Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Étteremkritikus

100 bejegyzést írt és 1153 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A teraszos sorozat második állomása elsőre talán meglepő lehet: Budaörs!..
Mitől lakossági egy chilis bab? A térítő, vagy hódító erővel rendelkező ételek ugyan letarolhatják a hazai konyhát, ugyanakkor a hódítók és a térítők szinte sosem ússzák meg lényegi változás nélkül. Nézzük csak meg mi történt a hamburgerrel a megérkezésének első hullámában. Fasírt vizes zsömlében,…..
Étteremkritikus 2021.05.04 13:23:02
@kobold63: Én is ezeket írtam volna le :)
A mustármag szerintem a koriandermag helyett keveredhetett a receptben.
A paprikát általában grillezem és leszedem a héját, mielőtt a lábasba kerül.
Páratlan Duna-kanyar panorámához prémium papi passzol...
Étteremkritikus 2021.04.26 16:59:15
@rekspeiler: Szép a kilátás, nagyüzemi turistaetető a kaja.

@littke: Ilyenkor gondolkozom el, hogy befizetek én is egy ilyen munkához kapcsolódó útra :)
Kik nyerik este az Oscart? Ritka érdektelenség lett úrrá rajtam a 93. Oscar gála kapcsán. Nem csak amiatt, hogy belefásultam az elmúlt bő 1 év eseményeibe, hanem mert sajnos a jelölt filmek zöme tényleg „jobb híján” került oda. Ugyan nem mondanám, hogy rossz filmek, de nyilvánvalóan egy erősebb…..
Wolfgang Puck, séf hosszú kitérő után "talál vissza" Közép-Európába, az osztrák (karintiai) származású séf útja a Beverly Hillsen található két Michelin-csillagosa után vezet erre...
Étteremkritikus 2021.04.16 14:54:00
@világevő: Ezt a koncepciót nem Palágyi Eszter rakta össze, amikor még arról volt szó, hogy a Matildban dolgozik és nem Szigligeten? A képek nagyon ismerősek egy korábban vele készült interjúból.
Szándékosan nem akarom elárasztani a blogot a saját éttermemről szóló posztokkal, ezért csak ritkán jelentkezem ilyennel, amikor van miről beszélni. [Promóciós kód is van ám!] A nem nudlis fotók forrása: FORTEPAN..
Étteremkritikus 2021.03.07 20:27:34
Saját tapasztalatom:
-húsleves finom, de rossz a lé csomagolása, a doboz 10 perc szállítás alatt átázik
- rakott bárány kitűnő
- vargabéles gyengébb pont, a fahéj kilóg belőle és a tejfölös mártás nagyon átitatja már 10 perces szállítás közben, külön kéne csomagolni
- mákos nudli kitűnő

@ekat: Az olaszok se tekintik a pastát ebédnek, még csak főfogásnak sem :)

@ÁK-47: Volt már néhány próbálkozás pörköltözőre a bulinegyedben és házhozszállítással is.

@odamondó: Szerintem nem a lecsó, hanem a lecsós galuska roma étel.

