Regisztráció Blogot indítok
Adatok
saul

0 bejegyzést írt és 102 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szeretnénk meghívni a lemilblog olvasóközönségét egy virtuális kerekasztal-beszélgetésre a következő vitaindító bekezdésekkel. Szeptember eleje óta a biztonságpolitikai előrejelzésekkel foglalkozó szakműhelyek mindegyike megpróbálta már legalább egyszer eltalálni a leendő…..
saul 2009.11.25 16:43:56
@tabanyi: Elvagyok ragadtatva! Nekimennifeszitövassal, hegeszöpisztollyal, feldarabolni, lakosságot cserélnikényszeríteni... szép szakmád lehet neked is...
Mai cikk:Omar molla, az afganisztáni tálibok vezére ismét elutasította a tárgyalásokat a kabuli kormánnyal egy szerdai üzenetében.
Hamid Karzai elnök a beiktatása alkalmából mondott beszédében a politikai életbe való bekapcsolódásra szólította fel azokat a tálibokat, akik lemondanak a "terrorizmusról".
Omar molla az interneten terjesztett üzenetében azt hangoztatta, hogy „az afgán nép elutasít minden tárgyalást, amely meghosszabbítaná és törvényesítené a betolakodók katonai jelenlétét”.
(Nemértem, nem akarja feszítövassal feloszlatni magát, inkább tovább dugdossák BiLadent?)
saul 2009.11.25 19:33:29
@kószák egyike: Gondoljam végig, hogy az "afgán-trianon" milyen okos dolog lenne? Ez még bizarabb, minthogy én, mint libral... hehe. Nyugodtan nácizz le, mivel szerintem az afgán belsö megoldást semmiféle odarittyentett fegyveres népségnek nincs joga kenyszeríteni. Az más kérdés, hogy valahonnan úgy hallottátok, hogy az erösebb kutya... ez mindig a végén szokott eldölni (pl. Vietnam)
Néha történelmet is jólenne olvasni, nemcsak az ószövetségi sunyitásokat...
Az amerikai polgárháború utolsó napjaiban, amikor a Konföderáció legelvakultabb hívei számára is nyilvánvalóvá vált, hogy a déli államok visszavonhatatlanul vesztésre állnak, a fajelmélet és a rabszolgatartás meggyőződéses harcosainak maroknyi (állítólag mindössze hatfős) csoportja elhatározta, hogy…..
saul 2009.11.20 07:07:40
@Árpádka:
érdekes válasz.
@mokas_gizi: Nem tom pontosan mire gondolsz ugyanis Amerikában tudtom szerint nincs többségi állam alkottó nemzet. A legtöbben ir vagy német származásuak a népszámlálás szerint ez kb 30% a többiek meg olaszok, angolok, hollandok , franciák, spanyolok.
A fehérek többségben vannak kb80%. Obama félvér de ő csak az egyik a 100 közül aki vezeti Amerikát és nem is a legbefolyásosabb.

Már a nyolcvanas évek végén, s azóta is folyamatosan jött a nagy örömködés a lib mediákban, hogy a fehérek (az összes) nemcsak, hogy 50 % alá fogytak, de a jövöben sansz sincs arra, hogy többségbe kerüljenek. ez a helyzet azért ideális, mert megkönnyíti a kisebbsegek felé a hatalomkezelést. A KKK saját ideologiáját ha olvassuk, most egy mondat erejéig eltekintve a kötelezötöl, akkor a fehér önvédelem önszervezödésének egy lokal formációjának becézik. Hehe ..
A kubai Ötökről szóló előzetes posztunkban felvázoltuk Luis Posada Carilles életpályáját, különös tekintettel a kubai légitársaság gépe ellen 1976-ban elkövetett terrorcselekményre, melynek kitervelésében és lebonyolításában aktívan részt vett. Ma végre elérkezünk…..
saul 2009.11.02 01:28:05
Természetesen elvagyok ragadtatva, mint mindig. Még Népszabis koromban sokat hallgattam a srácokat a kubai élet hétköznapjairól, meg ilyesmi, mivel a rejtélyre valahol a mindennapokban gondoltam eldugva a megoldást. Ahogy potyogtak be az infók, valahogy mindig maradt üres lyukacska... pl soha nem értettem, hogy az USA, amelyik egy (kettö, három?) rohadt ház lerombolásáért, ami egyidejüleg biztosítási csalás is volt, képes nyolcadik éve baszkurálni egy országot húszezer kilométerre, egy állítólag ott lakó idegen szakállas turbános albérlö ürugyén. Valószínüleg Grenadánál kicsinyég tovább tartott volna, de azért ha nagyon akarják, egy késö délután lezavarhatták volna Cuba lerendezését... mint ahogy nagyon helyesen Vérnöszö úr írja is, eleinte a NYT lelkendezett, (és az AIPAC Castro miatt egy új hódításnak könyvelte be), de késöbb, amikor a Szajuz kezdett átlényegülni, (Brezsnyev idején) akkor ki kellett volna ábrándulniuk. Most az utóbbi évtizedek patthelyzetében Kuba egy kisérleti retortaként müködik, ahol a jövöbeli kétszintes társadalmak variációit tanulmányozzák, pedig ahhoz már mindent tudnak nagyjából máshonnan is, sok helyröl...

