Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szvidrigajlov

0 bejegyzést írt és 326 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
..
Szvidrigajlov 2015.11.28 17:53:36
Nem kérdéses: a Fidesz menekültügyben kétségkívül a legjobb, politikailag legjövedelmezőbb álláspontot ütötte meg. Ha a politikát úgy kezeljük, mint egy piacot, akkor mondhatjuk: letarolták a piacot. Kaptak ezért hideget, meleget külföldről, belföldről egyaránt. A…..
Szvidrigajlov 2015.11.17 20:56:50
@kardiobaszkuláris: Fúj, te rasszista! Vagy statisztikus?
Szvidrigajlov 2015.11.17 20:59:11
@kardiobaszkuláris: Részigazság. A plázában meg nem férsz el a mozgólépcsőn. Igaz, Borsodnádasdon nincs pláza.
Szvidrigajlov 2015.11.17 21:03:44
@Tudományos libsizmus: Aszondta a Soros, hogy a migráncsokra fejenként és évente 4.5 millió forint érő eurót kell fordítani és akkor minden szép lesz. Ő szívesen lejegyzi, jó kamatra azokat az államkötvényeket, amikből ez a zsé kifizethető. Azon kívül, hogy a Soros - így közvetve - még a párizsi hullákon is keresni akar, vajon miért nem szervez a borsodi cigányoknak évi 4,5 milliós járandóságot, esetleg Kanadában, vagy Utahban...netán itthon Borsodban, mert katolikusok? Vagy miért?
Rossz kedvem tele. Van néhány százmillió európai polgár, akiknek igaza van. Van néhány ezer komplett hülye, akik viszont elvben irányítják Európát. Ez a keverék aztán kiad egy olyan helyzetet, amely nem ismeretlen a civilizációk bukásának történelemében. Ha hasonlattal…..
Szvidrigajlov 2015.11.15 16:05:20
@énisfélek:
Drága Barátom!

Számos helyen jártam a világban. Szerencsés vagyok. Mindenhol sikerült emberi kapcsolatokat teremtenem. A kubai néger pincérrel, a thai-buddhista taxissal, a hindu kereskedővel, a kínai panziótulajdonossal. Csak két helyen nem: Tunéziában és Dubaiban. Az egyikben sisteregtek a gyűlölettől a szegény, piszkos és büdös arabok, a másikban lenéztek a milliomos, jóillatú, kaftánosok.

Szerintem ezekkel nincs egyezség, nincs kibékülés, nincs asszimiláció, nincs együttélés sem. Legföljebb alávetettség ide, vagy oda.

Vagy lőni rájuk, vagy - előbb utóbb - majd ők lőnek rád. Nincs középút, hiába szeretnéd.

Martinuzzi Fráter György is szerette volna a középutat. Későn jött rá, hogy tévedett.
Szvidrigajlov 2015.11.15 16:13:11
@ARP:
Igen! A múltkor is egy szakasz bencés szerzetes robbantott Moszulban. Másnap pedig animista ausztrál aboroginalok támadtak meg békésen imádkozókat egy Bagdadi mecsetben. És ma mit látok? A Dalai Láma négy kopasz szerzetese Lhásszából, a derekára szíjjazott bombával fenyegetőzött Rijadban a központi mecsetnél.

