Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mo21

19 bejegyzést írt és 86 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
PERSICA Sommelier a benzinkúton 2019.06.12 13:56:05
Egy palack igazán jó bort vinnénk vendégségbe, vagy tennénk a vacsora mellé az asztalra, de nem tudjuk, melyiket válasszuk? Vége a tanácstalan válogatásnak! Már a töltőállomásokon is vásárolhatunk borkülönlegességeket – a választásban pedig egy profi szakértő véleményére bízhatjuk magunkat. …..
Petit Bateau Hello szép Újvilág! 2019.02.09 19:11:41
Az új-zélandi Yealands borászat Veritas Borkereskedésben megrendezett kóstolója után annyira elmerültem a kutatómunkában, hogy szinte már egy kisebb tanulmányhoz elegendő anyagot ástam elő a kiwi borászattal kapcsolatosan, de valahogy ezidáig nem sikerült rendezni a gondolataimat. Aztán a BorJour…..
Következzen egy kis nyár a késő őszben, és talán az első, 2014-es borról szóló írás a blogon. A bor tehát 2014-es, Új-Zélandról érkezett, az Északi Sziget középső részének keleti felén elhelyezkedő Hawke's Bay-ből. A területet nevét James Cook kapitány adta, Edward Hawke brit tengernagy…..
A második nyári külföldi egyveleget leginkább osztrák, olasz, spanyol és új-zélandi borok uralják, valahogy úgy jött ki, hogy a többi ország borai most csak epizódszerephez jutottak...
A múltkori nyárzáró sauvignon blanc-kóstoló második felvonására többet kellett várni, mint gondoltam, kicsit elfelejtődött ez a sor, de a tavasz végére megérkező meleg, napsütéses időjáráshoz pont a legjobbkor került elő. Az első rész után most Új-Zéland került a górcső alá. ..
Ma már minden valamire való (és esetleg nem specializált) hazai borkereskedés tart a szortimentjében új-zélandi borokat, elsősorban persze sauvignon blanc-t és esetleg pinot noir-t, jellemzően persze Marlborough régióból. Az már kevésbé mindennapos dolog, hogy valamelyik új-zélandi pincészet…..
A Borrajongó M. Chapoutier 2014.01.10 08:00:00
Július idusán érkezünk Tain-l'Hermitage barátságos kisvárosába. Rendkívül takaros és kellemes kultúrhelynek tűnik, mint a vidéki Franciaország úgy általában. A turizmus fősodra most messze elkerül innen, zavaró tényező a fasorban sincs. Egy nappal korábban még a Szent…..
  Sokat töprengtem, hova is vezethet ez a referendum, mi is jöhet ki belőle, de újra és újra ide jutottam. Nincs olyan matematikai, társadalom-politikai, morális, vagy akár fizikai módszertan, mely más eredményt hozna, sajnos. Mi pedig benne vagyunk, önként, dalolva, megint. Most épp úgy várjuk a…..
Én hiszek az Európai Egyesült Államokban. Hiszek abban, hogy ettől Magyarország több lesz. (Gyurcsány Ferenc DK-politikus, YouTube.com, 2012. szeptember 15.)   Európában a nemzetek a valóság, az Európai Egyesült Államok az utópia. (Orbán Viktor miniszterelnök, Magyar Távirati Iroda, 2014. november…..
Ha valaki kritizálni merészeli az állampártot, akkor Soros fizetett ügynöke. Na de ha tesznek is az autokrata törekvések ellen, akkor magukra vonják a Fidesz minden rombolási energiáját. Ha épp az EU-t kell szétverni a vezérért, az sem túl nagy ár...
Mo21 2018.07.23 12:23:00
@MACISAJT: elvakitja oket az Orban gyulolet ezert nem kepesek tisztan latni.
Mo21 2018.07.23 12:42:06
@MACISAJT: amig nem
Tudnak masrol csak Orbanrol beszelni eselyuk sincs
OSZK A damaszkuszi úton 2014.01.25 00:18:11
Január 25. a pálfordulás napja; a néphagyományban időjósló nap, eredendően Szent Pál apostol (Tarzusz ? – Róma, Kr.u. 67) megtérésnek ünnepe. A római polgárjoggal rendelkező zsidó családból származó Saul (Pál) Gamaliel rabbi tanítványa volt, s vad gyűlölettel fogott a…..
Pénzkérdés Atomüzlet 2014.01.22 09:29:18
Még hogy nem üzleti kérdés? Dehogynem! Napok óta a 12 milliárdos atomerőmű-beruházás a téma az országban és ahogy  - a politikusok után - szóhoz jutnak a szakemberek is, egyre több értelmes érvet hallani az építkezés ellen. Azt, hogy drága és kockázatos beruházás, de…..
Ez egy olyan kérdés, ami mindenkit foglalkoztat, mivel az ember társas lény, nem szeret egyedül élni. A jó házasság viszont egyre inkább álomnak tűnik, ha a válási statisztikákat nézzük. Miért van ennyi válás? Mert nem a megfelelő partnerrel házasodnak az emberek. A…..
Kísértetiesen hasonlítani kezdenek a jelen hazai folyamatok Argentína példáira. Mintha valami sötét - horribile dictu - sátáni erők kifejezetten átültetni kívánnák a Kárpát-medencébe a máshol már "jól bevált" ország-, nemzet-, és néppusztító gyakorlatokat.…..
A jelek szerint amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan veszítheti el lendületét a rezsicsökkentésnek álcázott, idejekorán elindított demagógiakampány. Miután mind több irányból hallani, hogy igazán csak az állam keres a lakossági energiafogyasztáson, talán az energiaszektorról…..
Jól látható, hogy az idei év politikai csodafegyvere a REZSICSÖKKENTÉS, sőt, lehetséges hogy háborút eldöntő eszköz válik belőle, ha jól alkalmazzák. A közvéleménykutatási és időközi választási adatok olyan választói mozgásokat mutatnak hónapok alatt, amelyekhez…..
Ilyen egyszerű az egész történet: az a fasza csávó, aki ad, nem aki elvesz. Aki pedig történetesen most ad, az a Fidesz. Nem tudjuk, hogy mennyit és nem is érdekel. Mi hiszünk a tündérmesékben. Mi nem tartozunk azok közé, akik utánajárnak. Megelégszünk azzal, hogy elhisszük. A…..
A múlt héten, rendkívüli ülésnapon szavazta meg a Parlament azt a sarkalatos – azaz kétharmados – törvényt, amely teljes egészében átalakítja az energetikai szabályozást, és jó eséllyel 2020-ig bebetonozva a mostani kormány akaratát és képviselőjét. A Magyar Energetikai…..
Hadd tegyem közzé, hogy egy új jobbközép párt alakítását határoztuk el páran, akik semmilyen párthoz nem kötődtünk a múltban, és nem kötődünk a jelenben. Az ún. baloldalt megvetjük a 2002 óta mutatott kormányzati teljesítményéért, a Fideszt rendkívül veszélyesnek…..
Most, hogy minden alkotmányos akadály elhárult a magánvállalkozások önkényes baszogatása elől, a Fidesz 2013 a rezsicsökkentés éve címmel Facebook oldalt indított. Köszönet a képért. A magunk részéről azt reméljük, hogy 2014 a rezsimcsökkentés éve lesz. Száz…..
Orbán diagnózisa pontos, a válasza rossz. Magyarországon vásárlóerő-paritáson minden drága, ezen pedig logikusan csak a fizetések emelésével lehet segíteni. Az épülő gazdasági modell viszont az olcsó munkaerővel kíván versenyezni.Vásárlóerő-paritáson az EU-ban…..