Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ancsika3114

0 bejegyzést írt és 94 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Viharzóna Síron túli üzenet 2020.07.28 23:21:57
Már két hete…. Két hete, hogy úgy döntöttél, képtelen vagy tovább élni. Talán egy váratlan hír, vagy csak az utolsó csepp a pohárban… Ki tudja, mi volt, már sosem fog kiderülni, az igazságot egyedül te tudod, te pedig magaddal vitted örökre. Egyfolytában nézem a videóidat, az előadásokat,…..
Ezt kérdezte valaki a Facebook-on. Nem írom le a nevét az illetőnek, mert aki ma nem ismeri Bözsi nénit, az megérdemli, hogy minden más jóból is kimaradjon. Kép: Orbán Viktor/Facebook, videó Bözsi néni a kiválasztott vidéki kisnyugdíjas, aki – ahogy kell – imádja Orbán Viktort. Hogy ezt a Vezér…..
A Magyar Helsinki Bizottság a kvótanépszavazás meghekkelésére hívta fel a választókat: érvénytelen szavazatok leadásáért kampányol. Mint aki a korai időktől (a 90-es évek elejétől) a Bizottság tagja vagyok, és előtte részt vettem az ellenzéki Független Jogvédő Szolgálat munkájában is, ezt az akciót…..
ancsika3114 2016.04.21 17:11:51
@Ballib Cenzúrázók Lidérce 2:
Tudod, kisköcsög, senkire sem kellett volna szavazniuk!
Anno vityátok is azt ígérte, hogy szavazati jogot nem kapnak!!! a kis hazudós maffiózó!
Verjék a saját farkukkal a csalánt!
Ne szóljanak bele abba, amihez semmi közük!
ancsika3114 2016.04.21 17:22:33
@Ballib cenzúrázók réme 1:
Asszem', te valami orbánba szerelmetes vén szipirtyó vagy.
Mert ép ésszel ennyi nyálcsorgatás kizárt!
Először is, hogy az Ember, Aki Még Sohasem Mondott Igazat Hazudott, tévedett egy falunyit, amikor a hot! magazin 2013-as szilveszteri számában úgy nyilatkozott, Nárcisz Felcsúton él.  Másodszor: ennyi érnek a vagyonnyilatkozatok. Mégcsak felületes képet sem tudnak adni a politikusok…..
ancsika3114 2016.03.08 01:17:23
@Ballib cenzúrázók réme 4:
amit te itt összehordtál, az csak maszlag!!!! csupa baromságot hordtál össze!
-nem közmunka kellene, hanem elfogadható bérezéssel munkahelyek! tudod, egymillió! (ja, és a böszme alatt a közmunkás többet keresett, mint most! ) na, meg ezt meséld be az állásukból elbocsátott, majd közmunkásként visszafoglalkoztatott embereknek!
-az egykulcsosról, ami a "zemberek" 80 %-ának rossz! örülj neki, b+
-a családi adókedvezményről: miért érdemel kevesebbet egy bolti eladó, egy ápolónő, egy takarítónő, vagy egy postás gyereke... stb, mint a havi sok-sok százezret, vagy milliót keresők gyereke?
-a fizetésünkhöz képest az EU egyik legmagasabb rezsijét fizetjük!
-az államadósság soha nem volt akkora, mint most! (hol a manyup pénz?
-kinek jó a forintosítás b+ ? a matolcsynak, aki aztán szépen el is veri a hasznot kastélyokra, festményekre, aztán alapítványokban tünteti el az egészet? a végtörlesztést kifelejtetted te idióta? azzal ki járt jól?
- az inflációt azért tartják mesterségesen, csalással ilyen alacsonyan, hogy ne kelljen nyugdíjat, fizetést emelni!!!!!!
-az alacsony banki kamatról: ha hitelt vesz fel a paraszt, akkor jó magas! ha van egy kis spórolt pénzed, és bankba akarod rakni, akkor kevesebbet kapsz, mikor kiveszed, mint amikor beraktad!!! kinek jó ez, te idióta?
-a kockaköveket dobáló, autó, és kukagyújtogató, csuklyás csőcselék szerinted ellenzék? menj már valahova!
-jaj, szegény révész mártíriusz! már másnap ott ajvékolt a parlamentben, hogy megverték! ájulásig? hamar rendbejött! a kis hőscincér! hihihi...