A Castro ellleni merényleteken jóbarát nyugdíjas szivélyesen röhögött (kogebe-közeli polack) a 400 merénylet, ami nem sikerült... tehát szerinte a CIA és a cég közösen vigyázott a szakállas demagogoszra, de a cia-részleg nagyobbik fele a mediát etette a lehetséges megmerénylési módokkal... így folyamatos volt a müsor, és három titkosszolgálat is televolt látszólag munkával...
Százegy évvel ezelőtt, Szibéria kellős közepén egy olyan természeti (?) jelenségre került sor, amelyet bízvást benevezhetünk a „huszadik század legrejtélyesebb eseménye” versenyre, és nem tévedek sokat, ha azt mondom, hogy komoly esélyekkel indulhatna valamelyik pontszerző…..
Elérkeztünk hát négyrészes reklámsorozatunk utolsó felvonásához, amelyben fellebbentjük a (már eléggé átlátszó és szakadozott) fátylat arról a termékről, amelyet népszerűsíteni akartunk. Sokak számára már nem meglepetés, hogy a hivatalosan az elkövetkezendő napokban megjelenő Operation Flashpoint:…..
Alaszka délkeleti sarkában, az atabaszk indiánok athna nevű törzsének egykori halász- és vadászterületén található egy – körülbelül 300 állandó lakosú – kis település, Gakona. Határában sétálva az óvatlan látogató (aki talán csak a környék lazacállományát…..
saul 2009.10.06 22:28:34
@Licus: Bármennyire igazad van, kedves Licus, azért szorgos kis kezeiket némi illedelmes aggodalommal figyeljük...
A Maderspach családA mai gyásznapon az egész Kárpát-medencében számos megemlékezést tartanak az aradi vértanúk kivégzésére emlékezve, emléküket persze mi is tiszteletben tartjuk, de a mai (és a sorozatban következő) poszt elsősorban a méltatlanul elfelejtett mártírok emléke…..
A különböző államok (hadseregek) nukleáris csapásmérési potenciálja, kapacitása (magyarán és leegyszerűsítve: atombomba a spájzban) olyan téma, amely az utóbbi időben (hála az Iráni Iszlám Köztársaság, valamint Észak-Korea erőfeszítéseinek) nemcsak a biztonságpolitikai…..
saul 2009.10.02 00:09:56
@Lucius Flavius Arrianus:
A magyar problémák bejöttek, de már az utódoknak. (56) Az okossága sok esetben azon alapult, hogy tudott olyasmit, amit nagyon sokan nem.
A saját behatárolt idejével nem számolhatott.
Szerencsére, legalábbis tüske a köröm alatt néhány csapatnak lehetünk majd még ezután is.
Noha sokáig húzódoztam a téma megérintésétől, számos olvasói komment és levél meggyőzött arról, hogy - az angol amerikai eredeti verzió után a nemzetközi közbeszédben is simán kilenc-tizenegy (Nine-Eleven) néven elhíresült, ma éppen a nyolcadik évfordulóját ülő -…..
saul 2009.10.01 11:35:09
@azazello:
Kedves úr, ezt írod:
"Te most azt mondod, hogy szerinted reális esély van arra, hogy ötven év múlva tényszerűen kiderül, hogy az USA kormányzata egy szofisztikált diktatúra...? Ne már. Nagyon sok gond van az amerikai politikai rendszerrel (meg a magyarral is), bizony hazudnak is (iraki WMDs, Watergate), de ez egy viszonylag transzparens, kutatható ..."

