Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gyalogkakukk

62 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elütött egy idős nőt egy kocsi vasárnap délután a 10-es úton, Piliscsaba és Pilisvörösvár között - közölte a rendőrség. Az asszony Piliscsaba határában a Kopár Csárdánál próbált meg átkelni az úton, amikor egy arra haladó autó elgázolta. A 69 éves nőt a mentők…..
Elgázoltak egy férfit Baracskánál, az 54 éves áldozat az út közepén ült, és a sofőr már későn vette észre - közölte a rendőrség. A baleset még pénteken, a késő délutáni órákban történt. Az egri férfi aznap szabadult a baracskai büntetésvégrehajtási intézetből.A…..
Súlyos sérülést szenvedett egy idős asszony, akit egy parkolóból kiálló vezető ütött el pénteken délelőtt a Tolna megyei Iregszemcsén. A kocsi hátsó szélvédője annyira párás volt, hogy az autós nem látott ki rajta. A tolató kocsi elgázolta a jármű mögött álló két…..
Életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba egy gyalogost, akit autó gázolt el a Ferihegyi gyorsforgalmi úton csütörtökön késő este - mondta az MTI-nek Valics Dezső, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese. A sérültet az Országos Balseti Intézetbe szállították.…..
Kijelölt gyalogátkelőhelyen gázolt egy 21 éves fiatalember pénteken Győrött. A sofőr egy 70 éves férfit gázolt el - miközben az a zebrán tolta át a biciklijét. Az idős ember súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, és a kórházba szállítást követően meghalt -…..
A helyszínen belehalt sérüléseibe az a gyalogos, akit tegnap 17 óra 15 perckor gázolt el egy személyautó Várpalotán a Fehérvári út és a Hét vezér utca kereszteződésében. Az 50 éves pétfürdői nőt a kijelölt gyalogátkelőhelyen ütötte el a Székesfehérvár irányából…..
A Hajdú Online munkatársai az autósoknak nyílt pályán tesztelték, hogy a vezetők figyelnek-e arra, hogy az aszfalton fehér csíkok keresztezik útjukat a debreceni Simonyi utcán. Nézd meg a videot.  ..
Olasz fórum Halál ma 2009.08.03 12:00:00
Nápoly nem egy unalmas város! Történik ott minden a szörnyűtől a legcsodásabbik.Legutóbb a parton (Mappatella Beach, Nápoly közepén), pontosabban a vízben meghalt egy idős bácsi (Antonio Sommaripa 73 éves volt). A vízen lebegett a teste – talán még életben volt –, a…..
Gyalogkakukk 2009.08.03 16:36:55
@Hozzá Szóló:
"a halott embert meg nem nézik összegyűlve, mint a magyar jófejek, tátott szájjal... hanem miután kihívták a megfelelő embert, megvárják és nem tartanak megbeszélést a halott fölött, körülötte"

Aha, ezt biztosan a képek alapján állítod:

corrieredelmezzogiorno.corriere.it/campania/gallery/Campania/vuoto.shtml?2009/07_Luglio/mortomergellina/1&7

corrieredelmezzogiorno.corriere.it/campania/gallery/Campania/vuoto.shtml?2009/07_Luglio/mortomergellina/1&12
"Ha már úgyis kezdesz átmenni zenecsatornába..." - megjegyzéssel küldte el nekem 8keres Lesley ezt a linket, melyen különböző városokhoz kapcsolódóan vannak zenék. Budapest sajnos hiányzik, pedig ha jól tudom ilyen izé... (a zenekritikusok ezért a kifejezésért keresztbe…..
Gyalogkakukk 2009.07.28 21:32:09
@~dá~:

