Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gregibroki

0 bejegyzést írt és 660 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Központi Hatalom nevű zenekar úgy akar punk lenni, hogy közben kurvára fosik beleállni a dologba, hiszen a fenti, nem túl fantáziadús vagy különösebben jó nóta szövegében egyértelműen a TV2-s Berki Krisztiánt kutyázzák néhol egészen elképesztően tapló stílusban, de…..
magyar ale Megint kapott blogunk egy ajándéksört, ráadásul akárcsak legutóbb, újra a Palóc-szortimentből. Gyorsértékelésünk szerint a hasonló felajánlások két előnnyel és egy hátránnyal bírnak a KK blog számára: egyfelől jók, hiszen házhoz jön velük a téma és nem…..
gregibroki 2014.07.10 09:41:36
@rambo13: ja, habár nem nagyon kaptak rá a többiek a témára
persze, néhány sör esetében van kis igazságtartalma a húzzuk le minél jobban prekoncepcióval készült cikknek... pl. egyszer megkóstoltam a Corvinburgot, na arra igaz a leírás :)
Folyékony Kenyér A hetedik 2014.06.11 08:44:00
Közhelyes újságírói fordulatnak indult, valósággá vált. Nem tudom, mitől vagy mikor lehet olyanokat mondani, hogy egy fesztivál nagykorúvá válik. A sajtóanyagba csak azért írtam bele, mert valamit mondani kellett, amikor mindenféle történik a Főzdefeszttel. Most, hogy vége a…..
gregibroki 2014.06.23 11:31:55
@Bud Taste: hohó, elgépeltem...köszi, hogy kimaxoltad! :)
egyébként tegnap voltam a józsefvárosi sörfeszten és teljesen kellemes volt, az árak is korrektek voltak, vasárnap révén egyáltalán nem volt tömeg;
megismertem a mályi búzát, ami nagyon rendben volt és a brandecker rasta hangoverje is szépen elkészített söröcske; pilseknél most a stari premium pils tetszett, mondjuk a 700 Ft/4 dl már kicsit kiverte a biztosítékot
gregibroki 2014.06.23 12:53:13
@rambo13: látom mindenki csak a hibákhoz tud hozzászólni, mint pl az elgépelésem, meg most ez...
egyébként a mikszáth3-ban csapolták; kértem egy kóstolót a világosból, vettünk egy keserű meggyet és egy hangover rastat, megkérdeztem honnan jöttek a sörök, brandecker volt a válasz, de lehet, hogy a világosra gondolt a pultos
gregibroki 2014.06.23 14:53:20
@rambo13: hát nem volt nagy felhajtás az biztos, aminek én roppant mód örültem
Idén elhatároztam, hogy a Főzdefesztet nem masszív lerészegedéssel, hanem társadalmi munkával töltöm, tapasztalatszerzés céljából. A "kommunista szombatot" Rizmajer Józsiék hatállásos sörbódéjában töltöttem, és utólag is köszönöm a lehetőséget, mert sokat tanultam…..
gregibroki 2014.06.16 15:51:56
Csütörtökön kezdődik a foci-vb – végre! Ami még ennél is jobb, hogy kapásból láthatjuk a brazilokat. Az meg már csak hab a tortán, hogy a horvátok is a pályán lesznek. Igen, a horvátok. Robbie Baggio ’94-ben fölédurrantott tizenegyese óta menthetetlenül az olaszoknak…..
Frankie Knuckles márciusi halála után újabb csapás érte az elektronikus zene világát, 34 éves korában elhunyt Rashad Harden, vagyis DJ Rashad, a footwork-mozgalom egyik nagy úttörője. A Chicago Sun Times szerint Rashadra egy barátja talált rá chicagói otthonában, a halál oka…..
magyar ale A sörfőzők valószínűleg kevésbé örülnek neki, mégis van jó oldala annak, hogy télen jelentősen alacsonyabb a sörfogyasztás, mint nyáron. A csepeli Rizmajernél például ennek köszönhető, hogy a fölössé váló kapacitást mindenféle idényjellegű…..
gregibroki 2014.02.21 12:44:25
@dr. dodó: Nekem ez az egész magyar sörfőzőzősdi már kezd luxussá válni: bementem nemrég az említett Kézműves Csemegébe 1-2 hónap kihagyás, sörblognemolvasás után és ledöbbentem a hihetetlen széles kínálaton, meg persze az árakon. Eléggé eldurvult a helyzet. Eszembe jutott a passaui szupermarket, ahol a helyi Andorfert barna szüretlen búzáját vettem 1 euro10 centért és sorolhatnám a baziolcsó, mocskos jó söröket. De ugyanez Prágában, nálunk meg a valamire való sörök 1,5 eurónál kezdődnek.
Remélem 1-2 éven belül letisztul a kép, minden főzde megtalálja maga portfólióját, árképzését és nem megy el mindenki az agyonkomlózom oszt jó lesz az irányba.