Csak annyit: amennyiben ezt az 50 évet szószerint kell venni, nem úgy mint a 6ezer évet, akkor nagyon nagy koppanásra számíthat, aki ezt reálisnak érzi. Szerintem 1-2 éven belül olyan változások lesznek (láthatóak is) hogy alapjaiban átrajzolódik minden.
Az ötvenes évek magyar valósága azért volt olyan nem kritizált, mivel nemcsak keletröl hanem nyugatról is szoritották rá a födelet. Ez bizonyos mértékben tart még most is. Vagyis nagyon.
Ami a transzparens, kutatható amerókai valóságot illeti, tipikus, hogy legnagyobb pénzekkel a kutatásban azok vannak, akiknek érdeke egy elöre leszögezett kutatási eredmény kialakulása. Ennek a tálalása viszont annyira sokszínü, hogy komoly pengék is elájulnak, hogy szétdurran a seggünk a demokrácia elért magaslataitól. A fergeteges pofázás róla nem demokracia. 6-7 év mint a Népszabi szerk, lett némi fogalmam az ügymenetröl..
saul 2009.10.01 13:11:32
@azazello:

"Alapjáraton marhaság feltételezni, hogy aki a legjobbak között végezte el az egyetemet, majd évekig Phd-kutatást végzett, végül jó nevű egyetemek és kutatóközpontokban csinál karriert, az mind agymosott kis szolgája a globalizált árnyékhatalombak. "

Nem feltételezés.. Ismerek többeket személyesen.

6ezer: ismert konteo az ó-szövetség c. szöveggyüjteményböl. Csak példa...
Ha kérdő hangsúllyal azt mondom: Kennedy-gyilkosság, mindenki elsősorban (és természetesen) az általunk is feldolgozott JFK-ügyre gondol. Tájékozottabb olvasóink azonban rutinosan visszakérdezhetnek: melyik? Ez a szerencsétlen család ugyanis úgy vonzza  magához a több, mint…..
saul 2009.09.24 09:46:57
@Halálkufár: Pontosan. Ez az atom-megtagadás volt a legfontosabb probblema az elnökkel, meg természetesen az, hogy "önhatalmulag" a magasságos pénzügyi guruk jóváhagyása nélkül elkezdett állami pénzt gyártatni. Mindkét akció föbenjáró. Nemám a Fidel szakálla... Namost a jogszerü lemészárlás után a kistesó nagyon belemászhatott volna a képbe, tehát ö is megkapta a magáét.
Utána minden ment rendesen.
saul 2009.09.24 10:18:55
@saul: Mindkét esetben együttjárt a legmagasabb-szintü profi kivitelezés az alkalmazott fél-profi balek képbehozatalával, ami szintén a tervezettséget bizonyítja. Szinte a lemészárlás utáni secundumoktól megindul a nyomok eröteljes eltüntetése, ami ugyancsak a széleskörben behozott proffs jele. A nemzetközi szinten bedobott konteok ebbe a kategoriába begyömöszölhetöek, naná.
Élvezettel is lehet dógozni. Hofi tudna mesélni, egyetemi szinten a konteok alkalmazásáról a szoc. építésének nekije, mint ahogy mesélt is néha a Fészekben. (vagy a környezö kocsma-hivatalban...)
Eljött tehát a nap, amikor az első és a második rész után a harmadikkal pontot teszünk a náci bordélyház, a Kitty Szalon történetének végére. Kérlek benneteket, hogy a Magyar Bloggerszövetség Etikai Szabályzatának 156/B. §. (k) bekezdés 69. pontjában foglaltaknak…..
A segesvári csatavesztés még nem bizonyult végzetesnek a honvédsereg számára, igaz ugyan, hogy öt részre szabdalva, de még erős seregtestek álltak fegyverben. Négy alakulat erdélyi hadszíntéren mozog, az ötödik sereg pedig a bevehetetlen Komáromban várja az események…..
saul 2009.08.15 15:40:28
@Titus Pullo Urbino: Finom gesztus volt a zászlók visszaadása. A kicsit késöbb felmerült adatok szerint Paszkijevics herceg úr hadserege kivitelezte holmi négy és félmillió ezüst fizetség ellenében a bér-rendcsinálást a Habsburg-Rotschild megrendelö kontójára, ami az elvégzett munka után hianytalanul kifizetésre került.