"Igazából egy dolog se jut eszembe, ami rosszabb lett volna a szocik óta."
tudod miért nem jut eszedbe semmi? mert egy ostoba troll vagy! 2016. 02. 17. óta!!!
ez van.
én meg hányok a fajtádtól. és még nagyon sokan.
ez van!
  A PestiSrácok.hu portál szerint Soros György magyar származású amerikai üzletember által támogatott civilek, civil szervezetek állnak a pedagógusokat utcára hívó és a köznevelési rendszer állapota miatt az ország több pontján demonstrációt szervező körök mögött.  Ezt volt képes a Magyar…..
ancsika3114 2016.02.03 22:36:33
@Ballib Cenzúrázók Réme:
Te minden normálisan gondolkodó embernek a réme vagy!
Hazaáruló férgek? Tán a ballibek paktáltak le putyin elvtárssal?
Én úgy tudom orbán elvtárs volt a lepaktáló!!!
Tudod mit? Rohadj meg te, te idióta fideszkomcsi! A gazdáiddal együtt!
Emma mindennapjai Csodavárás 2015.12.01 21:13:40
Sok szeretettel írtam e verset minden gyermeknek és gyermeklelkű felnőttnek, akik hisznek még az ünnepek varázslatos erejében, a csodákban és ugyanúgy várják a Mikulást, ahogy mi. A cinke énekeDecemberi éjszakánTél köszönt a tájraKicsi cinke dideregveA reggelt ébren…..
Fapál Orsolya vagyok. Anya és feleség. Az elmúlt öt évben nem szólaltam meg, de most elég volt! Hogy miért éppen most? A kérdés jogos. Eddig hittem, bíztam, meg voltam róla győződve, hogy férjem ártatlansága megerősítést nyer a bíróságon. A Törvényszék majd helyre…..
ancsika3114 2015.11.23 18:27:50
Húha!
Szólok is gyorsan a sógoromnak, hogy a 110 ezer (azaz egyszáztízezer) Ft-ért megvásárolt 2 szobás paneljukat hogy merte ennyiért megvenni? Pedig ő csak egy főtörzsőrmester volt...
Aztán pár év múlva 6 millióért eladni?
Vagy a volt főnököm 1 millióért vette meg a szolgálati lakását, amit egy év múlva 15 milláért árult?
És példák sokaságát sorolhatnám!!!
Egyiket se tartottam túl etikusnak, de ha most mindenkit bíróság elé citálnának, akik nem hogy 1/3-os áron, hanem tized-huszad... áron vásárolták meg a szolgálati, meg önkormányzati lakásaikat... a bíróságoknak más dolguk sem lenne!
Megjegyzem, az V. kerületben még most is ez megy!!!
Jut eszembe a bácsalmási cukrászgyerek benzinköltsége... kövérházmester szolgálati autói mellett felvett költségtérítései... csak ez a kettő több, mint Fapál kéglijei...
És "ezek", meg a híveik mindig azzal jönnek, hogy "azok" is loptak...
Basszus, akkor vigyék bíróság elé ezeket is, ne csak azokat!
Húúúú, és még az újabb, 5 millás fizetések... még egy személyzetisnek is (Poltné), hát egy nyomorult 5 millás többet visz el egy évben, mint Fapál kéglijei... És milyen sok van belőlük...
Meg eszembe jutott a 47 ezres zsigamarcellka... hány hónapja is veszi fel a havi másfél millás fizuját a semmiért?
Meg a ragyástóninak adott minisztérium... húúú, az is milyen sokba fáj nekünk
Reggelig sorolhatnám itt, mennyi dolga lenne még a handótündééknek...
De eluntam. Hívőknek hiába mondom, a többi meg a töredékéből is értette.
ancsika3114 2015.11.23 19:49:52
@Éhes ló:
"Mindet bíró elé kellett volna állítani és jól megmérni, de csak Juhász és Fapál áll ott, semmiségekért ezekhez a pofákhoz képest."
És nem csak az általad említettekhez képest! Soroljam a mostani "aranyifjakat", meg nem is annyira ifjakat is?
És egy sem áll bíróság előtt!
Igaz, ez Fapálnak esetleg nem mentség, de az ő kéglibulijai filléres dolgok a mostaniakéhoz képest (is)!
