Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bs395

737 bejegyzést írt és 4729 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves barátaim, kedves nemzettársaim, kedves szavazók, kedves Sanyi! Elmúlt egy újabb év, és úgy éreztük, itt az ideje, hogy újból megkérdezzük Önöket, Titeket, minket, hogy mit kéne, lehetne, szíveskedjünk! Ezúttal is a feleletválasztós formulát preferáljuk, a kifejtőset javítsa akinek Gyurcsány…..
Avagy az ellenségem ellenségének a felebarátjának a szakácsának a privát hadserege az nekem mim? Jó lenne, ha a cár kiesne a háborúból, nem? Becsempésszük ezt a jellegtelen külsejű kis embert, kirobbantja a forradalmat, nagy siker lesz! Gulág, holodomor, megszállás, terror, elnyomás. Nagy…..
Ha én Tóta W. lennék, és Tóta W. ukrán lenne, én nem csak aláaknáztam volna már azt a nyomorult csövet (ti. a barátság kőolajvezeték déli ágát), nem bizony. Ha én Tóta W. lennék, és Tóta W. ukrán lenne, én már személyesen elfogtam volna Prigozsint, de el ám. Persze ha én mondjuk cseh, szlovák vagy…..
killtheradical Bőrnaci 2022.08.24 12:07:37
A fűhrer szellemében dolgozni - nem, nem arra akarok utalni, hogy Orbán maga Hitler, attól még nagyon messze van - olyan rendszer, ahol egyértelmű utasítások hiányában is igyekeznek az emberek olyan döntéseket hozni, amikről úgy gondolják, elnyerhetik a kedves vezető tetszését. Ez a központosítás és…..
bs395 2022.08.26 20:45:26
@Androsz:
a legtöbb dolog a világban nem bináris, igen vagy nem, hanem valószínűség alapú (még ha a valószínűsége olyan magas is, hogy annak az esélye, hogy valami ne úgy történjen, ahogyan szokott, közel a lehetetlennel egyenlő).
az időjárásban nagy a bizonytalanság, rengeteg változóval kell dolgozni, nme olyan szakma, ahol azt lehet mondani, hogy tutit esni fog, vagy tuti nem: azt mondták, 80% az esélye, ami azt is jelenti, 20%, hogy nem.
a meteorológus nem hoz döntést, azt a politikusnak kéne, így a felelősség is az övé. a tekintélyelvű politizálás velejárója, hogy a vezető tévedhetetlen, tehát ha mégis hibázik, az valaki más hibája, aki direkt szabotálta az ő nagyszerű tervét.

ebben a konkrét esetben az operatív törzs vezetésének ki kellett volna állnia, és elismerni, hogy nem úgy történt a dolog, mint gondolták. ha azt szeretnék, hogy az omsz legközelebb ne kettő, hanem huszonkettő sztratoszférikus léggömböt engedjen fel, nos, ez egy állami cég, azt csinálják, amit az állam mond, illetve finanszíroz.
killtheradical Holland Zendaya 2022.08.09 13:14:17
Ha külföldiként a magyar médiából tájékozódnék, illetve abból, amit a külföldi sajtóból a magyar média - ellenzéki vagy kormánypárti - szemléz, simán elhinném hogy Magyarország a világ közepe, és Orbán Viktor globális politikai tényező. Nem nagyon tudok olyan témát felhozni, legyen az Ukrajna…..
