Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Piréz Vitéz

1 bejegyzést írt és 118 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyar találmány alakíthatja át gyökeresen a QR-kód használatát. A Cellum cégcsoport fejlesztésével lényegében lemásolhatatlanná és hamisíthatatlanná válnak az elektronikus jegyek és igazolványok. A MasterCard Mobile megoldást is kifejlesztő magyar cég az ágazat egyik…..
Tisztelt munkahelyi terror!    Berta vagyok,aki szintén postán dolgozik,s ahogy elnéztem a honlapjukat,már több kollégám is írt oda,hogy mi a helyzet a postáson,így gondolom,hogy nem ismeretlen önök számára sem az én problémám! Én is lassan 15 éve vagyok a postánál,s…..
Piréz Vitéz 2013.06.13 22:30:16
@Távmunka blog: A kártyatársaságok azt tiltják, hogy a kereskedőtől lehúzott bankkártya díjakat továbbterheljék. Tehát a 100 ft-os csokit nem árulhatod 105 ft-ért a bankkártyásoknak, míg készpénzért 100-ért odaadod, hiába jutna hozzás ugyanannyi pénz a végén. Így aztán szépen beépítik a kereskedők az árba a kártyadíjakat, hadd szopjon az is, aki kp-val fizet.

Épp nem olyan rég kezdte el baszogatni őket az EU emiatt, de szerintem nem jutott sehova még a dolog.
Rég volt már költségtérítéses téma, pedig imádtuk annak idején, ahogy megmagyarázták. Különösen Nyakó Pista és a kedves felesége sztorija volt a kedvencünk, akik 4 év alatt ketten 36 millió forint költségtérítést markoltak fel, mert külön-külön utazgattak haza…..
Vastagbőr Munkaügyek 2013.02.15 13:01:00
Nemhogy az ígért 1 millió munkahely nem jött össze, kormányzati szinten is komoly HR-ügyek vannak. 1, L.Simon LászlóA költő, az önlex-író, a gazdálkodó, a megmagyarázó. A kultúráért felelős államtitkár, akire most a balek szerepét osztották. Hétfőn írta meg a…..
Piréz Vitéz 2013.02.16 00:25:21
@Blogger Géza: Milyen programot állított össze a fidesz 2009-ben? Semmi elképzelésük nem volt, még a saját bevallásuk szerint is a választások utáni ilyen-olyan brainstormingokon dobták össze az X-pontos programjaikat. (nem beszélve olyan finomságokról, mint amikor pl. betiltatták a pódiumon levő papírok fényképezését, mert kiderült, hogy még a papír nyomtatásakor se volt végleges álláspont)

De egyébként se vagy egyszerű, Bajnaiékra rávered az ország összes akkori baját, de a mostani kormány kapcsán meg folyamatosan a válságra hivatkozol. Tény hogy nem vagyunk kint a szarból, de a nagyja épp hogy 2008-2009 volt.
Megjöttek a számok:"A KSH gyorsbecslése alapján Magyarország bruttó hazai terméke 2012. negyedik negyedévében 2,7 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva. Az információ, kommunikáció, valamint a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás…..
Piréz Vitéz 2013.02.14 15:13:48
@zrobasé: Az hagyján, hogy keresésre mi jön be, de az egész főoldal fidesz propagandával van kitapétázva. A csúszós utakról szóló cikk kivételével a "hajtás fölött" egytől-egyig minden cikk a fideszt tolja, meg az optimista jövőképüket.
2010 óta tartó sunyi vagy teljesen nyílt államosítás egyik legszebb nyilatkozata látott napvilágot tegnap. Minden benne van, amitől legszívesebb falnak rohannak az ember, és ami miatt a Fidesz valóban az MSZMP, csak a XXI. században. "Az időjárás-előrejelzés monopólium, nagyon…..
Piréz Vitéz 2012.10.26 20:13:05
@nyelv-ész: " az adott településről jövő párhuzamos adatokkal remekül ki lehet korrigálni a nem 100%-osan pontos mérőállomásokat,"

Igen, de felmerül a kérdés hogy és akkor mégis miért nem teszik?

Kritika nélkül kitesz az algoritmusuk olyan hőtérképet csendes, szélmentes eseménytelen napon, ahol néhány kilométeren belül van 5-10 celsius eltérés, ha éppen valamelyik adatpont hibás. Ilyen felkészültséggel négyzetkilométer lebontású előrejelzést adni ráolvasással egyenértékű. Ezt (meg néhány egyéb húzásukat) figyelembe véve nem csoda, hogy az OMSZ nem zárta őket a szívükbe. Ez persze nem indokolja a versenyellenes szabályozást.
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Piréz Vitéz 2012.08.26 20:57:47
@Gondolkodni Próbáló Birca: A FB profilom gyakorlatilag töküres, (se kép, se like-ok, se semmi), de ez még magát a FB-t se zavarta abban, hogy megkeressenek egy interjúra. Baromság ez alapján szűrni, de persze minden cégnek szíve joga úgy választani, ahogy akar.