Ebben azért egyetérthetünk!
Azért "azokat" nem hívták Mr 20 %-nak!
Cusi hány évet is ült sokkal kevesebbért? És nem Cusit sajnálom, hanem azért dühöngök, mert a többiek, milliárdos lenyúlásokért, amiben nyakig sárosak, most törvénykeznek!
Most ők hozzák a törvényeket a nem pár tíz millás kéglimutyikra, hanem a sok milliárdos föld, trafik és egyéb mutyikra, már a látszatra sem adva!
ancsika3114 2015.11.23 20:59:16
@Éhes ló:
A kérdésed, ami teljesen értelmetlen, (a norvég bálnavadászokról) és irreleváns, válaszold meg magadnak!
Részemről ennyi. Hívőkkel nem vitázok!
Egy kedves, Németországban élő honfitársamtól kaptam az alábbi kommentet a legutóbbi cikkem apropóján. Mivel nem csak a kommentelőknek van belepofázási jogköre, hanem történetesen a cikk szerzője is képes válaszolni, hát én most élek a lehetőséggel és megírom levelem, mint…..
ancsika3114 2015.11.22 22:56:24
Atyavilág! Én csak egy buta szőke vagyok, de!
Azt pontosan látom, érzem, hogy ilyen rossz még sose volt!
Hogy ilyen pofátlan lopást, mutyizást még nem láttam!
Hogy a kdk (keményen dolgozó kisember) soha nem volt ilyen kiszolgáltatott, kilátástalan helyzetben!
Azt meg végképp nem értem, hogy mégis, miért védik még mindig a védhetetlent?
Mert mit tud ez a kormány 2/3-al felmutatni a kerítésen kívül?
Ezek az igazi komcsik, (államosítanak szem után, ész nélkül) hazaárulók (számolatlanul tolják a milliárdokat a hatátontúliaknak, mi meg itt dögöljünk meg)
Sajnos, a blog írójának nagyon is igaza van! (bár ne lenne)
Ezt az mutatja legjobban, hogy jöttek a döglegyek, és védik a trágyadombjukat keményen! Elvtársak, hajrá! Védjétek, utolsó leheletig! Megérdemlitek egymást!
Egyébként pedig még annyit: hívőkkel vitatkozni, érvelni nem érdemes!
És nagyon szomorú, hogy kis hazánkban az összes hülye politikusnak hívői vannak!
Pedig egy politikusnak szavazói legyenek! Egy politikusnak programja legyen, (a "folytatjuk" az nem program) ami számon kérhető, és egy politikus számoljon is el a választók felé! Ne kezelje a kdk által befizetett adót sajátjaként se a kuszaszemű, se a felcsúti, se a többi!
És ha ezt megértik a "zemberek", itt csak akkor lesz haladás!
De ezek már annyira hülyének nézik, semmibe veszik az embereket, hogy azok már valóban semmik, és hülyék.
Minden olyan gyorsan történt, egyik nap még vígan játszott velem, aztán a következő napon csak feküdt az ágyban. Ha szerettem volna valamit tőle, a többiek csak azt mondták, „Hagyd most anyát, nagyon beteg!” Én is voltam már beteg, de ez csak pár napig tart, nem? Miért nem…..
Egy újabb szerepjáték Emmával, amely inspirálóan hatott rám. Emma osztotta le a szerepeket és ő találta ki a történetet. Amit leírok, minden így hangzott el a játékban. Ő volt a Hókirálynő, én pedig a királyfi a Domboldalról. Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy…..
Vannak pofátlanul hazug, de kellően gógyis politikusok, akikről azért tudható, hogy nagyokat röhögnek magukban azon, hogy sokan elhiszik a kamujukat. Ők a legveszélyesebbek, de kellenek melléjük a második vonalba igazi sötét hülyék, akiknek ugyan épeszű önálló gondolatuk nincs,…..
Sőt ahogy nézem, még ennél is több. Persze nem azért, mert egy államfő, vagy miniszterelnök találkozik egy másikkal, mert a politikában ez természetes, meg így van rendjén, hanem azért, mert vannak Magyarországon olyan levitézlett politikusok és pártok, akik a múltjukat tekintve…..