Az megvan, hogy a Star Wars három filmenként kb. ismétli önmagát? Van egy árva gyerek egy sivatagos bolygón, jön valaki az űrből, aki elviszi magával megmutatni neki a világot, kiderül, hogy a kis árva igazából varázsló, úgyhogy beül az űrvadászba, és felrobbantja a nagy gonosz valamit. Na, ilyen a…..
killtheradical 2+2=1 2022.04.04 07:41:35
"2018-ban jó néhányan azt gondolták, hogy kettő meg kettő az öt, most pedig kiderült, hogy kettő meg kettő az egy." - Schiffer András, 2022.04.03. Én nem szóltam. Kussolok egy ideje, mert ha szólok, akkor emezeket gyengítem, amazokat  meg erősítem (vagy fordítva, kinek-hogy). Csak bizalmas körben…..
bs395 2022.04.05 22:28:17
@tiltsál ki te gyökér:
az a baj, hogy azokról az olaj és gáz mezökről, ahonnan mi kapjuk a cuccot, máshova nem nagyon tudnak szállítani az oroszok sem, csak a nyugatra tartó vezetékeken.
ha vezeték bedugul, mert a finomítókból nem viszi el senki a kész terméket, mert megtelik a tároló, le kell állítani az egész rendszert, kutastul, mindenestül.
az örök fagy földjén egy újraindítás azt jelenti, hogy több ezer kilóméternyi vezetéket kell újra ellenőrizni, kutakat újra fúrni, és mindezt importált alkatrészek, külföldi mérnökök és nemzetközi befektetések nélkül.
utoljára 1989-ben volt ilyen, két évre rá megszűnt a szovjet unió. a termelés röpke 32 év alatt, tavaly decemberre érte el a szovjet szintet ismét.
az óra ketyeg az európai döntéshozók fölött, mert ha megtörténik a kényszerleállás, akkor nem választás kérdése lesz, hogy akarunk-e orosz gázt, mert nem lesz.
bs395 2022.04.05 22:48:31
@tiltsál ki te gyökér:
ha nem, akkor lehet nem az lesz a kérdés, hogy jön-e uniós pénz, hanem hogy lesz-e még eu :-(.
bs395 2022.04.07 19:09:28
@vwxyz: de azért még visszajössz, ugye?
Az avatár jó dolog: kivetíthetjük rá minden félelmünk és reményünk. Megtestesítheti a globalizáció veszteseinek abbéli kívánságát, hogy visszatérjenek a dolgok a régi kerékvágásba, de azoknak a félelmét is, akik abban a világban az erőszakot és a kirekesztést látták. E helyett mindegyiküknek csak…..
Pintér Bence  - azonnali.hu Index-pont-hu vállalat Magyar jeti ZRt tagvállalatai: -A világjárvány főoka az emberiség túlzásba vitt hús- ezenbelül is egzotikusállatevésimániája,a büdöskínaiak persze,a komonisták. Putyin Gonosz Terve és a büdösruszkik! Indiában megalázzák az embereket,miközben…..
bs395 2020.04.15 12:17:08
@Frick László Intézet:
megkaptad, ott van fent, csak ezt se olvastad el.
de ha sok ülőt szeretnél látni, olyan még a youtubon is van, 13:20, ping beszél, mindenki lesütött szemmel hallgatja, és nagyokat nyel (ez speciel a második videó a találati oldalon):
www.youtube.com/watch?v=S7045poCXYo
bs395 2020.04.15 14:07:20
@Frick László Intézet:
"Ezek a video-k , amiket várok, egyenkénti "négyszemközti" tárgyalásokról készültek."
te dudi, ha van bármilyen négyszemközti tárgyalásról publikusan elérhető videód, az engem is érdekelne :-D
bs395 2020.04.16 06:52:12
@Frick László Intézet:
az összes ankétot hallottam már tőled, cigányok, kovbojok, indiánok, autók, übermencsek, és paranoia :-(.
ezernyi terelés, nemvagyok kétbites, dekétbitesen érvelek (gaslighting), nem válaszolok, terelek :-(.
semmi újat nem tanultam, amit már ne tudtam volna :-(.
neked, mindaz, amit elmondtál, új volt, és én tényleg örülök, hogy ott voltál, és mutatták, és tetszett, de a merketing mögött ott van az is, amit én nem az újságból olvastam, hanem megéltem :-(.

