Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bes3

0 bejegyzést írt és 617 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Ülök ebben a Petri-csészében aminek iskola a neve, és közben bízok benne, hogy nem kapom el a vírust. Áltatom magam, hogy ha hordom a maszkot, rendszeresen mosom-fertőtlenítem a kezem védve vagyok. Miközben fél napomat zárt térben töltöm huszonhat gyerkőccel, és a többi négyszázzal, ha kilépek az…..
bes3 2020.10.12 11:11:06
bes3 2020.10.12 11:12:01
@bes3: magyarul: semmi kimutatható emelkedéS nem volt a svéd iskolákban, nem szignifikansan alacsonyabb az óvónők között.
bes3 2020.10.13 22:04:50
@kvadrillio: hülyeség
Köztudott, hogy a légi közlekedés szennyezi a környezetet. De vajon mi a helyzet a streaming körül? A tech óriások már felismerték a kérdés jelentőségét, de van hova fejlődni, és ebben nekünk, felhasználóknak is szerepünk lehet. Plázák helyett webshopok, könyvek helyett ebookok, videotéka helyett…..
bes3 2019.11.23 15:35:08
@Gulyo: a svédekről könnyű baromságokat írni, ki ellenőrzi....

Nem bojkottálják, kurva sokat repülnek charterrel a világban ( hogy csak a teljesen feleslegeset említsem).
Többen kérték már, hogy írjak a svédországi megélhetésről, arról hogy mennyi pénzből lehet megélni, mennyit lehet félretenni. Ezt érthető okokból nem szeretném pontosan számszerűsíteni, de az alábbiak alapján azért lehet némi képet alkotni. A számok persze nagyban függnek a körülményektől:…..
bes3 2019.10.23 19:20:13
@Pöff: Nem kell mindent elhinni.
Tegnap több viszonylag nagyobb erejű (6.4 és 7.1) földrengés rázta meg Dél-Kaliforniát.  Bár a rengés epicentruma jóval észak-keletebbre volt Los Angelestől, a földmozgást több mint 70 kilométerrel távolabb nem csak Los Angelesben, de még attól délebbre, igy lakóhelyünkön is többen érezték. A…..
Nem pár euróval húzza le a Wizz Air azokat, akik nem akarnak szanaszét ülni a gépen, ügyesen megemelték az ülésválasztás díját azt megelőzően, hogy sutyiban átprogramozták az helyosztó rendszert szétültetősre. A kisgyerekeseket legalább nem ültetik szét, de a nagyobbakat simán elszakítják a…..
bes3 2018.05.06 15:14:06
@Los Alamuszi: 14 év feletti picikéket ültet külön, nem?
bes3 2018.05.06 16:21:19
@zsifike: Anya ölébe a pici, apa mellett a hároméves, akár 6 sorral odébb.
Vagy lehet a British Airways- sel utazni.
A United Airlines gépéről lerángatott utas esete bejárta a világsajtót, és a képek, a felvétel tényleg borzalmasak, a biztonsági emberek viselkedésére pedig nincs mentség. Az már megint más kérdés, hogy a társaság törvényesen járt el, amikor le akarta szállítani az utast…..
Marybeth Tinning projektált Münchausen-szindrómában szenvedett. Az ilyen betegek másokat betegítenek vagy ölnek meg, hogy megszerezzék mások figyelmét és szeretetét. Marybeth sebezhető áldozatokat választott: tíz gyermeke közül kilencet fojtott meg párnával. A férje, Joe Tinning sosem hitte volna,…..
Érdekes statisztikára bukkantunk a Központi Statisztikai Hivatal adatai között. Ha megnézzük, hogy alakult a könyvipar sorsa a rendszerváltás óta, akkor senki nem lehet túlságosan meglepve a közállapotokat illetően. Olvassunk többet!..
bes3 2016.08.18 10:45:54
Ezt a kérdést kellene tisztázni végre a magyar miniszterelnöknek. Tegnap keményen kijelentette, hogy meg fogjuk védeni az Angliába bevándorolt közel kétszázezer magyar érdekeit. Ez azt jelenti, hogy legyen joguk ott maradni, tanulni és dolgozni azután is, hogy Nagy-Britannia kilép az Európai…..
Most itthon vagyok, aggódok a lányomért, közben pedig azt nem értem, mégis mire való az ügyelet.  Tisztelt blog!   Azért fordulok önökhöz, hogy a velünk megesett problémáról mások is értesüljenek. Egyedülálló anyuka vagyok, két kiskorú gyermekkel. A nagyobbik lányom 6, a kisebbik mindössze 2…..
Annika Bjørn Sokan úgy gondolják, az élet könnyű külföldön, mert ott vagyonokat lehet keresni. Sokan hangoztatják, hogy Norvégia a világ egyik leggazdagabb országa, itt milliós fizetések várják az ide települő munkavállalókat. Lássuk a valóságot! Mi mindenre lesz szükségünk és mit célszerű tudni…..
Szinte még végig sem hallgatta a doktornő, máris jelezte, hogy nem megy ki (ilyenkor az eskü nem számít?), mert erre neki nincs ideje, sem kedve, csak, ha a néni (édesanyám, akinek van neve is) legalább 5000 forintot kifizet. . Jelzem, édesanyám kisnyugdíjas, neki 5000 forint igenis…..
bes3 2015.09.29 22:56:25
@Hóhér az utolsó barátod:

