Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Barman's Choice

639 bejegyzést írt és 284 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Ezt sem gondoltam volna, hogy valaha egy Trónok harca tematikájú bejegyzést írok a Barman's Choice whisky blogon. De az igények, – és mert első ránézésre is érdekes malt whiskykről van szó – meg a nyilvánvalóan világméretű érdeklődés okán, fájó szívvel, de azt kell mondanom, van helye a…..
Barman's Choice 2018.07.29 23:17:08
@Kelly és a szexi dög: Köszönöm! Ha nem lehet majd kapni, írsz privátban, és segítek.
Barman's Choice 2018.07.29 23:17:49
@Sólyom Tomi: Köszönöm:)
  A Glenmorangie Distillery limitációkra épülő, többnyire az érlelési típusra felépített, Private Edition nevű szériája új taggal bővül. A sorozatban a kilencedik tagként egy innovatív módon érlelt Glenmorangie érkezik. Rögtön javítanám is magam, hiszen az érlelés módja, nevezetesen, hogy a whisky…..
  A sokszor hangoztatott, minden  év egyik legjobban várt, és leginkább méltányolt whisky megjelenése, a Diageo Special Releases, idén szokatlanul korán publikussá vált. A cégóriás a szokásos szeptemberi megjelenés előtt fél évvel, idén áprilisban már szinte teljes adataiban nyilvánosságra hozta a…..
  Február 17.-én este kezdetét vette egy új projekt, az első magyar, interaktív, online whisky kóstoló, a Dramtagozat. Az előzményekről ebben a blogbejegyzésben ovashattok. Ma az első kóstolást lezáró részhez érkeztünk. Az alábbi posztban lesznek leleplezve a whiskyk, amiket a résztvevők a…..
    Még pár hét, és jön a legújabb Glenmorangie. Ahogy az elmúlt években megszokhattuk, a palackban egyesül a Bill Lumsden jelképezte szakmai kreativitás a PR részleg által hozzáadott erőltetésekkel. A Glenmorangie Bacalta a felföldi lepárló Private Edition nevű sorozatába illeszkedik majd be. Ez…..
    A Lowland évekig  elhanyagolt területe volt a skót whisky iparnak. Pedig legalább akkora hagyománya van a desztillálásnak Dundeetól délre, le a Borders régiójáig, mint a Spey völgyében. Amíg az iparosodás és a technikai fejlődés előnyt jelentett a távoli északon elhelyezkedő, egykori illegális…..
    Boldog új évet mindenkinek!   2017 első bejegyzése (ok,második,tegnap egy évzáró-évnyitó Lagavulin palackozással kezdtünk) egy formabontó vállalkozás bemutatása lesz. Egy olyan módja a whisky kóstolásnak, aminek megvannak az előzményei és a mintája. Ezt szeretném átültetni olyan formába,…..
Islay tele van mesékkel. Mi pedig nagyon szeretünk elmerülni ezekben a mesékben, egy pohárka helyi whisky társaságában. Ugyanis a sziget italai nem pusztán alkoholos termékek, hanem minden cseppjük maga a folyékony történelem. Dolgozatunk témája Islay talán legkevésbé felfedezett, legkevésbé…..
Barman's Choice 2016.12.28 16:56:30
@...elmúlik...: ha kint kell segítség,írj nyugodtan.Megtalasz Facebookon.
Barman's Choice 2016.12.28 19:18:12
@...elmúlik...: meglepő módon: Barman's Choice ;)
  Az év egyik legolvasottabb posztja a blogon a whisky invesztícióról szóló beszélgetés volt. Egy magyar whiskykollektor-rajongóval folytatott beszélgetésben megkapirgáltuk a világ egyik legdinamikusabb, nem pénzügyi befektetésének, a whisky gyűjtésnek magyar helyzetét. Általánosságban elmondható,…..
Barman's Choice 2016.12.26 21:47:35
@arsenal71: bizonyára;)
  Új sorozatba kezd a Highland legnagyobbjainak egyike. Ahogy pár másik malt márkánál már láttuk, ők is a saját múltjukban keresik az új, figyelemfelhívó sztorikat, elnevezéseket. Vannak akiknek viking ősök jutottak, vannak akiknek jakobita lázadó földesurak, van aki a főzdéjének elhelyezkedésében,…..
  Decemberben már illik téli összefoglalót írni, gondolom. Annál is inkább, mert az elmúlt hetekben ismét annyi új single malt jelent meg, amik ugyan megérnének külön-külön is posztokat, de ez idén nagyon nem megy. Jövőre azért igyekszem majd visszatérni a régi, naprakész blogoláshoz az újdonságok…..