Azt se nagyon gondoltuk volna még pár hónapja, hogy egyszer Tarlós főpolgi tűnik majd egy vitában kultúrembernek. De most ott tartunk, hogy szombati közleményében szinte sírva könyörög, hogy vegyék már komolyan a hármas metró bajait, ne vonják már el az uniós forrásokat a…..
ancsika3114 2014.06.15 15:15:46
@1ghost:
anemjóját! mondd csak, látod néha a földet is?
de egy dolog biztos: az egód többszöröse az IQ-nak, amivel rendelkezel.
 Vajon szemeket kilőni elég elrettentő lenne? Vajon elrettennek az ellenzéki tüntetők az izraeli vízágyútól, vagy inkább valami azeri tömegoszlató eszközre van szükség ellenük? CEGLÉDI Zoltán írása. Boross Péter volt miniszterelnök a közszolgálati televízióban az…..
ancsika3114 2013.03.14 13:51:38
@orgoványi erdőjáró:
Öreg, nagyon rosszul nyomod a sódert!
Miért nem írod azt, hogy: mocskoskomcsilibsibagázs!
Ja, amúgy volt ott egy-két figyelemre méltó védelmezője a pártnak, és kormánynak!
Csak a parancsra vártak, amit most, ellentétben 2006-al, nem kaptak meg.
Még..........
Te azt szeretnéd, hogy megkapják legközelebb azt a parancsot?
Hát szóljál már a Kubatovnak, kérjen engedélyt a Viktortól, hogy legközelebb kiadhassa azt a parancsot!
Mit gondolsz? Meg meri adni az engedélyt? Gyilkosokkal menni a veszélyes bölcsészek ellen?
Ja, jut eszembe, Viktor megint nem lesz itthon jeles ünnepünkön.
Csak a Szőke Feri, meg a többiek! :P
A Tárki új elemzésében olvasható adatok szerint a jövedelmi egyenlőtlenséget mérő Gini-index 2012-ben 29,3-ra emelkedett a 2009-es 27,2-ről Magyarországon. A gazdagok aránya 2000-ben 9 százalék volt, ez 2012-re 8 százalékra esett, a felső középosztály mérete 2 százalékkal, 27…..
ancsika3114 2013.03.09 10:47:17
@Az igazi sztrovacsek: @buff47:
hát, fiúk, az a helyzet, hogy nem tudom, mit tehet még meg a fidesz, hogy elszakadjon a cérna!
"ezeknek" most az EU a rossz, a rabszolgatartó...
Putyin et tetszik nekik, mert Orbánék is oda nyomulnak.
közben még mindig vadul komcsiznak, emúttnyócéveznek, bajnaiznak...
és akik már látnak is, nemcsak néznek, azok meg csak néznek ki a fejükből, és csodálkoznak a fotelból, hogy ez hogy a fenébe lehetséges?
nem tudom, mi kell még, hogy felálljanak?
Talán ma még nem is tudjuk, milyen sokat jelenthet a tegnapi Gyurcsány-beszéd az Orbán-rezsim leváltásában. A korábbi miniszterelnöknek az volt a célja, hogy új szeleket fújjon az ellenzék hajójának petyhüdt vitorlájába. Értésére adja kollégáinak a demokratikus oldalon: ha…..
ancsika3114 2013.02.20 13:00:28
@babo81:
és mondd csak, honnan fogod látni, vagy nem látni, hogy mennyire kap ki, vagy mennyire nem a fidesz?
miből fogod leszűrni a következtetéseidet?
tán elmész valami látnokhoz?
Itt valami történt. Néhány napja Szájer József és Rogán Antal még hevesen kardoskodott a választási regisztráció mellett. Pedig feltételezem, hogy a Fidesznek is lehettek karácsony előtt információi a szabadságjogokat lábbal tipró ötletük elmeszeléséről, hiszen már én is…..
ancsika3114 2013.01.05 14:07:58
@lajos0:
"Viszont legalább ennyi öreg meg még szavazóképes. A baloldal meg általában az ő körükben népszerűbb, bár ez változhat is."
ez már rég megváltozott!
az idősek, nyugdíjasok nagy része fideszes, és hidd el, tudom miről beszélek.