"He didn't really understand what we'd made, what you were. But we did. He only saw the money he could make. But we realized the power of it, that you could reshape the world. My brother and I, we charted a course for the entire human race. Humanity's story had been improvised. Now, it was planned years in advance. For a time, the sun and moon aligned. We brought order from chaos. And then, as with all the best laid plans, it began to fall apart. Dempsey became greedy, drove outcomes to benefit himself. So we locked him out of the system.

But there was a bigger problem. In every projection, the world came unglued. There were people, outliers, agitators, who you couldn't predict or control. And I realized that my brother was one of them. He didn't fit the world anymore, and the world didn't fit him. And it drove him mad. My brother is part of a population of outliers, and as long as they are a part of us, there is no future for us. We send this group to high risk sectors, like wars, a woodchipper to eat them up and spit them out, dead or useless."
killtheradical Kultúrfasizmus 2019.12.10 06:43:10
Bocsáttassék meg nékem, de én nem értem. Lehet én vagyok a fasiszta, de amikor azt mondom, hogy: - a mindenkori kormánynak semmi keresnivalója a sportban, stadiontulajdonlásban, futballklub-panamákban, akkor jó ellenzéki vagyok. - a mindenkori kormánynak semmi keresnivalója a médiában, a…..
bs395 2019.12.10 09:06:00
@Célkereszt: ezért mondom, hogy ki kéne vonulnia az államnak (kormánynak, önkormányzatnak) a kultúra támogatásából, akkor nincs ilyen baj, mert olyan nincs, hogy nem fog beleszólni, ha ő adja a pénzt.
bs395 2019.12.10 09:28:21
@Célkereszt:
ha megkérdezik az embereket, milyen éttermet preferálnak, akkor azt mondják, hogy csendes, tágas és nem zsúfolt helyre gondolnak, mégis hangos és zsúfolt helyekre járnak önszántukból, ahova előre kell asztalt foglalni.
ki dönti el, hogy mi az értékes, ha nem a közönség? én? a szakma? a legjobb étterem díját elnyert étkezdék miért mennek csődbe? az aggregátor oldalakon miért van sokszor akkora különbség a kritikusok és a nézők értékelése között?
mind a kettőre szükség van, de ha nem a fogyasztót támogatjuk, hanem a termelőt, akkor hogyan teszünk különbséget a jó és a rossz előadás között?
bs395 2019.12.10 18:40:01
@Célkereszt: a mecenatúra régen - és piaci alapú művésztársadalmakban ma is - úgy működött, hogy abból a pénzből, amit a művész egy nemesi portréfestményért kapott, vette meg a vásznat és a festéket a saját műveihez, amik nem rendelésre készültek. nagy hollywoodi színészek, írók rendezők is pontosan így csinálják, letudnak egy képregényfilmet, és abból finanszírozzák a saját projektjüket.
Az internetes sajtó barátokközt-alizai nem véletlenül igyekeztek felkészíteni Magyarország egyre inkább a fejlett oiropid fagyasztottkaja zabálókultúrákhoz felfejlődő népét sárga és vörös riasztásokat is kiadtak  a büszke ostobák -nak történt pedig, hogy 2019.december 2-án az évszaknak megfelelő…..
magyar-magyar szótár támogatás 2019.03.13 07:20:57
lapozzuk fel kedvenc kútfőmet, a Nagy Hannibal Lektür Szótárt: támogatás - az támogatás kötelezés - valakit kényszeríteni valamire általánosan. Pl: kötelező a biztonsági öv használata..
bs395 2019.03.14 22:24:19
@Frick László Intézet:
a szocpolt egyrészt meg is szüntették, másrészt kétfajta ember jár jól vele: akinek semmije sincs (15-20%), illetve akinek mindene megvan (0,3%), mert ők nem fizetnek be.
minden egyes esetben, kortól és országtól függetlenül, amikor a kormány beavatkozik, az történik, hogy a középső 80%-tól elvesznek, tizedét odaadják az alsó 20nak, 90%-át megtartják maguknak, így biztosítva egyrészt egy stabil szavazóbázist, másrészt pedig azt, hogy középről minél kevesebben tudjanak felkapaszkodni hozzájuk.
