Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tazsam

0 bejegyzést írt és 68 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
TComment Nem láttam, bocs 2014.02.12 06:15:00
Bocs, mondja nekem. Nem tőlem kell bocsánatot kérni. A gyalogostól, akit majdnem elütött. A zebra közepén. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Tazsam 2014.02.12 12:51:08
Egy ideig olvastam a hszeket.
Aztán meguntam. Én mást látok a problémának.
A történet arról szól, hogy egy autós benézett egy gyalogátkelőt figyelmetlenségből, szerencsére nem történt komoly baj.
Viszont a másik autós bunkó módon rugózik a történeten. Mégis mit csinálhat aki figyelmetlen volt? Sajnálja és kész meg örül, hogy nem történt baj, ennyit tehet. Ha önként leadja a jogsiját és szepukut követ el akkor is figyelmetlen volt korábban, ezt már nem lehet megváltoztatni.
Szóval kedves Iván Róbert. Legközelebb ha valaki az autójában szaporán veszi a levegőt egy megúszott vészhelyzet után, akkor sétálj oda és kérdezd meg nincs-e gond, asztmája, szívverése rendben-e. Sőt nyugtasd meg, hogy nem történt semmi, mindenki rendben van. Ha egy szép nő akkor meg is dicsérheted, hogy még így 240-es pulzussal is milyen jól fest. Azután ha túl vagy ezeken a körökön akkor mond neki, hogy legközelebb legyen figyelmesebb.
Így és csakis így elérheted, hogy a következő 50km-et ne síkidegként vezetésre alkalmatlan állapotban tegye meg.
Szóval mit csináljon? Semmit, örüljön, hogy nem történt baj és nyugodjon meg.
Mit csináljon Iván Róbert? Ne legyen tahó és bunkó még akkor sem ha belülről fakad, legyen megértő, kedves és mosolygós vagy ha erre nem képes, akkor menjen tovább szó nélkül, talán akkor segít a legtöbbet.
Ha van benne potenciál akkor találja fel az időgépet és legközelebb időben baszogathat, akkor amikor még van értelme nem utólag.
...a mi olvasóink, ezt eddig is tudtuk. Kreatívak, sokszor mókásak és nagyon bevállalósak (a trollokat most hagyjuk, azok csak azért kommentelnek, hogy lássák a véleményüket tizenkettes Ariallal). Évről-évre, immáron hagyományosnak mondható módon, megtartjuk a Karácsonyi Hiéna…..
Lassan már csak pár óra marad 2012-ből. A pontyok még talán csapkodnak a kádakban, a pezsgő behűtve a hűtőben, a buli leszervezve. Fenyőillat? Mézeskalács? Forralt bor? És persze rengeteg, finom étel. Reméljük, az is ízlett, amit idén mi szervíroztunk. Állandó és külső…..
A sárga tengeralattjáró "A neve elhallgatását kérő tulajdonos szerint, az esti órákban Akarattyán egy helyi lakos tájékoztatta egy ismerősét, miszerint egy autó beszakad a jégen. Az ismerős keresésre indult az egyik Hummerrel, de nem találta meg a beszakadt gépjárművet,…..
Sosem gondoltam, hogy kultúrmisszióban fogok részt venni, azt meg főleg nem, hogy egy Yamaha Joggal. De amikor megkerestek a Krétakörtől, két okom is volt, hogy igent mondjak: az egyik, hogy ezt már buliból is bevállalja az ember, a másik, hogy kitűnő poszt-téma. Csak sajnos néha a…..
Tazsam 2011.11.21 22:01:18
Tazsam 2011.11.21 22:03:57
@okoskodó: na jó ennél azért jobban kell legyen 2.000,- + 2sör. Egy neked egy nekem.
Tazsam 2011.11.22 17:40:13
@okoskodó: No rendben elmegyek 3000-ig + 1 rekesz sör és egy üveg házipálinka, de abból megkínálsz :)
Igen, így kell keresztezni a driftet, a motoros akrobatikát és a gymkhanát! Jorian Ponomareff francia motoros ügyesen ötvözte a három látványos stílust – ugyan már eddig is láttunk tőle izgalmas videókat, de azok nem lógtak ki a hagyományos stunt kisfilmek közül. Sipos…..
Vegyes gondolatokat ébresztett bennem goumideaumineaux levele, neki is igazat adok valahol. Az tényleg hibás gondolkodásmód, ha látja az autós, hogy jön biciklis a kerékpárúton, ő meg nem fog kiférni az útra, és mégis kimegy elé. Viszont megnézve az említett kereszteződést, a…..
Tazsam 2011.10.10 23:32:54
@goumideaumineaux: Teljesen igazad van, minek akadályoz és pláne minek kell fékezned más hülyesége miatt.