és tudod, mikor változott meg?
amikor a fidesz felvette a keresztény álruhát! és elsősorban vidéken!
mert ott több a templomba járó ember! meg amúgy is kevésbé tájékozottak, és előbb vevők bármiféle baromságra!
ancsika3114 2013.01.05 14:21:09
@lajos0:
"Szigorú kritikusom vagy, azt meg köll hagyni .-)"
Már az is baj, ha nem nézlek hülyének? :)))
a ruhatár lehet, üres, de a hócipőnk sokunknak tele van!
nem kicsit, nagyon! :(((
és ezt ilyen erősen soha nem éreztem az elmúlt 20 évben!
és sokan érezzük így!
Bár tegnapi közleménye szerint Semjén Zsolt „véglegesen és hivatalosan is lezártnak tekinti” a szakdolgozatával kapcsolatos vizsgálatokat, ma mégis kamerák elé állt (a véglegesen és hivatalosan is lezártnak tekintés nem sok jót jelent efféle ügyekben, általában ezeket…..
ancsika3114 2012.12.09 13:19:12
@tevevanegypupu:
hmmmmmm..........
"nyugodjon meg, hogy azt viszont tokeletesen tudjak es emlekeznek ra hogy melyik kormany volt az ami hazudott ejjel-nappal es kik olyanok mint a pioca, ha besozzak sem lehet levakarni oket az orszagrol. Meg aztan jo nagy plakatok figyelmeztetik is oket ra, szerintem a kis fuzetke helyett is ilyen plakatokat kellett volna kesziteni..A tomeg lehet, hogy nem ismer bizonyos idegen szavakat, de azert az mdf-et es az szdsz-t eltuntette a politikai eletbol, mert magyarul viszont ert.:) "
no, kedves egypupu, vagy többpupu, az összes eddigi hozzászólásából ez a legtalálóbb!!!
a zemberek nem teljesen hülyék! még akkor sem, ha ennyi baromsággal, saját maguk által nagyon filozófiainak, bölcsnek hitt szócsépléssel próbálnak ez ellen tenni! igen, magyarul ért a magyar, meg az okosabbja még a pénzt is ismeri, sőt! az elvetemültebbje még némi történelem, és közgazdasági alapismeretekkel is rendelkezik!
és legtöbbje nem amnéziás!
amúgy pedig, kedves teve, akiknek a hsz-ait szánja, nem járnak a mandinerre!
és nem érdeklik a magasröptűnek szánt gondolatok!
mer rá nagy tétben fogadni?
élni szeretnének, munkát, élelmet, meleget..............
ha mindez megvan, kevesebbet gondolkodnak!
de így, mostanság, sok minden eszükbe jut!
ancsika3114 2012.12.09 14:04:28
@tevevanegypupu:
szerintem eszükbe jut!
az is, hogy minden ciklusban egyformán nőtt az államadósság! ezek tények, és ezt tudják!
azt viszont nem tudják, hogy most!!! miért ilyen magas az államadósság???
elgondolkodnak, hogy hova lett a manyup zsozsó!
miért nem tanulhatnak a gyerekeik? miért mennek inkább külföldre?
miért kapnak az ukránok Mo-tól nyugdíjat, a magyarok meg miért nem?
azon is, hogy miért kell a határon túliaknak szavazni nálunk? miért nem a saját farkukkal verik a csalánt?
miért kapnak a román egyetemek milliárdokat, itthon meg szénszünet van......
minek 50 műfüves focipálya?
sorolhatnám még.......
tudom, ez ócska, demagóg, populista duma, de elhiheti nekem, az egyszerű ember ezt érti, ezt tudja!
és azt is elhiheti nekem, hogy a fidesz is ilyen dumával szerzett 2/3-ot!
mert az egyszerű ember4 ezt érti! magasról sz@rik a Sch, meg a tömjén, meg a fletó dolgozatára!
fogadunk rá??? :)))
ancsika3114 2012.12.09 15:51:10
@tevevanegypupu:
jujujujujuj!
majdnem elérzékenyültem! még jó, hogy nem vagyok vevő az ilyen szerecsenmosdatásra!
kérem szépen, valamit tisztázzunk! a Romániában levő egyetem nem román? akik oda beiratkoznak, nem románok? csak magyarok? ugyan már! ráadásul olyan marosvásárhelyi egyetem kapott nagyon sok pénzt, amely állandó hallgatóhiánnyal küszködik!!! biztos, hogy jó helyre mentek a milliárdok? így kell ezt csinálni? mindent pénzzel, erővel elintézni?
