Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szerpe

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Focizni a jelek szerint nem tudnak, öltözködni viszont annál inkább. Ha valaki kíváncsi, hogy mit és hogyan viselnek a burzsuj olaszok, nézzen el egyszer a firenzei Pitti Uomo nemzetközi divatkiállításra és vásárra, és merítsen csak némi inspirációt. Ahogy az Armanit…..
szerpe 2010.06.28 10:20:53
Az Urbanista aztán igazán széles témakörrel foglalkozik párnégyzetcentis falragaszoktól a világvárosok közigazgatásáig, de a koldusok eddig bizony eszembe sem jutottak. Egy kedves olvasónk azonban "talán érdekel, mint urbanistát" topikkal olyan levelet (vagyis inkább…..
szerpe 2009.11.12 11:31:06
Én sem szoktam adni szinte senkinek, mert tudom hogy kb. mi lesz a pénzzel, de egyvalaki van akinek mindig adok amikor arra járok. Gabinak hívják, a Rózsán melózik egy kereszteződésben. Az az ő kis munkahelye. Nem futtatja semmilyen maffia, magának dolgozik. Mondhatjuk hogy szinte jóba vagyok vele. Mindig érdeklődik hogy van az ember, elmeséli mik történnek a környéken, kivel mi volt, mit látott stb. Nem szemetel, rendben tartja a "munkahelyét". (Múltkor pl már elég nagy volt egy kátyú ott a kereszteződésben, mindenki csak kerülgette jobbról-balról, mit csinált Gabi?! Fogta és bejelentette, pár nap múlva jöttek és befoltozták.) Ott lakik most a közeli erdőben. Eddig a hegyről egy hölgy megengedte neki, hogy a garázsában lakjon, de időközben kiadta a lakást és a garázs is kellett hozzá, úgyhogy Gabi sajnos vissza kényszerült az erődbe a többi (ahogy ő mondja) "paraszt csöves" közé. Gabi egyébként nagyon sok emberrel jóban van akik arra fele laknak. Van hogy Lacost, Ralph Lauren :D polókat és hasonló márkás ruhákat lát rajta az ember. A környékbeliek a számukra már elhasznált ruhát Gabinak adják, aki ennek persze nagyon örül. Én is volt már hogy adtam neki, most is tervezem h a téli szezonra viszek neki egykét cuccot. Nyáron füvet nyír, össze levelet szed az ereszből, télen havat lapátol a környékbelieknek. A munkákat mind a piros lámpánál boltólja le. :) Persze Gabi is piál, cigizik de nem ész nélkül. Még olyat nem láttam, hogy macska részegen "dolgozott" volna.
Ezt a történetet csak azért akartam megosztani, hogy lássátok vannak kivételek. Ő igazából szinte egy szolgáltatást nyújt avval hogy kedvesen elbeszélget veled pár mondatot és te ezért pénzt vagy ételt, vagy ruhát vagy cigit adsz neki a szolgáltatásért cserébe. P.