Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hátpedigezígynem

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bocsánat, hogy ilyen későn kerül ki az aktuális poszt, de eddig nem voltam gép közelben. Nem is szaporítom tovább a szzót, következzen Lakle levele. Kedves Munkahelyi Terror olvasók! Én nem a történetemet szeretném megosztani, hanem a tanácsotokat várom. Pályakezdő vagyok,…..
hátpedigezígynem 2009.05.21 13:56:19
Anno részt vettem egy AC-n egy munkaközvetítőnél, a P.Power-nél és nekem is az volt a tapasztalatom, hogy a legrámenősebb a befutó. Volt egy hihetetlenül bunkó srác, az már más kérdés, hogy diplomája volt ilyen meg olyan szakmai gyakorlattal, de a választékos beszédre ('például' helyett 'mittudomén') és jómodorra - habár ez már nem sokat számít - nem tanították meg tízen akárhány év alatt. A lényeg az, hogy a csapatmunka során mindenkibe belefojtotta szót, kritizált, nem jó ahogy csináljuk, majd ő megmondja a frankót stb. És ezt hihetetlenül bunkó stílusban. Én köpni nyelni nem tudtam, gondoltam majd jól kiröhögik a HR-esek. De nem, ő volt a nyerő, a 'talpraesett'. A személyes interjú után kérdeztük tőle, hogy ment. Azt mondta, hogy a HR-esek meg voltak elégedve a teljesítményével.
Az ottani HR-esek pedig véleményem szerint a legnagyobb sznob társaság, akikkel valaha találkoztam, egy-két kivétellel. Megfordultam már több nagyobb munkaközvetítőnél is, de mindenhol nagyobb szakmai felkészültséggel, hozzáértéssel és emberséggel találkoztam. Ez csak az én véleményem, biztos vannak, akiknek ők jöttek be.
Az AC-ról annyit, hogy itt kimerült egy numerikus tesztben (szimpla matek, 4 alapművelet, % számítás) és egy csapatmunkában (pl. egy bevásárló központ tulajdonosai vagytok és ki kell választani a legjobb beruházókat). Egy jó AC azért ennél összetettebb szerintem. Na és persze a személyes interjú, de ezen te már túlestél.
Részemről tanulságos volt és nem volt annyira vészes, csak nehogy egy ilyen állattal hozzon össze a sors. Viszont a cég mentalitásától is függ, hogy milyen embert keresnek, valahol a rámenőség menő, de valahol visszataszító.
hátpedigezígynem 2009.05.21 14:29:18
@tff: Ő gondolom sales-re utazott, de volt aki csak valamilyen adminisztratív vagy call center-es pozícióra. Ez csak egy egyszerű teszt volt, hogy mennyire vagy együttműködő, egy teljesen szimpla feladattal. A személyes interjún megkaptuk páran, hogy nem voltunk túl együttműködők. lol . Mert ő az volt... Mondjuk lehettünk volna, csak akkor le kellett volna süllyednünk az ő szintjére.
hátpedigezígynem 2009.05.21 18:09:48
@macska56: A kérdésedre egy agymosott multináci a következő multikulti bölcsességet válaszolná: time is money.
Miklós, több diplomás olvasónk felsővezetőként dolgozott 25 éven keresztül, de cége kivonult Magyarországról és most képtelen elhelyezkedni.  NÉZZ ÁT IDE IS  48 éves ffi vagyok, jogi és hr diplomával, örök  életben munkajogászi területen mozogtam, de nem…..
hátpedigezígynem 2009.04.27 19:47:55
:D
hátpedigezígynem 2009.04.27 20:08:30
Nagyon durván emelkedett az egy-egy állásra jelentkezők száma. Konkrétan ez azt jelenti, hogy most fele annyi álláshirdetés (nyitott pozíció) van a munkaerőpiacon, mint a válság előtt, viszont a pályázók száma duplázódott. Ez nem csak az elbocsátásoknak köszönhető (az index…..
Mára ismét egy beszkennelt újságkivágás. Az állásbörzékre ugyebár komoly multi cégek mennek ki standdal, HR-es mucusokkal, hogy a jövő tehetségeit, bla-bla. Persze nem, mert azokat már lenyúlják korábban, az iskolapadból, de imidzs szempontból, a cégek megismerésére, meg…..
Már megint az a szitu, amikor bizonyos kérdésekre adott válaszokból pszichológusok messzemenő következtetéseket vonnak le. Ez kb. az a szint, hogy rajzolj fát, illetve milyen autó lennél. Óvoda. Totálisan alkalmatlan kérdések egy pályázó megítélésére. Ha már pszicho…..
hátpedigezígynem 2009.02.20 00:31:20
@hhunter:
persze
az eset egy háeres csajszival történt, aki telepatikus képességekkel rendelkezett - legalábbis szerinte

