Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Étteremkritikus

104 bejegyzést írt és 1151 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az emberek szerencsére egyre tájékozottabbak, képesek felülvizsgálni a generációról generációra öröklődő szokásokat és a neten terjedő, divatos tanácsokat, ám még mindig vannak olyan téves elméletek, amelyek makacsul tartják magukat. Ezekből szemezgettünk...
Amikor arról beszélünk, hogy reggeli Budapesten, rengeteg helyszín juthat eszünkbe. Az egyik különleges darab ezek közül az Eggdrop Project, ahol nevének megfelelően briósba csomagolt csodákat csemegézhetünk. Kezdjük rögtön a definícióval – mi is az a briós? Bár sokan a klasszikus, cukorral…..
Hatalmas vita kerekedett nemrég abból, hogy felháborító-e vagy sem, ha a férfi a randevún a nővel ki akarja fizettetni, amit fogyasztott. Nemrég az egyik videómegosztón érdekes vitába botlottam. A polémia tárgya az volt, hogy a randevún ki fizeti a vacsorát. Egy fiatal influencer ahhoz adott…..
Hiszem, hogy nem csak a hasat etetjük, hanem a szemet is. Ha egy étél vibrálóan szép, akkor jobban is ízlik. Az alábbi fogás tipikusan ilyen, nincs benne semmi bonyolult, csak egy kis ötlet, és igazi villantós kaja válik belőle. ..
A szendvics összeállítás az egyik kedvenc műfajom, mindig szívesen halmoztam mindenféle finomságot egy szelet kenyérre, kombinálva színeket, ízeket, szószokat. Persze nem csak az útravaló, hideg hozzávalókat tartalmazó finomságokat szeretem, a melegszendvicseknél is meg vannak a már bevált…..
RozéKacsa Mogyoróvajas keksz 2023.07.01 09:23:47
Nagy keksz-rajongó vagyok, így viszonylag gyakran töltik meg különböző házi kekszek a konyhában lévő kekszes üveget. Ez általában néhány nap alatt kiürül persze, de az a szerencse, hogy kekszet sütni se nem bonyolult, se nem időigényes dolog.  A mogyoróvaj magában számomra ehetetlenül tömős és gejl…..
Senkit nem fog meglepni, hogy Mexikóban teljes ipar próbálja meg lenyúlni, izé szórakoztatni a turistákat, néha egészen pofátlan módszerekkel. Ettől még az ország csodás szépségeket rejt, miként az Daniék kalandjainak újabb fejezetéből is kiderül. (Az első részt itt olvashatjátok.)..
1885. A kanadai transzkontinentális vasút elkészültének pillanata, az utolsó sínszög beverésével a Brit Kolumbia-i Craigellachie-nél értek össze a vágányok..
Étteremkritikus 2023.02.26 22:38:50
@bioLarzen: Japánban a Meidzsi-kor kezdete óta vannak külön női és férfi fürdők, előtte közös volt. Otthon is szokás együtt fürdeni.
Az utóbbi években egyre gyorsabban pörgő infláció miatt 2023-ban ott tartunk, hogy lassan egy átlagos budapesti étterem dolgozik olyan árakkal, mint a járvány előtt egy Michelin-csillagos méregdrága étterem. Azért megpróbáltam olyan helyeket felkutatni, ahol a minőségi ebédmenü ára még az elérhető…..
Közeledik a karácsony, meg különben is, miért nem volt még a blogon töltöttkáposzta? Amivel egyébként úgy vagyok, mint Gombóc Artúr a csokoládéval: Lehet pici, óriási, kapros-tejszínes, paradicsomos, rántással, rántás nélkül, édeskáposztába töltve, savanyúkáposztába, szőlőlevélbe.... mindenhogy…..
  Van közte újabb, van közepesen új, van kifejezetten régi, van meglehetősen olcsó, vagy középkategóriás is, csak annyi köti össze őket, hogy izgalmas, többnyire egzotikus gasztroélményt kínálnak, megfizethető áron. És még van egy ráadás is Budapesten kívül!..
A csokoládés édességeket szinte mindenki szereti, ez alól én sem vagyok kivétel. Ezért ha újdonságokat keresek vagy a régi, megszokott süteményező helyeimet keresem fel, gyakran csokoládés desszerteket választok. Megmutatom, melyek most a kedvenceim!   Marangona desszertpark Ismerőseim hívták fel…..
Ma jelentették be a Michelin Guide szerkesztői a magyarországi éttermek eredményeit. Most először végre Budapesten kívül is teszteltek, így már vidéki éttermek is bekerültek a kalauzba, nem is akármilyen eredményekkel! Soha ennyi csillagos étterem nem volt még Magyarországon. A jó ár-érték arányú…..
Eredetileg csak Facebookra írtam meg a hírt délben, de annyira nem látom a hazai sajtóban, hogy akkor itt a helye.[Kedves sajtómunkatárs, ha innen veszed át a hírt, akkor légy kedves jelöld és linkeld is az oldalam, köszi.]..
Úgy látom, hogy az élelmiszerhiány egy felfújt probléma, az élelmiszer árak emelkedését nem kis részben különféle pánikreakciók okozzák. Megjegyzem, hogy ez a cikk nem magyar aktuálpolitikai kérdésekről szól, és nem is szeretnék semmi ilyesmit belekeverni. 1.Ami olcsó azt értéktelennek tartjuk Az…..
Kirándulás egybekötve látogattuk meg az éttermet, természetesen célirányos módon, előre ellenőrizve a kinálatot. Az adag ár/érték arányos, 900 Ft-ért nem is szabad nagyobbat várni, desszertnek megfelelő méret. Ami a képen is jól látszódik, sem a csokiöntettel, sem a habbal nem spóróltak. Az…..
Régen posztoltam már bármit, így gondoltam ideje megosztani veletek, hogy szerintem most hol lehet manapság a legjobb üzleti ebédeket enni. Sajnos 2021. végén és 2022. első napjaiban az eddigi kedvenceim közül több bezárt, korábban a járvány miatti korlátozások után is többen nem nyitottak ki vagy…..
A valódi, igényes alapokból dolgozó pékségek nyitása mindig ünnep, ugyanis ez nem olyan műfaj, amit divatból, félig-meddig lelkesen lehet művelni. Ide teljes elszántság kell, és a nagyon kevés alapanyagnak hála, pillanatokon belül ki is derül, hogy milyen a végeredmény. Liszt, víz, só, na meg idő és…..
Étteremkritikus 2022.01.15 12:37:05
@zsocek: Nézd meg a Nor/mát, ahol 1400-1500 forint fél kiló kenyér :)
Igen, én is inkább a JM6 pékségbe megyek, ott még 500-800 forint között van többféle igazi kenyér.