A nyomozóirodás dolog viszont érdekesebb. Állambiztonságilag érdekes cég vagytok, és ennek megfelelő szintről kapjátok az infókat? Mert ha nem, akkor meg egy közönséges magánnyomozó miben tud többet legálisan megszerezni a jelöltről, mint a FB-on kutakodó HR-es?
Csigabi beküldésének több érdekessége is van: Az indexen találtam ma ezt a hírt. Ha valaki - mondjuk a rovat szerkesztője - nem is tudja mit jelent a three-storey, akkor is elegendő lett volna megnéznie a videót és megszámolni az emeleteket. Erről a cikkről van szó -…..
Piréz Vitéz 2012.07.21 14:16:31
És itt a legújabb: index.hu/kulfold/hirek/2012/07/21/a_rendorseg_felrobbantja_az_amokfuto_lakasat/

"Holmes lakása egy vöröstéglás házban van, a 3. emeleten," ... majd még be is raknak egy képet a jól láthatóan kétemeletes házról. Eredetiben persze three-storey building volt és annak a legfelső emelete.
1839. január 2-án -készítette Daguerre az első fotót (dagerrotípiát) a Holdról, (más források szerint 1840. január 2-án). Ugyanezen év március 8-án Daguerre laboratóriuma leégett, így sok más fotótörténeti jelentőségű képpel együtt az első Holdról készült fotó is…..
Piréz Vitéz 2012.07.15 21:02:47
@Androsz: A 262x262 pixel méretű alakzat (lemértem én is) az az ami mindenki másnál a "külső kör", ami feltehetően valami papírkeret, egy kör alakú lyukkal. Bár elég nehéz kivenni ennyi sérülés/hiba közepette.
Piréz Vitéz 2012.07.15 23:14:23
@Androsz: A hozzászólók többsége ezt látja bele a képbe: imgur.com/lGwNp

Csak mint @Comandante en Jefe: is írja, ez ennyi erővel bármi korong alakú dolog lehet, semmiből nem látszik, hogy a Holdról van szó :)
 Tegnap fogadta el a parlament az ország 2030-ig szóló energiastratégiáját. Az alábbi írás az energetikában megtett utat, mint a jelenlegi kormány sajátos hatalomgyakorlási módjának markáns példáját igyekszik felvázolni. Mindezt természetesen nem a puszta kritika…..
Eljöttem én is az iStyle Pop-up Store 2011 elnevezésű vásárjába, ami ma délelőtt 10 órakor nyitott a Westendben, és egészen vasárnap este hatig itt találjátok az átmeneti jelleggel felhúzott üzletet. Az ötlet a tavalyi Garázsvásárból jött, akkor az Andrássy úti üzlet…..
Piréz Vitéz 2011.09.16 18:42:07
@andrasb: "Amugy meg be kell nezni a boltba"

Hát jah, kéne, csak az a ránézésre másfél-kétórás sor elég elriasztó volt még 4 körül is. Úgy meg azért nem szívesen áll sorba az ember, hogy azt se tudja mit talál bent. Illetve a jelek szerint sokan igen :)
Mióta ember az ember, és magyar a magyar, legnagyobb, és világszerte elismert értékünk a munkánk. Minden szinten képesek vagyunk jól végezni a dolgunkat, így bármit elő tudunk állítani, véghez tudunk vinni kétkezi, vagy szellemi munkánkkal.Ennek gyümölcseihez hozzá is tudunk…..
Piréz Vitéz 2011.09.03 16:26:02
hú de szépen sikerült túlhaladni a blog.hu-n amúgy is elég magas faszság/leütés mértéket...

@ggaborx: "Mi az, hogy 60-70%? 100% és slussz. [...] A tartalékráta az egyik legnagyobb aljasság a pénzre települt nemzetközi bankrendszer vívmányai közül. Azt kellene elítélni aki ezt lehetővé tette. "

Olvassál már utána hogy hogy működik a tartalékráta, mit jelentene a 100%-os tartalékráta és hogy mit az ha "eltörölnék". Ha ez megvolt, olvasd vissza a kommented és fogd a fejed hogy mekkora hülyeséget írtál.
 Számtalan oka van - elmondom.A borravaló korrupció, (mint már mondottam volt) az Oszmán birodalom és a kereskedőnépek idejéből ittmaradt csökevény: baksis. A bakshish perzsa szó, ajándékot jelentett eredetileg - de ma szinte az összes közel-keleti államban elvárt még olyan…..
Piréz Vitéz 2011.08.23 12:33:30
@Archenemy: Akkor lenne igazad, ha a pénz nem az orvos zsebébe menne, hanem a kórház kasszájába (szigorúan számla ellenében) és az így beszedett összeget az összes dolgozó közt szétosztanák és még fejlesztésekre, üzemeltetésre is költenének belőle. Ugyanis nem egyedül annak az egy darab, veled beszélő orvosnak az ideje a szűk keresztmetszet, hanem a kórház által biztosított ezer más berendezés/szolgáltatás is.

