Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jollytall

3 bejegyzést írt és 78 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lakásbérlés kapcsán jellemzően arról lehet olvasni, hogy mennyi veszély leselkedik a bérbeadókra, mert a bérlők nem fizetnek, lepusztítják a lakást stb. Sajnos vannak ilyen esetek. Jó néhány bérbeadó tud szomorú történet mesélni. Vannak azonban olyan bérlők, akikkel nincsen probléma. Nekem is volt…..
jollytall 2021.07.26 16:32:41
2. Az alap, hogy működjön minden (vagy beszéljék meg, mi nem), amikor átadják a lakást. Az viszont már véleményes, hogy ki javíttassa a kisebb dolgokat, amik menetközben (esetleg a nem is rendeltetésszerű használat miatt) elromlik (megtörik a zuhanycső, mert rángatják, eltömődik a lefolyó mert bele megy a mosott haj, stb.). A fontos, hogy a szerződésben világos legyen. És ami még fontos, hogy a bérlet végén amikor a bérlő visszaadja a lakást, akkor is működjön minden.
7. Ez nem igazán bérlő-bérbeadó kérdése. A bérlőt is és a bérbeadót is az érdekli mennyi a teljes fizetett összeg. Nincs különbség, ha kivesszük a felújítási alapot és annyival megnöveljük a bérleti díjat. Ez inkább adózási kérdés (már aki megfizeti ugye). A közös költség, az költség, így amit a bérlő ilyen céllal fizet, az nem is jövedelem. Az, hogy egy része felújítási alapba megy, az már nem feltétlenül. Én érvelnék, hogy amíg ott lakik, a bérlő is részesül a felújítási alapból, mert pl. az alatt szigetelik a házet, így a bérleti idő egy részében már jobb lakásban lakik, ráadásul sokszor nincs is rendesen kettészedve (az megy a felújítási alapba, ami megmarad a költségek után). Ahol egyértelműbb a helyzet, az pl. a LTP-i befizetés. Láttam ilyet is. Ilyen esetben a szerződésben leírtuk hogy a közös költség X, de abból ténylegesen közös költség jellegű Y, így a bérlő annyit fizet meg, ami nem is adózik, a többit a bérbeadó fizeti az adózott jövedelméből.
A komposztálás sok éve a kerti témák egyik legnépszerűbbike, hiszen abszolút zöld elképzelés, házilag is kivitelezhető, megoldást jelent többféle problémára, nem csoda hát, ha gyakran előkerül. A legtöbb leírás ugyanakkor jellemzően odáig jut, hogy taglalja az előnyeit, és próbálja rávenni a…..
jollytall 2020.11.15 09:03:33
Évi kb. 100m3 komposztot gyűjtök (főleg levelek, zöldség maradékok) és három év alatt lesz belőle tökéletes komposzt (2-3m3), szóval abszolút támogatom.
Ettől még valakinek foglalkoznia kellene, a "mi lesz a nem komposztálható zöldhulladékkal, pl. kandallóban nem égethető, gyantás, fertőzött, stb. ágakkal, beteg levelekkel (moníliás ágak, vadgesztenye, dió)?" kérdéssel. Ahol korábban laktam volt zöldhulladék elszállító vállakozás, sok teherautóval elszállíttattam az évek során. Ahol most lakom, vállakozást sem, és lerakót sem találok (
zoldhulladekelszallitas.hu/zoldhulladek-lerako-kereso/).
Akkor szabadna ezt az új szabályt bevezetni, ha minden településen, vagy hozzá közel (kistérségben) lenne zöldhulladék lerakó, szállító szolgáltatás, vagy pl. házhoz menő aprítás (nálam a kisgép nem megoldás, mert a ma elégetett hulladék is hasonló mennyiség, mint a komposztált).
Még így is lenne aki nem akarná/tudná megoldani/kifizetni a szállítást, de legalább lenne valamilyen megoldás.