Nyilván neked a szarért húgyért dolgozó orvos az orvos, persze. Hippokratész elôkerült már? Majd várd meg ki az aki Magyarországon marad, biztos mind "csak diplomás" de nem "orvos" mert elmegy más éghajlatra. Lol.
Elárulom hogy az orvosmigrációnak csak egy szelete a tízszeres nyugati bér, másik szelete a nem anyagi megbecsülés.

Hálistennek itt nem panaszkodnak rám, a szabadidôm a szabadidôm, kirohangálni hasmenéshez nem kell (egy orvosnak sem), 40 fokos lázhoz kirohangálni nem kell (egy orvosnak sem), köhögôs gyerekhez házhoz szaladni nem kell, eszébe sem jutna az ittenieknek, általában kölcsönös az egymás iránti tisztelet a páciensekkel.

Pedig elárulom hogy többszörösét fizetjük az eü-be az ellátásért a Mo-ihoz képest.... a gyógyszer, az áram csak picivel drágább, telik mindenre elsôsorban hogy idiótizmussal nincs leterhelve a rendszer.
bes3 2015.10.02 19:07:08
@szsuzsanna: hogy mi? Csuklótöréshez hívtál mentôt?
Ez itt az újabb millió dolláros kérdés, amelyre - szokásomhoz híven - nem fogok mindenkire érvényes, tuti választ adni. Erre a kérdésre ugyanis így ebben a formában nincs válasz: a gyerekekről csak egyesével, külön-külön lehet megmondani, szempontok egész sorának átgondolása…..
bes3 2015.08.27 22:35:37
@bazsamari: oké, bes3 freemailre küldheted a statisztikákat ha majd meglesz, meg a linkeket is.

Ha nem érzed a különbséget a forrásigényben aközött az állítás között hogy a "svédek kétharmada depressziós" és " svéd kutató, orvos, pszichológus felszólalt már, hogy nem kéne olyan korán bölcsibe adni a gyerekeket, de a szőnyeg alá söprik őket. Pedig kimutatják a kapcsolatot a "korai bölcsibeadási hullám" óta felnövekedett generációk személyiség- vagy viselkedési problémái és a túl korai bölcsibe adás között. "

Tehát szakértôkre, statisztikára hivatkozol csak úgy bele a nagysemmiben.

Szemben amit én mondtam hogy "szerintem a magyar helyzet rosszabb" , nos ahogy írtam az szerintem van, milyen forrást akarsz rá? :)