Szóval...azt akarom mondani, hogy... a kurva anyádat...csak nem voltam benne biztos, hogy értenéd, miért.
  Talán nincs még egy olyan nemzet a Földön, amely annyira rajongana Bud Spencer és Terence Hill közös filmjeiért, mint a miénk. Ha egyik filmjük megy a TV-ben, akkor bizony teljesen mindegy, hogy mi megy a másik csatornán, mert ilyenkor biztosan őket nézzük, még akkor is, ha…..
Szvidrigajlov 2015.11.07 16:21:36
@fidesz maszop dk egykutya:
Vagy kék, vagy semmilyen!
Földi László magyar-történelem szakos tanári diplomával rendelkezik, tehát nem buta ember. A volt hírszerző, műveleti igazgató, aki érintett volt a Nyírfa-ügyben és a Defend-sztoriban, sokszor szerepel a médiában, mint a biztonság, a hírszerzés, a külpolitika állítólagos…..
Szvidrigajlov 2015.10.19 19:54:16
@desw: Ne aggódj érte! Az UFOkban hisz és a piac láthatatlan kezében. Mert az olvasta a NyTimesban.
Szvidrigajlov 2015.10.19 19:56:58
@pamut: Milyen aljas egy dög az, aki egy gyereket tol maga előtt? Konfliktusos helyzetben. Mindegy milyen okból vagy céllal? Ezeket akarod te integrálni, b.meg?
Szvidrigajlov 2015.10.19 20:05:16
@jágör68: Bakker! Nekem is ilyesmi jutott eszembe. Csak nem egy orosz hadművelettel összefüggésben. Az jutott eszembe, hogy ha Németországban egy-két év múlva rendkívüli állapot lesz percenkénti szalafisták és neonácik közti utcai zavargások miatt és mondjuk kb. 200 ezer ember lesz fegyverben, akkor milyen rendőri katonai erőt tudnak ezzel szembeszegezni. Csak nem az ott ideiglenesen állomásozó USA katonák segítségét kell kérni a rendfenntartáshoz? Vajon hány rendőr van Németorszgában, aki alkalmas tömegoszlatásra, éles fegyverhasználatra? És hány katona? Esetleg el is kell halasztani a következő választást rendkívüli állapot miatt? Merkel megy, de majd lesz helyette de Maziére? Olyan igazi gyurcsányos trükkel? És mi lesz ennek az ára? A TTIP? Vagy további nukleáris támaszpontok engedélyezése? Esetleg német, francia, vagy lengyel katonák bevetése Ukrajnában, Irakban, Irán ellen?

Jó, jó, persze, ez hülyeség.

De eszembe jutott. És akkor másnak is eszébe juthat.
Évtizedek óta zajlik a vita, hogy létezhet-e valamiféle mesterterv a világ gazdasági, politikai, kulturális egységesítésére és a társadalmak radikális átalakítására. A mainstream média következetesen az összeesküvés-elméletek körébe sorolja az ilyen feltételezéseket,…..
Nem félek a magyar határzártól" - jelentette ki Zoran Milanovic horvát miniszterelnök szombaton újságíróknak nyilatkozva Dubrovnikban.A kormányfő szerint függetlenül attól, hogy a horvát-magyar határon a kerítés már vasárnapra elkészül, a migránsok "a fogaikkal fogják…..
Szvidrigajlov 2015.10.04 08:14:49
@nu pagagyí: Hány éves lehetsz, kedves rokonnyelvű barátom? Még mindig a rózsaszín babaszoba? Virágocskás paplannal? Néger Barbi babákkal?
Szvidrigajlov 2015.10.04 08:17:46
@mortullus: Én biztos elmegyek legalább Trogirig. Szarok én a Milanovicsra. Messziről látszik, hogy idióta. Miért kellene komolyan vennem? Ráadásul az is kérdés, hogy a trogiri, vagy a csáktornyai lakosság vajon mit gondol erről a szerencsétlen, ámde rendkívül rosszindulatú baromról.
Migráció és mi címmel körkérdést és cikksorozatot indít a Mandiner. Az eddig megjelent írások ezen a linken keresztül olvashatók. * Amióta világ a világ és fejlődésnek indult az emberi civilizáció, az állam legelső és legalapvetőbb feladata az volt, hogy fenntartsa a…..
Szvidrigajlov 2015.09.27 12:46:18
@bértrollbosszantó_kovi1970: Már a multkor is szóltam, hogy szedj valami antidepresszánst, mert komoly baj lesz. A gumiszobában rendszerint nincs netkapcsolat, ezt vedd figyelembe. Vége lesz a mindennapi virtuális okádásodnak, ha bezárnak oda.
1. Mi történt? A végvári kapitány kudarcot vallott. Európa nem kér abból, hogy éppen Orbán védje meg. Ez világosan kiderült az Európai Tanács szerdai-csütörtöki összejövetele után. Elfogytak, vagy soha nem is voltak Orbánnak szövetségesei, ez már abból világosan…..
Szvidrigajlov 2015.09.25 07:47:53
@Brix: Jaja, pont ez jutott eszembe. Olvasom ezt a fost, de annyira szar, hogy már a negyedik bekezdésnél nem azon gondolkodom, hogy igazat mond-e, mert az a második mondatnál evidens, hogy hazudik ez a szemét egyenlítő, hanem azon gondolkodom, hogy 2018-ban, amikor se az EU-ban, se itthon nem lesz egy fia szavazó sem, aki benyalja ezt a sorozatos orbitális libsi faszságot és LePen, a szabadságpárt meg a franctudja jobbosok tönkre nyerik magukat, na akkor is ír majd valami jajongást, cikizést, vagy akkor majd elkussol.
Mert azért vegyük észre, hogy az Orbán szavazóit nagymértékben inspirálja hogy egyenlítő bloggerek inkább a kun béla nyomdokaiban Novoszibirszkben, vagy wienerwaldban váltsanak világot oszt ott legyenek okos fiúkák, ezért sem fognak balra szavazni, ameddig egyenlítő bloggerek egyáltalán léteznek.
Szvidrigajlov 2015.09.25 07:57:50
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Kedves filozopter!
Egykoron a jogi egyetemen dr. Brósz Róbert a római jog nagyszerű professzora indította a stúdiumokat. Az auditórium tele volt diákokkal. A nagybajuszú professzor rövid, velős és mégis átfogó ismertetést adott a jog, az állam és az erőszakszervezet összefüggéseiről. Nagyjából úgy, hogy ha van egy jogszabály, ami valamit elrendel, azt be köll tartani. Ha esetleg van valaki, aki nem tatja be, meg fogják büntetni. Persze sokan megpróbálnak meglógni a büntetős elől, ez esetben velük szemben a büntetést ki kell kényszeríteni, a kényszernek vannak fokozatai. De a fokozatok végén - ha valaki, vagy valakik annyira engedetlenek - mindig ott lesz az erőszak. Az állam erőszakszervezete és erőszakcselekményei. Ez a jog működésének redictio ad absurduma.
Lőni kell rájuk? Sajnos, úgy tűnik igen. Tömeges engedetlenséget, tömeges jogsértést másként nem lehet sem megelőzni, sem megtorolni. A tömeges engedetlenség megtorlás nélkül további tömeges engedetlenséghez és a jog felszámolásához vezet. Az a gondom ezzel csak (hagyjuk a szar álhumanista szöveget, hogy nők, gyerekek, menekültek stb. - merthogy az a fajta humanitás, amit most seggfej jogvédők hangoztatnak a jószándék kövei a pokol útján), hogy a nem túl hálás feladatot ránk osztották.