a magyar 0,3% meg a nyugati 0,3% nem abban különbözik, hogy hogyan szerzi a pénzét, hanem hogy mit csinál vele: az amcsi nem fizet adót, de a megspórolt pénz egy részéből kórházat, egyetemet, színházat épít. asztalnak dönti dszenifert, de oscar díjas színésznőt csinál belőle. a magyar meg nem fizet adót, azt ennyi, partiba vágja enikőt, azt kirakja.
Magyarországon évente egy kisvárosnyi ember hal meg rákban az Orbán Rendszer miatt. /Gréczy Zsolt/..
magyar-magyar szótár magángép 2018.10.30 05:58:40
"Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj" /Dr Radnóczi Miklós középiskolai tanár verséből/ Fejezet a Nyomorultak -avagy az agyfelbaszás alapú kommunikáció rövid története c. esszéregényből:..
A picsatársadalom egyik legbájosabb kifejezése a "fenntartható fejlődés". Másodosztályú nemteljesjogú és nemigazi tagállamokban akár minisztériuma is lehet ennek a romantikusan naív kifejezésnek. Ha sorbavesszük a társadalom elpicsásodásában élenjáró fejlettisztáni társadalmakat, az egykézés méri…..
bs395 2018.08.12 11:58:30
az elpicsásodás a ii vh következménye: 1950-ben elég volt egy kereset egy négyfős családnak, 1970-ben már nem. ma egy amerikai vásárlóértéken nem él jobban, mint 40-50 éve, mert jött a megbízható fogamzásgátlás, és elment mindenki dolgozni - kétszer annyi munkás, fele annyi munkabér. a baby boom alatt felmentek az ingatlanok, az összes bank behitelezte, az egyenlegük alapja a jelzálog. ha csökken az ingatlanok értéke, csökken az egyenleg, mennének csődbe, omlana össze a gazdaság. ez az angolszász ingatlantulajdonos demokrácia. vagy a római.
és hiába olcsó, megbízható és elérhető a fogamzásgátlás, az abortusz is maradt, sőt, amerikai színésznő beleáll a kamerába, hogy bárcsak kapartathatna. így. és kapja cserébe a nagy szerződést, a faszik meg persze bottal se piszkálják.
közben meg mindenki főiskolára megy, hogy leszbikus táncterápiából diplomázzon, majd csodálkozik, hogy kurvára nincs rá kereslet. hiszen ő már abban nőtt fel, hogy a teljes internet az ő személyes igényeinek a maximális kielégítésén dolgozik, (látszólagos) ellenszolgáltatás nélkül. megérdemli, pusztán azért, mert létezik: a google, a facebook, az amazon, a netflix csupa-csupa olyan dolgot mutat csak és kizárólag, ami neki tetszetős. az egész világ az ő személyes tere, legyen minden ambipúr illatú, mint otthon a nappaliban. aztán kilép az ajtón, és nem olyan, mert az elnyomó heteroszexuális fehér patriarchátus őt előre eltervezetten, direkt és alattomos módon elnyomja. és senki nem bassza pofon, pedig kívánja, és megveszi a szürke 50 összes részét, és a moziban maszturbál rá nőtársaival, hogy lám, vannak még igazi férfiak, és importálja őket afrikából, a közel keletről, ahonnan csak lehet.
kína meg épp összeköti a belterjes internetét: a kínai facebookot, a kínai tindert, a kínai paypalt, a kínai amazont, mindent, és mindent néz, és minden on-line interakciódhoz pontszámot rendel. megvetted mao piros könyvét, keményfedeles, jubileumi kiadásban? +5 pont. rákerestél taiwanra? -3 pont, és -1 minden ismerősödnek. 500 pont alatt nem kapsz útlevelet, 300 alatt hitelt, 100 alatt bankszámlád se lehet, készpénz meg nincs, úgyhogy buszra se tudsz szállni.
