Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hadik

3 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Homonna Attila Tokaj egyik legfontosabb arca. Ha jól emlékszem, a Borbarát szerint egyenesen a top hármak egyike: Szepsy és Demeter mellett az ő birtoka kapott csak öt csillagot. Persze van, aki ezzel vitatkozna. Ellentmondásos figura. Nekem egy inkább magának való, az átlag borászhoz…..
Nagyon nehéz volt kóstolnom ezt a sort. A borok ugyanis nyitásuktól számítva folyamatosan változtatták illat- és ízvilágukat. A feltárulkozó aromák erőssége és jellege annyira különbözött, hogy utólagos vakon történő visszakóstolásukkor a borok nagy részét nem tudtam…..
hadik 2009.09.24 09:30:02
@kezdő alkoholista: lehet hogy hibás volt, sajnos ezt most már nem tudom eldönteni. Mivel az utolsó bor volt a sorban és az évjárattal kapcsolatos tapasztalataim Hegyalján nem mindig jók, nem lepődtem meg és nem kértem vissza. Kár.
hadik 2009.09.24 09:33:02
@BZoltan: szerintem ez nem ennyire egyszerű dolog. Az erjedést ugyan hűtéssel meg lehet állítani, de nem lehet állandóan hűteni. A hűtött és esetleg derített, szűrt bort vissza lehet ugyan rakni fahordóba, de ott folyamatosan kell nézni a kénszintet, nem csak egy-két alkalommal és a fahordó nem steril környezet. AZ is igaz, hogy a Hétszőlő nem egy magánborászat, kiváló technológiai lehetőségei vannak. Mégis, odaifgyelés, folyamatos fegyelem kérdése szerintem, hogy ezeket hogyan alkalmazzák.
hadik 2009.09.24 11:37:08
@BZoltan: javaslom, "Intéző" fedőnevű júzerrel konzultálj, minden jel szerint ő a cégnél kezeli a borokat (erre csak következtetek, nem tudom. Mégis azt sejtem, Kanzler Andrásnak hívják :-)))). Szerény véleményemet gyakorlati borászati tapasztalataimból írtam - igaz, soha sem adatott meg nekem amatőrnek, hogy olyan nagyüzemben legyek gyakornok, mint a Hétszőlő
2009. augusztus 15-én rendezték meg Bor, mámor, Bénye néven Erdőbénye borászainak első közös fellépését. Az erdőbényei fesztivál azonban ennél több szeretett volna lenni, ezért öt budapesti kajablogger és öt egyéb – zömmel hegyaljai – gasztronómiával…..
Ott tartottam, hogy 66 vörös következik, azonban a program hirtelen feszítetté vált, Pannonhalmáról a Mádi kör kóstolójára utaztatták a szervezők a bírálókat (erre a kóstolóra később még visszatérünk). Másnap pezsgők, bikavérek és édes borok vártak ránk, majd…..
Az eddigiektől eltérően idén nem a Gundel, hanem a Gerbeaud adott helyet Magyarország bízvást mondhatjuk legrangosabb borrendezvényének. A Tokaj Reneszánsz kóstolói mindenképp első helyen állnak: nincs még egy alkalom, amikor a magyar borászat koronaékszereit hasonló…..
  Legnépszerűbb borvidékünk, Villány szószóló nélkül maradt. A borentellektüelek elpártoltak tőle, és ez hosszú távon nyilván hatással lesz a fogyasztók derékhadára is. Nehéz lenne megmondani, hogy a rokonszenvindex esése összefüggésben áll-e a borok…..