Regisztráció Blogot indítok
Adatok
igorx

0 bejegyzést írt és 65 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
GFG Blog Férfiasság 2012.10.09 07:12:21
„...mert előttem nincs múlt, utánam pedig már nem lesz szükség jövőre, mert nem lesz jövő, mivel az én létemet nem az idő méri, mert ami az egyik pillanatban még nincs itt, a másikban pedig már ott van, az időtlen – ez vagyok én, ez leszek én, aki egyszer csak ott leszek,…..
Vajon hány újdonsült futó vagy idézőjeles futó tud Bogár Janiról? Ő az eddigi egyetlen magyar férfi Spartathlon-győztes és 24 órás Európa-bajnok. Élő legenda, aki manapság is heti 3-4 alkalommal versenyez és akinek legendás a futás iránti szeretete, madjhogynem függősége. Különös ismertetőjele:…..
Hétvégén itt a nyolcadik Suhanj! hatórás futás a legendás L-alakú, csípőgyilkos bójakerülgetős horányi pályán, ahol a fáradt célbaérkezőket - már ha hatórás futáson értelmezhető a cél kifejezés - bundás kenyér és napfelkelte várja. Ahol együtt sportol ép és fogyatékos - már ha lehet ezt így mondani,…..
A 2018. június 12-ei TEDx-es előadás egyéves évfordulójára - a pink gatya karrierje folytatódik a showbizniszben... A brit nagykövet, szociálpszichológus és közgazdász tudósok, valamint a BBC tudósítójának előadása mellett befért egy kis ultrás tartalom is. A tavalyi TEDx témája az (IR)RACIONALITÁS…..
(Ez a kétrészes írás egy válasz a Facebookon, az Atléták II. csoportban megjelent szövegre. A posztom, azaz a reakció első része itt.) ÉRTÉKVESZTÉS Ahogy az első részben írtam, versenyekről ismerem (felületesen) Deli Gergőt, a poszt szerzőjét. Nincs olyan élményem, hogy valaha is lenézőn…..
igorx 2018.03.22 17:10:30
@Galgóczi Imre: a teljes nevem: Medovárszky Zoltán, de mindenki igor néven ismer a magán- és a szakmai életben is, ezért használom itt is ezt. Pontosan miből vontad le azt a következtetést, hogy ez egy álnév?

Semelyik féllel sem értek egyet. Objektíven megvizsgálva mindkét fél reakciója, ellenreakciója kontraproduktív, romboló, hasztalan, céltalan.

Ti mindannyian szubjektívan álltatok hozzá.
Még élünk - mondaná Hobo (3. nagylemez). Elmaradtak a posztok, de ez még ippeg becsúszott augusztusra last minute - akár egy filléres zakintoszi buszos nyaralás - pedig annyi mindenről lehet és kell írnom. Akkor elkezdem zúdítani. Három B lesz a fókuszban a három külön posztban, teljesen random…..
igorx 2017.09.07 20:50:04
@őze bálint: Akkor csak lehet mi fogtuk ki pont rossz napokon, bár a szöveges megnyilvánulásai mélyebb habitusbeli problémákra engednek következtetni. Lényegtele is...