mellesleg kb egy, vagy akár csak fél generáción belül eljutunk onnan, ahol a mindenkori népesség 10-15%-nak nem tudsz egyszerűen olyan feladatot adni, amiben ne lenne kontra-produktív, oda, ahol 10-15%-nak lesz csak munkája, mert a belépőszint egy irodai állához kb a junior szoftverfejlesztő lesz - csak a tervezés és a döntéshozatal marad az embernél, minden mást gépek és programok fognak csinálni. önvezető járművek? +20% munkanélküliség, +40%-nyi receptköteles fájdalom csillapítókkal való visszaélés, +200% öngyilkosság.
ez jön, dudi, aki elpicsásodott, az kibírja, hogy nincs semmi hasznos, amit csinálhat, aki meg nem, az meg bele fog őrülni.
bs395 2018.08.12 21:45:25
@nagyjoco:
önvezető járművek: az összes nagyobb tech és autógyártó cég egymás lábát tapossa, hogy melyiknek sikerül előbb. ezért mondtam, hogy fél-egy generáció.
tesla: ha annyi állami támogatást kapnék, miközben a privát innováció bajnokaként tetszelgek, lehet, én se akarnám bevallani, mert fel kéne adnom a kognitív disszonanciámat.
automatizáció: a nagy cégek szenvednek vele, a kisebbeket, akiknek megy, meg felvásárolják a nagyok, aztán beolvasztják, és mindenki inkább felmond (a produktivitás lineárisan nő, az inkompetencia exponenciálisan). amelyik kis cégnek sikerül ezt elkerülnie, és az új módszerekkel nagyra nőnie, azok fogják diktálni az iramot - hacsak nem hoznak törvényt, hogy az über tilos.
lesz majd a kétkezi munka (fodrász, pincér, szakács, burkoló), meg a tervező-szervező irodista (ebből lesz kevesebb, és nem tudjuk, hova fognak menni, és nem nyugtat meg, hogy régebben se tudtuk, amikor ezt vagy azt a szektort gépesítették), de előbb-utóbb a fodrásznak is kell majd on-line presence, egy yelp-über-airbnb-netpincér típusú elosztó-értékelő rendszer (oké, magyarország ettől fényévekre van). aki ehhez nem fog érteni, kiszorul a piacról.
Mi kell ahhoz, hogy leváltsd a Fideszt? (vagy bárkit) Pénz (bocs). Az elmúlt 28 évben ezt az összes párt főleg közpénzből intézte, abból finanszírozta saját magát, a holdudvarát, és a kampányait, ilyen vagy olyan csatornákon keresztül. Létezett-e alku az MSZP-vel vagy sem, a Fidesz a NER-en…..
killtheradical Az lesajnálásrul 2018.04.12 14:54:59
Nem lesz nagy bevezető, honnan is indulunk, ki-kicsoda és miért, egyszerűen, mint a lecsóba, mert valahol ki kell adnom magamból. Megvolt ugye ez a választás. Megvolt? Meg. Ok. Másnap beindult egyrészt a csalásozás (elvtársnő, íve? - férjem gyűrte. nadrágjába.), annak azért még megvárjuk a végét,…..
Mondataink A jó bokszoló 2017.08.31 16:29:01
Ha egy bokszoló mindenkit kiüt, akkor az egy jó bokszoló, nem? Annyira kézenfekvő (és kézre eső) mondat, hogy szinte kihívja az értelmezést. Bizonyára szándékoltan is provokatív. Természetesen nem lesz célom itt meghemperegni a politika mocsarában, és a saját blogomat pártkatonák gyűjtőhelyévé…..
bs395 2017.01.25 18:15:44
@Frick László Intézet:
amikor egy republikánus elnök egy szintén republikánus többségű kongresszuson és szenátuson nem tudja keresztülverni a kormányzati és szövetségi pozíciókra jelölt embereinek a kinevezését, akkor az jött valahonnan, vagy megy valahová?
bs395 2017.01.26 16:51:41
@nagyjoco:
www.forbes.com/sites/stevenbertoni/2016/11/22/exclusive-interview-how-jared-kushner-won-trump-the-white-house/#3a6765bb2f50

van valahol egy német interjú a felhasznált data mining motor eredeti kifejlesztőjével, akitől az egyik kutatótársa lenyúlta, és átvitte a cambridge analyticához, ha megtalálom, beszúrom azt is.
