Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Yellow73

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Talán ti is hallottátok de talán nem,de 2 nappal ezelőtt (bocs hogy ilyen későn írok) megnyílt Magyarország 1# Lego Monobrad Store -ja Budapesten az Árkád bevásárló központban.Bánhatja aki nem volt ott! Mert ez egy történelmi pillanat,egy életre szóló élmény volt! Hogy miért?…..
A blogon a gyűjthető minfigekkel kapcsolatos eddig posztokat itt találod!..
Yellow73 2011.12.29 12:09:17
@Gabor30: 3500 alkatrész rengeteg, súlyra is, ezért a postaköltség horror lesz. Ezt semmiképpen se egy Bricklink boltból próbáld meg beszerezni, mert esélytelen, másrészt ami az egyikben olcsóbb, az a másikban akár többszörös is lehet. Nézd meg a legdrágább (vagy a legnagyobb számú) alkatrészeid hol a legolcsóbbak, és azokból a boltokból válogass elsősorban. Nem akarlak elkeseríteni, de nehéz meccs lesz.
Yellow73 2012.05.23 20:28:12
Holnaptól nem lesz kockagyár, az a helyzet. Rájöttem, hogy az elmúlt hetek félgőzön futását nem annyira tudom csinálni. Vagy teljesen, napi posztolással és nagy-nagy odafigyeléssel megy a cucc, vagy sehogy. Ehhez a normális ügymenethez viszont sajnos most sem erőm, sem kedvem, sem…..
Minden várakozásomat felülmúlta a miniversenyünk. Nyolcvanhat, jobbnál-jobb alkotást küldtetek a felhívásunkra. Mindenkinek nagyon köszönjük, és természetesen mindenkinek gratulálunk. Óriásiak vagytok! Legnagyobb kedvenceitek Puzsér Róbert, Deák Bill Gyula, Fluor és Nagy Feró…..
Sokaknak még ma is furcsán hangzik, hogy a lányok igenis szeretnek legózni. De miért is lenne ez másként? Legfeljebb egy kicsit másként néznek a kockákra, mint mi fiúk, ha egyáltalán. Talán ezt a különbséget tartotta szem előtt a LEGO, amikor előállt a legújabb…..
Ahogy tavaly, én idén sem úsztam meg a karácsonyi legótlanságot. Remélem ti kaptatok ném műanyagot! Jöhetnek kommentben az ajándékok, irigykedni szeretnék! ..
Yellow73 2011.12.25 12:21:48
Az adventi naptárunk 24. zacskója egy tavalyi polybaget rejtett 40009 Holiday Building Set címmel.
A gyerkőceim közösen kaptak egy 3222 Helcopter and limousine készletet.
brickset.com/detail/?Set=40009-1
A feleségem és a gyerkőceim kaptak tőlem egy 10216 Winter Village Bakery-t. brickset.com/detail/?set=10216-1
Én pedig a feleségemtől (vagy magamtól?:)) egy 7965 Millennium Falcont. brickset.com/detail/?set=7965-1
Azt csiripelik a verebek, hogy szüleimtől egy 7744 rendőrséget fognak kapni (persze, hogy én szereztem be még tavasszal) brickset.com/detail/?set=7744-1
...és még vannak páran a családban, akikkel még nem karácsonyoztunk :):):)
Yellow73 2011.12.26 10:15:30
@Haynau: Azért kopeszkugelu Super Star Destroyere és az Unimogok, illetve a VW Camperek is nagyon ott vannak!
Fiam anyósoméktól még kapott tegnap egy 7915 Iperial V-wing fightert.
A "szerkesztőségünkbe" leggyakrabban beérkező, és a kritikákban legtöbször megjelenő panaszotok/panaszunk a készletekkel kapcsolatban az építési útmutató. No nem azért mert nem lehet kirakni a doboz tárgyát, és nem is azért mert nem elég érthető (sőt!) hanem, azért mert a…..
Rendkívüli ez a poszt a blog történetében főleg azért, mert a blog gazdája mit sem sejt róla, de amikor majd elolvassa, reméljük, nagy öröm éri, és nem haragszik majd a huncutságért.Drága tutuka!Nagyon boldog születésnapot kívánunk és sok-sok legózásban és kockagyáros…..
Yellow73 2011.09.14 21:46:59
Már többször szerveztem itt a blogon is közös rendelést, ám a legutóbbi zajos sikere után eldönöttem, hogy én bizony soha többé nem fordulok be ebbe az utcába. Ennek ellenére időről időre kérdezitek levélben, kommentben, hogy mikor lesz legközelebb, amire én általában csak…..