@Örömhernyó: Az ázsiai tésztás levesekben van inkább csavar, sima tésztaételnél sokszor csak egyszerűen mindent bedobsz a wokba, ez működik is a Pad Thai láncnál, hiába gyors és pofonegyszerű egy ilyen ételt otthon elkészíteni.
A koronavírus-járvány miatti korlátozások sajnos sok budapesti éttermet is érintettek, de szerencsére még bőven akad olyan hely, ahol jót lehet ebédelni. Hiába hangoztatták sokan tavasszal, hogy a turisták hiányában csökkenteniük kell az árakat, 1-2 kivételtől eltekintve szinte mindenhol drágább az…..
 A hazai étteremkultúrának több súlyos baja is van, és ezúttal a járványra nem is gondolok, egyszerűen kevés az elérhető, érthető és otthonos kisvendéglő, ahol a tömegek megszerethetnék és megtanulhatnák az éttermezés lényegét...
Étteremkritikus 2020.07.16 09:47:30
@Rozgonyi Tivadar: @AlexAston: Nem elhanyagolható a magyar adók szerepe sem :(
Az újraéledő budapesti gasztroszcéna következő örömteli állomása a héten megnyitó fine dining étterem, ahol 30 év alatt van az átlagéletkor, és nagyon erős halas és vegán kóstoló menü is van, a hagyományosabb mellett. Íme...
Étteremkritikus 2020.06.21 21:02:07
Teljesen lehetetlen helyen elbújva, magyar nyelvtudás nélkül, de orosz a javából! Csatlakozz a Világevő Facebook-oldalhoz, ha elsőként szeretnél ilyesmikről értesülni!..
Étteremkritikus 2020.05.26 20:18:45
@szobatars: A marlenka nem örmény?
Lassan elkezd visszatérni az élet a fővárosba, kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai. Külön örömteli hír, hogy vidéken lehet már esküvőket és temetéseket tartani 200 fő alatt, szóval a kreatív eseményszervezők fantáziáján múlik, hogy elinduljanak az óvatos "négy esküvő egy temetés" bulik.    A…..
Milyen szabályokat fontos betartanunk, mire figyeljünk, ha sétálni, sportolni, biciklizni vagy kutyát sétáltatni megyünk a parkba?..
Étteremkritikus 2020.05.09 19:50:53
@Zabalint: Az alapprobléma az, hogy kutyát tartanak a belvárosi lakásban...
Az országos étterembezárás budapesti vetülete: így mutatnak csúcséttermeink bezárva. Rekreációs tevékenység gyanánt körbebicikliztem az ország legjobb éttermei közül néhányat...
Étteremkritikus 2020.05.07 22:00:25
@bontottcsirke: Vannak próbálkozások a beszállítók megmentésére, bár nem pont ezeknél a csúcséttermeknél, hanem a top 100 többi tagjánál. A SVÉT tagjai házhozszállítást indítottak a beszállítóik termékeiből, a Babka kisboltot nyitott és biztos vannak mások is.
Van olyan nem prémium éttermi beszállító, aki elkezdett közvetlenül kiszállítani lakossági megrendeléseket.

@fénycsepp: Ez tényleg elég igénytelenre sikeredett.