Statisztikázni hogyan is lehetne ilyesmit, így hát csak gyöngéden, alsóhangon becsülöm meg:..
bs395 2016.05.25 19:29:50
@bs395:
"ezt az összeget olyan 5-7 ezer embertől szednék be," -> 5-700 ezer*
bs395 2016.05.25 19:32:48
@Dinamuki:
én nem mondtam, hogy ez szocializmus lenne, azt mondtam, hogy kevesebben dolgoznának utána, vagy kevesebben dolgoznának bejelentve. a tanulmány szerzői túl nagyvonalúan bánnak az emberi természettel szerintem.
bs395 2016.05.25 20:33:32
@Hella B.:
" az az alapkérdés, hogy vagyunk-e olyan gazdagok, hogy nem hagyunk senkit éhenhalni, vagy télen megfagyni"
én nem.

"engem marhára nem érdekel, hogy nem dolgozik meg érte"
engem se, sőt, én se akarok.

"Törödj bele, nem dolgozik meg érte."
ok.

"Még mindig kevesebbet szakít ki abból a közösből, amiért te dolgozol, amit most elkisvasútaznak meg elhabonyizálnak."
szóval hogy ha azt mondom, hogy szerintem a LÉT nem érné el azt a hatást, mint amire számítanak, akkor egyet értek az orbánnal? aki nincs velünk, az ellenünk?

"egyenesen beletömjük a legfelső 4%-ba"
szerintem kisebb százalékra gondolsz, olyan 0,4%-ra, mert felső 4%ban én is benne vagyok, és köztem és a felső 0,4% között a különbség nem összegszerűen nagyobb, mint köztem és az alsó 10% között, hanem arányaiban (10x vs 1000x, vagy még több). ezért is kértem, hogy valaki vezesse már le, hogyan lehet bérből és fizetésből meggazdagoni, mert valamit biztos rosszul csinálok.
A hitlerizmus feletti győzelmet ünneplik, a doktor goebbelsizmus pedig általános komplex marketinggyakorlat. A "tömegkommunikációban" totálisan...
bs395 2016.05.09 11:42:25
donald trump annak a következménye, hogy amerika vagy kiszervezte (elvitte másik országba), vagy beszervezte (behozott illegális bevándorlókat, akiket rabszolgáztatnak, azt ha nagy a szája, hopp megjelenik a bevándrlási hivatal, akik persze le vannak fizetve) a termelést.
a kütyüket meg gépeket kínában gyártják, a paradicsomot mexikóiak szedik, a fehér, a fekete, és igen, a latino is meg munkanélküli lesz. bizony, a latino is, és trumpra szavaz, ahogy a fekete is (56%os a támogatottsága).
mert ezeknek az embereknek a problémáit az amerikai választási rendszer leszarja, ott a donorok döntenek, ezeknek meg annyi pénzük sincs, hogy meghaljanak - sokszor szó szerint.
trump következmény, de nem a válaszók hülyeségének a közetkezménye, hanem a vezetőségé. protest jelölt, mint európában a viccpártok, csak - megint csak a választási rendszer avittsága miatt - sokkal komolyabb esélye van a győzelemre.