Valaki "zöld" illetékesnek ideje lenne foglalkozni ezzel, mert különben marad a "szalonnasütés".
jollytall 2020.11.15 14:02:30
@Oudusere112: Segíts lsz., hogy hol lehet mindenhol ilyen vállalkozást találni. A zoldhulladekelszallitas.hu/zoldhulladek-lerako-kereso/ térképen látszik, hogy az ország egész nyugati részén, és a keleti részének nagy területein más sem talált lerakót. Vállalkozást sem találok, de ha nincs lerakó, akkor hova is vinné.
Mivel elég "hangos" levegő-védő vagyok a kis falumban, azt is látom, hogy nem a száraz, beteg ágak elégetői a környezetszennyezők, hanem aki gumit, műanyagot, stb. éget és sajnos ez is akad bőven. Többször szóltam, de kiröhögnek... Ilyenkor én is várom a pillanatot, hogy legyen valakinek hatásköre ezeket az embereket megfogni (ma ugyanis azokon a településeken, ahol nincs közterület felügyelet, úgy látom senkinek nem dolga).
Ugyanakkor kár, hogy most átesünk a ló túloldalára és itt maradunk évi 20-50 m3 (igen, nagy a kertem...) komposztálhatatlan kerti huladékkal, amivel semmit nem lehet csinálni. Égetni nem szabad, komposztálódni 10 év lenne, ledaráláshoz pedig sok milliós gép kellene, ami nem reális elvárás évi néhány használatra (sövénynyírás, metszés, stb.).
jollytall 2020.11.15 16:59:58
@Oudusere112: Vicces: a ggole.hu nem talál semmit, de ha tudsz egy jobb oldalt, örülnék neki.
Nem hiszem, hogy túlburjánzik a kertem, csak nagy (kb. 200m sövény, ami 2 m magasan már 400m2, ami ha 10 cm-t nő egy év alatt, az maga 40m3).
Költségről egy szót sem beszéltem, éppen az ellenkezője. Kifizetném, hogy elvigyék, csak nincs aki vállalná.

Amúgy az alapgondolathoz visszatérve: Igenis azt gondolom, hogy az államnak/önkormányzatnak meg kellene oldania valahogy (természetesen akár pénzért, reális áron). Mit szólnának a bátor hozzászólók, ha pl. nem lenne a településükön szemétszállítás, vagy se csatorna, se szippantós autó?
Gyerekkorom egyik kedvenc játéka volt a Prefo autópálya (DDR). Eredetileg volt a birtokunkban egy, de a múltkor előkeresve tapasztaltam, hogy bizony az idő vasfoga megtette hatását.Szerencsére sikerült egyet viszonylag olcsón beszereznem, így felidézhettem vele a régi idők…..
Az MTI Fotóarchívumából ma régi - nagyrészt a szocialista Magyarország idejéből származó - balesetek fotóit válogattam csokorba. Meglehetősen sok, a témába vágó képet találhatunk főleg úgy hogy nemcsak autó-, hanem vasúti, sőt még repülőbaleset is szóba jöhetett. Témáik persze természetüknél fogva…..
A mai feladvány szerintem nem a legkönnyebb. Sokat nem fogok tudni hozzászólni, de a megfejtést mindenképpen megadom! Világos lép! A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
jollytall 2020.06.22 16:55:20
@Alick: Gondolom Osi mester Ozsváth tanár úr (mi még nem mertük így becézni). De tényleg hazazavart volna. Aki járt hozzá, annak még mond valamit amit olyan 45 éve a fejembe vert:
"A kombináció olyan kényszerítő erejű lépéssorozat, amely kihasználja az állás adottságait egy adott cél elérése érdekében"
Azóta sem felejtettem el.