Ez a lakás festés viszont óriási!
Hemerodromos azaz ‘egész nap futók’. Hérodotosz használja ezt a kifejezést az extrém hosszútávot futókra. Ilyen volt Ageasz, aki az i.e. 328-as olümpiai játékokon a dolichos versenyszámban (4.6 km) győzve örömében hazaszaladt a hírrel: reggel győzött, alkonyatra ért Argoszba. Kb. 100-110 km 9 óra…..
Pár érdekes cikk a közelmúltból, némelyik már lejárt vagy sokkal régebbi (csak most leltem rá), mindenki találhat köztük valamit magának. Bocsika, simán lehet, hogy ismétlem magam, és valahova már linkelgettem. Dehát ismétlés a bukás anyja...
igorx 2016.05.26 14:43:48
@gbkMnkii: lehet stream output volt és nem akarta a bokorba :)
Eltelt egy év (14 hónap), ismét megnézettem magam, mit tudok, mennyit tudok. Fejlődtem vagy hanyatlok? Netán stagnálok, azaz a biológiai korommal járó törvényszerű romlást ellensúlyozta-e a sok edzés és étrend? Az adatok szárazsága mögött azonban sok hasznosítható érdekesség bújik meg annak, akinek…..
Háromrészre szedett folytatásos teleregényünk második része jön (Az első rész ITT.) Hősünk vall első találkozásáról a ma már retro kinézetű pulzusmérős órákkal, a szentírásnak minősített edzéstervről, a távedzés sajátosságairól - ami nemcsak edzőnek, de tanítványnak is távmunka. Lőrincz Olivér, aki…..
igorx 2016.02.11 09:13:50
@őze bálint: Egyertértek. Természetesen csodát nem kell egy edzőtől várni. Ami nekem elsődleges pozitívum az az Olipapa által is leírt alá-, fölérendeltségi viszony.
Én egy nálam 13 évvel fiatalabb edzővel dolgozok együtt és a viszonyunk már inkább baráti. Egy nagyon makacs, önfejű tót-kun ember vagyok, de egy pillanatra sem fordult meg a fejemben, hogy én irányítsak. Úgy nem működne. Ja, és kiprintelem az edzésnaplót, felteszem a falra, mert az szentírás :) Meg így folyamatosan látod, hogy mi vár még rád a héten.

Ezt az edzés elsumákolás dolgot sem értem. Az más, ha betegnek/sérültnek érzed magad és kihagyod az edzést. Vagy ha hajnalig dolgoztál és 3 óra alvással nem tudsz kimenni résztávozni. De olyan, hogy nincs kedved kimenni... Tisztelni kell annyira az edző munkáját, hogy ilyen ne férjen bele. Vagy ha igen, be kell vallani, mert akkor a hullámvölgyből kell segítenie kijönni, ha magadtól nem megy.
Egy edzéstervet összerakni, ciklusokat tervezni nem kis munka. Lustaság miatt felborítani és plusz munkát adni szerintem arcátlanság. Meg hát magadért csinálod, ha az edzőnek hazudsz, azzal igazából magadnak hazudsz.

Babakocsis arc odabaszott mint Müller a joghurtreklámban. 1:11 babakocsival, 160-as átlagpulzussal? Mucsi Zoli féle monológok jutottak az eszembe :)
igorx 2016.02.11 10:02:55
@rrroka: Persze, az élet adta szituációk, család az első. De a kamuzás az erős.

Edzőm rugalmas, nyilván tolerálni kell a lógást, nem vagyunk profik. Én nem tolerálom, mindig benyomom az IDDQD, IDKFA billentyűkombót :)
Helló, mozgásban gazdag újévet kívánunk minden sporinak, idén ismét ugyanitt veletek! Szilveszterkor már csak a retró csatornán (M3) megy a Szeszélyes évszakok, a szomorú, szánalmas és értetlenséget szülő viccek kabaréja. De mostanában szinte mindennap ugyanezzel a műsorral találkozom az utcán vagy…..
igorx 2016.01.08 14:11:36
@TBetti: Feleségem is sétáltatta a legisebbet görkorival, jópofa volt. Szegeden elég rosszak a járdák, így pár perec kis időkre elvette a kedvét, de mindig respawnolt :)