Az a baj, hogy a szupermarketekben kapható szemét elhiteti sokakkal, hogy a kenyér lehet olcsó. Érdemes megnézni a címkén vagy a polcon az összetételt, nem ritka a 10-12 adalékanyag, amitől olcsóbb lesz, mert rövidebb ideig kell vele dolgozni, tovább eltartható és még a térfogata is nagyobb, csak éppen az íze és állaga már messze van a kenyérből, hiába próbálják azt is mesterségesen beállítani :(
Tegnap jelentették be a Michelin Guide szerkesztői a budapesti éttermek eredményeit. Szerencsére a járvány miatti bezárások ellenére is vannak újabb magyar kitüntetettek. Papírformának megfelelően a bezárt és átalakítás alatti Onyx két csillagját elvették. Új Michelin-csillagos éttermek: Essência,…..
 Rengeteg pirospaprika? Nem túl kedvező előjel egy étteremben. Mostanáig...
Étteremkritikus 2021.06.21 14:39:24
@PomberMaci: @Raven!: @JohnnyRebel: diningguide.hu/nalunk-ezt-a-tanyert-elmosogatjak-avagy-az-ontudatos-taplosag/

@midnight coder: Képzeld, a nyugati civilizáció már legalább egy évszázada hanyatlik, a gyarmatok is önállósodtak :)

@világevő: Amúgy ezt a menüsort miért gondolod modern magyarosnak? Szerintem pont annyira magyar, mint amennyire skandináv.
Kis provokáció: ha nem ennél szuper kenyeret a Saltban, akkor is elég lenne vacsorára? :)
Meglehetősen furcsa dolgok hallatszottak hónapokig az egyetlen hazai két Michelin-csillagos háza tájáról: bázisdemokrácia és furcsa átalakulás, nem is beszélve az étterem porig rombolásáról. Na de mi a helyzet, és főleg: mire jó ez?..
A napi energiaszükséglet fogalma mutatja meg, hogy mennyi kCal-t (kilokalóriát) kell bevinni a szervezetbe, ahhoz hogy a testtömeg tartható legyen...
Étteremkritikus 2021.05.27 19:39:01
@midnight coder: A kor és nem ott van a módosító tényezők között :)

@Andy73: Pontosan. Nem a kalóriákat kell számolni, hanem rendszeresen mozogni és kihagyni a desszertet vagy a második tányér főételt (ki mennyire eszik többet a kelleténél).
Ha azt mondom, Klein Ferenc, biztos nem sokan tudják, miről is van szó. Pedig rengetegen ismerik és szeretik, és járnak hozzá majdnem 40 éve! De meddig még?..
Étteremkritikus 2021.05.24 16:59:48
@ton-ton: Csak nem a Bajcsy 27-ben volt, ahol pár éve a Chablon bisztró működött?