Másrészt ha "rátenyerelnél" nevelő célzattal a magántulajdonomra, bizony mondom édes barátom én kitépném a lelked.
Hát tenyerelek én a feleséged melleire ha összefutunk az akciós pultnál a tecsóba? Ugye, hogy nem. Szerintem addig szokj le erről amíg van kezed.
Valószínűsítem, hogy kormányőrökkel találkozott Andie. Feltehetően védett személyeket - akik lehettek akár a kormány vagy egy külföldi delegáció tagjai is - vittek valahova. Abban egyetértek a posztíróval, valóban probléma, hogy egyes megkülönböztető jelzést használó…..
Mára egy videós poszt következik.  Talán sokan láttatok már külföldi közlekedésbiztonsági reklámokat, jó részük sokkoló, brutális jelenetekkel, képsorokkal próbálja felrázni a közlekedőket, hogy jobban figyeljenek oda a szabályok betartására és magára a…..
Tazsam 2011.09.11 08:17:25
@bubo cupropenis:
A szex vezetés közben azért nem egyértelműen rossz szokás. ;)
Tazsam 2011.09.11 08:50:53
@neoteny:
Nem rontja el, olyan ez mint kávé mellé a cigaretta.
Tazsam 2011.09.11 09:08:16
@neoteny: Az nyilvánvaló, hogy ha mondjuk v8 van az autóban akkor illik megkérni a hölgyet, hogy közben csöndben érezze jól magát, ne rondítson bele a duruzsolásba.
Évek óta megszokott dolog nálam, hogy a motor beindítása után kapcsolom a tompított világítást. Rutinmozdulattá vált, így fényes nappal, városban is kivilágítva közlekedek. Jobb ez így, szerintem könnyebb észrevenni az amúgy szürke autómat, ezen kívül sokszor hagyom el a…..
Tazsam 2011.09.04 21:24:01
@uni1002: Nappal teljesen lenyomom, éjszaka viszont röstellem de be kell valljam én is a legmagasabbra állítom, hozzáteszem kevés a nálam alacsonyabb autó és szépen be van állítva jöttem már este a saját autómmal (nyilván nem én vezettem) szembe és nem vakított.
Aki a saját láthatóságán spórol az tegye félre a megspórolt pénzt, a családnak ne okozzon akkora anyagi terhet majd a temetés.
Mind az autósok, mind a biciklisek között vannak szép számmal renitensek. Ebből rendre vannak itt viták a blogon egy-egy ilyen tárgyú poszt kapcsán. Milyen az amikor összetalálkozik egy szabályokra fittyet hányó kerékpáros és egy "önkéntes rendőr" autóval? Tamás…..
Tazsam 2011.09.02 09:56:53
@farkasj: Mert idejön egy csomó külföldre menekült és előadja magát. Pl.: Én túl vagyok már bőven az első 100k km-en és soha senkivel nem vitatkoztam.
A kisebbségi komplexus attól mókás, hogy magának alakítja az ember, sosem néztem le senkit attól függetlenül, hogy mivel járt. Igaz fel se néztem senkire egy Ferrari miatt. De persze aki eltökélte, hogy róla, hogy gondolkodnak az emberek és miért, azzal nem lehet mit kezdeni, neki minden támadás.
Ui.: Nem kell hozzátenned, hogy hol mit csináltál, anélkül is elhisszük, hogy máshol bizonyos dolgok máshogy működnek jobban vagy rosszabbul ez mellékes de nem biztos, hogy nálunk ugyanúgy működhet. Szerintem mindenki döntse el maga, hogy milyen morállal közlekedik aztán, hogy az életképes-e azt majd megtudja ha megáll a pirosnál.
Tazsam 2011.09.02 10:29:07
@vuk_: Semmi gond, ugyan rossz napom van de ha ez fontos neked akkor megbocsájtok.
Én azt szeretném, hogy ha a kerékpáros felfogná, hogy sokkal jobban kell figyelnie mint egy autósnak pont a saját érdekében.
Nekem a szabálytalan bringásoktól sem megy fel a vérnyomásom de pl a hősökről az andrásyra kanyarodva már többször centiztek ki 30-35-el.
Fel kell fogniuk, hogy akármilyen óvatos vagyok a láthatatlan dolgokkal nem tudok mit kezdeni.
DanZi levele már lehet lerágott csont, de valahogy mégsem az. Hiába beszélünk szinte minden nap arról, hogy mire való az index, illetve, hogy is kellene használni, legtöbben szarnak rá, vagy későn kattintanak. Ugyanez a megfelelő sebesség, hiszen nagyobb városokban igyekeznek…..