@odamondó: Nagyon hiányoztak a turisták már február végén is, ráadásul a legtöbb helyen már volt egy-két hét téli szabadság a március zárás előtt.
DiliChef Cubano szendvics 2016.05.29 14:13:01
4 személyreElkészítés: 60 perc60 dkg sertés szűzérme2 bagett (50 cm)2 dl narancslé2 lime20 dkg Proscuitto sonka10 dkg Edami sajt20 dkg csemege uborka6 gerezd fokhagyma1 fej vöröshagyma1 mk. chili parikamargarin, mustársó, borsHa a főzőműsorok mellett a filmeket is szereted, ráadásul elvisznek a…..
Étteremkritikus 2020.04.16 14:30:19
@Geolány: Ezt persze nem Kubában eszik, hanem Floridában a kubai emigránsok, olaszok és az amerikaiak. Mondjuk ők kevésbé magyarosan készítik, a sertéshúst korianderrel, mentával, oregánóval és köménnyel pácolják.
Miközben irtózatos csapást mért a járvány és a kijárási korlátozás a hazai éttermekre, sokan felvették a gumikesztyűt, és kiváló szolgáltatásokkal igyekeznek az önkéntes otthoni karanténozók kedvére tenni. Kipróbáltam, és összeszedtem a kedvenceimet...
Étteremkritikus 2020.04.03 23:13:06
@Emmett Brown: Attaboy, Bamba Marha és Zing is kiszállít.
Étteremkritikus 2020.04.09 23:33:14
@kolomparlole1114: Te most újra fel akarod találni a Tripadvisort?
Aki a koronavírus miatt nem mer kimozdulni, de szívesen enne valami finomat főzés nélkül, annak végre van lehetősége minőségi éttermekből is rendelnie. Az utóbbi hetekben megjelent a Wolton és a Netpincéren is több jó étterem, itt egy lista arról, hogy kiktől lehet már házhozszállítással…..
Filmérték blog szuper/Sonic 2020.03.20 21:01:30
Sonic, a sündisznó Sonic, The Hedghehog2020 Annyira nem volt egyértelmű, hogy a videójátékokból készült filmek rossz sorát majd egy Sonic fogja megtörni/újra elhozni. Pedig ez történt. Hiába próbálkoztak itt Max Payne-nel, Warcrafttal meg Tomb Raiderekkel. Sonic megoldotta tök egyszerűen. ...és…..
Update: Önjáró mozgalom lett! A végtelenül leterhelt, és fokozott veszélynek kitett egészségügyi dolgozók számára indult egy különleges jótékonysági kezdeményezés: a lényeg, hogy megfelelő és egészséges táplálékhoz jussanak a frontvonalban küzdők...
A Dining Guide étteremkalauz kiosztotta a 2020-as Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díjat, amelyet idén másodjára a Szulló Szabina és Széll Tamás vezette Stand kapott. A végső pontozást idén Fausto Arrighi, a Michelin Guide korábbi olasz igazgatója segítette. Az Év Cukrászdája harmadjára is a váci…..
A japán Michelin Kalauz bemutató eseményének legnagyobb visszhangot kiváltó híre az volt, hogy a legendás Jiro és a szintén nem csak Magyarországon világhírű Sushi Saito is elvesztette csillagjait, ráadásul 3-3 volt nekik.De miért? A hivatalos, és a jól informált verzió.  Jövő őszre erősen érik…..
Étteremkritikus 2019.11.29 08:28:53
@világevő: Annyiban azért igaza van, hogy egy nyers halas sushi készítéséhez nem kell séf, csak egy jó rizsfőző gép, egy ügyes beszerző és egy szakács, aki felvágja a halat. Nincs főzési technológia, nincsenek fűszerek, nincs játék az ízekkel. Ettől persze még lehet nagyon finom :)
  Utoljára tavaly jelentettem be előre egy csillagot, ez persze mindig csak tippelés, nem több, de a lényeg: minősége is gasztronómiai értékei alapján a Salt egyértelműen érdemes a csillagra.[Igyekszem nem üres kijelentéseket tenni: a megalapozottság érdekében végigettem eddig több száz csillagot.]..
Étteremkritikus 2019.11.11 16:56:54
Szóval ez az új Innio :)

@világevő: És tényleg figyelnek az allergiákra? Nekem a Bábellel volt tavaly negatív tapasztalatom, ahol az előre írásban egyeztett menüválasztás, az allergiák részletezése és a felajánlott módosítások elfogadása után ugyanúgy nem oldották meg, mintha az utcáról estünk volna be, csak ajánlgatták, hogy felárral válasszunk helyette valamit a másik menüsorból :(
Margit2 blogja Sajtos tallér... 2019.09.26 11:42:31
Mivel mára van ebédünk,ezért a reggeli után összegyúrtam egy nagy adag tésztát sajtostallérnak. Ugyanis a hétvégén megint együtt lesz a család... Fél 11-kor már túl voltunk a fele tésztának a kisütésével. Már csak 2 tálca gombóc volt, ami várt a sütésre... De ezzel is hamar készek lettünk a…..
Nagyon szeretem az őszi gyümölcsöket is, meg se tudnám mondani, hogy melyik a kedvencem, mindet szívesen eszem. És süteménybe is előszeretettel használom őket. Ennél fogva nagyon megörültem, amikor nemrég egy angol főzőműsort néztem, és épp ezt az almás sütit mutatták be. Rögtön le is írtam a…..