A játékok alapvetően a gyerekek számára készülnek és abban talán mindenki egyetért, hogy a gyermek a legnagyobb kincs a világon. Éppen ezért a játékok esetében különösen szigorúan be kell tartani a biztonsági előírásokat, nehogy a gyerekek szórakoztatására kitalált tárgyak kárt okozhassanak bennük.…..
jollytall 2020.06.16 08:38:16
Creepy Crawlers: "Kb. 199 Celsius fokon működött". Még jó, hogy nem pontosan adta meg a szerző. Talán inkább kb. 200 fokon. Ez van, ha az ember angolból fordít mechanikusan: en.wikipedia.org/wiki/Thingmaker. Ott kb. 390 F fok szerepel (helyesen 10 F fokra kerekítve), és ez van zárójelben átszámolva mint 199 C. Ebből lett kb. 199 C, miközben lehet, hogy éppen közelebb jár a 200-hoz mint a 199-hez.

Magnetix: Nem ismerem az eredetit, de a klónokban amit láttam, sehol nem mágneses a golyó. Nem is lenne túl praktikus, mert a mágnesnek kellene É-i és D-i pólusának lenni, ami egy gömbszimmetrikus golyón elég esetlen (ld. Föld). Ezért mindig a pálcika volt mágneses, egyik vége É, a másik D, és a golyók sima acélgolyók.
Ugye, hogy jó kis cucc ez a mai feladvány? Világos lép! A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
jollytall 2020.06.14 12:57:21
@General Ludd: Mindennek ellent tudok állni, csak a kísértésnek nem. Az pedig nagy kísértés, ha ott a megoldás.
A viccet félretéve, az is jó, ha az olvasók el tudnak együtt gondolkodni, esetleg vitázni rajta, és kiderül, hogy ki találja ki a megoldást.
Nekem meg szokott lenni az önuralmam, és nem nézem meg a megoldást, amíg látok esélyt, hogy kitaláljam. Most ki is találtam a megoldást (nem sűrűn fordul elő, és általában akkor is megelőz már valaki), legörgettem, hogy megnézzem más már rájött-e előttem, vagy boldogan beírjam a megoldásomat, és akkor láttam, hogy már kiírtad a megoldást. Egy világ tört össze bennem:-).
Azt már számtalan alkalommal megírtuk, hogy a korrupció Magyarországon súlyos probléma, és pénzben kifejezve is hatalmas veszteséget eredményez. Ha már megakadályozni nem tudjuk a közvagyon lenyúlását, legalább igyekszünk leltározni a korrupciós botrányokat, hogy a visszaélések ne maradjanak…..
jollytall 2020.04.16 18:48:56
Az egyetemi alapítványokhoz:
- Elvileg teljesen helyeselhető, hogy az egyetemek ne költségvetési tételek legyenek, mert ami állami az ritkán tud versenyképesen működni.
- A nagy nemzetközi egyetemeknek komoly vagyona van, amit aktívan forgatnak. Cambridge Trinity College-ről az a hír járja, hogy övék a Tesco 50%-a és még rengeteg minden más, pedig az nem is egyetem "csak" egy college az egyetemen belül.
- A magyar egyetemek szegények, így egy egyszeri nagyobb vagyonjuttatás nélkül nem tudnak átállni erre az útra.

Ami viszont gond, kérdés, aggodalom:
- Kérdés, hogy ez a jó út-e? (Szerintem igen lenne a válasz, ha nem lenne a többi kérdés lentebb).
- Ki mekkora összeget kap? Ki dönti el és mi alapján? Elég aggályos, ha ez nem transzparens, közmegegyezésen alapuló, hanem ad-hoc, urambocsá pártszimpátia alapú.
- Fel van-e készülve egy magyar szervezet ekkora vagyon kezelésére? Ehhez érteni is kell. Mi van, ha elveszítik? Akkor megint az államnak kell a zsebébe nyúlni, mert a Közgáz nem fogja lehúzni a rolót.
- Amikor elkezdték ezt a Közgázzal, nagyon nem értettem Hernádi szerepét. Ő ült be az alapítvány elnöki(?) székébe. Minden racionalitás szerint ennek fordítva kellett volna történnie: az alapítvány, mint az egyik nagy tulajdonos, képviselőjének kellene beülnie a MOL és Richter igazgatóságába, nem a tulajdon vezérigazgatójának a tulajdonoshoz. Tipikus farok csóválja a kutyát.
jollytall 2020.04.16 19:02:01
A magánnyugíj-pénztárhoz:
- Az "alap" (azaz a kötelező) nyugdíjra több jó megoldás is elképzelhető. Lehet ez állami adó-visszaosztás jellegű, és lehet ez piaci alapú is. Mindkettő tudhat működni.