Szia tutuka!Küldök egy alkotásról képeket és a kerettörténetet, amit a MALUG fórumon már posztoltam: Történeti háttér:Szombat délután a sógoroméknál voltunk, aki nagy Videoton szurkoló. Valahogy előkerült az a piros-kék sál, amit a feleségem vagy 15 évvel ezelőtt kötött…..
A nagy mennyiségű legó legnagyobb problémája a rendszerezés. Az elemek utáni vadászat egy idő után kínszenvedéssé teszi a játékot.Harminc éve játszom, kisebb-nagyobb kihagyásokkal. Apám már a legelejétől komolyan vette, hogy rendben tartsuk a játékot. Valószínűleg azért,…..
Megint egy újdonság - illetve egy facelift, hiszen rabszállító eddig is volt a rendőrség-programban, 7245-ös számmal - a cikkben lesznek bőven összehasonlítások. Hogy jobb lett-e mint elődje? Lásd alant. A 2011-es év minden jel szerint a rendőrség megreformálásának éve lesz,…..
Haynau jóvoltából végre részletesen megimerkedhetünk két készlettel a 2011-es rendőrségi kínálatból. Továbbra is tartom, hogy tavaly óta fejlődött a vonal. Szerintetek?7285 Police Dog Unit: elolvasom!7286 Prisoner Transport: elolvasom!..
Yellow73 2011.01.16 21:14:02
@Gibbons: Valószínűleg a régi lehetett, nem hiszem, hogy a Tacskó az újat akciózta. Ilyet egyedül a Match tesz a kutyás gazellával, hogy kevesebb, mint fél áron (+10 pontért, ami ugyebár 5eFt-nyi vásárlással begyűjthető) adja, azt is csak azért, mert a pontgyűjtő akciójukban meghirdetett rendőrautó készletből kifogytak.
December végén játékboltba vezetett frissen kiújult LEGO-mániám. Volt még a két napon belül lejáró ajándékutalványokból, hát akkor mire vársz?, kérdezte a kisördög a vállamon csücsülve. Végülis 2011-es modellről van szó, tehát "forró áru"! Volt valami, ami…..
Yellow73 2011.01.16 21:17:57
@Anak: Vagy a jelenlegi U alakban studos modified plate (vagy ez inkább tile?) helyett mehetett volna egy 6x4-es normál plate is. Végeredmény ugyanaz, mint amit te írtál.
Egyébként én még soha életemben nem láttam 6x5-ös méretű plate-et. Tényleg van olyan?
Szia Tutu!Gyorsan még egy levél.Péter fiam (8) nagy legó és star-wars rajongó. Igaz, rendes sw készlete még nincs, mert ahhoz a feltételhez kötöttem, hogy nézze meg a klasszikus film-trilógiát. Erre ő még nem volt hajlandó. :-)Peti rendszeresen nézi a kockagyárat is, onnan…..
Hála a blog.hu-nak és kisPocoknak, mától végre kezelhető felületen, ráadásul menő új logóval hasítunk mobilokon. Bár továbbra sem kell mást tenned, mint a kockagyar.blog.hu, vagy esetleg a(z) m.kockagyar.blog.hu címet a telefonodba betyögnöd, az eredmény valami egészen más…..
A 4996 Beach House, ha nem is ékes, de darabja a gyűjteményemnek. Nem különösebben kedvelem, igaz, bajom sincs vele, kiváló ötlet- és kockabánya. (Ráadásul az újrakezdésem környékén vettem meg: minden új elem, technika tényleg új volt számomra.) A minap teljesen véletlenül…..
Yellow73 2010.11.10 21:55:13
Az eredeti sárga ház szerintem szebb. A kéket csak a kiegészítők dobják fel, a színválasztás szerintem nem szerencsés. A kék-piros összeállítás - igaz inverz formában - egy másik korábbi készletnél is megjelenik, ez a 6370 (brickset.com/detail/?Set=6370-1), ami nekem sokkal jobban tetszik, bár elfogult vagyok, mert ez a készlet megvan.
A 4996 készlet egyébként megvan, anno egy Metros akcióban vettem 6eFt-ért, annyiért aranybánya, rengeteg jó házépítős alkatrész van benne, komolyan gondolkodtam egy második beszerzésén is. Nem szabad elfelejteni, hogy ez egy Creator készlet, bár egy városi layoutban is megállja a helyét. Egy szavazat a sárgára.