telefonon beszélgettünk vele. Nemrég…..
nadiposzata 2013.03.19 21:58:43
@megint: A Csányi Pincészet nem vásárol fel szőlőt. A területek pedig javarészt a volt Állami Gazdasághoz tartoztak és nagyon jó helyeken fekszenek.
@Buszex: A fehéreket felvásárolják. A bort.
Ebből mindenki vonja le a megfelelő következtetéseket.
Mindössze három évig kellett nélkülözniük Gori lakóinak híres szülöttük köztéri szobrát. A Sztálint ábrázoló alkotást még a nyugatbarát Mihail Szaakasvili államfő döntésére bontották el. Most ismét szobrot kap a kegyetlen diktátor, amihez egyesek további jelentést…..
nadiposzata 2013.03.06 21:12:56
@pszichonauta: Meglepődnél a gorii múzeumban, az egész kiállítás területéhez viszonyítva a rémuralomról kb. 1/30-adnyi anyag van (és akkor nagyon jó indulatúan felfelé kerekítek), a feljáró lépcső alatti kis lyukban, pár szakadt gönc formájában felaggatva.
Szamárpad Nem csak az ELTE BTK… 2013.02.28 16:30:46
Szép nagy botrány kerekedett a HÖK-ös lista ügyében, egy valami azonban remélhetőleg jó volt: van rá némi remény, hogy egy kicsit elkezdenek a hallgatói önkormányzatok körmére nézni az intézményekben. Az ugyanis egy vicc, hogy a hallgatók nagy részének a leghalványabb fogalma…..
Frissítette a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium a Facebook oldalát.Az időzítés, az üzenet, a grafika - minden szempontból hibátlan:(Kattintva bejön teljes méretben)"2012 a Külhoni magyar óvodák éve volt a nemzetpolitikában. A rendkívül sikeres program…..
nadiposzata 2013.01.15 09:13:31
@Homokdűne: De azért szavaztál?
„Az adófizetők is lázadhatnának a harminc évesen is az ő pénzükön lézengő, ingyenélő egyetemisták ellen” – ez is egy gyakran visszatérő, ám pillanatok alatt megcáfolható gondolat a kormány által szított lejáratókampányból. Az állami finanszírozás nem vehető…..
nadiposzata 2013.01.12 21:42:50
@Bambano: el vagy tévedve.
A Corvinus nem egyenlő a volt közgázzal,
az egy új brand, többek között az agrár képzésekkel, ami nem mezőgazdasági kar, hanem Élelmiszeripari, Kertészeti és Tájépítészeti. Emelett még hozzácsapták az Államigazgatási Egyetemet. Ezért lett először BKAE.
Ha ez nem történik meg, megszűnt volna egyetem lenni az összes, mert csak egy-egy diszciplínát fedett le.
Az egyesülés volt a kisebbik rossz.
És ha már vered a dobot megfordíthatjuk a kérdést, mit keres a Corvinuson egy közgazdasági képzés, amikor a Kertészeti Egyetem jogelődje 1853-tól létezett. Gödöllő is innen nőtte ki magát.
nadiposzata 2013.01.12 21:49:38
@bertrollnok: ez bármelyik, hivatásszerűen űzött munkakörre igaz lehet.
Ne spécizd ki, kérlek, az építészeket, nincsenek kivételes helyzetben.
eddmagad Összetevők 2012.11.04 12:37:34
MÉRTÉKEGYSÉGEK: Receptjeimben általában a csésze/pohár mértékegységet használom. Ez az amerikai "cup"-ból ered. Nekem sokkal egyszerűbb így főzni. Vegyél egy olyan "cup" mérőt (háztartási boltokban, hiper- v. szupermarketekben), amelyen szerepel a "cup", mint mértékegység. Ez…..
A családon belüli erőszak önálló büntetőjogi tényállása körüli purparlé engem kísértetiesen emlékeztet az első Orbán-kormány alatt a négyes metró ürügyén dúló eszmei pengeváltásra. Ugye emlékszünk még rá. Viktor megharagudott Budapestre, mert a bűnös város nem…..
nadiposzata 2012.09.19 08:47:38
@milyen szép a Vértes, ó: Megmosolyogtattál reggelire.
A hétfőket utálhatjuk, a kedd viszont már egyfajta feloldást kell, hogy adjon. Mégis ilyenkor elindulni egy rövid egy napos gasztronómiai utazásra merész ötletnek tűnik. Nemcsak azért, mert túl korán indulunk és nincs időm a törzshelyemen elfogyasztani a sok éve töretlenül…..
nadiposzata 2012.08.15 08:45:16
@Boros Regina: Látom a te fejedben nem létezik az a koncepció, hogy szép és egészséges is. Az a paradicsom konkrétan rohadt volt, amit a konyhaasztalon fotóztál.
Az ubrokák meg túl vannak érve.
A bio nem azt jelenti, hogy beteg az élelmiszer , amit elfogyasztasz. Ahogy a malacnál oda írtad, nem kapott a szükségesnél több antibiotikumot. Ha ez elfogadott, akkor a parinál is lehetett volna egy hangyapinányit védekezni.
Habár lehet tök feleslegesen jártatom a számat, mert csak nem látszik a képen és napégés.
nadiposzata 2012.08.15 08:45:32
@aesopus: a Vulcanust ki tudom logikázni, hogy az egy ott előállított szőlő fajta neve. A többit én sem értem.
Tegnap az Országgyűlés megszavazta az új Büntető Törvénykönyvet, amelynek értelmében többek között szigorodnak a drogfogyasztókkal kapcsolatos jogszabályok is - ez fiatalok tömegeinek megbélyegzését eredményezi: ha pálinkát iszol, az rendben van, ha elszívsz egy spanglit,…..
nadiposzata 2012.06.26 10:14:08
@mese1: látom a tapasztalat beszél belőled. Képzeld, úgy hallottam, hogy a kokain azonnal függővé tesz.