A bunkózást meg kikérem magamnak.
Hallhattunk már minden érvet és ellenérvet a különböző fehérnemű és egyéb márkák hirdetéseivel kapcsolatban, az ellenzők leggyakoribb vádja, hogy ezek a cégek olyan testideált közvetítenek a nők (és nem mellesleg: a férfiak) felé, melynek nem sok alapja van. Nyilván…..
Mire beért a kórházba, addigra beállt nála az agyhalál és 17 napi kóma után hunyt el édesanyám. Tisztelt Praxis!   Édesanyám lassan 1,5 éve agyvérzést kapott. Nagyon fájt a feje, hányt. Azonnal hívtuk a mentőt és elmondtuk, hogy Éppen mi történik. Vonalban voltak,…..
A megkérdezettek több mint kétharmada ellenzi a boltok kötelező vasárnapi zárva tartását - derült ki az Ipsos felméréséből. Ugyanakkor a megkérdezettek körülbelül negyede vallotta, hogy szokott vasárnaponként is vásárolni, míg a megkérdezettek 77 százaléka olvas, tévézik,…..
bes3 2015.03.15 21:55:44
@vitalis06: persze hogy nincs lehetôségük, egy rabszolgaság az egész, meg kell hallgatni pl a pénztárosokat miket mesélnek a mûszakjukról.

Mo az nem Franciország meg Németország. Nem Svédország ahol dupla pénz jár a hétvégékért és valóban az választja akinek jobbn jön a pénz mint a családdal való együttlét, vagy szingli fiatal és kb mindegy neki...
bes3 2015.03.15 22:47:36
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Elárulom, itt is olvasható a net, valamint az ismerôseim is szóbaállnak velem.

Nem írtam a Tesco-ról. A plázák zömében pedig kb az van hogy heti 5 napot kell dolgozni, VALAMILYEN elosztásban. Ahogy hallom :) de mesélj, te biztos személyesen ismersz minden szerzôdést.
bes3 2015.03.15 22:52:27
@Könnyen elkaptuk, uram!:

Személyeskedést kérlek a kedves családodon belül.

Sem a tûzoltó, sem a mentôs nem hoz kaját reggel 6-kor amikor az éhhalál fenyegeti a dolgozó embert. Aki a reptérre jár a svédek közül reggelizni az meg is érdemli, innen 200 km a reptér :) inkább 24 órát próbál a leghülyébb is elôre gondolkodni.

Ma pedig, saját elhatározásomból 1 órát dolgoztam hogy holnap könnyebben induljon a napom, ezért pontosan dupla órabér jár.

Ez van a Tesco-kban is? Dupla órabér szombat -vasárnap, éjjel? Innen lehet kezdeni tárgyalni.
A kórház érintett főorvosa szerint azért nem tolták át a vajúdó nőt a pár méterre lévő szülészeti osztályra, mert nem ez volt a "vezető kórképe", vagyis másodlagos dolog volt, hogy a beteg állapotos. Tisztelt Praxis!   A minap olvastam egy cikket, ami mélységesen…..
bes3 2015.03.14 12:35:42
@zünüke: 3 gyereket szültem és számos szülésen voltam ott más minôségben így tudom: MINDEN kismamát "magára hagynak", pontosan mint is kéne csinálnia napi 24 órában mellette a szakszemélyzetnek?
bes3 2015.03.15 20:42:57
@nyünyüge: bocsika, nekem nem volt "vezetô pszichiátriai kórképem " :)

és igen, akár hiszed akár nem, a két elsô gyerekemmel sokágyas szülôszobán szültem, akkor ez volt a "normális". Sok helyen ma is ez jut, mindenkinek.

A privát szféra szempontjából az már nem izgalmas hogy akivel meg kell osztani a vajúdás szülés hangjait, az elhangzó beszélgetést az orvossal, hozzátartozóval az egy másik kismama (és kispapa) vagy egy pszichiátriai kórterem .... így is úgy is oda az "intimitás"....
bes3 2015.03.15 20:46:29
@zünüke: ... és te ezt tudod hogy az ápolónô "sokkot kapott": ott voltál ? :)

Meg kéne várni az ítélkezéssel a vizsgálat végét. Persze az lenne az igazságos hogy akkor minden részlet legyen nyilvános: egyáltalán tudott volt-e a terhesség, volt-e a kismama gondozáson és ott mi történt, megtett-e ô mindent a baba egészségéért (alkohol, drogok, dohányzás, gyógszerek), milyen terhességi korban milyen állapotban született a baba, pontosan mi történt a születése elôtt, közben és utána.