A jogosítványt megszerezni legtöbbünk számára pozitív élmény. Én annak idején először szülői felügyelet mellett vezethettem a családi Ladát, majd 1-2 hónap múlva jöhetett az önálló élet az autóval. Ez sokat segített, de mi van akkor, ha nem áll rendelkezésre…..
Tazsam 2011.08.08 18:57:39
@mezga-aladar: drága aladar, nem sőt én élvezem a vezetést miért ne tenném, de nem 100ekmes rutinnal jöttem ki a vizsgáról, senki sem úgy jön ki. A gond az, hogy ti már az első úton az élet császárai vagytok, sajnos viszont ezt a többiek nem tudják rólatok ezért szaporodnak a keresztek a kanyarokban. Mondjuk a természetes szelekciónak híve vagyok úgyhogy nem bánom ha másban nem tesztek kárt.
Azt hittem ennyi idő alatt többen harapnak vissza most kicsit csalódott vagyok :)
Tazsam 2011.08.08 20:31:14
@"streetfighter": Megint csalódtam :)
Bevallom, nem teljesen véletlenül választottam ilyen hatásvadász címet, de el kell, hogy keserítsem azon kedves fröcskölő vérre szomjazó olvasóimat, akik azt várták, hogy egy csúnyán végződött baleset részleteit fogom bemutatni nagy érzékletességgel. A múlt heti Michelin…..
-         Király! – szólt Májkül az ájfónba -         Utca 24/b – tette még hozzá, bár a GPS koordináták alapján amúgy is megtalálta volna az autó, de az ördög nem alszik. Két hete vette a…..
Múlt heti szabálytalan illetve vitatott parkolásokat taglaló képes posztunk után több levelet, képet is kaptunk a témában. Az egyik ilyen amatőr története, aki másodiknak ért a lámpához, de az előtte levő úgy gondolta, hogy nem(csak) a piros miatt állt meg. Az, hogy mások is…..
Tazsam 2011.04.05 01:39:02
@Xezs:
1. Hátitáskát rég óta nem hordok de ha jól emlékszem nem csak kisebb volt mint az autóm, voltak ott más különbségek is.
2. Ha orrba vágnak egy hátitáskával akkor sem a hátitáskát fogom rugdosni nemde?
3. "Ez csak az én véleményem de nem bántom az autót mert nem tehet róla."
Idézni csak pontosan.
4. Csak a te kedvedért: A többieknek továbbra is él a véleményem miszerint nem az autó hibája, hogy útakadállyá vált hanem a drága öregúré aki volt szíves ott behúzni a kéziféket, a parkolni tilosban, a lámpánál és ezért nincs okom az autóban kárt okozni az öregúrban annál inkább.
De külön XEZS-nek ne okozz kárt a másik vagyontárgyában mert nincs hozzá jogod, egyrészt az anyagi kárt büntetik a sünök másrészt ha pl szándékosan megkarcolod az én autóm a vélt vagy valós sérelmeid alapján akkor kitépem a lelked. Így O.K.?

"Nézd azt a fiatal srácot,
kajak volt, és nem gatyázott,
szétrúgta az összes kukát(összes kukát)

Anyuka elengedte, életében elõször,
és két sörtõl rögtön fejre állt(fejre ált)

Erõs vagy, bebaszod a telefonfülke ajtaját
Azt is egy kõvel,mert amúgy nagyon fáj,
nagyon fáj,

Magát hülyére issza, és a telefonfülke nem üt vissza
Aztán ügyelj, le ne hányd az új ruhád
Telenyomod fánkkal a szádat, aztán vigyorogsz,
mint egy barom állat
Nézd, az ember milyen kultúrált"
autózz! Babakocsis népnevelő 2011.04.03 09:37:00
Lehet, hogy a mai poszt kicsit polgárpukkasztó lesz, és egymás torkának fogtok ugrani, de előre is kérek mindenkit, hogy a politizálást próbáljuk meg elkerülni, illetve egymás felmenőit se emlegessük nem megfelelő jelzőkkel párosítva. Dummy egy érdekes gondolkodásmóddal bíró…..
Tazsam 2011.04.04 09:25:51
@záporjózsi:
Ezeket a járdákat azért igen sokat járom gyalog. Másrészt az utak jelentős része pedig autós közlekedésre alkalmatlan mégis maradunk ott. Vidéken lakom itt nincs igazán felparkolás csinos növényes sáv választja el a járdát az úttól szóval bajos is lenne ráparkolni. Simán csak megszokták, hogy alacsony a forgalom azt jobban szeretnek ott a szélesen korzózni.
Időnként előfordul, hogy elromlik egy közlekedési lámpa, és rendőr hiányában a közlekedők ilyenkor a szabályok ellenére eldöntik, mennek vagy maradnak. A szóban forgó lámpánál már én is jártam hasonlóan és megállapítottam, hogy biztos szellemvillamos érkezik, de akkor kb.…..
