Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Étteremkritikus

102 bejegyzést írt és 1157 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régen posztoltam már bármit, így gondoltam ideje megosztani veletek, hogy szerintem most hol lehet manapság a legjobb üzleti ebédeket enni. Sajnos 2021. végén és 2022. első napjaiban az eddigi kedvenceim közül több bezárt, korábban a járvány miatti korlátozások után is többen nem nyitottak ki vagy…..
A valódi, igényes alapokból dolgozó pékségek nyitása mindig ünnep, ugyanis ez nem olyan műfaj, amit divatból, félig-meddig lelkesen lehet művelni. Ide teljes elszántság kell, és a nagyon kevés alapanyagnak hála, pillanatokon belül ki is derül, hogy milyen a végeredmény. Liszt, víz, só, na meg idő és…..
Étteremkritikus 2022.01.15 12:37:05
@zsocek: Nézd meg a Nor/mát, ahol 1400-1500 forint fél kiló kenyér :)
Igen, én is inkább a JM6 pékségbe megyek, ott még 500-800 forint között van többféle igazi kenyér.

Az a baj, hogy a szupermarketekben kapható szemét elhiteti sokakkal, hogy a kenyér lehet olcsó. Érdemes megnézni a címkén vagy a polcon az összetételt, nem ritka a 10-12 adalékanyag, amitől olcsóbb lesz, mert rövidebb ideig kell vele dolgozni, tovább eltartható és még a térfogata is nagyobb, csak éppen az íze és állaga már messze van a kenyérből, hiába próbálják azt is mesterségesen beállítani :(
Tegnap jelentették be a Michelin Guide szerkesztői a budapesti éttermek eredményeit. Szerencsére a járvány miatti bezárások ellenére is vannak újabb magyar kitüntetettek. Papírformának megfelelően a bezárt és átalakítás alatti Onyx két csillagját elvették. Új Michelin-csillagos éttermek: Essência,…..
 Rengeteg pirospaprika? Nem túl kedvező előjel egy étteremben. Mostanáig...
Étteremkritikus 2021.06.21 14:39:24
@PomberMaci: @Raven!: @JohnnyRebel: diningguide.hu/nalunk-ezt-a-tanyert-elmosogatjak-avagy-az-ontudatos-taplosag/

@midnight coder: Képzeld, a nyugati civilizáció már legalább egy évszázada hanyatlik, a gyarmatok is önállósodtak :)

@világevő: Amúgy ezt a menüsort miért gondolod modern magyarosnak? Szerintem pont annyira magyar, mint amennyire skandináv.
Kis provokáció: ha nem ennél szuper kenyeret a Saltban, akkor is elég lenne vacsorára? :)
Meglehetősen furcsa dolgok hallatszottak hónapokig az egyetlen hazai két Michelin-csillagos háza tájáról: bázisdemokrácia és furcsa átalakulás, nem is beszélve az étterem porig rombolásáról. Na de mi a helyzet, és főleg: mire jó ez?..
A napi energiaszükséglet fogalma mutatja meg, hogy mennyi kCal-t (kilokalóriát) kell bevinni a szervezetbe, ahhoz hogy a testtömeg tartható legyen...
Étteremkritikus 2021.05.27 19:39:01
@midnight coder: A kor és nem ott van a módosító tényezők között :)

