Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kaszakő

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 8ker blogon megjelent Blaha Lujza téri tervek apropóján beszélgettünk a Blaha Lujza tér aktuális helyzetéről, közlekedéséről, a tér nagyságáról és arról, hogy mi a helyzet azokkal a hajléktalanokkal, akik a téren tartózkodnak.   A Blaha Lujza Tér Tervei És Március…..
kaszakő 2011.03.23 21:33:30
@solaitid: A hajléktalanokat ellátó civil szervezetek évi 14 MILLIÁRDOT kaptak. A Menhely alapítvány felmérése szerint Budapesten 8000 (nyolcezer) hajléktalan van.
Fejenként és HAVONTA 140000 (száznegyven-ezer) forint jut ellátásukra. Lehet továbbgondolni...
Nem vesztegetném az időt a nyílt levél elképesztő magyartalanságaira, csak egy gyöngyszem: „kritikus gondolkodásra pedig nagyobb szükség látszik lenni a mai Magyarországon, mint bármikor a közelmúltban”. Látszik lenni magyar tudós, nyelvtankönyv asztalon nem lenni,…..
Fővárosi Blog A Westendbe rohansz 2011.01.29 07:00:00
Cikksorozat Finta Józsefről  INDAFOTO.slideshow.run({ "feedUrl":"http://feed.indafoto.hu/fovarosiblog/westend/feed", "width":"600", "height":"300", "orientation":"horizontal", "size":"auto", "bgcolor":"#000000", "textcolor":"#FFFFFF", "random":false, "number":"3", "target":"blank",…..
kaszakő 2011.01.29 16:19:11
@blondiíri: Tééényleg nagyon jóó ötlet! Főleg a vágányok felülépítése! És milyen óóólcsóó! Pláne, hogy a WestEnd 2 sem akar épülni, pedig a terület már kipucolva ott áll jó ideje. Az állami pénzen szanált, állami tulajdonban levő Kormányzati Negyed területét pedig ki fogja beépíteni? Az állam aligha, mert Kormányzati Negyedre nincs szükség (higgye bárki az ellenkezőjét), Múzeumi Negyedre meg még kevésbé. (A meglévő múzeumok fenntartására is alig jut.)
A WestEnd amúgy -már ami az utcákról látható részét és a belső tereit illeti- még elviselhető. Az aluljáró állapota és az ott levő perzsavásár szégyenletes, de ehez a WestEndnek semmi köze.
A Nyugati 1-6. vágány felülépítése azonban -vasúti alulnézetben- katasztrofális. A tetőkert, meg ami felül van, az szinte hibátlan. De az alja... Aki ide érkezik és innen indul nap mint nap, az tudja, mire gondolok. Betonkoporsó az egész, 24 órán keresztül világítani kell, mert egyetlen négyzetméter felülvilágító nincs. Így akarják felülépíteni a vasutat az Állatkertig? Hát, az lehet hogy plázacicák naggyon tüncibüncinek fogják találni. Felülről. De alatta, ahol naponta százezer ember (bocs, utas) fog megfordulni? Talán jobb lenne, ha a pláza pláza, az állatkert állatkert, a vasút meg vasút maradna. Még akkor is, ha egyeseknek az "állatkerti plázavasút" vonzónak is tűnik.
kaszakő 2011.01.29 21:35:27
@blondiíri: Értem. Profi felügyelet miatt kell a WestEndet összeépíteni az Állatkerttel? Akkor legyen...
Napi Maflás KÖNYÉKÜTÉSEK 2011.01.24 07:40:00
 A Muay Thai eszköztárában a zártöklös ütések, a rúgások, fogások, és dobások mellett a könyékütések is jelentős szerepet kapnak. Ez olyan fegyver, amivel bontani lehet a kényelmetlenné váló rögzítéseket (00:42, 01:36, 02:37, 03:17), megállítani a zavaró közelségbe…..
kaszakő 2011.01.24 11:41:49
@anyahajókabinajtóhajtogató: Teljesen igazad van; a bunyó meg nekem már a KÖNYÉKEMEN jön ki...
Nagy volt már a csend romaügyben. Fel kellett hát korbácsolni az indulatokat. Orbán a Kolompár bíróság előtt, Farkas Flórián megígéri, hogy vége a "megélhetési" cigányságnak, Orbán Viktor európai romapolitikát ígér, és hirdet a soros elnökség programjában.…..
