Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bbocs2

0 bejegyzést írt és 64 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Párizs és Marseille között 660 km a távolság légvonalban, a TGV vonat 3 óra 32 perc alatt teszi meg, az Orient Express napokig "döcög" Budapestről Isztambulba mérhetetlen luxusban szállítva az utasokat. Ilyen gyorsaságra és kényelemre senki nem számít a Budapest - Marosvásárhely közötti útvonalon,…..
Emlékezünk vagy elmegyünk mellette… de 32 éves lett e tény… Nem kerek, nem is különleges évforduló - talán a választási eredmények árnyékában bújkáló “Paks II” dosszié teszi mégis kiemeltté ezt a megemlékezést! 32 éve ezekben a napokban a Svéd készülékek fura dolgokat jeleztek, és mi még nem is…..
bbocs2 2018.04.30 11:10:44
@MammyPress Média: Önnek van felelőssége és választása: tovább terjeszt félrevezető dolgot, vagy sem.
A szavaknak van ereje, hangulata, sugallata, érzelmi hatása, lásd "migráncs" használata "menekült" helyett - ég és föld a különbség aközött, amilyen hatást ér el.
Az egyik korrekt, tárgyilagos, a másik hatásvadász, rettegéskeltő, hazug.
Azt mindannyian tudjuk, hogy ha süt a Nap, akkor meleg van, ugyanis a levegő gyorsan felmelegszik, és élvezhetjük a kellemes léghőmérsékletet [már ameddig kellemes]. Azonban a napsugárzás energiatartalmát hasznosítani is tudjuk aktív és passzív módon egyaránt. Az aktív hasznosítás egyik módjáról már…..
Neked ki dönti el, hogy mit eszel? Se szeri se száma a különböző diétairányzatoknak, spirituális étrendeknek. Mikor legyen gyanús egy-egy tanácsadó? Kikkel legyünk óvatosak, ha biztonságban akarjuk tudni az egészségünket és a pénztárcánkat?..
Miközben a világ talán legkomolyabb hangvételű híradója, a BBC News at Ten című műsora ment, a híreket olvasó Sophie Raworth mögött olyan képek kezdtek futni, amelyek eléggé elterelték a műsor 3,8 millió nézőjének figyelmét. A stúdióban ugyanis az egyik, a kamerabeállításban is látszó kollégának…..
30/40 Orbán: ki nevet a végén? 2017.07.02 00:02:21
Csütörtökön a Bálnában nagyszabású rendezvényt tartottak, a nemzeti konzultáció záróeseményét élvezhették a jelenlévők - és a televízió előtt ülők. Felszólalt Semjén Zsolt, Varga Mihály és Kósa Lajos, ám az igazán nagy durranás ezután következett. Beszédet mondott a Liberális Internacionálé egykori…..
Pangea Az élet eredete 2017.06.25 21:55:02
Vajon hogyan jött létre az élet? Miféle magból nőhetett ki az élet fája? Hogyan indult el ez a folyamat? Ezen kérdésekre próbálok választ adni az „Ötödik csoda rövid történetében”. Napjainkban eléggé sokszínű a biológiai élet. A szénalapú organizmusok benépesítették a bolygó minden zugát…..
Smoking Barrels Moszkva tér (2001) 2017.03.25 06:00:00
Török Ferenc bemutatkozó alkotása máig viszonyítási pont, A Generációs Film, ami valószínűleg örökké hivatkozási alap lesz bármilyen hasonló linklateri-hangulatfilmes próbálkozás esetében. Tény, hogy a Moszkva térnek viszonylag kevés utódja akadt a magyar porondon (a VAN…..
örömterv A nő, ha 40 2017.04.26 00:05:01
Én. 40. Épp most. Milyen? Jó. Bővebben? Pörögnek köröttem a lét körei. Még bővebben? Ha tényleg érdekel, olvasd tovább a posztot!..
Minden sci-fi őse. Mestermű. Mindkettő igaz Frizt Lang klasszikusára, amely olyannyira megelőzte a korát, hogy a bemutatón megbukott, azonban az idő őt igazolta, a rendező gigantikus látomásának hangulata és jelenetei alapjául szolgáltak a műfaj olyan kiváló darabjainak, mint pl.…..
Az eredeti forgatókönyv állítólag bűn rossz volt. Ridley Scott egyébként is híres arról, hogy még forgatás közben is simán átíratja a szkriptet, ha úgy tartja kedve... Na, és ebből vagy valami nagyon nagy királyság, vagy valami bűn rossz holmi sül aztán ki. A Gladiátor…..
bbocs2 2015.05.10 16:34:15
@MEDVE1978: "hogy egy római császár az arénában hal meg, ez elképzelhetetlen lett volna"