Megint.

Nálunk, vagy a horvátoknál fog eldördülni az első sortűz. Mi leszünk a kontinens rosszfiúi, a szar fasiszták....megint,
Szvidrigajlov 2015.09.25 08:12:14
@bértrollbosszantó_kovi1970: Summa cum laude lett a vége, kedves sötétéjszaka barátom. Képezd magad te is, javaslom, akkor kicsit majd feldereng a fény az agyadban, és akkor értelmes megnyilatkozásaid is lesznek, nemcsak makimakogás. Bár - lehet - elveszítenéd a libsi barátaidat, mert nem tudnál velük egy nyelvet beszélni - mármint makogni össze vissza.
Bevándorlási hisztéria és ami mögötte van A bevándorlásnak úgy tűnik az a legnagyobb veszélye, hogy teljesen belehülyül a fél ország. Vagy talán az egész. Ki ezért, ki azért. Nem szeretem túlzottan Török Gábort, de évente azért van két-három kifejezetten jól eltalált írása. Asszem idén ez volt az…..
Szvidrigajlov 2015.09.22 22:12:59
@chrisred: Aludj velük egy szobában. Allah növessze hosszúra a szakálladat.
Szvidrigajlov 2015.09.22 22:19:14
@MEDVE1978: Nálad a pont, barátom. Egy szempontot hagytál ki. De ez fontos szempont. Megvilágítja a liberális hangoskodók mögötti valós tendenciákat, érdekeket.
Ez pediglen az, hogy a magyar és lengyel munkaerőnél is olcsóbb betanított munkás munkaerő kinek termel profitot. És akinek profitot termel majd a következő tíz évben az ebből miért ne előlegezne néhány szaros garast egy két civil idiótának, high up-féle hasznos baromnak, esetleg a FAZ, A SDZ, a Figaro, vagy a FT szerkesztőségének.
Szvidrigajlov 2015.09.22 22:53:15
@desw: Jaaaa? És meddig tart egy szabályozást megváltoztatni liberális deregulációs érvek alapján. Az állam ne avatkozzon be a felek polgári viszonyába! A munkaerő ára a piaci viszonyok szerint alakul! A láthatatlan kéz megoldja a bérszínvonal problémáját is!

Vagy...tudod mit? Nem is kell megváltoztatni, csak el kell inflálni a minimálbért, ahogy a liberális Bokros Lajos tette, meg a Gyurcsány, meg a Bajnai.