az interjúztató föltesz egy sablonkérdést, amiről jó sokat lehet beszélni, pl. beszéljek magamról
elkezdek beszélni, az ő rezzenéstelen arcán, nézésén pedig látni a megfeszített koncentrációt,
megpróbálja megfejteni a személyiségem a kommunikációm alapján, láthatóan erőteljesen koncentrál a beszédemre,
az artikulációmra, a hangsúlyomra, a szókincsemre, a testtartásomra, a tekintetemre, és persze az elhangzott
dolgok alapján is próbál kianalizálni.

ezzel így nem is lenne gond, hiszen mindannyian megpróbáljuk kiismerni a másikat, de
ha valaki túlzásba viszi és szemmel láthatóan csinálja, az szerintem eléggé kellemetlen a másik számára
ebben az esetben a jelölt sejtheti, hogy a háeres agyában körvonalazódik a személyisége és gondolatban esetleg olyan
kérdéseket tesz föl önmagának, amelyeket egyébként nem tehetne föl a jelöltnek
pl. Miért ennyire zárkózott, miért ennyire görnyedt a tartása? Talán verték kiskorában? Akkor lehetnek személyiségi problémái.
Miért beszél így, miért affektál ennyire? Talán meleg? Akkor nem illik a csapatba, mert tudom, hogy homofóbokból áll.
Miért viselkedik ennyire gátlástalul? Talán elkényeztették, nincs értékrendje? Hát akkor ő is alkalmatlan.

nem tudom ki hogy van ezzel, de engem ez az egyértelmű agyturkászósdi egyszerűen zavar és kellemetlen
jól van, csinálja mert kell a kiválasztáshoz, de valahogy leplezhetné, pl. ha egy kis mosolyt odavarázsolna a szája
szélére (bár volt aki így is megoldotta), máris könnyebb lenne elviselni és nem érezném magam páciensnek

amúgy üzenem azoknaknak a háereseknek, akik azt hiszik, hogy képesek az emberek személyiségét kiismerni az állásinterjúk
során, hogy ez lehetetlen
ők csak egy képet tudnak alkotni a jelöltről (de sok esetben sajnos csak előítéletet - szerintem), ami segít a
kiválasztásban
és ezt sokszor a pályakezdők szenvedik el, akik még nem tudnak szakmai múltat felmutatni, és sok esetben
szimpátia alapján választják ki őket
de persze erre megint azt lehet mondani, hogy ez van

na most egy kicsit elkalandoztam, de ez a háeres csajszi az iwiw-es profilján büszkén írja magáról, hogy tud olvasni
az emberek gondolatában és az ilyenektől égnek áll a hajam
hátpedigezígynem 2009.02.20 00:36:17
hátpedigezígynem 2009.02.20 19:48:44
@zaragozaB410: Igen, bár én nem akartam ennyire általánosítani. Persze, kell ismerniük valamennyire a jelölt személyiségét, de csakis annyira, amennyire az állás szempontjából szükséges.
Bár ez se egyértelmű szerintem. Pl. ha valakiről a tesztek alapján az jön le, hogy nem igazán társas lény, az még nem jelenti azt, hogy a munkában ne lenne jó csapatjátékos. Legfeljebb következtetni lehet rá, szóval eshetnek ki alkalmas jelöltek.