A forradalom-szabadságharc kérdéséhez sajnos annyit mindenképpen hozzá kell biggyeszteni, hogy még a politikai katonai potentátoknak sem volt halvány szellentésnyi fogalma (esetleg néhánynak) a forradalmi vonulat szabadkömüves nemzetközi felülrölvezérletének, ami már a reménybeli nagy európai átrendezéseket is célbavette, s ennek bizony késöbb látható formája lett a Trianon is. Kossuth, mint már bejegyzett
masonist-nagyfönök szinte vihogva írta öregkori leveleiben, hogy ti otthon még csak nem is kepzelitek, miféle csapások vannak készülöben, tululu...
saul 2009.08.16 17:08:26
@Lord_Valdez:
Tudomásom szerint az időtájban a szabadkőművesség tiltott és üldözött volt.

Ezt elmesélem Mazzini és Karl Marx uraknak legközelebb ha találkozunk, megszakadnak a röhögéstöl. (nemsokára Mazzini államelnök úr lett az összeuropai masonisták fönöke...)

Valamint tudtommal Kossuth csak tiszteletbeli szabadkőműves volt.

Ezidöben Kossuth valami hasonló, de Szemere úr keményen képviselte a vonalat. Amerikában meg nemhogy tiszteletbeli, hanem kihasználták a marketing értékét rendesen.
Bármennyire is szerettük volna azt hinni, hogy a konteóblog független a napi aktualitásoktól, az utcán járva, emberekkel beszélgetve rá kellett döbbennünk, hogy nem tudjuk kivonni magunkat a közvélemény nyomása alól. Megszakítjuk tehát a konteóblog nyári pihenését, s mai…..
saul 2009.08.12 02:17:17
Tetszenek a levezetések, nagyon látszik, hogy mindenki szakember itt (rajtam kívül, hehe)

A nagyon amatör néhány kis mondatocskámat szeretném azzal felvezetni, hogy a gyilkosságsorozat legföbb jellemzöje, amit a községi rendfenntartók is röptiben felismertek, hogy tudatosan tervezett akciók.

innentöl kezdve belecsúszkálnak az elméletek a szakmaiság friss szagló guanojába, mert a technikai részletek nem minden esetben adják meg a legföbb utasító-elrendelö nacionaléját. Ebben az esetben sem, mivel az eksön elérte a célját.

Ha abból indulunk ki, hogy kb 50 évvel ezelött kezdett kirajzolódni az a politikai törekvés, hogy a cigányoknak egy nyomatékosabb politikai szerepet adni, mégha az nem is jár a szükséges társadalmi felzárkóztatással, a benszülöttek lefelé nivellálása azsurba hozta a látszatot. A cigányok életszínvonala messze meghaladja a legszegényebb dolgozó benszülöttekét, s a vezetö rétegük már kitermelte a belsö arisztokraciát, a politikusaik valami akkorahangon interpretalják a jogaikat, hogy nosza... Most a bünözési statisztikákat hagyjuk, mivel azt ti jobban ismeritek, de dominant a többi etnikai csopihoz képest.

Tehát végbement egy politikai szempontból felülrölvezérelt folyamat, ami nagyon hasonló a 60-as évektöl az USA-ban játszódó feketéket felhozó politikai mozgalmakhoz, amiknek kisértetiesen hasonló lett a lecsengése is. A két vonulat csak annyiban tér el egymástól, hogy nálunk csak nyomokban történik valami erötlen halandzsa, ami a romákat a munka erányába taszajgálná. Az UsÁban nemcsak az ellenzéki, náci, meg hasonló elemzök jajonganak amiatt, hogy a feketék egy hatalmas, népességet sakkbantartó erövé váltak, hanem a saját ideologusaik nem haboznak ezt világgá nyiatkozni, ugyebár sorolhatjuk a legnevesebbeket...