A németek ezeknél a tetü véleményterroristáknál kissé szofisztikáltabbak, de ha mercédesznek, a folxvágennek szüksége lesz rá, megoldják, nem aggódom.
A liberális demokráciának hála mára nagy fejlődésen ment keresztül az elmekórtan. Az ápoltakat immár nemcsak villanyozással, hidegvízzel, gyógyszerekkel szedálják, hanem megengedik nekik azt is, hogy könyvet írjanak. Természetesen ezzel a lehetőséggel kevesen élnek, és az…..
Szvidrigajlov 2015.09.21 21:21:22
@1234567890987654321: Néhány stat. adat hibás. A Magyar Királyság népessége 1490-ben kb 4,5 millió lakos volt. Ennek 80%-a magyar. A török hódoltság után 3 millió, de ennek csak 2/3-a magyar. A magyar lakkosság száma felére esett vissza. Kb. kétmilliós népirtás. Viszont nem csak a törökök követték el a népirtást, hanem a felszabadító alakulatok a 15 éves háborúban (1581-1596) és a reconquista (1683-1699) alatt. Csak emlékezzünk Basta generálisra, Caraffa generálisra.
A korszakot úgy jellemezték, hogy "két pogány közt".
És ez ma is így van. Liberális pogány és muszlim pogány. Mi meg csak fogyunk.
Egyre többektől hallom a menekültkrízis kapcsán, hogy veszélyben az európai keresztény értékrend, keresztény kultúra. Csakhogy ezzel kapcsolatban van egy kis baj: Az európai kultúra nem keresztény kultúra már, hanem ateista. A kereszténység szót és a keresztény kultúra meg…..
Szvidrigajlov 2015.09.21 10:28:29
Én meg azt mondom erre, Könyves Kálmánnal együtt, hogy "ateisták pedig nincsenek". Az az ateista, aki tagadja az istent. Ahhoz viszont először istenre van szüksége, mert különben mi a túrót tagadna...no és persze, ha az ateista német, francia, vagy angol, akkor mindenek előtt Jézust és a keresztény Istent fogja tagadni.

Vannak sokan, akik keresztények. Vannak sokan, akik nem tudják, hogy keresztények, csak éppen eszerint élnek a társadalom öntőformáiban, amely öntőformák itt Európában bizony keresztények. Vannak egyesek, akik úgy tudják, hogy nem keresztények. És persze van 100-ból egy-két ateista, az utolsó sípszó elhangzása előttig.

De Európában a kereszténység még mindig identitásképző. Viszonyulási alap. A kultúránkban pedig olyan, mint a biológiai életünkben a levegő. Nem vesszük észre, nem veszünk róla tudomást (és ez baj), amíg lélegzünk. Majd ha fuldokolni kezdünk...akkor persze hiányozni fog.

Most az első köhintések és a vele járó légszomj Horgosnál, Beremendnél rámutatnak arra, hogy lesz az úgy, hogy majd nem kapunk levegőt. De talán még nem késő.

Abban teljesen egyetértek a cikkíróval, hogy ha a bevándorlás ellen akarunk küzdeni, ahhoz a egyebek közt a katolikus templomokban évszázadok óta felhangzó mondatokat kellene komolyan venni:
- elfogadod-e a gyermekeket, akikkel isten megajándékoz (házasságkötésnél)
- ellentmondasz-e a sátán kísértéseinek (keresztelőkor)
- fogadod-e, hogy a gyermeket a keresztény hitre neveled (keresztelőkor) - ami nyilván jelenti, hogy a gyereket elvisszük misére, kereszteljük, áldoztatjuk, házasságra és nem puszta concubitusra neveljük stb.
...
Nem kér sokat tőlünk ez a kultúra, ez a hit. És azt sem? Még a magunk védelmében sem?
Szvidrigajlov 2015.09.21 11:47:17
@gipszj: Na ez az igazi liberális blabla, barátom. Aki így gondolkozik, az valójában nem tudja mit beszél. Ahogy Jesszus mondotta: bocsássatok meg nekik, mert nem tudják mit cselekszenek.

Azért állítom ezt, mert kicsit a dolog mélyére ásva világossá válik, hogy a személyes hit közösség nélkül mit sem ér. A közösség hite pedig már vallás. És fordítva. Valójában a vallás maga a közösség. És ekként a közösség habarcsa. A dolog úgy áll tisztelt hölgyeim és uraim, hogy ha nincs valamiféle vallásunk, közösség sem vagyunk igazán. Még inkább, az hogy mi közösség lehetünk valójában a vallásunkon alapul. Ez a személyes hit, a vallás és a közösség kapcsolódása.