Steven Tyler beugrott Jimmy Fallon talkshowjába, és ha már ott volt, a műsorvezető társaságában lenyomta a Walk This Way című klasszikust, amihez a műsor házizenekara a The Roots szolgáltatta a zenét. És most tessék elképzelni Kóbor Jánost és Fábry Sándort, amint előadják az…..
Mandiner blog Veni, vidi, Viktor 2011.01.20 10:45:00
Vörös Danny, a Magyar Nemzet jól targetált gerillakampányának arca   Orbán Viktor jött, látott - és győzött? - az Európai Parlamentben tegnap. Vagy legalábbis döntetlenre hozta a meccset, ami szép politikai teljesítmény egy hónap Magyarország-pofozás után. A…..
Michael Knight Bepöccenve 2011.01.19 16:57:00
Legutóbb Hruscsov elvtársat láttam ennyire bepöccenve felszólalni, mint szerdán a mi szeretett miniszterelnökünket az Európai Parlamentben. Hruscsov akkor, 1960. október 12-én az ENSZ-ben a legendáriumok szerint miután egy vitában bírálni merték, magából kikelve…..
Varánusz Orbán célkeresztben 2011.01.19 08:00:00
Ma délelőtt az Európa Parlamentben a magyar elnökség tervezett programjáról beszél Orbán Viktor. Ha hagyják. Mármint szóhoz jutni. Meg a programunkról beszélni. A milyen forrón esszük ezt a kását ideje ez, amit vagy le tud hűteni Orbán fogyasztható hőmérsékletűre, vagy…..
Mi történik ha egy derék pohár forrásban lévő vizet a mínusz harminc fokos levegőbe löttyintünk ? Nos, kigyúlnak a fények, a szívekbe pedig melegség költözik - kedvenc levesalapunk ugyanis nyomban sűrű "havazássá" lényegül át. Igaz, hogy mindez olyan, mintha homokot…..
Richard Morgan Valós Halál című művében a virtuális valóság, a fejlett idegsebészet és a kibernetika házasítása révén, és némi khm... ösztökélés segítségével bármit meg lehet tudni az egyes emberek legbensőbb titkairól. Na mármost tételezzük fel, hogy ez a…..
Mi más lenne az első lépés egy építkezésen, mint a bontás? Korábban már írtam arról, hogy a belvárosban egy meglehetősen ambiciózus beruházás indult a Deák Ferenc és a Harmincad utca között. A beruházás ahhoz a Csipak Péterhez köthető, akinek a Fashion streetet is…..
Az Urbanista olvasók már másfél-két éve idekommentelték, hogy egy Foster-féle üvegpalota épül majd a Deák Ferenc és a Harmincad utca közt. És lám, igazuk lett! Ez azt jelenti, hogy nem csak a "dagadt prostira" keresztelt irodaház tűnik el, amiért (jelenlegi formájában) nem kár,…..
kaszakő 2010.07.01 12:42:23
@Androidus: És Te halottál már az üvegház-hatásról? @sanche: Meg a sugárzó hőről?
kaszakő 2010.07.01 12:49:34
@sanche: Attól, hogy valami (bármi) egy lezüllesztett akol helyére kerül, még nem biztos, hogy jó, meg szép, meg gyönyörű. Macskaszar vagy kutyaszar, egyre megy.
A közparkoknak -bármily hihetetlen is- nem az épületek tetjén van a helyük. Nem az a baj, hogy tetőkertek kerülnek az épületekre, hanem az, hogy a városok kizárólag a befektetői szempontoknak alárendelve válnak túlépítetté.
Varánusz Hazudtunk, bocsesz! 2010.06.06 08:00:00
Konszolidált a gazdaság helyzete, a kormány igyekszik tartani a költségvetési hiánycélt - mondta Csontvázfeltáró Varga Mihály a tegnapi Nagy Csontvázfelfedő Szemináriumon.De az ország helyzete azért bibis, ő maga talált szikkadó hullákat különböző szekrényekben. Össze is…..
Amerika a sajtószabadság hangos védelmezője világszerte. Ezért érdekes, hogy most azt teszik szóvá, hogy a közmédiában ellenzéki túlsúly érzékelhető.  Az USA külügyminisztériumának éves emberi jogi jelentése szerint a magyar közszolgálati médiában a Fidesz…..
Tanácstalan vagyok, mit kell mondani az állami cégvezetők nyilvánosságra hozott fizetési listájára. Biztos vagyok abban, hogy mindenki sejtette, kb. milyen számokat olvashatunk majd, de abban is biztos vagyok, hogy ép észű tanulságot ebből levonni nem tudunk. Tulajdonképpen ezek a…..