Na akkor ez lenne az egyik vonulat, ami csak úgy kialakulgatott, most ne ragozzuk milyen politikai iniciativaból pár évtized alatt. A másik, a terror a frissen kialakított történelemformálók ellen. Népiesen szólítva cigánygyilkosságok. Ezeknek a jellegzetességeit nagyon szépen felsoroltátok, az ember csak ámul-bámul, mik vannak. Tehát azért csak röptiben emlitsük meg:
-szakember, nem vitás
-mindegy hány, csak a meló meglegyen nyom nélkül
-tudja tartani a pofáját
- van egy jellegzetes minta, ami visszatérö, hogy
gyerekek, nök, fokozza a felháborodást a benszülöttek ellen, ami késöbb örvendetesen kiterjeszthetö lesz egy általános, nemzetközi benszülöttellenes legorombítássá.

Namost ez az egész lényegében az egyes szamu fejezetnek a pandantja, csak éppen most más, véresebb eszközökkel, de mindenképpen az egész nagyon jól kitervelten az ellen irányul, aki ellen kell.

Ami az itten föltett kérdésekre azért kicsit segít hajazni, az úgy szólna, hogy tök mindegy, hogy hazai vagy külföldi, mert legnagyobb valószínüséggel is-is, ez esetben nyugodtan lehet emelni a fejpénzt még néhány 100millióval, az annyi, mintha az Abdulnak igérnének egy reserv-tankot... tehát az egész szörnyüség jóval magasabb szinten zajlik, mint egypár koporsó egy falusi temetöben...
saul 2009.08.15 19:52:26
@Nash vs. Keynes:
persze hogy nincs, van fogalmad
mit gürizik itt mindenki, hogy erre ne is gondoljon?
Konspirációs teóriák JFK - 2.0 2009.07.06 07:30:00
Mielőtt a háttérinformációkat tartalmazó első részt követően belevágnék a JFK-sztori második, konteós részébe (amely blogunk történetében az eddigi leghosszabb lesz, előre szólok!), szeretném megköszönni olvasóinknak a példamutató visszafogottságot, amit azzal…..
Történetünk idején, vagy mondjuk úgy, a kelta uralom csúcspontján a Duna alsó szakaszától egészen a donegali partokig el lehetett utazni úgy, hogy túl sok új nyelvet nem kellett megtanulni közben. Egységes birodalommá természetesen nem szerveződtek az Európa nyugati és…..
saul 2009.06.28 00:12:16
@berciXcore:
ez kezd kicsit komikus lenni. ;)
iqdepo.hu/dimenzio/28/28-02-04.html

kedves Berci, miért dugtag föl ezt a paródiát?
Ez nem egészen seriös nivo, mint a tankönyvek.... ;-))
ha igazán jót akarsz, akkor olvasd ezt a srácot.

www.sitchin.com/
saul 2009.06.30 18:36:39
Ha kicsit belekukkantasz, akkor pontosítva arra céloztam, hogy azok a Meroving-dokumentek amikre az Illig hivatkozik, azok nagyobbrésze már most tudott, hogy hamisítvány, s reszketnek az illetékesek, mert egyre többröl derül ki. S ezek a német kvalificerad, pedigrés archeologok, nem ilyen ellenzéki söpredék. Az Illig nem teljesen kóser, de sok olyan gondolata van amit nem sikerült megcáfolni, pedig dolgozik rajta a teljes apparat.

Mi a tét az Illig esetében? Ugyanaz, mint itt a zseniális blogunkban fel van téve: a teljes, oktatott történelem egy kifacsart, leszegényített konteó, vagy a felbukkanó tények autentikusan beépülni képesek. Na, ettöl azért távol áll.