Hasznos volt a post. Nekem is fura volt eddig a babakocsis futó, mert valahogy az jutott eszembe, hogy információ túltöltés nem biztos, hogy jó egy ekkora gyereknek (bár autó ugyanez hatványozottan), de most legalább világos, hogy nincs negatív oldala.
igorx 2016.01.12 12:24:31
@őze bálint: Hát az enyéim mindig előre szerettek nézni és úgy ment a térszkennelés. A legnagyobb másfél évesen már folyékonyan beszélt és szúrópróbaszerűen visszakérdezett, hogy figyeltem-e :)
Talán még akciós a Lidliben a haskerék és mindenféle kínzóeszköz, 1499-ért six packs-ed lehet! Persze tenni kell érte, de tán most ez a legjobb ár ezért a tutiságért. Miért ezzel kezdem az évadtervet? Mert nagyon sokat köszönhetek neki a tartás- és a teljesítményjavítás terén. Múltkor ígértem, hogy…..
Messzire jutok a végén a kezdőponttól, de szimbolikus ügyek sok elkalandozást igényelnek. A futás és a kerékpár ilyen ügyek a Nem azé-blogon. Szó lesz az akaratgyengeség egy sajátos formájáról, a szabadságfok kiterjesztéséről és annak megakadályozásáról, komplexusos és…..
A szigorú téli alapozás (heti 100-120km, mellette erősítés, nyújtás) után a január az erőedzésekről szólt (sorozatban gyorsan végzett lépcsőzések, domb- sőt inkább hegységfutások, hosszútávos fárasztások), a tavasz eleje pedig a kilométerben visszavett, de tempóban…..
igorx 2015.10.21 12:05:48
@CsillaE: Ezen most visítva röhögök, kikészítettél :)
Egy óra múlva lövik el athéni idő szerint a 246 kilis 36 órás szintidejű verseny rajtját. Spartathlon Magyar Csapat Facebook oldalán lehet követni a versenyzőket ezen a csodás GPS-térképen élőben, vagy az öreg szakikat tömörítő indexes Spartathlon-fórumban.…..
"Szeretek futni" - válaszolt az index kérdésére menet közben Andrej Radzikowski, aki végül a 2. helyen finiselt. Ha el is tekintünk attól, hogy ilyen állapotban csak vélemény-nyilatkozatot lehet tenni, semmint  ténynyilatkozatot, akkorsem ilyen egyszerű az egész. Szájbiggyesztős…..
igorx 2015.06.15 10:19:56
@őze bálint: Mikroszálas anyag, a saját leveddel hűt :) Van egy kis pluszruha érzés mikor felveszed, de az 5 perc, utána marhajó. Csak az eső előtti közvetlen nagy fülledtségben nem ér semmit, de akkor más sem.
igorx 2015.06.16 12:40:31
@saaby.: szerintem a póló semmivel nem tud többet. A karra valót szerintem már nehezebb megoldani pamutból úgy, hogy ne dörzsöljön a hónod alatt és kényelmes is legyen, ne csússzon le.
igorx 2015.07.17 14:47:54
Vettem egy ilyen űrtechnológiás felsőt: www.x-bionic.com/men/invent/invent-summerlight/521251/detail
Talán ez volt a legolcsóbb a kínálatukból, mondjuk én 35EUR-ért is találtam.
Nagyon kényelmes, érzetre kb ugyanaz mint félmeztelen futni.
Futottam benne lazát, résztávot, tempót is, nagy melegben. Elég jól működik, sokkal jobban hűt mint az asics trikóm. Laza futás közben szabályosan borzongtam, annyira hűtött. Holnap versenyen félmaratonon is kipróbálom. Büdösödés mininális, pedig nekem van ám szagom a technikai ruházatban.
A frissítőasztalok jellegzetessége egy A-ból B-be tartó hosszú versenyen, hogy pontosan utánozzák egy ember életívét (erejét, kinézetét). Kezdetben dús, mutatós, majd az idő múlásával jön a hanyatlás: a megkopás, szegényesebb felhozatal, leraboltság, kifosztottság,…..
A tavaszom eddig olyan, mint az NB1-es csapatokról szóló Nemzeti Sport cikkek: Erős kezdés után visszaesés. És újabb sportnyelvi fordulattal: De van fény az alagút végén. Barcelona és Pozsony maraton, 21, 11, 10 kilométerek egyre hanyatló formában, plusz egy kellemes élményű…..
Éppen most lenne 76 éves, jön az UltraBalaton - ezek apropóján muszáj szót ejteni id. Schirilla Györgyről. Schirilla életművét túlzások lengik körül, de neki ez teljesen normális. Nála minden "szuper" (hosszútáv-futó, hosszútáv-úszó, egészségőr) Magyarország első számú vitalitás- és jógamestere, aki…..
Több kérdés is felötlött bennem, miközben a 119. (!) bostoni maratonnak hétfő délutáni közvetítését néztem. Nem, nem nosztalgiáztam két évvel ezelőttről, amikor ott futottam a merénylet napján, hanem inkább a sok érdekes dolgon töprengtem. 1) Mi a maratonfutás ideális…..
Lehangoló dolog rossz könyvet olvasni, és még lehangolóbb, hogy sokaknak nem is kell esetleg ennél bonyolultabb, mélyebb, jobban megírt könyv, mert ez is "remek olvasmány". Így van píárolva, csomagolva. A filozófusként, íróként, (táj)futóként felvezetett szerző, Tornai Szabolcs néptanító stílusában…..
Most ti jöttök! Az olvasók közreműködését kérem: miről beszélünk, ha a futásról beszélünk? Miről lenne érdemes -  ha már az ide kölcsönzött Murakami-címről és könyvről nem? Mi nyomja a lelketek? Mi bosszant?  Min változtatnátok, mégha Mikszáth Kálmán szerint…..
igorx 2015.02.05 03:28:28
@DSL: egyáltalán nem nézek le senkit. Csak veszélyesnek és feleslegesnek tartom, ha valaki az utolsó 100 méteren átgázol mindenkin. Balázs is pont ezért vetette fel szerintem. Én is sokszor végeztem ugyanilyen helyeken, nem mást kritizálok, csak megosztom amit tapasztaltam. Sajnálom, hogy félre akarod érteni.
igorx 2015.02.16 16:03:44
@bárahogy!: "Nehéz elképzelni, hogy valaki úgy be tudja osztani az erejét, hogy pont beér, de a sprintre nincs ereje"