      Előfordul néha, hogy tele lesz a répa a sok melótól, kivagyok a sok tahótól, meg amúgy is, minek élni, ha valaki nem tudja azt megélni, amit szeretne? Saturday night live, skót szombat éjjel,whiskyvel meg kéjjel, a Tartan Army épp hat gólt gyászol,ezer skót kiltben táncol. Na,…..
  A trojka, vagy ahogy a Bruichladdich Distillery jegyzi, troika, egy hagyományos, orosz hármasfogat. Mindannyian ismerjük orosz filmekből, hozzátartozik a csehovi, puskini világhoz, az orosz vidék klasszikus közlekedési eszközeként. A hármasfogat lényege, hogy a középső ló egy testesebb,…..
    Szerencsére eddig nincs különösebb változás a BenRiach csoport single malt kínálatát illetően, azok után, hogy a Brown-Forman megvásárolta a három lepárlót (és készleteket, palackozót, raktárakat, stb) birtokló céget. Bár a harmadik főzde, a Glenglassugh továbbra is kissé mostohán van kezelve…..
  Megérkezett, ahogy vártuk. Orkney vezető lepárlója, a Highland Park Distillery megjelentette az ICE Edition párját, a meglepő módon FIRE Edition névre hallgató single maltot. Mondhatnánk, a szokásos, semmi meglepő, egy újabb HP sorozat, a jól ismert sztorizással, furcsa csomagolással, és túl…..
  A legendák nem születnek. A legendákat az utókor kreálja. Minden legenda egy pillanatra épül, hogy aztán egyre teljesedjen és egyre masszívabban ivődjon bele a tudatba, mint valaminek a különleges kiteljesedése. A whisky világa tele van legendával. Kreáltakkal, amik brainstormingokon születtek,és…..
    Sikeresen lezajlott a hatodik Budapest Whisky Show, a rendezvény hozta az évek alatt megszokott, jól szervezett rendszerét, és ismét egy pazar helyen találkozott a téma iránt érdeklődő közeg. Az idén két naposra bővült esemény szépen elosztotta a még így is nagyszámú érdeklődőt. Volt tér és…..
  Még közel 40-50 whisky lepárló van vissza abból a sorozatból, ami egyfajta felkészülésként segíti a hétvégén megrendezésre kerülő Budapest Whisky Show látogatóit. Rohamtempóban kell haladni tehát, így ma igyekszem a háttér infókat leszűkíteni. A bejegyzés végére kiderül, mennyi fér bele a mai…..
  Haladjunk,még rengeteg lepárló vissza van a palettáról! Ma két ötösfogattal és egy kvartettel letudjuk a skót single malt piac legnagyobb szereplőit. Ezek után a cégek után az 1-3 lepárlót birtokló vállalatok jönnek, bár ott is bőven akadnak olyan szeszfőzdék amelyek önmagukban is nagy témát…..
  A negyedik rész a budapesti Whisky Show felkészítő sorozatban ezúttal három olyan cégcsoport maltjaival foglalkozik, amelyek igazán nagy portfóliókat tudhatnak magukénak. Végre komolyabban elkezdhetünk az Islay whiskykkel foglalkozni, köszönhetően a Beam Suntory csapatnak, ránézünk az elmúlt alig…..
  Mielőtt folytatnánk az elmúlt egy év történéseinek összefoglaját, felkészülendő az október 28-29.-ei Budapest Fine Spirits & Whisky Show rendezvényre, vissza kell térnünk pár gondolat erejéig az előző részhez. Rövid de annál fontosabb indok miatt. Utána ha bizonyos dolgokat…..
  Az október utolsó hétvégéjén megrendezésre kerülő Budapest Whisky Show hatodik alkalommal várja a világ whiskyjei iránt érdeklődő magyar fogyasztókat a Corinthia Hotelbe. A tavalyi sikerek után a rendezvény a Fine Spirits & Whisky Show név alatt fut idén is,így a skót,japán,ír,amerikai és…..
  Október utolsó hétvégéjén kerül megrendezésre hatodik alkalommal a magyar whisky show Budapesten. A helyszín idén is a Corinthia Hotel , a rendezvény azonban két napos eseménnyé nőtte ki magát,így pénteken - október 28. - szakmai nap,szombaton pedig a megszokott formátumban lehet…..
  Eljött az idei Diageo Special Release bemutatásának napja,így az egyik legkomolyabb széria ismét a reflektorfénybe kerül. A reflektorfényhez pedig hozzászokhatott a Special Release mert idén tizenhatodszorra jelenik meg a széria. Nézzük a 2016-os palackozásokat,betűrendben.   Auchroisk 1990 25…..
  A Wolfburn Distillery, a legészakibb mainland whisky lepárló Thurso városkájában alig pár hónapja mutatta be legelső single maltját. Az elsőt, amit már legálisan whiskynek lehetett nevezni,lévén letöltötte három évét a tölgyhordóban. Bár jócskán van még előtte és a lepárló előtt idő,hogy…..