A magyar "Honfoglalás" viszont a nemmagyaroknak szóló tanmese, primitívre véve. Gondolj bele, Atilla húnjai itt lödörögtek párszáz évig, majd egyszer csak egy zseniális történész kisütötte, hogy az ország kiürült. Majd jöttek az avarok, s kétségbeesetten védték a határaikat az Ennstöl a Fekete tengerig párszázévig, Bizánc fizetett, mint a katonatiszt. Innen a meglopott avaroktól indultak a magyar büntetö akciók már Árpád érkezése elött is, de erröl csönd van. Az idióta sztory, hogy a Szvatopluk eladta az országot c. az annyira ostoba, érthetetlen, hogy képesek beszopni. Nyilván az ószövetségi módszer (Göbbels), hogy jósokszor ismételni, akorr megyez.
A nyugati források szerint másképp néz ki a kérdés. Szvatoplukot, Cventibald lovag lánykori néven, már korábban megvakították, és 870 után nincs róla hír. méghogy ez a fószer üzletelt a gonosz Árpáddal jóhiszemü balekként, Csak a magyarellenes sulykolás erölteti ezeket a scenariókat. A magyarok jöttek folyamatosan, s a rengeteg kisebb törzsnek közös volt az identitása. Erre a legföbb bizonyiték: az ország nyelve nem változott. Mind a hun, kelta (keleta), abar vagy sabir korszakban, maradt az öslakók nyelve,ami ezer évig utána sem változott.
saul 2009.07.01 18:59:11
@teddybear01:
Kedves Úr, én csak egy tévelygö, választkeresö vagyok, akinek túl nagykanállal jönnek a válaszok.
A bizonyos linkeket olvasva egy módszert figyelhetünk meg. Az Orosz, és Zsoldos c. cáfolatok felsorolják, hogy ha Illignek igaza lenne, akkor ez és ez nem történt volna meg.
Közben ahogy olvastam, ott leginkább arról volt szó, hogy ami történt, megtörtént, csak nem akkor, amikor a taxióra mutatta. Ezért van, hogy a honfoglaláskori sírban 20 évvel antadatált pénzecskék bukkannak fel. A pénz bejött, a pontos év nemannyira. Ha gondolatban lestoppolnánk egy "kalandozó" európát járó lovascsapatot, na gyerekek, melyik évet írjuk most, igen vicces válaszokat kapnánk.
Léccives ne haragudj a kérdéseimért, igen sokat tanulok töletek. De a legtöbbet valóban a konteókban. Most is jött egy a szomszédos Koppenhagaból, ami komoly politikai botrányt fog kavarni.
Forrong a perzsa nemzet, tüntetések Teheránban és a többi iráni nagyvárosban, recseg-ropog az iszlám köztársaság. Az ember óhatatlanul is arra gondol, hogy vagy az amerikaiak, esetleg izraeliek támogatásával összehozott újabb "színes forradalmat" lát, ezúttal a volt…..
saul 2009.06.17 16:03:34
@mark renton: Nem gondolod, hogy az irániaknak némileg csípi a szemét, hogy a megköszöngetös Izrael egész dúsitott mennyisége, és mindenféle fegyverzetének a durranós része azokból a bizonyos vizsgálatokból kihuzóckodta magát sokadiziglen, olykor hivalkodósan, hogy márpedig mi ezt is megtehessük, most meg látványosan követelve a másiknak... Ezek figyelnek...
saul 2009.06.18 18:47:23
@Tilikov:
Bármit tesz Irán, mindenképpen katonai kezelés a cél. Ha van sapka, ha nincs füstszürös... A dúsítás jópofa dolog, hivatkozási alap, casus beli, a plebs kajolja, ha megnyitnák a Kövágószöllöst, hétfötöl Magyarország is dúsithatna. De Magyarország szétpiszkálásához már nem kell ürügy... rendben folyik.
KatPol Blog [KNN] In Nomine Domini 2009.05.13 11:00:00
A vallást belekeverni a háborúba egy elég ellentmondásos dolog. Alapvetően a háborúnak racionális érdekek, nem pedig teológiai kérdések erőszakos érvényesítésének kellene lennie, de vannak esetek, amikor a vallási hevület, a fanatizmus komoly harcérték-bónuszt ad a…..
saul 2009.06.04 15:18:02
@Dirky: Demokráciát építeni, különösen szegény és premodern jellegű társadalmakban katonai megszállással meg nem valami nagy reményekkel kecsegtet szerintem.