Amikor életemben először, huszonévesen misére vittek (mivel előtte a nagy kommunizmusban ezt nem nagyon volt érdemes cselekedni, ezért t felmenőim mellőzték ebbéli kultúrám kialakítására a fáradságot venni) álltam a karzat alatt. Az oltári szentség felmutatásakor mindenki letérdelt, lehajtotta a fejét...mintegy vezényszóra. Csodálkoztam és valójában azonnali hatállyal hülyének néztem a híveket. Amikor vége volt a szertartásnak megkérdezte tőlem valaki: Ön miért nem térdelt le? - Butaságnak tartom. - mondtam neki kissé udvariatlanul - majd észlelve, hogy talán megsértettem hozzátettem, hogy "nem gondolnám, hogy a Jóisten azt várja el tőlem, hogy egy faragott kép előtt hajbókoljak." - Az emberem nevetett egyet, bizonyára jól ismerte ezt a szar dumát. Majd megkérdezte: úgy gondolom-e, hogy én különb vagyok mint a többiek, akik letérdeltek? Velem a Jóisten különbséget fog tenni, mert dacos vagyok?- Nem értettem, akkor...de ma már nem okoz gondot letérdelnem. Úgy van az rendjén. Nagy flash! LSD nélkül is. Száz évig néztem, amit megláttam hirtelen.
NemGogol Szép új Európa 2015.09.19 11:20:48
Az alábbi írás egy teljesen fiktív, mindenféle gátlás nélkül megírt történet. A szereplők kitalált személyek, akiknek ráadásul még a nevét is teljesen megváltoztattam. Valóságos személyekkel való mindennemű hasonlóságuk pusztán a véletlen műve. Az Élet néha…..
Szvidrigajlov 2015.09.19 21:32:50
Nincs semmi magasztos európai kultúra, amit Öntől védeni kellene - mondta Jogvédő Zsolt és balkezében egy csillogó pohár rozéval, jobb kezét kézfogásra előrenyújtva köszöntötte Biszmillah Ali Abdul Shakirt, az elsőt, akit felülvizsgálati kérelme elbírálása nyomán a Szegedi Törvényszék jogerősen menekültnek minősített. Ali Abdul azonban indulatosan elütötte a kinyújtott kezet és haragosan kiütötte a rozét a másik kézből. Valamit hadart arabul, amit a tolmács sem tudott pontosan fordítani, csak annyit, hogy úgy értette, mintha Ali Abdul arra utalt volna, hogy a kéz előrenyújtása sértés, sőt támadás jele, illetőleg, hogy a hithű muszlim nem koccint borral. Továbbá allah akhbar.
Jogvédő Zsolt kissé meglepettnek tűnt, de nem hagyta magán eluralkodni a dühét, mondván, hogy az csak a legalantasabb rasszizmust hozná ki belőle. Inkább úgy döntött feladja ezt a valóban ósdi európai szokáson alapuló magatartását és igyekszik a bimbózó kapcsolatot Ali Abdul szokásaihoz igazodóan fenntartani. Jogvédő Zsolt ekkor felajánlotta, hogy jelenlévő tolmács hölggyel együtt üljenek asztalhoz és fogyasszanak el egy köszöntő ebédet. Ali elfogadta a meghívást, csak arra kérte Jogvédő Zsoltot, hogy legyen kedves a tolmácsot eltávolítani, mivel nem megengedett, hogy nők teljesen idegen férfiakkal, idegen helyen egy asztalnál étkezzenek.
Jogvédő Zsolt megköszönte Ali figyelmeztetését, hiszen meg volt győződve arról, hogy ez helyes és az ellenkezője sértő volna Ali számára. Jogvédő Zsoltnak egyetlen pillanatig nem jutott eszébe, hogy ő maga egy kalap egy méretes liberális faszon. Jogvédő Zsolt ezért nem tudta sohasem azonosítani azt a langyos sós ragacsot, ami néha ráfolyik. Mint ahogy az európai kultúrát sem. Jogvédő Zsolt azt hitte, az a világ rendje, hogy ő kalap és néha langy, sós ragacsban fürdik meg, sőt azt gondolta és gondolja ma is, hogy mindenki, aki nem így érez, él, valójában egy másik világegyetemben tartózkodik. Számukra néha blogot ír a kettős mércén, ezzel teljesítve faszkalapságából eredő küldetését.
Minden esetre Jogvédő Zsolt elküldte a tolmács hölgyet és asztalhoz ült Ali Abdullal. Jogvédő Zsoltnak kolbásszal töltött karajt lett volna kedve enni, de ezt a rendelést meg sem kísérelte. Elfogadta Ali javaslatát egy jó bárány kebabra, amivel végül is nem járt rosszul. Jogvédő felvonta szemöldökét, amikor Ali jobb kézzel szemelgette a kebab darabjait (mert ballal ugyebár a seggét törli), de végül is egyetértett azzal, hogy a kés és villa használata ócska európai szokás, amiben nincs semmi védendő. Ebéd után Ali böffentett egy ablakrezgetőt és egy sishára hívta vissza Jogvédő Zsoltot, aki viszont még egy pukit sem mert elengedni, mert illetlennek tartotta volna és életében nem szívott semmit sem. Legföljebb nyalt ez a Zsolti fiú. Hol segget, hol LSD bélyeget. Kénytelen-kelletlen Jogvédő Zsolt elfogadta a sishára való meghívást és kisvártatva köhögő rohamot is kapott, de végigszenvedte a szertartást hiszen Alit semmiképp nem akarta kényelmetlen helyzetbe hozni. Közben Ali rászólt, hogy legyen kedves ez a Jogvédő óvakodni attól, hogy lábát előre szegezve üljön a zsámolyon, mert az sértés a muszlimok számára. Jogvédő elnézést kért és törökülésbe helyezkedett. Ali végtelenül békésen és örömök között szívta a sishát és megköszönte a Jogvédő segítségét, hogy ő menedékstátushoz jutott Magyarországon.
A szertartás után a felek elköszöntek egymástól. Bismillah Ali Abdul Shakir meghajolt Jogvédő előtt, aki a meghajlást udvariasan viszonozta. Búcsúzóul Ali annyit mondott Jogvédőnek: "Kufr."*
"Viszontlátásra Ali" - szólt vissza Jogvédő és öröm töltötte el, hogy milyen szépen, harmonikusan áthidalta a kultúrák eltéréséből eredő konfliktust, új barátot szerzett és mindenki számára bizonyította milyen az igazi humanitás!