- Ha az egyetemeknél éppen a mai hatalom pártolja a magánosítást, piaci alapra tételt, akkor a nyugdíjnál miért voltak (lettek volna) ennyire ennek ellenére elvi okokból? Itt sokkal inkább pénzügyi, mint elvi okok álltak a döntés mögött.
- Az ős probléma a 2. vh-tól indul. Előtte nem volt mindenkinek nyugdíja, sokakat a családjuk tartott el öregségükre, vagy az sem. (Innen származik a "nyugdíjas állás", ami nem azt jelenti, hogy nyugdíjig ott el lehet lébecolni, hanem azt, hogy a munkáltató fizet utána egy nyugdíjalapba). A régi nyugdíjalapok komoly vagyonokat kezeltek (sok házon lehetett látni ilyen kiírást). A 2. vh sok vagyont elvitt, és az új hatalom akart a munkásoknak is nyugdíjat adni.
- Mivel vagyon nem volt, aminek a hozamából lehetett volna nyugdíjat fizetni, az egyetlen megoldás az volt, hogy a friss befizetésekből legyen kifizetve a nyugdíj. Így viszont nem épül(t) vagyon.
- A Manyup arra a feltételezésre épült, hogy a gazdaság elbírja, ha a befizetések egy kisebb része elmegy a Manyupba. Ez addig ameddig vannak olyanok akik csak régi nyugdíjat kapnak (teljesen az államtól) teremt egy hiányt. Utána az állam olyan arányban adja a nyugdíjat amilyen arányban a befizetést beszedi, a többit pedig a magány alap teszi hozzá. Ha ez tudott volna tovább menni, akkor néhány évtized után újra lehetett volna az arányon változtatni és így kb. 100 év alatt átállni egy magán alapú rendszerre. Ez alatt talán a pénzügyi kultúra is kialakult volna.
- Brüsszel nem fogadta el, hogy a Manyup vagyon is beszámítható legyen a hiánykalkulációkba, így el kellett venni.
- Az csak szomorú a történetben, hogy agyon szapulták az alapokat ("eltőzsdézték a vagyont"), míg azóta szárnyaló hozamokat hoztak azoknak, akik bent maradtak. A nagy vízválasztó majd pont a mostani válság lesz, hogy most elveszítenek-e mindent, vagy szépen túlélnek.
Anglia egyik legcsodálatosabb rezidenciáját eddig csak a kiváltságosok láthatták belülről - most viszont a nagyközönség is megcsodálhatja, ugyanis hotelt csináltak belőle!  London belvárosától csaknem 3 órás autóútra (M1, A1) északra található, Grantham és Notthingham kis városa mellett ez a szemet…..
Az arisztokrata gyermekbe születése pillanatától a kivételezettség tudatát nevelték. Mire felnőtt, magától értetődőnek tekintette, hogy mindenből a legmagasabb színvonalú jár neki. Az élet minden területén tiszteletet követelt magának és igényt tartott az irányításra. Elitizmusuk fontos eleme volt…..
jollytall 2019.12.20 09:05:44
@Simon75: Az alapállítással nem vitatkoznék, de az érvelésbe súlyos hiba csúszott. A Weiss műveket nem arisztokraták alapították. Weisséknek 1882-től volt konzervgyáruk Pesten, 1892-ben költöztették üzemeiket Csepelre és csak az üzleti sikereik után kapott Manfréd nemességet 1896-ban. Aisztokrata pedig csak 30 évvel az alapítás után, üzleti sikereinek csúcsán lett (1918-ban), háborús szállítói érdemeinek köszönhetően..