Nekem a személyes kedvencem még mindig az Ogre söre: megfizethető és minőségi, jó pilseni típusú ivósör.
Ezen a gólon elvitatkoznak még egy darabig. A szabálykönyv szerint talán nem volt érvénytelen, esetleg mégis. A rideg tények: a Napoli a 72. percben szerezte meg a 2-1-es vezetést az Atalanta elleni kupameccsen, ezzel a teljesen random találattal. Del Grosso hevesen reklamálta Higuain…..
Gyerekkoromban a Citadella keleti végének északi oldalán állt néhány távcső, amit pénzért cserébe lehetett használni. Imádtam őket, mert hihetetlen közel hozták a távoli dolgokat - mintha nem is ugyanazt a várost láttam volna rajtuk keresztül, mint amit szabad szemmel!…..
gregibroki 2013.12.17 11:23:42
Az Artisjus három havonta összeállítja az aktuális magyar Youtube-toplistát, amikből kiderül, milyen magyar zenei feltöltések voltak a legnépszerűbbek egy-egy évszakban. Az eddigi eredmények alapján nem kéne megdöbbenünk a mostani őszi szezonon, azonban ez a mostani lista még…..
Kihirdette a European Festival Awards az idei jelöltjeit a 2014-es díjkiosztóra. A szervezet 2012 januárjában a Szigetet választotta a kontinens legjobb nagyfesztiváljának, és idén is több kategóriában szerepel, sőt, a Balaton Sound, a Volt és az idén indult B.My.Lake is a jelöltek…..
gregibroki 2013.12.09 16:08:53
@blah: szerintem lehet nevezni a 2013-as listáddal egy 2005-ös képzeletbeli programra :)
gregibroki 2013.12.10 10:21:39
@blah: böfff getszi
Viszont a monarchia utolsó évtizedeiben nagy valószínűséggel a házi paprika uralta a piacot, a korabeli vendéglátás pedig valamennyi – hitelesnek látszó – forrásunk szerint meglehetősen jó színvonalon mozgott, ergo lehetséges, hogy a szegedi vendéglősök primer…..
gregibroki 2013.12.09 16:59:20
@BooBoo: ezt én is megcsináltam :) mi egyszer ettünk belőle és utána jött a budi :)
osztrák világos sör Salzburg tartomány első számú sörgyárával már kétszer is foglalkoztunk a blog eseménydús, pergő történelme során, de az alapváltozat eddig váratott magára - és ez nem is túl meglepő, merthát ha épp Ausztiában jár az egyszeri sörblogíró, akkor…..
magyar ízesített félbarna sör Tavasz végén jött ki a Kőbányai Sörgyár a Summer Moment nevű idénysörrel, amiről csak futólag, Tumblr-oldalunkon emlékeztünk meg, de ott sem éppen pozitív előjellel. Bemutatott szinte mindent, ami potenciálisan rossz lehet egy magyar nagyüzemi…..
gregibroki 2013.11.15 17:45:31
@Árpa Jankó: igazad van, tévedtem, mindig ilyen pikírt vagy :)
@-kk-: köszi, le is mentem a mobilra
gregibroki 2013.11.18 13:33:31
@pif: köszi a tippet, végül is csak a közeli Patronskyban voltunk, betoltam egy szűretlen világost és a egy barnát, korrekt kis darabok voltak
durva, hogy egy sörös blogon ivászattal vádoltam meg szegény Árpa Jankót, ikk bitte suldigung! :)
gregibroki 2013.11.20 14:44:07
@Borbíró Andris: 2.: az Élesztő nevű helyen általában csapon van a Kárpi félbarna. Üvegesben én sem láttam még. Nagyon szeretem én is.
A Kerékpáros Kerekasztal, amely a Magyar Kerékpárosklub és további hét szervezet részvételével jött létre, pénteken hivatalos is átadta több minisztériumnak az ajánlásaikat tartalmazó Nemzeti Kerékpáros Koncepciót. Koncepcióval arra próbálják rávenni a kormányt 2014 és…..
gregibroki 2013.11.18 16:41:06
@Merker Iván: +1
Én ugyanezt ugatom már régóta, de mindig van 1-2 idióta, aki szerint önző bringás vagyok. Pedig csak nem szeretek bringaúton zötykölődni, országútival padkázni, jobbra kanyarodó, vagy főútra rákanyarodó autóktól fosni, töszmörögni, folyamatos veszélyben lenni.
Bp-en a használhatóak a kerékpársávok, valamint 1-2 kerékpárút, de tényleg csak 1-2.