Különösen nehéz egy olyan országban, ahol párszázezer idegen megszálló zsoldos elméletileg még mindig egy BinLaden nevü volt CIA-ügynököt keresgél, aki azóta már levágatta a szakállát, s Washington külvárosában muszlim téritöként Halal-virslit árul a Capitolium-parkban. A premodernek viszont lemondóan csak annyit tesznek hozzá, hogy sebaj, a világ kettes számu serege egy idö után elballagott, egyszer csak majd a Nr.1 is menni fog.
Na akkor kezdödhet a demokracia....
saul 2009.06.05 20:03:16
egy mai gondola-cikk részlet:
"A tálib lázadók nem hisznek Barack Obama amerikai elnöknek, aki kairói beszédében azt közölte, hogy országa nem akar tartósan berendezkedni Afganisztánban. Ezt tartalmazza a szunnita iszlamista mozgalom vezetőinek közleménye. Obama csütörtökön Kairóban kijelentette, hogy az Egyesült Államok nem akar csapatokat állomásoztatni Afganisztánban, és arra törekszik, hogy kivonja katonáit az ázsiai országból, miután meggyőződik arról, hogy sem Afganisztánban, sem Pakisztánban nincsenek már olyan szélsőségesek, akiknek eltökélt szándékuk, hogy annyi amerikait öljenek, amennyit csak tudnak. A beszéd nincs összhangban az afganisztáni "valósággal" - hangsúlyozzák a tálibok. "Amerika jelenleg hatalmas repülőtereket és nagy katonai bázisokat épít" - hangsúlyozták. "Ez arról tanúskodik, hogy az amerikaiak hosszú afganisztáni tartózkodással számolnak, és ezért küldenek erősítést a térségbe" - tették hozzá a lázadók, utalva arra, hogy Washington a következő hónapokban 20 ezer fővel akarja megerősíteni afganisztáni haderejét.

"Amíg csak az amerikaiak Afganisztánban maradnak, folytatódik az ellenük vívott szent háború és ellenállás. Ha Obama valóban békét akar Afganisztánban, véget kell vetnie a katonai jelenlétnek és ennek az inváziónak" - áll végezetül a közleményben."

Sajnos, azt még Obama sem gondolhatja, hogy ezt csak a talibok gondolják....
Június 7-én több ország is dönt a sorsáról - csak egyes helyeken kicsit jobbak a döntési alternatívák, mint idehaza. Libanonban parlamenti választásokat tartanak vasárnap, ahol a tét az ország jövőjének alakítása, vagy a helyén marad, és megerősödik a nyugatbarát…..
A Közel-Kelet gyöngyszeméről mostanság nem sok szó esett a blogon, pedig zajlik azért ott is az élet, Netanyahu például nemrég próbált lobbizni Obamánál az Irán ügyében, látszólag nem sok sikerrel, de hát ki tudja, mit hoz a jövő. De a mostani írásnak nem is ez az apropója,…..
saul 2009.06.04 01:59:50
@Rammjaeger83: Megjegyzem, az első nyugati szerző, aki komolyabban körüljárta ezt a témát, Robert Pape. Ő pedig azt a következtetést vonta le, hogy az öngyilkos merényletek hagyományosan demokratikus államok ellen irányulnak (mint ugyebár a terrorizmus általában), és az idegen katonai megszállás elleni harc eszközei.

Ügyes kis demagogos lehet ez a Pape. Katonai megszálló demokráciák? Röhej. Aki védekez, az meg terrorista. (Lánykori neve patriot.) valamiképp a kutya elásva az antagonisztikus színvonalkülönbségben a birtokolt eszköztár terén.
Sándor barátunk, rendszeres olvasónk és szs. nicken kommentelőnk elhatározta, hogy kissé felélénkíti a klasszikus történeti elemeket az ókori Görögországból. Szerzőnk szerényen azt írja, hogy mostanában egy projekt miatt foglalkozik kicsit a Kr.e. 4-3. század (had)történelmi…..
saul 2009.05.18 12:46:26
@petyace:

igen, a professzor az egészségügyi vonatkozásokra helyezte a hangsúlyt, s az egész írás nagyon érdekes ebböl a szempontból. Az egyiptomi vonatkozást is a világviszonylatban leggazdagabb természetes mineral tartalomhoz füzi, ami már 2500 éve is köztudott volt... Magát a cikket nagyon szívesen elküldöm, nagyon fontos iromány, mindenkinek, aki elmúlt 50... és érdeklödik.
saul 2009.05.19 00:45:50
@Suetonius:
Pontosan.
Ugyanazon az oldalon két szerzö más datumot írt, figyelmetlen voltam.
Kösz.
saul 2009.05.19 11:51:37
@dudix:
Ktexiphonon kívül még volt másik három föváros is:Hekatompylosz, Arszak és Ekbatana. Az egy szokásos római túlzás, hogy Mezopotámiát is... arról csak álmodozhattak volna még sokáig.
Örmányország is bonyolult politikai elözményekkel, tárgyalások után bevonultak, ideiglegesen.
A Kusan és Partos Birodalmak története.Haussig történész.
Saeculum Weltgeschichte.
Amianus Marcelinus romai töténetíró