Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zed is dead

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
agarajz Dőlésszög 2017.11.10 15:34:46
Életmód rovatunk mai részében a megfelelő dőlésszög kialakításával foglalkozunk. Fontos már itt az elején leszögeznünk, hogy az ideális dőlésszög minden ember esetében más és más: ne dőljünk be tehát azoknak az oldalaknak, amelyek az egyetlen tökéletes dőlésszög receptjével próbálnak minket…..
zed is dead 2019.03.13 23:47:05
@agarajz: Mint kizárólagos (és évtizedek óta hűséges) olvasójuk, ez úton szeretnék élni privilégiumommal és kérni, hogy a jövőben a gerinctelen fák mellett a gyökerekkel is legyenek szívesek többet foglalkozni. A gyökerek tudniillik fontos részei a világunknak. Gyökerek ugyanis mindenhol vannak. Átszövik az életünket és álmainkat, munkahelyeinket, társastáncköreinket, és minden törzsre legalább egy jut belőlük. Egyes körökben több is. Sajnos a gyökerek avatott ismertetése finoman szólva is alulreprezentált a blogoszférában. Egy ideig lelkesen kommentáltam a trendi, tematikus Gyökér-blogon is, de idővel kimoderált a Főgyökér. Hogy gyökértelen lettem, magamra vettem a gyökérfília megszilárdítását, úgy is mondhatnám "meggyökereztetését" a világhálón. Küldtem is önöknek ajánlottan egy levelet egy tucat látványos gyökérrel, kérem postafordulátval közölni szíveskedjenek őket.
Idén türelmesen kivártam a Mikulás ünnepet az első karácsonyos poszttal, számolva azzal, hogy sokaknak az egész ünnepi készülődés inkább teher, így nem akarják, hogy minden csatornán ez folyjon eléjük. Most azonban már, akárhogy számoljuk is, bő két hét van hátra karácsonyig, nem lehet tehát…..
agarajz A legmagasabb hegy 2017.07.06 20:47:45
Semmi nem olyan, mint ahogyan elképzeljük - állapíthatja meg most a képen látható hegymászó. De ne sajnáljuk őt! Egyáltalán nem biztos, hogy ez a tapasztalat kellemetlenül érinti. ..
agarajz Szép nyári emlék 2016.12.16 19:59:11
Télvíz idején jól esik felidézni egy-egy szép nyári emléket. Aki nem rendelkezik ilyennel, az se csüggedjen! Képzeljen el bátran egy kellemes jelenetet, és ismételgesse, színezgesse magában addig, amíg már nem tudja megkülönböztetni „valódi” emlékeitől. Szintén megoldás lehet, ha más emberek…..
A tárgyak eredeti funkciójuktól eltérő használatáról már többször esett szó ezen a blogon. Ezúttal egy ruhaszárító kötelet mutatunk be, tollaslabdahálóként használva. ..
Nem mindegy, hogy nyelvvizsgánk és végrendeletünk írás- vagy szóbeli-e. (No nem mintha az írás ne szavakból állna.) Másrészről a szavak minden formájukban könnyen a nyakunkra nőhetnek. Az írás sokáig eláll, ám bizonyos mennyiség fölött elbitorolja az ember fiókok alkotta életterét. A szó romlékony,…..
agarajz Hullatás 2016.06.04 19:43:16
Hullani sok minden, gyakran szokott. Hull például a hó, a haj, a könny és az emberek a csatamezőn, mint a legyek.   Érdekesség, hogy a hullik és szép, régi magyar hulla szavunk nem csak fülünkben csengenek össze. A hulla – mint a halott és maga a halál is – valóban a hull ige származékai. Akárcsak…..
agarajz Lakberendezés 2016.04.28 21:19:30
Mai posztunkban különböző lakberendezési irányzatokat tekintünk át. Dr. Klaus Tro, a Lakberendezők Világszervezetének európai szóvivője így fogalmazta meg e tudományág alapvetését: „Jobb, ha az ember uralja a teret, mint ha a tér uralja az embert.” Egy másik csoportosulás, a Nemzetközi Térrendező…..
agarajz Elfajzott erdő 2015.12.31 15:29:00
Egészen a mai napig a fák mint afféle szuperentitások tűntek föl ezen a felületen: olyan lényekként, akik bölcsebbek, erényesebbek és − nem utolsósorban − jobban néznek ki nálunk, embereknél. Eddig szó sem volt arról, hogy a fákkal is lehet baj, például ők is lehetnek…..
