Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lora.palmer

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy egyetemi helyszínre érkezve Bones sérelmezi, hogy egy hulla felbolygatja az intézményt, bezzeg az ő előadásán csak négy diák jelent meg. Booth szerint nem kell elkeseredni, ha nem kosárlabda idényben jön, akkor öt, de akár öt és fél diákot is oda vonzhat. Utóbbi valóban…..
lora.palmer 2010.03.28 00:44:33
A megoldás: ez a rész eredetileg a 2. évad 19. epizódja lett volna, de a virginiai egyetemi mészárlás miatt kihagyták, érzékeny volt a téma akkor. A készítők talonba tették a sztorit, majd a 2007-es forgatókönyvíró-sztrájk jött, és a forgatás leállása után kerestek neki egy helyet, ahová beilleszthetik. Észrevettétek, hogy nincs benne Sweets se? Mivel pont ebben lett volna egyébként Hodgins lánykérése, amire még a 2. évad asztronautás részében utaltak, a sztorit megvágták és új jeleneteket tettek az elavultak helyére, hogy megmaradjon a folytonosság (legalábbis ne tűnjön fel nagyon, hogy ez konzerv-rész). Később kiadták DVD-n az eredeti részt is, valószínűleg nálunk ezt vetítették, és nem a megvágottat.

Llew, minden tisztelet, és kérlek ne haragudj meg hogy ezt mondom, de ne hivatkozz arra, hogy nem nézted a magyart, ez egy posztírónak nem lehet kifogás. Tudjuk hogy sikeres ember nem lehet aki az RTL-en követi stb. de erről kivételesen nem ők tehetnek (egyébként nem értek egyet veled, szerintem viszonylag ez a sori a legjobb szinkronhang és fordítás szempontjából is), szóval most nem érdemel szidást. Kérlek ellenőrizd le hv-írás előtt a magyar változatot is, nem azt mondom, hogy kizárólag ez alapján írd (bár én olvasóként ezt várnám, ha már a hogyvolt a magyar vetítésnek szól), de ilyeneket pl. simán beletehetsz akkor.
És szintén építő kritikaként: kommentekben lévő helyesírási kritikát max. megköszönni és ennyiben hagyni, nem azzal visszavágni, hogy ezzel kár foglalkozni és akinek nem veszi be a gyomra, az ne olvasson téged. Természetesen hálásak vagyunk, hogy viszed a sorozatot és nyilván sok időt áldozol rá, de szeretnék a hogyvoltodra büszke lenni, ezért nem hagytam szó nélkül. :) Remélem nem veszed támadásnak, nem az akar lenni. Köszönöm!
Sarah Shahi színésznőt nem sokig hagyták parlagon heverni, már ha jellemző rá ez a tevékenység egyáltalán, hiszen az L és a nálunk Életfogytig nyomozó címen futott Life sztárja főszerepajánlatot kapott a a USA Network Facing Kate című sorozatának készítőitől, amit el…..
Hőseink nagy felhajtás közepébe csöppentek. Egy erdei kunyhóban világító holttestet találtak, amiből az illetékesek egyből radioaktív anyagokra és terroristákra gondoltak, szóval itt van mindenki, csak Jack Bauer hiányzik. Amíg öltöznek Hodgins kerül szóba, aki újfent…..
A rész elején rögtön egy bankrablás kellős közepébe csöppenünk, őrök kiiktatva, riasztó lekapcsolva, röviden minden úgy megy, ahogy szokott. Egészen addig, míg a rablók el nem kezdik kipakolni a magával hozott cuccokat, mely még David Copperfieldnek is örömére válna. Vannak…..
Kedvenc zenekarom (júni 17. Prága, valaki?) a nyolcvanas években Antikrisztusnak számító (legalábbis a szülők szemében mindenképpen) Mötley Crüe a Dr. Csont jövő heti évadzárójában szerepel majd, ami persze nem biztos, hogy a sorozat rajingójává tesz, de egy rész erejéig…..
lora.palmer 2009.05.08 18:08:30
@.mandzsetta: letettem a hajam. DB alakítása egyszerűen zseniális!! Már korábbi hetekben is megfigyeltem, de a vége elképesztő volt. Hol van már az a jövő hét???? :) Addig is ma este Ertéelen a sorozat történetének sokak szerinti legjobb epizódja.
www.tv.com/Bones/show/33332/episode.html?season=Top%20Episodes&tag=paginator;Top%20Episodes
Hátha így könnyebb lesz kivárni a jövő hetet. :)
lora.palmer 2009.05.10 12:30:29
@lora.palmer: persze az ep.számot meg elrontottam, szal 4x21 - Mayhem on a Cross (az IMDB nem Jim bácsi szerint sorszámoz, a duplarészes premier az előbbinél egy epizódnak számít)
A jelenlegi legviccesebb talkshow-műsorvezető nem nagyon szokta sima "szevasztokkal" kezdeni a műsort, a bevezető helyett általában rittyent egy kis bábos-beöltözős magánszámot, amin mi sírunk a röhögéstől. Mint ezen, itt ni: ..
A szerda esti nézettségi versenyt megint az Idol nyerte, ennek köszönhetően a Fox megint totális győzelmet aratott: 18-49-ben, 18-34-ben és össznézettségben is agyonvert mindenkit. Az Idol 8.0-ás ratingje nem is meglepetés, annál inkább a Dr. Csont szereplése, ami nyolctól, a…..
Fiatal festő műhelyében vagyunk, művész nagy munkában, rendkívüli koncentrációval lelkes-mosolygós férj HTB feleségéről fest aktot, mindenki lélegzetvisszafojtva várja a végeredményt. A házaspár viszont nem éppen műértő, mert férj egy orrtöréssel honorálja a…..
A jó hírek napja ez nézettségbuziknak, az American Idol csütörtöki béklyójából kiszabadult Survivor megtáltosodott, és nem csak össznézettségben emelkedett jelentősen (12.8 millió néző), de 18-49-ben majdnem elkapta még a Helyszínelőket is (4.1/12 vs 4.2/10), amiért jár a…..
comment:com Hírek kávé mellé 2009.02.26 09:13:00
Az NBC belátta, hogy nem lehet ötvenéves vendégekkel elindítani Jimy Fallon talkshowját a 18-49-es versenyben, így Justin Timberlake-t is bezavarják az első héten. Jewel térde megsérült a Dancing with the Stars próbái alatt, még az is lehet, hogy ki kell szállnia a táncos…..
Erdőben kezdünk, egy pillanatra el is fog a bizonytalanság, hogy Csillagkapu hogyvoltot kezdtem írni, de aztán megjelenik kedvenc antropológusunk és FBI-os társa. A törvény helyi őre tájékozatja őket, hogy van egy holttestük, meg egy kis gondjuk a kutyával, ami megtalálta azt, mert…..
Heti esetünk kiadós guberálással kezdődik. Kukásautó baleset történt, Cam éppen könyékig van a rakományban. Bones nem is érti, miért hívták, hisz nem volt se robbanás, se tűz vagy hasonló. Viszont egy erősen bomlásnak indult holttest azért akad. Hősnőnk szerint egy kamasz…..
Bones és Booth egy szirénázva száguldó autóban arról társalognak, hogy a nő igyekszik szorosabbra fűzni kapcsolatát a 15 év után előkerült testvérével és remélik, hogy az FBI előkeríti a faterjukat. Vonat kontra személyautó baleset helyszínére érkeznek, ahol egy leszakadt…..
lora.palmer 2009.02.04 11:19:46
Éljen-éljen!!! Köszönjük a hogyvoltot, szerintem is jó, bár a neveknél én is picit összezavarodtam (kijaza a Danny is Mike? Másik sori? Bocs, nem nézem a többi nyomozósat), de ki lehetett bogozni. A hogyvolt technikai részével kapcsolatban még annyit, hogy néhol a neveket nem magyarítottad (direkt?), a szinkronban Jeffersonian = Jefferson, Hodgepodge = Hidgehodge keresztséget kaptak (ez utóbbi nekem sem jön be). Plusz néhány esetben az a bizonyos egybe-vagy-külön írjuk probléma (filmötlet, félrelép, különél, stb), és kicsit értelemzavaró fogalmazás ("Zach szerint az áldozat bal válla és könyöke halála után kificamodott."), de még mielőtt átmennék magyartanárba, itt le is állok. :) Szerintem jól elkaptad a sorozat hangulatát, bár ez a rész nem volt kimondott humorbomba, a következőkben jócskán fog még adódni lehetőség a szarkasztikus hangvételre. Egyébként szívesen béta-olvasok neked, ha szeretnéd, már régóta követem én is B&B kalandjait.