Egy ilyen rendszert még támogatnék is.
Piréz Vitéz 2011.08.14 22:56:36
Kicsit rendezetlen az írás, de azzal egyetértek, hogy rosszul kezeli a társadalom a kérdéskört. Gyakorlatilag ha egy nő utólag berág valakire az eset után, szinte mindig neki adnak igazat.

Zsanett-ügy: emlékeim szerint a térfigyelő kamera nem volt ami pont oda nézett, csak a környék forgalmát figyelő. Azokból hiányoznak részletek, amire az a hivatalos álláspont, hogy csak akkor rögzítenek a kamerák, ha mozgás van.

@Legelő Őse: "A kerdes; mi volt zsanett celja?"
Először is, ha valakiről nem tudjuk, hogy mi célból hazudott, akkor már automatikusan igaznak tegyük fel amit mond? Nehogymár... Akkor bármilyen őrült, labilis lelkületű egyén leültethetné bárkit. De már jelenleg is ez van: ha egy nő azt mondja egy férfira hogy megerőszakolta, a többség (a nők biztosan) automatikusan a nőnek hisznek, mert "miért mondana ilyet amúgy". Ezzel faján vissza is tudnak élni, lásd fentebbi post.

Amúgy hogy mi lehetett a célja? Lehet hogy egyszerűen valamiért berágott a rendőrőkre, gondolta megszivatja őket, de nem várta hogy ekkora médiafelhajtás lesz, visszatáncolni meg már nem lehetett. Rosszabb esetben valaki fizetett neki ugyanezért, bár ezt nem hiszem. Vagy az is lehet, hogy valakinek először előadta a sztorit (hogy sajnáltassa magát, vagy akármiért), majd amikor más is megtudta, már nem tudott arcvesztés nélkül visszalépni az ismerősök előtt, majd kikerült a médiához és nyakig került a szarba, tudta hogy nem léphet vissza, mert akkor rágalmazást rávarrják.

Vagy még ezer más oka lehetett. Meg az is lehet hogy tényleg megerőszakolták.
A tegnapi posztunk folytatása. Rex Weyler, a Greenpeace egyik alapítója szedte össze, milyen téveszmék tartják életben az atomenergiába vetett (maradék) bizalmat. Az első rész - köszönhetően az index-címlapnak- igen nagy olvasottságot ért el, aki nem akarja végigolvasni…..
Piréz Vitéz 2011.08.06 00:06:52
Hát elég sok marhaság van itt, de mivel greenpeace, értékeljük hogy legalább próbálkozik érvelni.

"Ahhoz, hogy kiváltsuk a mostani szénhidrogén energiatermelést atomenergiával a mostani átlag kapacitással számolva kb. 7000 atomreaktorra lenne szükség."

Senki nem mondta, hogy mindent ki kell váltani. Már csak azért se mert csúcserőműveknek nem jók. Arra, hogy baromság bezárni az összes atomerőművet, nem az az adekvát reagálás, hogy leírjátok, hogy miért nem lehet mindent lecserélni atomerőműre.

"nyolcszor annyi atombalesetre számíthatnánk, valamint évente nyolcszor annyi atomhulladékra és uránszükségletre."

Az új erőművek sokkal fejlettebbek lennének, mint a már üzemelők, és az összes eddigi tapasztalatot figyelembe vennék, ezért nem lehet így lineáris felszorozni a számokat. Pl. az újakat senki nem vállalná, hogy cunami-veszélyes helyre rakja.

"radioaktív porral mérgezett földeket"

Miva? Nagyon remélem, hogy ez félrefordítás és azért ennyire nem segghülyék a greenpeace főemberei, bár azon se lepődnék meg.

És akkor a szokásos dolgok kimaradtak: a szén erőművek kibocsátásánál nem a CO2 a legnagyobb gond, hanem az ezer más szutyok ami kijön a kéményen. Arról meg megint nincs szó, hogy az ingadozás miatt a szél és naperőművekkel azonos kapacitást meg kell építeni másból, vagy batár nagy tárolók kellenek.

Ja, és az nem forrásmegjelölés, hogy odadobálunk pár linket a cikk után.
Ritkán képzelem magam tényfeltáró újságírónak, de néha szembesülnünk kell a valósággal. Az elmúlt hónapokban magasztos céllal indított Facebook játékainak tapasztalatai alapján ki kell jelentenünk, hogy csalókkal és megélhetési játékosokkal nagyon nehéz versenyezni. A…..
Az új, fantasztikus Mt-tervezetben szerepel:   A hvg.hu által megkérdezett munkajogász szerint az, hogy a tervezet a magánéletre is kiterjesztené a törvény hatályát, aggályos, főleg azért, mert olyan gumiparagrafusokról van szó, amiket nehezen lehet értelmezni. "Ha…..
Hohó, megint itt van egy ezerszer súlykolt lerágott csont, Promontor egyik kedvence, a gyűlölt sárgacsekk!Azt írja a Pénzcentrum.hu egy MNB tanulmányra hivatkozva, hogy milyen rossz nekünk a sárgacsekk, mert mennyi pénzbe kerül és elviszi a GDP valahány ezrelékét. Továbbá, hogy az…..