OK, elfogadom a kompromisszumot :)
Gyalogkakukk 2009.07.24 18:48:09
Régebben olvastam már erről a tibeti temetkezési szokásról futólag, talán a boncolás kapcsán, de most a Wikipédián újra belefutottam, és ott részletesen írnak arról, hogy Tibetben a halottakat egyszerűen kiteszik a hegyoldalra, és megetetik a keselyűkkel. Európai szemmel…..
Gyalogkakukk 2009.07.26 01:24:51
Gyalogkakukk 2009.07.26 01:27:11
Az FA, azaz az angol fociszövetség gondolt egy nagyot, és elkészítette a Nike Guy Ritchie által rendezett, amúgy szintén nagyon profi és ütős reklámfilm paródiáját, hogy megmutassák, nemcsak a profi futballt lehet szeretni. Nálunk az Arany Ászok próbálkozik ezzel a gondolattal,…..
Magam nem vagyok egy nagy futballrajongó, egész egyszerűen nem hoz lázba, hogy huszonkét térdzoknis figura másfél órán át kerget egy labdát és egyszer-kétszer történik valami aminek örül az egyik fél (emellett viszont az meg érdekel, hogy autók mennek körbe-körbe egy pályán…..
Az alábbi titokzatos mondat egy családi ház hirdetésében szerepel: Az egyik szomszéd egy új építésű impozáns épület, a másik pedig egy kis „szerelmi fészek”. Aki ismerős Fonyódon, az ismeri a történetet, aki nem, annak pedig meg kell ismernie… Mivel én a…..
Gyalogkakukk 2009.07.23 23:00:55
@Droli:
Jahh azért ez kicsit morbid. Kripta az alagsorban, emlékszoba a földszinten és fölötte él a család.

(A villát '41-ben építették, a vagyonelkobzás dátuma pedig 1949. Végül laktak benne vagy nem? Volt rá 8 évük. És ki alkotta a szobrokat egyebeket?)
A sok budapesti témájú klippel már amúgy is erősen zenei irányba terelődött az Urbanista, de amire most találtam, az tényleg teljesen eredeti összekapcsolása a zenének és a városnak. A Majdnem Híres Rocksuli, meg a Budapest Bike olyan városnéző túrát szervezett, ahol bérelt…..
Gyalogkakukk 2009.07.23 17:50:11
Gyalogkakukk 2009.07.23 17:51:21
 Kezdem úgy érezni, hogy Budapestet csak hülye emberek vezetik. Én azzal sem értek egyet, hogy ha például éjfélkor a Borároson kóválygok és megszomjazom egy sörre, ne adj Isten egy vodkanarancsra, akkor nem kaphatok az éjjelnappaliban, mert ugye tilos. Jó, ezt még lenyelem,…..
Gyalogkakukk 2009.07.23 16:55:44
@magyar állampolgár:
Bejelentették és a rendőrség tudomásul vette.
Volt már sokszor arról szó, hogy az elfogyó sávban szabad-e és illik-e előremenni, ha a másikban szép libasorban gurulnak előre az autósok. Erről megoszlanak a vélemények, sokszáz kommentben feszültetek már egymásnak. László most egy érdekes dologra figyelt fel. Amikor egy…..
Újabb zöldfelület-pusztítás, újabb blog, de mégis teljesen más a helyzet, mint Pécsett. A Szilas-patak blog indítóit ugyanis az zavarja, hogy a patak partjának gyepét évek óta tiporják az autósok, mivel a csúcsforgalomban arra rövidítik útjukat. Az újpesti önkormányzat…..
  Albrecht királyi herceg a Polo Club új elnöke népszerűsíteni akarja a lovaspóló sportot; a bugaci pusztán a csikósok már pólózni tanulnak...
A salátanevelés az nem igazán lett siker, de azért pár madárlátta szenyóra azért jók lettek. Madárlátta az azt jelenti, hogy amikor apám jött haza a melóból és az anyám által csomagolt szendvicset nem ette meg valami miatt, akkor azt hazahozta, és nekem a sima párizsis szendvics…..
Gyalogkakukk 2009.05.31 05:59:41
Gyalogkakukk 2009.05.31 23:46:49
@mangorlo:
hát én nem nevezném csúfos végnek, hogy ott lengedeznek a különleges virágaikkal :)
Péntek este egy Suzuki haladt Tornyospálca belterületén a Kossuth úton. A vasúti átjárótól nem messze a vezető egy azonos irányba, az út jobb szélén sötét ruhában haladó gyalogost akarta kikerülni, eközben nekiütközött a vele szemben haladó Fordnak.A Fordban egy, a Suzukiban…..
Elég egyetlen, tetszőleges fórumba belenézni a hajnali veszprémi gyilkosság után ahhoz, hogy egyértelmű legyen, mekkora szakadék van a médiatálalás és az olvasók általános véleménye között – noha a média nagy része maga is nagyon igyekezett minél álságosabb módon…..
Gyalogkakukk 2009.02.11 17:45:10
@Hiszékeny:
Magyarországon a nem cigány közbeszédben mindmáig nosztalgia van a vajdarendszer iránt. A nem cigányok jelentős része azt hiszi, hogy a vajdát - hivatalosan vagy nem hivatalosan - a cigányok választották a legbölcsebb öreg cigányok közül, és engedelmesen követték az utasításait. Csakhogy - a közhiedelemmel ellentétben - a "cigányvajdát", vagy "cigánybírót" a XV. századi "László vajda" óta egészen a Kádár kor végéig sohasem a cigányok választották, hanem a kisebb-nagyobb hatalmasságok, helyben például a falu, a csendőrség, a rendőrség vezetői jelölték ki. Szerepe pedig az volt, hogy bizonyos előnyökért és kedvezményekért - pénzért, kisebb bűncselekmények eltussolásáért, társadalmi pozícióért - informálja a hivatalos szerveket a roma közösségekben történt eseményekről, bűncselekményekről, vitákról, összetűzésekről, és "rendet tartson". Szóval a vajda még csak nem is a cigányoknak volt felelős, hanem megbízóinak, a cigányokért.