---
a világon két dologra nem jönnek rá a gazdasági/oktatási fejesek: az egyik, hogy egyszer a kiszervezés körbeér (amikor kínába exportálsz, papírt kell adnod arról, hogy a termék nem tartalmaz kínai alkatrészt, alapanyagot, ilyesmit, mer az szar, azt a kínai újgazdagok nem veszik meg), és majd az indiai fogja megmondani az amerikainak, hogy mennyi gyapotot szedjen; a másik meg, hogy teljesen mindegy, mennyi időt és energiát ölünk bele, milyen oktatási reformot hajtunk végre, nem lehet mindenki designer, meg értékesítő - vagyis lehet, csak utána meg is lehet nézni az eredményét (amikor az olasz matematika professzort leszállítják a repülőről amerikában, mert a mellette ülő utas azt hitte az árpredikciós kalkuláció képletekről, hogy "veszélyes üzenet valami idegen nyelven, vélhetően arabul" - szóval terrorista).
bs395 2016.05.10 22:57:05
@Frick László Intézet:
ó nem kérem, különbség tétessék az új kínai középosztály, és a felső kaszt között: az európai vietnámba repül öltönyt csináltatni, a kínai olaszországba, de csak miután elvégzett egy gyorstalpaló kurzust arról, hogyan illik iselkedni egy nemzetközi repülőtéren (nem vicc). merhogy a kínai aggresszív és frusztrált, mint egy japán, csak nincs benne annyi szégyenérzet, de ha a fehér ember felemeli a kezét, hogy megigazítsa a haját, összerezzen, mert azt hiszi, meg akarja ütni, mert ezt tanulják, hogy a fehér ember az egy tömeggyilkos állat (van is rá okuk a töténelmükben persze, hogy így higyjék).
a kínai középosztály elhiszi, hogy a hazai az jó, hogy a shanghai towersben van a legjobb room service, és még az is lehet, hogy drágább, mint dubaiban, de a hotel tulaja az emirátusokban csapatja - pont, mint itthon.
a kjnai gazdaságról meg már könyvtár van, hogy pont akkora átverés, mint a kínai másolatok: egyetlen gazdaság se nő óramű pontossággal, hacsak nem építenek üres városokat, az önkormányzatok hiteleit meg elhallgatják. pont annyira rohad és korrupt az egész, mint a fejlett nyugat, csak senki se akarja elhinni, ahogy azt se, hogy a dollárkötványeket soha senki se fogja kifizetni, és ezért mindenki fél beválltani, mert akkor borul a piramisjáték.
ez az igazi üzlet, mert ha tartozol az uzsorásnak két millióval, eltöreti a lábadat, de ha kétmilliárdal, testőrt fogad melléd, nehogy bajod essen.
bs395 2016.05.11 10:55:29
@Frick László Intézet:
itten még mindig fogalmi zavarok vannak.
akikről te beszélsz, azok az "újgazdagok" - azt hiszik, van pénzük, pedig nincs. egy jómódú ember a dolce&gabbana közelébe se megy. nem, ő nem olyan öltönyt vesz olaszban, amiben márkajelzés van, hanem olyat, amiben annak az embernek szerepel a neve a belső cimkén, aki varrja, olyan meg butikban, üzletben, boltban nincs.
kb itt van a gazdag és a tényleg gazdag között a különbség: a gazdag megveszi a túlárazott konfekciót a tényleg gazdagtól.
remélem így már érthetőbb :-).
"A ganxták Zámbó Jimmit hallgatnak." /köcsög Dudkó bőőcsessége/ háttér: A picsatársadalom picsaemberét kvintesszeciálisan két reklámszpottal tudnám szemléltetni:..