majd jól úgy járnak vele, mint a szlovákokkal!
mert bármennyire is szeretnék, az emberek nem hülyék! sem határon innen, sem túl!
a manyuppal egyébként nem az a nagyobbik bajom, hogy államosították, hanem az, hogy elfolyt a pénz!!! tetszik érteni?
a többit inkább hagyjuk!
ugye, nem gondolja komolyan, hogy kis hazánkban csak alig több, mint tízezer tehetséges gyerek van? ezért kell a külhoni magyarokkal kiegészíteni? bla-bla
a bankokat inkább hagyjuk, és azt is, hogy kin hogyan segítettek Orbánék? elsősorban saját magukon!
és a vége a legszebb:
"A kormanynak egyebkent - ha van penze - elsorendu kotelessege lenne az oktatast es az egeszsegugyi ellatast minimalis terites elleneben biztositani, ez allamerdek, dehat nincs se penz, se poszto.. "
tessék mondani, csak halkan kérdezem: hol a pénz? a rengeteg különadóból, a 27% -os ÁFA-ból, a rokkantaktól elvett pénzekből, a megemelt járulékokból, a sok-sok plusz adóból, és többiből?
nincs fejlesztés, nincs beruházás, nincs munkahely (csak megszűnők) és sorolhatnám még, de tudom, hogy mindezt tudja.......
és akkor stadionok, konzultációs levelek, focipályák, külhoniak....stb
nem kellene valamiféle fontossági sorrendet felállítani? ami hasznos, elsősorban a határon belül?
de a legszomorúbb az, hogy látom, tudja, hogy igazam van, és mégis védi őket! igaz, erőtlenül, és nem túl meggyőzően, de mégiscsak védi őket.......
Kezdődik az uniós csúcstalálkozó, amelynek legfontosabb tétje a tagállamoknak juttatott közös fejlesztési pénz. 2005-ben Gyurcsány Ferenc 8 ezer milliárd forint értékű forrást szerzett Magyarországnak. Ebből egymilliárd eurót, mintegy 270 milliárd forintot az utolsó…..
ancsika3114 2012.11.22 10:51:57
ancsika3114 2012.11.22 13:41:21
@lajos0:
"A " történelmi csúcson van az államadósság", mondat az elmúlt 30 akárhány évben bármikor megállta a helyét. Csak a kupachoz ki mit rakott hozzá talán az sem mellékes. Talán ezt is érdemes úgy is megnézni, hogy ebből melyik kormánynak mennyit sikerült hozzárakni."
persze, ha Ft-ban van, az már nem is baj!
és az szerinted mindegy, hogy az adott kupacból ki mennyit, mire költött el?
javíts ki, ha tévednék, de pl. a MOL részvényeket miből is vették? Ft-ból, Euróból? mennyit érnek most?
tudod, ócska demagóg dumára csak hasonlóképpen lehet válaszolni!
és a manyup pénzek? vagy az sem számít, mert Ft-ban VOLT?
ugyan máááááááár!!!!!!
Kusza Szemre azt hiszem ráférne most egy teljeskörű kivizsgálás a Dr. Csernustól az antidopping csoportig terjedő skálán. Bizony, pisateszt, vérvétel, minden ami játszhat, mert ekkora kreténség természetes úton segédanyagok vagy tudatmódosító szerek nélkül nem jöhet egy…..
ancsika3114 2012.11.17 22:28:35
@Éhes_ló:
valahol fentebb írtad, hogy orbánék rendbe tették a pénzügyeket, államadósságot, meg ilyen pozitívumokat! hihihi
nem akarsz átkeresztelkedni? mondjuk éhes disznóra?
na, hogy mennyire rendbe tették a dolgokat:
www.mfor.hu/cikkek/Soha_nem_volt_meg_ennyire_eladosodva_forintban_Magyarorszag.html
na, oszt akkor most mesélj!
Hol a zsozsó?
tudod, a qrva sok különadó, meg 27%-os ÁFA, meg manyup, meg az oktatásból, eü-ből, munkanélküliektől, rokkantaktól elvett pénzek.......
na, szóval, hol a lé???????