zed is dead 2016.03.04 15:32:37
@agarajz: Akad pár. Azok ellen is van jótanácsa? A gond ott van, hogy minden tuskóhoz tartozik egy csomó elfásult gyökér...
agarajz Piramis 2016.02.22 20:54:41
Vannak kérdések, melyekre még a tudomány fejlődése sem nyújtott - legalábbis a mai napig - kielégítő választ. Ilyen a piramisok keletkezésének rejtélye is. Piramisok ma is épülnek, s létezésük ma is csupa titok - ezt ábrázolja a mai kép.   ..
agarajz Fel 2015.05.31 20:44:03
Az emberiséget, azon belül a városban élő embert sújtó főbb problémák között meg kell említeni a lábunk elé nézést. „Nézz a lábad elé!” – nevelnek bennünket eképp kisgyermekkorunk óta, s valóban: a lábunk elé nézés megóv az olyan, jellegzetesen városi…..
agarajz Ottfelejtett ceruza 2015.04.30 20:13:41
A könyvek aláhúzogatása némelyek szemében „ciki”, mások szerint „menő”. Megint mások úgy tartják, ez attól függ, ki és mit húzogat alá, és főleg mi célból. De mi a tudomány válasza? Brit tudósok 1600 aláhúzogatott könyvön végeztek kutatást az aláhúzogatás…..
agarajz Húsvéti tojáskeresés 2015.04.06 20:00:03
Szép tradíció húsvétkor a tojáskeresés. Feltehető, hogy a képen látható emberek egy vállalati csapatépítő keretében gyakorolják ezt a hagyományt. Az is elképzelhető, hogy egy értelmi fogyatékosok bentlakásos otthonának lakói, akiknek szabadtéri programot szerveztek. S persze az is lehet, hogy valami…..
Mai posztunkban tovább keressük a választ arra a kérdésre, hogy vajon a tárgyak szolgálnak-e minket, vagy fordítva, mi élünk az ő rabságukban. Újra találkozunk régi barátainkkal, a fogkefével és a csipesszel is – bár ők a nagy tumultusban nem igazán látszanak, de azért bizonyára itt vannak valahol. ..
Óriási amerikai bullshittel kíván kellemes karácsonyt a Jobbik sajtóosztálya. A 19. század közepétől, a közép-európai nemzeti elképzelések szerint, a Szentestéhez elszakíthatatlanul hozzátartozik a hó, a havas táj. A statisztikák viszont azt mutatják, hogy ennek…..
Rövid közvélemény-kutatásom eredményeként 100%ban kijelenthetem, hogy ma görénynap van. Mi is a görénynap? Amikor valami napkitörés miatt mindenki, aki körülvesz, indokolatlanul nagy faszfej, olyan, amibe szívesen belerúgnál. Lássuk az én listámat. Bejött egy ügyfél…..
 "Bedobnám a köztudatba, most találtam. Jó volt nézegetni, vannak benne érdekességek." - írta Retekblog a link mellé, s ennél többet én sem tennék hozzá. Legfeljebb annyit, hogy kösz!..
Subba LIKE: Hekk 2010.07.27 10:21:00
HatM fotózta, ő sem tudja mi ez. Mindegy, az ilyesmit minden formában jó nézni...
A ma reggeli posthoz nincs hozzáfűznivaló. A cím magáért beszél. Hello. Az én történetemben nincsen megcsalás, itt egyszerűen a pénzről van szó. A történet tavaly Májusban történt. A volt barátnőmmel akivel fél évig voltam együtt rendszeresen vettünk lottót. Majdnem…..
zed is dead 2009.05.19 15:10:23
Szkeptikus blog Antihiszterézis 2009.02.12 18:00:00
Az alábbi beszélgetés résztvevői álnéven szerepelnek. Egzempli Gráciusz kutató-mérnök ellátogat az Energiakutató Központi Laboratóriumába, ahol Szkepthy Horáció (szintén kutató-mérnök) fogadja. EG: Mint telefonon már jeleztem, egy rendkívüli találmány van a birtokomban, amely ha elterjed, véglegesen…..
Sadia már eddig is sok különleges dolgot vadászott le a netről, de amire most bukkant, az minden képzeletet felülmúl. Egy 11 emeletes, helikoterleszálló-pályás csodahotel a Keleti Pályaudvar közelében, a Baleseti Sebészet mellett. Ráadásul mindez egy ingatlanreferens kínálja egy…..