Tazsam 2011.03.24 07:57:28
az alábbi helyen:
maps.google.hu/maps?f=q&source=s_q&hl=hu&q=nemzeti+sz%C3%ADnh%C3%A1z&sll=47.467401,19.078899&sspn=0.001364,0.003433&ie=UTF8&rq=1&ev=p&split=1&t=h&radius=0.1&hq=nemzeti+sz%C3%ADnh%C3%A1z&hnear=&ll=47.467967,19.079709&spn=0.001318,0.003433&z=19
(google maps link)
egyik este jártam hasonlóképp.
A nemzeti saját parkolójából jöttem kifele így keveredtem a Kvassay Jenő útra, kereszteztem a Sorit majd utána keresztezve a Gubacsi utat akartam rámenni a Könyves Kálmánra. A gubacsinál a lámpánál már állt 3 autó, megérkeztem eltelt 3-4 perc szépen torlódott a sor. Késő este volt senki sem jött a Gubacsin ezért autóstársaim elkezdték megkerülni az első autókat és a járdaszigetet jobbról. amikor így már szép kis káosz alakult ki egyszer csak zöldre váltott a lámpa. Azok akik eddig azért dudáltak az elsőnek, hogy menjél már át a piroson most azért kezdtek dudálni, hogy a tökért vág eléjük amikor ő szabályosan a zöldre indult. Jót mosolyogtam, szerencsére dudaszón kívül más nem volt se koc se puf.
autózz! Dugódíj kérdőív 2011.03.19 11:14:00
András kérésére közöljük a levelét, a szakdolgozatához van szüksége a kérdőív kitöltésére. Reméljük, hogy az eredményről is tájékoztat majd minket.    Sziasztok! Az ELTE Társadalomtudományi Karán Alkalmazott Közgazdaságtan szakon írok szakdolgozatot a…..
Tazsam 2011.03.21 08:30:26
@_B_: Vágom és pont te írtad: "még mindig túl sokan járnak Bp-n, vagy Bp-re kocsival dolgozni" pontosan. Ezeknek az embereknek egy bizonyos része mehetne tömegközlekedéssel a többiek annyi cuccot/árút hordanak a munkahelyükre, hogy ezt nem tehetik meg. Most akkor mindenkitől szedjünk belépési díjat? Szerinted ez tényleg megoldás? Mindennek következménye van.
Tazsam 2011.03.21 22:37:52
@horex:
Keserédes megtört sóhaját hallhattuk.
De egyet értek.
Szóljon ím az imám.
Istenem de nagyon szeretném, hogy miután megvettem, új szerződést írattam mert a régi elavult, átírattam, eredetiség vizsgáztattam, lecseréltem az összes olajat és szűrőt benne, rendbe hozattam a futóművet, vezérmű szíjat, gyertyát, futóművet, kifizettem a súlyadót, meg a tököm tudja még miket, aztán elmentem megtankoltam üzemanyaggal, szóval miután nem kevés adót kifizettem mind árúért mind szolgáltatásért, ezek után betartva a KRESZ-t könyörgöm csak hagyjanak már békében autózni.
És bocsásd meg a figyelmetlenségből adódó ritka gyorshajtásaimat miképpen én is igyekszem majd megbocsátani a rendőröknek.
Ámen.
Tazsam 2011.03.22 11:21:56
@horex:
Természetesen melletted állok az ima viszont az enyém nem a tied. Úgyhogy megnyugodhatsz.
autózz! Szemtanút keresünk 2011.03.21 21:50:00
Estére még betennénk egy segítségkérő levelet. Volt már rá példa, hogy egy-egy esetnek a poszt nyomán jelentkezett szemtanúja, ezért megpróbáljuk most is. Talán a szemtanú segítségével lehet enyhíteni a limuzin vezetőjének helyzetén és tisztázni a felelősséget. Ilyen…..
Időnként mindig előjön a vita az elfogyó sávok használatáról. Vannak, akik nem merik használni, mert szerintük pofátlanság, holott más országokban elfogadott a "cipzár-elv". Sokan pedig egyetértenek abban, hogy ha már ott az aszfalt, akkor használjuk már, amíg lehet,…..
Tazsam 2011.03.21 22:03:07
@jelentéktelen alak:
nem elég, hogy ennyit szenvedek és széttördeli a blogmotor még meg is zavarod őket egy szóbeli magyarázattal :D
Ken Roczen motorversenyző szemtelenül fiatal és kamaszosan őrült. Tehetségéről KTM-es szerződése, kattantságáról az alábbi videó tanúskodik: aki könnyen felháborodik, majd agresszíven kommentál, meg se nézze – ebben az anyagban minden benne van, ami alkalmas a…..