*a szó jelentése: a hitetlen, akivel a muszlim nem elegyedhet, nem tekinthet egyenrangúnak
Szvidrigajlov 2015.09.20 07:46:29
@Toadwart66: Pro primo: a bejegyzésem nem Neked szólt személyesen. Az a jogvédő, akit említek a kettős mércén szokott faszságokat írogatni.
Pro secundo: Toledo mellett lehet hivatkozni Martell Károlyra, vagy Tomori Pálra is. Jártam az Alhambrában. Csodálatos. De jártam Mohácson is. Az megvan fejben, hogy mohácson a magyar áldozatok mindegyikét megcsonkították, hogy nem találtak egyetlen egyben maradt csontvázat?
Pro tercero: jártam Dubaiban. Kifr voltam. Kedves turista, de kifr.
Big Tits Taylor 2015.09.19 03:21:00
..
Szvidrigajlov 2015.09.19 18:02:50
Amíg ízlés szerint népünk egy -- kisebb része -- felháborodik a migránsokkal szembeni bánásmódon, egy másik -- nagyobb része -- pedig (az ünnepelttel egyetértésben) az új Hunyadi Jánost látja Orbánban, a kép sokkal bonyolultabb ennél. Világos, hogy Orbán legalább az év…..
Szvidrigajlov 2015.09.19 17:56:46
@megamedve: Ez netto nem igaz. A horvátok kedvelik a magyarokat.
Szvidrigajlov 2015.09.19 18:00:43
@ördöngös pepecselés: Ja.Olyan olajmezőkkel, meg ötszáz éves bankokkal könnyű. De ha mégsem, akkor lehet egy jó kis Szíria.
Minden esetre a cikkíró egy f.szkalap, összekeveri a fisz ..szal. Pl.a sturkturális alapok megvonásával való fenyegetőzés azért bűncselekmény, mert az egy gazdasági megállapodás felek által tett vállalások egyik pontja. A felrúgása láncreakcióként borítja az egész szerződést. Te nem adsz pénzt, én bevezetem a vámot. Oszt akkor minden oké lesz.
A röszkei határátkelő lezárását követően zavargások alakultak ki. A menekültek egy része erőszakosan akarta áttörni a határzárat, míg mások békésen tüntettek. Teljesen természetes, hogy a sajtó is jelen van a magyar-szerb határon és az eseményekről tudósít, különösen amikor a nyugati sajtóban hetek…..
Szvidrigajlov 2015.09.18 07:08:31
@Willkommenskultur: Egyetértek minden szavaddal. Kivéve a nicknevedet. Nem akarod módosítani? Hányok tőle.
Szvidrigajlov 2015.09.18 07:12:36
@pamut: Jesus Christ!Nem aludtad ki magad, szegény ember. Felébredtél a rémálmodból és még félrebeszélsz.
Orbán nyilvánvalóan emelte a tétet az utóbbi napokban, és már 500 millió embernek játszik -- a nemzetek saját demokratikusan megválasztott kormányaival szemben. A röszkei események nem maradnak visszhangtalanul a kontinens sajtójában, és a hatása ellentétes lehet a liberális…..
Szvidrigajlov 2015.09.17 13:38:11
@alfacharlybravo:
Oh yeah! Wrestling on the borderline. Blue corner: Mr. Ali Ben Muftar dr. med, dr. iur. Red corner: Mr Hassan dipl.ing.architecture.
Szvidrigajlov 2015.09.17 13:40:28
@arpika23: diszkalkulia? Húsz perce röhögök.
Szvidrigajlov 2015.09.17 13:43:33
@arpika23: Ha itt bármilyen mail címet megadok, egy percen belül ötszáz libsi anyázást olvashatok a magánszférámban. Ehhez nincs kedvem. Más verziót meg nem nagyon tudok.
A baloldal többnyire lapít. Néha megnyilvánul, néha parádézik a menekültekkel. Nem meglepő, hiszen fél: fél attól, hogy ha a morálisan konzekvens politikával felhívná a figyelmet a menekültek felé irányuló kötelességeinkre, akkor még további szavazatokat veszítene. Fél…..
Szvidrigajlov 2015.09.14 22:04:52
@Tizenötmillió Magyarok: Azért még várj egy pár napot. Qrva kíváncsi leszek mi lesz mondjuk szept. 20-án.
Szvidrigajlov 2015.09.14 22:06:43
@midnight coder: OTTAPONT! Köszi.
Szvidrigajlov 2015.09.14 22:08:54
@Fedor: Elvtárs, Te eredetileg jejo betüvel írod a neved? Mármint Fjodor? És mióta? 1949-óta? És mióta változtattad meg? 1989-óta?
Egy nap alatt 14.000 like-ot kapott a BILD online oldalán a lap Orbán Viktorral készített exkluzív interjúja. Az "Ezért épít Magyarország kerítést a menekültek ellen" címmel megjelent interjút sokan idézték idehaza és a nemzetközi sajtóban is, többek között annak kapcsán,…..
Szvidrigajlov 2015.09.14 15:56:18
@CsakSzolokHogy:
Hubakker! Elolvastam mindkét hivatkozást. Nagyon súlyos!
Nekünk a pesti szafalton csak az jön le, hogy a csadoros a zebrán (pirosban) átkelve még felém rázza az öklét, hogy szeretnék a zöldben haladni az autómmal. És én ezt nem értem.