A kritikám igazából a magukat überszuperpszichológusnak, tökéletes emberismerőnek, gondolatolvasónak tartó kiválasztók ellen irányul, akik úgy gondolják, hogy egy néhány körös interjú alapján egy jellemrajzot tudnak (és hogy egyáltalán akarnak) készíteni a jelöltről.

Most hirtelen egy kivételt tudok mondani, ahol ez szükséges: NBH
De ha jól tudom, ott fél évig tart a kiválasztás.

Az már egy másik problémám, hogy néha az interjúztatók majd' beszarnak a koncentrációtól, úgy lesik és értelmezik minden rezzenésemet, de ezt már kifejtettem hunternek.

És nem okoskodom tovább :))
Gondolom mindenkinek van olyan ismerőse, aki valamilyen testnyílásából, vagy komplett porhüvelyéből bűzt áraszt. Emberekre gondolok persze, és a büdös ember sem különb a többitől - dolgozni neki is kell. Ennek persze nem örül mindenki, max a család - addig sem kell…..
Hasznos lenne, ha mindenki feljegyezné kis napló formájában, hogy melyik cégnél volt interjún, mit tapasztalt, mit ígértek, ebből mi teljesült stb. A. megtette, és rendelkezésünkre bocsátotta:"Az alábbiak úgy 3-4 hónap termései. Többé-kevésbé időrendi sorrendben, a 3.…..
hátpedigezígynem 2009.02.05 11:45:33
@Dike: én zaragoza kommentjére reagáltan

bocs, csak nem használtam a válasz gombot

Mi volt annál az irodánál?
hátpedigezígynem 2009.02.05 11:54:43
hátpedigezígynem 2009.02.05 23:37:44
@hhunter: a hírekben azt hallom, hogy a cégek előszeretettel bocsájtják el a próbaidősöket és a kölcsönzött munkaerőt

próbaidő: ált. 3 hónap
kölcsönzött m.e.: ált. 6 hónap

Nem rizikósabb most munkaközvetítőkön keresztül (kölcsönzött m.e. esetén)jelentkezni? Tudom, hogy most semmi sem biztos, de ha a 3. hónap után bennmarad az illető, azért csak biztosabb, mint még várni 3 hónapot.
Vagy ez hülyeség?
Releváns információ szakmai önéletrajzból:"Szenvedélyes pecás vagyok. Amikor csak tehetem, a vízparton ülök és riogatom a halakat."Nyelvtudás - két mondat, mégsem derül ki belőle a konkrét információ:"2005. szeptemberétől tanulok heti kettő alkalommal 90 percben…..
hátpedigezígynem 2009.02.02 23:15:58
@Biaggio: A visszajelzésekben csak a szokásos szöveg szerepel.
De legalább az esetek kb. 80%-ában kapok visszajelzést, és kb. ilyen arányban be is hívnak interjúra.
Nem hiszem, hogy a fizuigénnyel lenne probléma,mivel tájékozódom a cégről, a pozícióról. Egy tanácsadó azt javasolta, hogy legyek egy kicsit magabiztosabb. Lehet, hogy ez a probléma. Egyébként nem vagyok az a rámenős típus. Egyik ismerősöm ráordított az interjúztatóra, hogy neki kell ez a munka és kész - és megkapta. Na ehhez nem lenne arcom.

Lenne egy KÉRDÉSEM (felvezetővel) :

Voltam egy állásinterjún, ahol ketten interjúztattak, de egyiküknél se volt ott az önéletrajzom, csak egy-egy jegyzetfüzet, amit úgy tartottak, hogy láthattam, és csak 2-3 sort jegyzeteltek, pedig majdnem 1 óráig voltam bent. A 2 idegennyelv felsőfokú ismerete feltétel volt a pozícióhoz, de leendő csoportvezetőm (aki az egyik interjúztatóm volt), csak hebegett-habogott angolul.
Ez mennyire volt komoly/komolytalan interjú. Nekem van egy elképzelésem, de kíváncsi vagyok mások véleményére is.
Amúgy egy nagy amcsi cég volt.
hátpedigezígynem 2009.02.03 17:04:11
@Fluent: középfok 2013-ra várható