Esztergom után Szegeden is elkészült a közbicikli-rendszer. A rendszer jellegzetessége, hogy az állam egy fillért nem adott bele, magánerőből épült, ráadásul a kölcsönzés is egyszerűbben megy, mint máshol, elég hozzá egy mobiltelefon. Kipróbáltuk a biciklit, beszéltünk a…..
gregibroki 2013.10.25 12:03:20
@ombie: gondolom nem 42-21-es az áttétel.
gregibroki 2013.10.25 13:31:11
@endre2714: "Nem egy europai orszag :P" én is Londonra gondoltam először, de az előbbi mondatot elolvasva elbizonytalanodtam, lehet, hogy csak a kontinensre gondolt
@flamer: ja igaz, én sem tudok róla, csak ott volt szerencsém használni; Londonban regelni kell, Bécsben 5-6 éve nem volt megfelelő bankkártyám hozzá (a társaságból senkinek), Berlinben, Barcelonaban már meg sem próbáltam.
@doktor.dikhed: lehet kell egy kis idő még az elterjedéshez, de a belvárosban is fasza használni 10 percekre (Mars térről minden kicsit messzebb van, egyszerűbb bringázni). Mondjuk én még a sarki kisboltba is bringával járok, sajnálom a cipőtalpamat.
gregibroki 2013.11.08 14:10:55
@doktor.dikhed: én is egy kicsit sokallom azt a 200-at arra, hogy amikor lemegyek szegedre haverlátogatóbaa, akkor csak a belvárosban flangáljak bérbringával. Bp után nincsenek távolságok. Anna-fürdő-Aradi tér 10 perc, ha megnyomom, azért nem csengetek ki 200-at. Mondjuk a Nagyállomástól már azért minden jóval messzebb van.
A faszakalácsházikó az lenne, ha ez első 15 perc (a 30 túl nagyvonalú lenne) ingyen lenne. De tudják, hogy az nem lenne annyira rentábilis. Vagy az első fél óra, neadjisten 1 óra egy százas. Akkor már jóval jobban megérné a tömegközlekedéshez képest. Lehetne a Csillag-téren, a Károlyinál, a Vértónál még pár droszt.
Bemutatták a budapesti bérbringarendszer kerékpárjait. A bicikliket többek között a rendszer költségeit támogató Mol vezérigazgatója, Hernádi Zsolt is kipróbálta az ünnepélyes bemutatón. A Mol többszöri licit után lett az évek óta csúszó projekt névadó…..
gregibroki 2013.11.08 13:38:15
brit ale..
gregibroki 2013.10.11 10:03:58
gregibroki 2013.10.11 11:06:27
@dr. dodó: szerintem a búzasörök még megoldhatják ezt a problémát, azt azért szeretik nem sörbuzik is; vagy ott van a Zipfer, ami egész jó és nem túl keserű az embereknek.
Az évente  több tízezezer biciklist megmozgató felvonulás szervezői bejelentették: a Critical Mass már mindent elért, amit lehet, ezért többet nem lesz nagy közös tekerés a városban. A mozgalom sok sikeret elért, de még távol vagyunk Hollandiától. Megnéztük, hol maradtak…..
gregibroki 2013.10.02 16:05:18
magyar füstölt világos sör A portfólióját tavaszi indulása óta fantasztikus, már-már követhetetlen sebességgel bővítő Legenda Sörfőzde két, igazán trollkodós hangulatú sörrel is előrukkolt a nyáron. Ezek nagyjából a hazai, politikai kötődésű szubkultúrák két fő…..
gregibroki 2013.10.02 13:53:19
@-kk-: igen, a főzdében is folyamatosan változik a szortiment; 2 hete ott jártam és nem volt egy sima pils sem, mindenféle ale-eket kellett fogyasztanom...life is hard
Győr belvárosában kapta le a helyi lap egyik olvasója ezt a csendéletet. Nagy terepjárók sorakoznak a Wesselényi utca és a Bartók Béla út kereszteződésében. Alattuk bicikliút. Fotó: kisalfold.hu "Ilyenkor szégyellem, hogy nekem is terepjáróm van. Tudomásul kellene venni,…..
magyar ale Ma szerencsés napja volt a KK-nak, ugyanis premier előtt kóstolhatta a Békésszentandrási Sörfőzde új sörét, ami hétvégén, az 5. Főzdefeszten fog bemutatkozni, a programfüzetben pedig még mint "Csattanós Meglepetés Sör" szerepel. Nos, a meglepetés ma…..
gregibroki 2013.09.09 11:22:44
@-kk-: @_Mitch_: azt hiszem a habtartósság kapcsolatban van a beltartalommal (szárazanyagtartalommal), amiből pasztőrözés közben valamennyit veszít a nedű.
gregibroki 2013.09.16 12:18:20
@alehunter: hát sajnos lehet, hogy hülyeséget írtam :) a te verziód elképzelhetőbb
Sosem tippeltem volna arra, hogy egy chilis sör lesz a Főzdefeszt kedvenc söre, mert azt hittem, hogy a niche-stílusokat kedvelő főzdefesztezők ugyan többen vannak, mint a normalitáshoz vonzódóak, ám eloszlanak a sok kis niche közt, így mindig valami kellemesen iható, csak egy kicsit…..