Most már kapizsgálom.

Megoldási javaslat?
Szvidrigajlov 2015.09.14 17:24:14
@Baszki, nincs már mit ellopni...:
Az afrikai éjszaka, hozzád képest a galaxis összes fotonja.
Soha semmi pénzért nem vettem volna mérget arra, hogy eljön a nap, amikor az Orbán Viktor mindenáron típusú lejáratására tett elkeseredetten primitív erőfeszítéseken felháborodom. Szeretett vezérünk Hitler-bajuszos ábrázolása a Magyar Narancs csütörtöki címlapján…..
Szvidrigajlov 2015.09.13 17:46:46
@31/48: Atya Úristen!Ezt tényleg egy létező ember, vagy valami robot írta, amit valami 19-es vöröskomisszár ivadéka programozott?
Szvidrigajlov 2015.09.13 17:52:19
@AntiPecksniff: Fantasztikus elmetorzulás. Mintamondat: orbán naponta lép át határokat.
Május óta 190ezerszer lépte át Orbán a határokat. Ráadásul illegálisan.
Végül is Orbánból kettő van, saját maga ellen épít kerítést. Ne tudja már 191-ezredszer is átlépni. Sőt három, hiszen az előző kettőnek drótkerítés anyagot ad el felár ellenében. Sőt négy...
Jaj istenem mindenhol orbán van és átlépi a határokat. Orbán saját magát vonatkoztatja bicskére, a szemét náci.