@Andy73: Pontosan. Nem a kalóriákat kell számolni, hanem rendszeresen mozogni és kihagyni a desszertet vagy a második tányér főételt (ki mennyire eszik többet a kelleténél).
Ha azt mondom, Klein Ferenc, biztos nem sokan tudják, miről is van szó. Pedig rengetegen ismerik és szeretik, és járnak hozzá majdnem 40 éve! De meddig még?..
Étteremkritikus 2021.05.24 16:59:48
@ton-ton: Csak nem a Bajcsy 27-ben volt, ahol pár éve a Chablon bisztró működött?
A teraszos sorozat második állomása elsőre talán meglepő lehet: Budaörs!..
Mitől lakossági egy chilis bab? A térítő, vagy hódító erővel rendelkező ételek ugyan letarolhatják a hazai konyhát, ugyanakkor a hódítók és a térítők szinte sosem ússzák meg lényegi változás nélkül. Nézzük csak meg mi történt a hamburgerrel a megérkezésének első hullámában. Fasírt vizes zsömlében,…..
Étteremkritikus 2021.05.04 13:23:02
@kobold63: Én is ezeket írtam volna le :)
A mustármag szerintem a koriandermag helyett keveredhetett a receptben.
A paprikát általában grillezem és leszedem a héját, mielőtt a lábasba kerül.
Páratlan Duna-kanyar panorámához prémium papi passzol...
Étteremkritikus 2021.04.26 16:59:15
@rekspeiler: Szép a kilátás, nagyüzemi turistaetető a kaja.

@littke: Ilyenkor gondolkozom el, hogy befizetek én is egy ilyen munkához kapcsolódó útra :)
Kik nyerik este az Oscart? Ritka érdektelenség lett úrrá rajtam a 93. Oscar gála kapcsán. Nem csak amiatt, hogy belefásultam az elmúlt bő 1 év eseményeibe, hanem mert sajnos a jelölt filmek zöme tényleg „jobb híján” került oda. Ugyan nem mondanám, hogy rossz filmek, de nyilvánvalóan egy erősebb…..
Wolfgang Puck, séf hosszú kitérő után "talál vissza" Közép-Európába, az osztrák (karintiai) származású séf útja a Beverly Hillsen található két Michelin-csillagosa után vezet erre...
Étteremkritikus 2021.04.16 14:54:00
@világevő: Ezt a koncepciót nem Palágyi Eszter rakta össze, amikor még arról volt szó, hogy a Matildban dolgozik és nem Szigligeten? A képek nagyon ismerősek egy korábban vele készült interjúból.
Szándékosan nem akarom elárasztani a blogot a saját éttermemről szóló posztokkal, ezért csak ritkán jelentkezem ilyennel, amikor van miről beszélni. [Promóciós kód is van ám!] A nem nudlis fotók forrása: FORTEPAN..
Étteremkritikus 2021.03.07 20:27:34
Saját tapasztalatom:
-húsleves finom, de rossz a lé csomagolása, a doboz 10 perc szállítás alatt átázik
- rakott bárány kitűnő
- vargabéles gyengébb pont, a fahéj kilóg belőle és a tejfölös mártás nagyon átitatja már 10 perces szállítás közben, külön kéne csomagolni
- mákos nudli kitűnő

@ekat: Az olaszok se tekintik a pastát ebédnek, még csak főfogásnak sem :)

@ÁK-47: Volt már néhány próbálkozás pörköltözőre a bulinegyedben és házhozszállítással is.

@odamondó: Szerintem nem a lecsó, hanem a lecsós galuska roma étel.