  A hagyományos társadalom családja általában idealizálva, szülők és gyermekeik biztonságos, meghitt közösségeként jelenik meg a közbeszédben, szembeállítva a jelenkor állítólagos válságával. Pedig a nagy halandóság miatt a mostoha- vagy mozaikcsalád legalább olyan gyakori volt a modern kor előtt…..
Mai posztunkban - igazodván a beköszöntött tél Magyarországot teljesen (?) megbénító havas-fagyos viszontagságaihoz - ellátogatunk egy igazán havas-fagyos vidékre, amelynek fotóit nézegetve jogosan ötlik fel bennünk a gondolat: ez az igazi Szibéria, ahová a világ minden kincséért sem…..
UKpoliticalblog Választás! 2019.11.06 16:49:46
Idáig is elérkeztünk. Ahogy előző cikkünkben már jeleztük, az Egyesült Királyság elkerülhetetlenül haladt az elmúlt hetekben-hónapokban egy újabb előrehozott választás felé. A Kormány három sikertelen kísérlete után negyedszerre sikerült átvinnie akaratát a londoni parlament mindkét házán és…..
Boris Johnson új választásokra vonatkozó nyilatkozata után világossá vált, hogy a parlament képtelen a döntéshozásra és ezért új képviselőkre van szükség a törvényhozásban. Johnson ezzel igen nagy kockázatot vállalt, hiszen a konzervatív és munkáspárti szavazókon felkapaszkodott Brexit Párt akár…..
jollytall 2019.10.28 12:20:24
@UKpoliticalblog:
"ha lesz közvetítés akkor mindenképpen érdemes lesz követni a feed-et." Én mindig a parlament élő videó közvetítését nézem: www.parliamentlive.tv. A plenáris ülések (mindkét ház) mellett a bizottságokat is élőben közvetítik, de vissza is lehet mindent nézni. Nem csak frissebb, de nem is szerkesztett, mint a BBC. Azt csak a háttérintejúk miatt szoktam követni.
"régóta keresek társszerzőt-szerkesztőt" Megtisztelő gondolat. Ha bármiben tudok segíteni, szívesen tenném. Engem leginkább a Brexit óta érdekel a UK politika, azt február óta napi szinten követem, szinte minden releváns ülést megnéztem. Egyéb területekhez nem tudok érdemben hozzászólni.
Egyébként, a Supreme Court ülését is közvetítették élőben, az is nagyon érdekes volt (az ő honlapjukon).
jollytall 2019.10.28 12:33:22
Tust tweetje szerint megadták a flexibilis hosszabbítást január 31-ig. Feltételekről nem szólt a tweet. Ha tényleg nem lesz kötelező feltétel (csak valami olyasmi, hogy elvárjuk, hogy a UK is küldjön biztost), akkor tisztult egyet a helyzet. Úgy látszik az EU biztosra akart menni, és előre lépett egyet, visszadobva a labdát az angol parlamentnek.
Kérdés mi lesz ma délután. A hivatalos napirenden nincs semmi Brexit, semmi választás:
parliamentlive.tv/Event/Index/127d51d9-895d-483a-974d-b0af55a7f23c?agenda=True
Ettől még nyilván lesz szó a két választási javaslatról. Ha a kormány nem ragaszkodik a kilépési törvény továbbviteléhez a választás feltételeként, akkor Corbynnak nincs túl sok indoka nem támogatni azt. Hasonlóan, ha a kormány saját javaslata kudarc, akkor a kormánynak sincs sok indoka nem támogatni a LibDem+SNP javaslatot.
jollytall 2019.10.29 12:13:05
Frissítések:
Hétfőn történt:
Az EU megadta a halasztást január 31-ig, két korai kilépési lehetőség rugalmas opciójával.
A UK kormány elfogadta ezt, így csak a papírmunka maradt hátra.
A kormány beterjesztette és a várakozásoknak megfelelően el is bukta a javaslatát a december 12-i választásról. A javaslat a Fixed Term parliamentary Act alapján rendelt volna el választásokat, amihez kétharmados többség kellett volna.