Érthető tehát, hogy a "cigányvajda" tekintélyét nem saját, személyes érdemei alapozták meg, hanem a tőle való félelem. A rendőrséggel, egy-egy település vezetésével a háta mögött a vajda szinte élet-halál ura lehetett az övéi között. Akit ő bűncselekménnyel vádolt, az előbb-utóbb börtönbe jutott, akit összeférhetetlennek tartott, az bajba került.

Jellemző, hogy a cigány nyelv nem is használja a "vajda" szót, az illetőt általában a sokkal kifejezőbb és pontosabb "mujalo" (szájas, szájaló) és "phurito" (besúgó) néven nevezték. Ezt Rostás-Farkas György, a Cigány Tudományos és Művészeti Társaság képviselője minden bizonnyal tudja is. A fentieken kívül a Kádár-rendszerben - magyarul - "tanácstagnak" és "önkéntes rendőrnek" is hívták őket; e kifejezések értelméről a fiatalabbak fölvilágosítást kaphatnak szüleiktől.

A "vajda" tehát a kápójuk volt a cigányoknak, nem pedig valóságos, tekintélyes vezetőjük, és a "vajdarendszer" nem a romákról, hanem a rajtuk kívül álló hivatalosságról mondott - valami nagyon fontosat és szomorút.

Teljes szöveg:
tavaly.nolblog.hu/archives/2009/01/31/A_vajda_-_nagyoperett_a_Nepligetben/
Elütöttek egy gyalogost szerdán reggel a kisgáti városrészben a 48-as ifjúság útja és az Ond vezér utca kereszteződésében.A baleset áldozata a rendőrség közlése szerint súlyos, 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A mentők kórházba szállították. Jelenleg a…..
Az elmúlt két hónap alatt immár a negyedik súlyos gyalogos baleset történt a fürdővárosban. Az egyik halállal végződött, a másik életveszélyes sérüléssel zárult, a mostani baleset pedig súlyos sérüléseket okozott.Gyulán a Vértanúk útján a kijelölt gyalogátkelő helyen…..