@Örömhernyó: Az ázsiai tésztás levesekben van inkább csavar, sima tésztaételnél sokszor csak egyszerűen mindent bedobsz a wokba, ez működik is a Pad Thai láncnál, hiába gyors és pofonegyszerű egy ilyen ételt otthon elkészíteni.
A koronavírus-járvány miatti korlátozások sajnos sok budapesti éttermet is érintettek, de szerencsére még bőven akad olyan hely, ahol jót lehet ebédelni. Hiába hangoztatták sokan tavasszal, hogy a turisták hiányában csökkenteniük kell az árakat, 1-2 kivételtől eltekintve szinte mindenhol drágább az…..
 A hazai étteremkultúrának több súlyos baja is van, és ezúttal a járványra nem is gondolok, egyszerűen kevés az elérhető, érthető és otthonos kisvendéglő, ahol a tömegek megszerethetnék és megtanulhatnák az éttermezés lényegét...
Étteremkritikus 2020.07.16 09:47:30
@Rozgonyi Tivadar: @AlexAston: Nem elhanyagolható a magyar adók szerepe sem :(
Az újraéledő budapesti gasztroszcéna következő örömteli állomása a héten megnyitó fine dining étterem, ahol 30 év alatt van az átlagéletkor, és nagyon erős halas és vegán kóstoló menü is van, a hagyományosabb mellett. Íme...
Étteremkritikus 2020.06.21 21:02:07
Teljesen lehetetlen helyen elbújva, magyar nyelvtudás nélkül, de orosz a javából! Csatlakozz a Világevő Facebook-oldalhoz, ha elsőként szeretnél ilyesmikről értesülni!..
Étteremkritikus 2020.05.26 20:18:45
@szobatars: A marlenka nem örmény?
Lassan elkezd visszatérni az élet a fővárosba, kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai. Külön örömteli hír, hogy vidéken lehet már esküvőket és temetéseket tartani 200 fő alatt, szóval a kreatív eseményszervezők fantáziáján múlik, hogy elinduljanak az óvatos "négy esküvő egy temetés" bulik.    A…..
Milyen szabályokat fontos betartanunk, mire figyeljünk, ha sétálni, sportolni, biciklizni vagy kutyát sétáltatni megyünk a parkba?..
Étteremkritikus 2020.05.09 19:50:53
@Zabalint: Az alapprobléma az, hogy kutyát tartanak a belvárosi lakásban...
Az országos étterembezárás budapesti vetülete: így mutatnak csúcséttermeink bezárva. Rekreációs tevékenység gyanánt körbebicikliztem az ország legjobb éttermei közül néhányat...
Étteremkritikus 2020.05.07 22:00:25
@bontottcsirke: Vannak próbálkozások a beszállítók megmentésére, bár nem pont ezeknél a csúcséttermeknél, hanem a top 100 többi tagjánál. A SVÉT tagjai házhozszállítást indítottak a beszállítóik termékeiből, a Babka kisboltot nyitott és biztos vannak mások is.
Van olyan nem prémium éttermi beszállító, aki elkezdett közvetlenül kiszállítani lakossági megrendeléseket.

@fénycsepp: Ez tényleg elég igénytelenre sikeredett.

@odamondó: Nagyon hiányoztak a turisták már február végén is, ráadásul a legtöbb helyen már volt egy-két hét téli szabadság a március zárás előtt.
DiliChef Cubano szendvics 2016.05.29 14:13:01
4 személyreElkészítés: 60 perc60 dkg sertés szűzérme2 bagett (50 cm)2 dl narancslé2 lime20 dkg Proscuitto sonka10 dkg Edami sajt20 dkg csemege uborka6 gerezd fokhagyma1 fej vöröshagyma1 mk. chili parikamargarin, mustársó, borsHa a főzőműsorok mellett a filmeket is szereted, ráadásul elvisznek a…..
Étteremkritikus 2020.04.16 14:30:19
@Geolány: Ezt persze nem Kubában eszik, hanem Floridában a kubai emigránsok, olaszok és az amerikaiak. Mondjuk ők kevésbé magyarosan készítik, a sertéshúst korianderrel, mentával, oregánóval és köménnyel pácolják.
Miközben irtózatos csapást mért a járvány és a kijárási korlátozás a hazai éttermekre, sokan felvették a gumikesztyűt, és kiváló szolgáltatásokkal igyekeznek az önkéntes otthoni karanténozók kedvére tenni. Kipróbáltam, és összeszedtem a kedvenceimet...
Étteremkritikus 2020.04.03 23:13:06
@Emmett Brown: Attaboy, Bamba Marha és Zing is kiszállít.
Étteremkritikus 2020.04.09 23:33:14
@kolomparlole1114: Te most újra fel akarod találni a Tripadvisort?
Aki a koronavírus miatt nem mer kimozdulni, de szívesen enne valami finomat főzés nélkül, annak végre van lehetősége minőségi éttermekből is rendelnie. Az utóbbi hetekben megjelent a Wolton és a Netpincéren is több jó étterem, itt egy lista arról, hogy kiktől lehet már házhozszállítással…..