Ha ezekre a kérdésekre nincs nyilvános válasz, akkor a nyilvános vita és ítélkezés is felesleges....
Miközben a világ az ebolával van elfoglalva, kevesebb figyelem jut egy régebben ismert, de újabb kitörés előtt álló betegségre, a maláriára. A probléma az, hogy a betegséget terjesztő kórokozók egy része ellenállóvá vált a gyógyszerekre. Miközben az Egészségügyi…..
bes3 2014.12.18 16:31:53
@Tomi from Space: Ha ösztön és evolúció a mindent elsöprô hivatkozási alap, akkor legyen a természet törvénye az alap valóban. Tartsa el valamennyi utódot a kedves szülô, ne a nyugati világra várjon......
Innen is hadd gratuláljunk Fábián Barnának és annak az anonim felmérés készítőinek, amit idézve a Ma Reggel műsorvezetője akkora L. Simon Lászlót dobott, mint ide a Déli Áramlat. Fábián Harrach Péterrel beszélgetett a gyerekétkeztetésről, amikor egyszer csak eljutott egy…..
Október 30-án megszületett a második kisfiam. Életem legintimebb pillanatai közé tartozik a két szülésem, nagy belső történések és megélések játszódtak bennem mindkét alkalommal, és most is van még feldolgoznivalóm bőven. Amit publikusnak érzek, szívesen megosztom, mert…..
Egy árva petákot sem tettem volna arra, hogy valaha egy általam szerkesztett blog első bejegyzését Sztálin-idézettel kezdem, de az élet mindig tud meglepetéseket okozni. „Egy ember halála tragédia, milliók halála statisztika” - hangzott az egykori Szovjetunió nagy alakjának ars…..
"Találkoztam olyan férjekkel is, akik nem akarták, hogy a feleségük a babaszobában töltse azokat az éveit, amikor a legvonzóbb, legcsinosabb. A gyermektelenség lehetővé teszi a társasági életet, a szórakozást, a kényelmet." (Foster B. Zincke író, népnevelő, 1868.) "Az amerikai…..
Majdnem egy éve keresem a választ erre a két kérdésre, egy fél könyvtárat elolvastam már a keresésben, és mégse jutottam sokkal közelebb a válaszokhoz. Egy évvel ezelőtt azt írtam, nincsenek illúzióim: a kormányrendelet az eleje lesz az igazán küzdelmes szakasznak, nem a vége…..
bes3 2012.10.15 17:15:19
@bes3: ez "Grabb 2012.10.15. 11:57:32 " beírásra válasz.
bes3 2014.09.21 20:56:07
@Felicitasz:

csak ismételni tudom:

GÁ elvállalt volna egy ikerszülést császár után.

Nagyon jó hogy lett magyar szabályozás, tiszta dzsungel volt korábban.

Persze arról nem hallunk mi van most, de talán ha nincs hír az jó hír.
Ma három igencsak eltérő posztot ajánlok. Az első Törökországba vezet és a becsületgyilkosságok még ma is létező hagyományáról szól, a másik egy angliai vidéki hétvégi napot mutat be, míg a harmadikban kiderül, mi késztethet két magyart arra, hogy a tervezettnél majd’…..
bes3 2014.09.09 06:50:15
@Naschkatze (Mostindien / CH):

magasról szarom le hogy a törököknek mit jelent a "becsület" szó, fôleg amíg sikerül kihagyni ôket az EU-ból.

Könyörgöm, magyarul miért kell ezt így hívni? Hogy kevésbé legyen borzasztó?
bes3 2014.09.09 20:09:00
@Naschkatze (Mostindien / CH):

lehet gondolkodni más normális magyar néven, nem kell feltétlenül tükröfordítással élni és terjeszteni ezt a borzadalmat. Mert maga a szó is rettenet.

Kis fantázia kéne és jóakarat.
Mikor valaki Amerikába érkezik rácsodálkozik, hogy minden olyan nagy. Nagy házak, kertek, autók, tévék, mosógépek, sőt emberek.  Az amerikaiakra jellemző a grandománia, mindenből nagyobbat akarna. Nem elég, hogy nagyobb, legyen újabb, jobb és gyorsabb. A mai felgyorsult világban…..