Szerintem az jó jel, ha marad ereje sprintre, azt jelenti, hogy tudott volna gyorsabb is lenni. Nekem nem szokott maradni erőm. Örülük, ha a kitűzött tempót tudtam tartani. Ha valami csoda folytán látom, hogy jobban is megy, akkor már jóval előbb gyorsítok és akkor meg azért nem marad erőm a végén :D

Az utolsó jópár versenyen észre sem vettem, hogy volt mögöttem valaki 1-2 sec különbséggel, csak az eredménylistán meg a fotón látszott. Ilyenkor már teljes csőlátás van.
Soha, soha nem tudhatod, hogy mit hoz a jövő. Ezt általában valamiféle vígasztalásra, pozitív megerősítésre használják. Amikor felébredtem a BBU félmaraton után, érdekes módon még az izomlázat is keresnem kellett. Valahogy nem vett ki belőlem annyit a verseny, mint gondoltam,…..
igorx 2014.12.01 09:49:14
@DSL: Igen, nálam is mindig közvetlen utána 1-2 órával jött a baj, de úgy, hogy még a lépcsőn sem tudtam felmenni. Ha fáradtam, akkor azzal próbáltam kompenzálni, hogy nagyobbat léptem, így még jobban sarokra érkeztem és közben észre sem vettem.

www.futas.net/cikkek/futostilus/
Ezt elolvastam, 2 hetet rászántam úgy, hogy az erre való koncentrálás volt a prioritás és utána rögzült is a mozgás. És gyorsabb is lettem tőle akkor, ugyanakkora pulzusnál 10-15 sec/km. Semmi más nem változott.

Üléssel kapcsolatban marhára igazad van, én is legtöbbször elfelejtem, jó lenne jobban odafigyelni erre.
igorx 2014.12.01 22:50:40
@DSL: Ok, jogos. Csak próbálok okoskodva ötletelve segíteni, mert a lumbágó tényleg egy kegyetlen középkori kínzással is felér :(
Esetleg még shiatsu. Nekem az a titkos csodafegyverem.
igorx 2014.12.02 14:54:33
@DSL: Japán teskezelés. Nekem 15 évnyi hátfájásom (gerincferdülés, ülő munkával) szűnt meg tőle három hét alatt. Úgy kilazítja a testben egyre fokozódó feszüléseket, hogy minden futónak kötelezőve tenném :)

Kóklerhez ne menj, az a biztos, ha olyanhoz mész aki oktatja is, pl:
www.shiatsu.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=82&Itemid=110
A kedvenc mongol közmondásom szerint nincsenek tervek, csak megoldások, de azért jobb anticipálni a dolgokat. Egy idényvégi összefoglalásban vázolom a lehetőségeket: mit végeztem, mit tervezek? A Spartathlon után leálltam, pihentem majdnem két hetet. Utána elkezdtem futogatni,…..