Az SNP és a Liberal Democrats bejelentette saját törvénytervezetét december 9-re.
A Munkáspárt nem támogatja a választást, hivatalosan addig amíg a megállapodás nélküli Brexitet nem sikerül teljesen kizárni. Mivel a halasztás már biztosított, ez a kitétel nehezen értelmezhető. Ez a kormány és parlament úgy tűnik semmire nem lesz hajlandó (visszavonás, megálalpodás, népszavazás), ezért nem volágos Corbyn mit akarhat. Leginkább az látszik, hogy rosszak a közvéleménykutatási eredmények, és nem akarnak képviselőket veszteni.

Kedd reggel történt:
A kormány beterjesztett egy törvényt, amihez elég sima többség, de amit módosítani is lehet. A törvénynek át kell mennie a teljes folyamaton, amit az alsóházban egy nap alatt szeretnének végigcsinálni (valóban nincs túl sok új érv, amit még meg lehet vitatni). A dátum továbbra is december 12.
Az SNP+LD továbbra is 9.-ét szeretne, de lehet, hogy dec 11 lesz a kompromisszum. Az SNP+LD elállhat a vitatott módosító javaslatoktól, hogy könnyebben átmenjen a törvény (16 éves kortól választás, EU állampolgárok választási joga).
A Munkáspárt eléggé egyedül maradt, így ma reggeli árnyékkormány ülésen előre jelezte, hogy ők is támogatják ezt a törvényt. Ettől még módosítókkal megpróbálhatják szétbombázni.
A törvény megtárgyalására 6 óra időkeretet terveznek, szavazás akár még ma.
Takács János rablógyilkost ma már nehéz lenne a világ legszerencsésebb emberének nevezni, bár volt az életében 22 óra, amikor ezt túlzás nélkül állíthattuk volna. Takács ugyanis azon kevesek közé tartozott, akik túlélték a saját kivégzésüket. Az 1880-ban megesett csodaszámba menő feltámadásról szóló…..
Gretta A világ legszebb kastélyai 2019.04.20 20:36:36
Elképesztő panorámájú műalkotások, történelmi kincsek és fontos turisztikai nevezetességek ezek a kastélyok, melyekből most a világ legszebbjeit mutatom be nektek.  A cikksorozat második részét ITT érhetitek el.   Chambord kastély, Loire-völgy, Franciaország A világ egyik legcsodálatosabb…..
jollytall 2019.04.21 16:59:21
@steery: Valahol olvastam egy definíciót, hogy mi a kastély. Eszerint akkor kastély egy épület, ha 4 kitételnek megfelel:
- Legalább 400 nm (más források szerint 600 nm).
- Legalább két szintes.
- Arisztokrata családé (Magyarországon volt a háború előtt).
- A helyiek is így nevezik.

Ehhez jöhetnek még olyan kiegészítések, hogy
- Vidéken van
- Birtok központként szolgál(t)
- Park veszi körbe.

Ami csak részben felel meg, az lehet, pl. Vadászkastély (nem volt állandó birtokközpont, csak vadászat idején használták), Villa (külvárosban van, nem birtokközpont), Palota (belvárosban van, sokszor nincs parkja), Kiskastély (kisebb a mérete, általában rendes kastély mellé épült vendégek vagy igazgatási irodák céljaira), Kúria (általában egyszintes, sokszor kisebb méretű), Udvarház (főleg gazdasági célokat szolgált, nem az arisztokraták lakták), stb.
Kivel ne fordult volna elő külföldön, hogy egészen véletlenül elcsípett egy, az anyanyelvén folytatott beszélgetést, mely résztvevőinek fogalmuk sem volt arról, hogy más is érti, amiről beszélnek? Az ilyen helyzetek rendkívül viccesek tudnak lenni, öt sztorival ösztönözlek…..