Ha elolvassa az ember Commodus élettörténetét, rájön, hogy a film igen jelentős része történelmileg rendben van.
Az arénabeli jelenet pedig simán megtörténhetett volna:
"Annyira kedvelte az amphitheatrumi játékokat, hogy maga is a küzdőtérre lépett és védelem alatt harczolt a vadállatok ellen, vagy biztos állásból százával terítette le őket nyilával és dárdájával. A durva tömeg rajongott a császárért, s a polgárságban a tisztesség utolsó maradéka is kihalt, a melylyel megbotránkozva fordult el Nerótól, midőn a színházban fitogtatta tehetségeit. Commodus hétszázötvenszer küzdött mint gladiator az arenán. ... Annyira megkedvelte a gladiatorok foglalkozását, hogy majdnem minden idejét velök töltötte; 193 januárius 1-én gladiatori öltözetben akarta elfoglalni consuli hivatalát, de a megelőző éjjel meggyilkolták. "
Marie Curie pár héttel második Nobel-díja átvétele előtt nem örülhetett felhőtlenül: magánélete miatt támadások kereszttüzébe került, annyira, hogy házát is el kellett hagynia egy időre gyerekeivel. Albert Einstein ekkor írta neki együttérző levelét, arra biztatva, hogy ne foglalkozzon utálóival.…..
Smoking Barrels The Machine (2014) 2014.04.12 00:01:00
Low-budget sci-fiket már csak azért is érdemes nézni, mert az erőforrások hiánya sokkal kreatívabb megoldásokra sarkallja az alkotókat a nagy stúdiókhoz képest. Így volt ez az Extracted vagy a Europa Report esetében is. És így történet ez ebben az esetben is, legalábbis egy…..
Gabriel Sherman újságíró hamarosan megjelenő, The Loudest Voice in the Room című könyvében azt állítja, hogy a Fox News nevű konzervatív amerikai hírcsatorna igazgatója, Roger Ailes szexet kért fizetésemelésért cserébe. Sherman azt állítja, hogy a könyvhöz 600 interjút…..
bbocs2 2014.01.08 23:26:34
IDDQD Így robban darabokra egy PS4 2013.11.19 11:50:14
Talán ismeritek itt páran Richard Ryan YouTube-csatornáját, a RatedRR-t. Elég népszerű műsor, 277 ezer lájkolója van a Facebook-oldalának, a műsor témája pedig a fegyver. Sőt, ez már fegyverpornó: Ryan nagy élvezettel mutatja be 50 ezer fps-re lassítva a különféle…..
Sajnos a vezetékes víz mondhatni mindenhol a kemény, ami ellen elég nehéz védekezni. Látható nyomai leginkább a csaptelepeken és a vizes felületeken észlelhető, ha nem védekezünk ellene szinte napi rendszerességgel. Ha pedig gyakorta elfeledkezünk e felületek használat utáni…..
bbocs2 2013.09.24 00:20:14
@Álsakál:
Lágyítani mágnessel biztos nem lehet, mert az Ca, Mg tartalom eltávolítást jelent a vízből.
A lerakódásukat elvileg csökkenthethetné, ha nem lenne az egész igen nagy valószínűséggel humbug.
Lásd forum.index.hu/Article/viewArticle?a=103633573&t=9031502
Huszonhat éves római katolikus értelmiségi vagyok, Budapesten lakom. Minden héten járok misére, komolyan gondolom a hitem. Teljes munkaidőben dolgozom, de szüleimmel élek, mivel így rengeteg pénzt tudok félretenni. Alig pár napja jött ki a Magyar Ifjúság 2012 kutatás, mely egy…..
Kisebb városi távokon, munkába járásra egy hétig elég egyetlen egyszer rádugni a hálózatra, a hétköznapokat pedig élvezetessé teszi az autókat megszégyenítő gyorsulás és a teljes versenyző szettbe öltözött bringások előzgetése a budai hegyeken. A pedelec rendszerű…..
Az alábbi levél létjogosultságát egy gazdasággal foglalkozó oldalon a Magyarországot teljes egészében érintő jövőkép indokolja, és ez talán a legtöbb fiatalt és nem fiatalt foglalkoztatja. Valószínűleg sokunkban megfogalmazódott már egy miért igen? és egy miért nem? elképzelés az esetleges külföldre…..
Kaptunk már jócskán ízelítőt a nyárból az elmúlt napokban, hetekben, így lassan készülgetnek az összeállítások az idei nyári sláger színekről, mintákról, ruha- és kiegészítődarabokból, de előtte íme egy kis szösszenet arról, hogy mit ne és hogyan ne viseljünk. 1.)…..
Nincs mit hozzáfűzni, 22:00-kor percre pontosan megérkeztek a festő urak, megnézték, megbeszélték, odatették, megmérték, lefújták, kész. Ott van rajta, nem álom, nem délibáb, HIVATALOSAN (értsd: oda van rajzolva) IS ÁT LEHET MENNI KERÉKPÁRRAL A MARGIT-HÍDON! Nem volt egy rövid…..
bbocs2 2011.07.15 21:39:33
@Cooler: ismerek pár biciklis embert, aki napi 25.000 Ft adót fizet, hétköznap és ünnepnap is.

Elég legyen már ebből az egetverő butaságból, hogy "a bringás a semmittevő állami cégnél láblógató füvező bölcsész"!

A bicikli a jövő eszköze, az autó meg a múlté, hiszen AZ AUTÓ A VÁROS GYILKOSA.