A mai myugat-ázsiai-arab-kisázsiai válság egyik fő oka a Fehér Civilizátor Fejlettember: a Nagy-Brit'-ek elkezdtek térképországokat konstruálni a XX. század elején Szíriától Nyugat-Indiáig [ a mai Pakisztán-ig]. Aztán azóta még jó sokat rombolva bukfencezett is a Fehér Civilizátor az egyeduralmából…..
bs395 2016.03.17 03:02:12
@nagyjoco:
a közel kelet baja az, hogy még soha nem hagyták nekik egymást agyonverni (most se hagyják, de erről később). a "fejlett világ" vallások, népek és nemzedékek kiirtásával jött létre - azok maradtak, akiket nem vertek agyon.
ott emberemlékezet óta mindig jött valami nagyhatalom, és húzott egy vonalat a homokba, és közölte, hogy kuss van. most is az öböl menti országok radikalizmusexportja hajtja a hiriget, amit még a szaudiak kezdtek el, amikor az őket hatalomra juttató berber törzseket legéppuskáztatták az amerikaikkal meg a britekkel. azóta rengeteg pénz áldoznak arra, hogy a világon mindenfele iszlamista iskolákat hozzanak létre, és a saját hardcore dzsihadistáik inkább ott éljék ki a világjobbító ábrándjaikat, mint otthon (a nagyobb öböl menti városokban vannak no-go zónák, ahova nem a bevándorlók miatt ódzkodik bemenni a rendőrség vagy a hadsereg, hanem az őslakosok miatt) .
szíriában a szírek vagy a kormány oldalán harcolnak, vagy helyi miliciákban próbálják megvédeni a falujukat, esetleg elszedni a szomszéd falutól, amilyük van. a bombázók, de az iszlám állam meg az al nuszra is főként külföldi, és főként egyszerű zsoldos. ha a pénzért el kell játszani, hogy saria van, na bumm. addig is tarthat rabszolgát, meg elszedheti az arra járóktól, ami megtetszik neki.
ugyanez ment boszniában, csecsenföldön, afganisztánban, irakban, szudánban, jemenben, líbiában, nigériában, és így tovább. amíg olaj van, lesz radikális iszlám, mert lesz rá pénz és kereslet.
bs395 2016.03.17 13:49:51
@Frick László Intézet:
a muszlimok úgy testvérek, mint a feketék: ha van a szobában fehér ember, akkor mi mind fivérek vagyunk, de ha nincs, akkor bloods vs cribs, és lelövik egymást a nyílt utcán.
ahogy a fehér ember is sokkal több fehér embert ölt meg a történelem folyamán, mint az összes többiből együtvéve, úgy a muzulmánt se az foglalkoztatja leginkább, hogy mit csinál a zsidó, a keresztény vagy a zoroasztrista, hanem hogy a szomszéd muszlim, az kicsoda?
minden nap robbantgatják egymást - nem az amerikai jár a bagdadi piacra vagy a mecsetbe, hanem a helyiek, aki lehet, hogy pont úgy szunnita, mint aki megöli. párizsban odament a lövöldöző a sérült muszlim rendőrhöz, és közvetlen közelről fejbe lőtte. nem azért, mert rendőr volt, hanem mert muszlim. ha fehér lett volna, ott hagyják.
bs395 2016.03.17 21:04:23
@Frick László Intézet:
a fehér ember ne szóljon bele. ennyi a muszlim testvériség.
amint nincs ott a fehér ember, a lányokat-asszonyokat partiba vágják, a fiatalokat, gyengéket, betegeket kirabolják, a más felekezetit meg megkéselik. úton, táborban, sikátorban, ugyanez megy a világ minden részén, minden vallásában és népében.
a muszlim is csak olyan állat, mint a többi: ha a határon szétválasztják őket, akkor a szíreket nem engedi oda a többi az átkelőhöz; ha beállsz a sorba (nemek szerint szigorúan elkülítve), és nem ugyanazt a dialektust beszéled, mint a többi nő, addig vernek, amíg be nem látod, hogy tulajdonképp nem is vagy éhes; ha nincsen pénzed a következő etapra, ott dögölsz meg az árokparton.
csak a fehér ember ne szóljon bele: a rendőr ne szóljon bele a cigányok dolgába, a börtönőr a rabokéba, a fehér meg a barnáéba.
amit a pincében csinálsz, azt nem látja allah.