Egy héttel ezelőtt lélegzet-visszafojtva figyelte a közvélemény Theresa May brit kormányfő újabb kísérletét. A politikus az EU-val összehozott tervezetének második parlamenti elfogadtatásán dolgozott, de a terv az esti szavazáson – az elemzők előzetes becslésének igazat adva – 150 képviselős…..
jollytall 2019.03.24 08:18:23
@bloody.rain: Igen, az alapértelmezett változat ma ez. A törvényt - ha jó tudom, - az alsó- és felsőháznak is el kell fogadnia az elkövetkező 5 napban. Erre minden esély megvan (a "hard brexit mindenáron" tábor nehezen tudja megakadályozni), de idő. Ezért is feszített még egy szavazást beiktatni a megállapodásról is a követekező 4 napba.
May ráadásul bejelentette, hogy nem is terjeszti elő, ha nem érzi, hogy megkapja a támogatást, ami a legutóbbi beszéde, az írek hozzáállása és a közhanguat eltolódása miatt egyre valószínütlenebb.
Április 12.-éig új megállapodást sem valószínű, hogy kidolgoznak, különösen annak fényében, hogy mennyire megosztott a parlament.
Így marad:
- Kiesnek április 12.-én (továbbra is túl sokan vannak ellene, így jó eséllyel valahogy elkerülik)
- Hosszabb halasztást kérnek és kapnak és törvénybe iktatnak(!) április elején. Ehhez az EU is kell, aki ragaszkodik, hogy oka legyen a hosszabbításnak, ami lehet új választás, új népszavazás, de ismerve, hogy az EU is mennyire kiesés ellenes, valószínűleg bármi jól hangzó kérésre igent mond.
- Visszavonják a kilépési szándékot (ehhez nem kell az EU).
A két utóbbi opció EUs választási részvételt is jelent, ami May-jel elég elképzelhetetlen, így neki jó eséllyel így vagy úgy, de távoznia kell.

Más: Miért van az indexre mutató linkben egy fbclid? Olyan, mint ha a FB-ról osztaná valaki meg a cikket. Jó ez így valakinek (több like, stb.), vagy hibás link beemelés?
A vállalkozó mint olyan, itthon még mindig az M. Richárdokat vagy M. Lőrinceket jelenti, az erőszakos gyökeret megy a simlis, mutyizós lófaszjóskát, ami azért baj, mert ha a szó szoros értelmében vesszük, Steve Jobs is az volt, meg Mr. Selfidge is. A vállalkozó nem szitokszó, és nem pufidzseki…..
A most következő négyes lista slágerei bizonyára túl sok újdonságot nem rejtenek abból a szempontból, hogy szinte mindenki ismeri őket. De vajon hányan tudják, hogy az ikonikus I Will Always Love You nem is Whitney Houston száma? És ha nem, akkor mégis kié?  1. I Love Rock N Roll Ezt a dalt…..
Miután kiderült, hogy a Gundel látszólag látványos kettős mércét alkalmaz az általa üzemeltetett miniszterelnöki palota menzájának árképzésében, az étterem - egy-egy kevésbé érdemi megszólalást leszámítva - egy teljes hétig némaságba burkolódzott. (Csak ma, azaz hétfőn jelent meg interjú az étterem…..
jollytall 2019.01.15 21:43:55
@stukov1: Lehet, csak azt nem írja. Én meg nem voltam ott, így el kell fogadnom olyantól aki jobban tudja. Igaz én nem tudom a káposztás cvekkedlihez milyen savanyúság illene de biztos van aki úgy szereti.
jollytall 2019.01.15 21:53:10
@FCUK5: Biztos így van, elhiszem, én nem jártam ott.
Elég sok helyen ettem már menüt, de olyat még nem láttam, ahol levesből van két méret, és A la cart csak a kisebb kiszerelést adják, menüben meg a nagyobbat. Esetleg fordítva.
Hasonlóan furcsállanám a cvekkedlit "csak" köretnek, azt meg még inkább, ha A la cart nem lehetne belőle teljes adagot venni.
Mindegy is, inkább arról szeretnék hallani, hogy milyen íze volt, ha már úgy is jártál ott.