Súlyos idióták vagytok ti ballerek! Gyógyíthatatlanok, lipótszökevények.
Vagyok tehát. 3. rész 2015.09.10 00:24:45
Az elmúlt hetekben, hónapokban a világ feszült figyelme a határok felé fordult. Sátortáborok a török határon, feltorlódott tömegek a görög szigeteken, kerítésépítés a schengeni övezet déli peremén... Léteznek kevésbé kézzelfogható, ám legalább ilyen fontos…..
Szvidrigajlov 2015.09.11 17:12:34
"...., az emberség hiányát viszont nem tartom elfogadhatónak."

Az emberség hiányára nézve ezúton közlöm, hogy anyám nyugdíja naponta 2760 Ft. Ami nem tűnik emberségesnek, főleg arra való tekintettel, hogy 43 évet dolgozott, itt Magyarországon, és két gyereket szült, magyar gyerekeket, akiktől már öt magyar unokája van. Emberségileg fizeti a gázszámlát, a villanyt, víz- és csatornát, nem szemetel, hanem takarít maga után és nem igényli különösebb rendőri erő felvonulását, mikor a boltba megy. Maga veszi az élelmét, és az egyéb szükséges dolgait.

Ezzel szemben emberségileg közlöm, hogy a menekült naponta 4.400 Ft körüli összeget nyer a magyar államtól. Ebből valami bagót készpénzben, a többit természetben. Amit természetben kap, azt meg szétdobálja, szétszemeteli vele az országot, az utak mellékét, a pályaudvarokat. Noch dazu se adót se semmit nem fizet, pedig ha jól hallom, embercsempészre, vonatjegyre, taxira van (volt) pénze.

Emberségből persze mi nem bántjuk a migránsokat. Pedig 70%-uk megérdemelné. Ropira verném a többségüket, főleg az üvöltözőket, amúgy, nevelési célzattal.

Merthogy hiányolom az emberséget a migránsokból. Merthogy az LEHETETLEN, hogy ne tudják, hogy autópályán nem gyalogolunk sem "láthatósági csadorban", sem anélkül. De ha esetleg nem tudták, LEHETETLEN, hogy ne észlelnék, hogy ezrek mozgását állítják meg miattuk és emberségileg ez esetleg zavarja a bennszülötteket. Csak épp leszarják. Mert ők a fontosak, meg allah akhbar oszt slusszpassz. Más nem számít.

Továbbá hiányolom az emberséget a migránsokból, mert LEHETETLEN, hogy ne lássák be, hogy a saját kölkeiket tartják folyamatosan az életüket- és testi épségüket fenyegető veszélyhelyzetben, migráció közben, amikor napi súlyos tíz kliométereket gyalogoltatják őket...sínekre lökdösik őket az anyjukkal együtt, vagy épp az autópályán tologatják a babakocsiban. Ahelyett, hogy megállnának a számukra kiépített táborokban, ahol nem öli őket senki, kapnak ételt és italt, ágyat, vécét és zuhanyzót. Ami persze olyan, amilyen, de mégsem életveszélyes.

Szóval ők maguk nem igénylik az emberséget a saját gyerekeiknek, nem adják meg nekem sem, amikor állok az M1-esen órákig, vagy a keletinél nem tudok átmenni az én adómból 770 milliárdért készített 4metro létesítményein, vagy, amikor a frászt kapom az autópályán, hogy melyik ökör ugrik, esik elém, vagy épp akkor, amikor a saját házam elől nem tudok kihajtani a kocsimmal, mert az egész környék le van zárva a vonulásuk miatt. Az én számomra az ő emberségüket senki nem kérdőjelezi meg.

Nehéz ügy belátom, de végül is én vagyok itthon, nemde?

Még.
Szvidrigajlov 2015.09.11 17:19:50
@Brix: Egyetértek. Nehéz eldönteni, hogy a Kerepesi úton feltartóztatott ultrák mit rendeztek volna a Keletinél a bevándorlókkal, avagy vica verza, (a magyar román után) és hogy annak mi lett volna a következménye a nyugati sajtóban. De azt is nehéz eldönteni, hogy a Népligeti attak oda-vissza miért volt helyes és magától értetődő az ultrákkal szemben, de valahogy miért nem az a bevándorlók közötti, vagy velük szembeni rendfenntartásra.

Ha oda jutunk, hogy a rendbontás és rendbontás között faji, vallási, etnikai franctudja alapon különbséget teszünk, az egyik rendbontót ezer évre ítéljük és meg is gumibotozzuk, a másik rendbontónak meg hatóságilag segítünk rendet bontani, abból kurva nagy zűr lesz.