Ebből a részből kedvenc beszólás: megfigyelésen Bones kérdezi Booth-t hogy ő szokott e beszélni a fejfákkal, mire Booth közli, hogy a fejfák csak látszat, valójában az elhunytakhoz beszél. Mire Bones: De ők nem hallhatnak téged, mivel már meghaltak...

Goodman helyett kaptuk Cam-et, hát nem vagyok biztos benne, hogy megkedveltem, és még a magyar hangját is szokni kell (eredetiben sokkal mélyebb hangú), de majd meglátjuk.
lora.palmer 2009.02.04 13:49:47
@Llew: szerintem is felesleges volt másra fordítani a Hodgepodge-t, és hidd el, értettem a jelentést is, de szinkronban nem így volt, és ha ettől eltérsz, ezt nyugodtan megemlítheted a posztban is.

Igen, a sori is a Smithsoniant vette alapul, nem véletlenül lett Jeffersonian, de sztem semmi gond nincs a magyar fordításával, persze te írod a HV-t, tehát te döntöd el, mit használsz.

Köszi a Danny és Mike-utalás feloldását, gondoltam, hogy olyan sori, amit nem nézek.

A beidézett mondatnak nem a valóságtartalmával volt problémám, hanem a fogalmazással, sztem kimaradt egy névelő, vagy más sorrendbe kellene a szavakat rakni, de remélem nem vetted piszkálásnak amit írtam, konstruktív kritikának szántam. Egyébként pedig ahogy már írtam korábban is, a sztorit jól írod, és jól rákaptál a stílusára. :) Szóval csak így tovább! :)
hogyvolt Dr. Csont - Emlékeztető 2009.02.01 14:00:00
Holnaptól hosszú idő után idehaza is tovább folytatódik a Dr. Csont, leánykori nevén Bones című sorozat. Mivel az első évadról nincsen hogyvolt, ezért az újonnan bekapcsolódóknak, illetve azoknak, akik már nem emlékeznek, hogy mi is ez az egész, összefoglalva az alábbiakról…..