Regisztráció Blogot indítok
Adatok
baranowicze

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
törökgáborelemez 470. Balta 2012.09.01 13:28:14
Magyar zászló szakad Jerevánban, Örményország megszakítja a diplomáciai kapcsolatokat, az amerikai külügyminisztérium magyarázatot vár, a világlapok címoldalán fut az ügy, a közösségi oldalak felrobbannak az egészen szélsőséges megnyilvánulásoktól. Mindenki magyaráz:…..
Ha komolyan gondoljuk, hogy Ozora egy a társadalomra veszélyes fesztivál (mi nem gondoljuk azt, lásd a cikk végén), amit fel kell számolni a jog és az állami erőszakmonopólium eszközével, számos kérdés merül fel. Tudott-e Pintér Sándor és a rendőri vezetés az elmúlt…..
A kormánypárt az új választási rendszerben a mandátumok háromnegyedét is megszerezheti a szavazatok 25%-ával – írta tavaly decemberben a Libération. Mivel korábban már váltottunk pár emailt, a cikk szerzőjének feltettem a klasszikus és ezt így hogy? kérdést, sajnos nem…..
Hát, ennek is vége. Legalább is Gyurcsány Ferenc szempontjából. Persze, máris jönnek a cinikusok, hogy a sukorói koncepciós vád ejtése a volt miniszterelnöknek veszteség, hiszen nem lesz tárgyalás, "kevesebb a műsorperc." Az illető nyilván belegondolt, hogy milyen érzés négy…..
baranowicze 2012.07.20 19:46:38
@mákos lecsó: A teljes lakosság körében mért 1-2%-kal, vagy a biztos szavazók között mért 2-3%-kal tervez bejutni a messiásod az Országgyűlésbe?
Zajlik a Kossuth tér átalakítása, olvashatjuk a cikkben, nézegethetjük a galériát, és bár persze 1944-ben nem így nézett ki a tér, a különbségek éppenséggel jó kezdeményezéseknek tűnnek (füvesített villamospálya, elzárás a forgalom elől). Nem tekinthetünk el azonban a…..
baranowicze 2012.06.13 11:16:52
@na__most__akkor: A szoborcsoport előtt állóra néz Kossuth, és több más alak is. Sokkal mélyebb tartalma van, mint a "menjünk munkáslegények az ország házába, és fütyüljük az Éljen Rákosit!"-szobornak, ami most áll ott.
Történelmi tapasztalat: minden diktátorban együtt munkál a túlzott magabiztosság, valamint a bizonytalanság, a félelem a hatalom elvesztésétől és annak következményeitől. Magyarország teljhatalmú ura ma egyszerre mutatja magát határozott, ereje teljében lévő győzőnek, s -…..
baranowicze 2012.05.22 23:52:10
@No_Fidesz_No_Problem: Nem kérlek, te basztál rá, ha már ilyen kulturált szóhasználatot alkalmazol.

"before a given election" - adott választás előtt

Tehát adott választás előtt kell 30 nappal regisztrálni. Nem az első előtt, nem a 18/21 betöltése után, adott választás előtt.
  „Mi nem a következő évekre, hanem a következő évtizedekre konszolidáltuk a magyar államháztartást (...) nagyon közel állunk ahhoz, hogy jövőre egy, ma senki által nem elgondolt, és elképzelhető növekedési ütemet érjünk el” – jelentette ki Matolcsy György a…..
baranowicze 2012.05.13 12:03:39
@Doomhammer:

jogos. ha 2014-ben nyernek, akkor a sarkaltosokkal előkövezett úton már végigmehet ott egy másik emberrel.
baranowicze 2012.05.13 22:23:53
@légycsapó: aranyosak vagytok. aki nem ért veletek egyet, az bizonyára agymosott vagy ostoba. sose adjatok alább, demokratikus ellenzék!
Renly táborában nyitunk, a katonák izgágáskodnak a mezőn, hogy mi értelme kardod csörtetni a sötétben az nem tiszta, de mit értek én a hadviseléshez. A király Catlyn Starkkal tárgyal a sátrában, csak egy testőr védi, a manusgádzsi Brienne, mondjuk Catet elnézve elég is, tán…..
baranowicze 2012.05.01 22:18:14
@Theodoro: Varys.
Az EMI Klubban tartott nemzeti délutánt, estet a Jobbik Ifjúsági Tagozata, Dúró Dóra volt a vendég. Ha egy tudósítás a blogra kerül ki, akkor az olyan is volt. Ez még olyanabb volt. A Novák család álmaimban. Igaz, a Gárdáról egy szó sem esett Szeretek mindenhová korábban…..
baranowicze 2012.04.22 12:48:30
@zum trucc: Jókai Mór, de semmi gond.

Srácok, én messze nem vagyok jobbikos, eléggé nem szeretem őket, de ócska nagy vicc, amit manapság ti itt leműveltek. Olyan szinten fröcsögtök a Jobbikra és táborára, hogy az valami elképesztő. Annyira, de annyira illik ide egy Ákos-idézet:

"Azt mondod, hogy a gyűlölet öl,
Miközben szétszakadsz a gyűlölettől."

Az Indexes közönségkép alapján pedig kezdem inkább egy fikciónak tartani a fent található írást.
Az biztos: jön a tranzakciós adó, de hogy milyen formában arról csak sejtéseink vannak. Az Origo információi szerint - ahogy azt tegnap mi is megírtuk - a kormány egy olyan megoldást vezetne be, ami azokat a pénzügyi műveleteket adóztatná meg, amelyet a lakosság és a termelő…..
Fotó: Fazekas István hvg.hu Realitás kontra normalitás, valóság kontra álom. Nagyjából így nézhetünk arra a kérdésre, ki lesz Magyarország új köztársasági elnöke. A német példa nem lesz ragadós, ahol a lemondott konzervativ államfő helyére a zöldek korábbi…..
Hunvald György MSZP-s volt polgármester a belebegtetett 10-15 év helyett másfél év börtönbüntetést kapott.Mivel 2,5 évet töltött előzetesben, így a büntetését már leülte, sőt a másodfok után valószínűleg a magyar államnak, vagyis az adófizetőknek kell fizetnie Hunvaldnak…..
   Tisztelt hölgyeim és uraim!Köszönöm, hogy tegnap öltönyt vettek, inget és a legszebb nyakkendőjüket. Emberemlékezet óta Magyarországon ekkora tömeg még nem demonstrált a kormány és politikája mellett. Az önök kormányszeretete megértette az…..
Pozsonyi Ádám hozza a szokásos formáját legújabb blogbejegyzésében, ezúttal az oktatásról. Semmi meglepő, überkonzervatív, középkori, szatírikus, szarkasztikus, természetesen jól odacsap a nőknek, hadd szóljon. Reakcióim is a szokásos úton indulnak el, ideges leszek, hogy…..
baranowicze 2012.01.11 19:14:20
Római romkert, Dunakömlőd (Lussonium)   Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter és Tamási Judit, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) elnöke jelentette be, hogy elkészült a Ripa Pannonica (Pannonia partja) világörökségi dokumentációja. A három kötetre rúgó…..
baranowicze 2012.01.01 12:58:14
@jan: nagyon sok dolog fennmaradt, azt kell, hogy mondjam. Alapvetően ezt programokkal kell összekötni, és elég ígéretesnek tűnik (benne vagyok a téma sűrűjében, mint kvázi hozzáértő beszélek). Alapvetően a Duna bal partján kiépült erődrendszerről, a jobb parti városokról, és a megrendezett fesztiválokról van szó. A fővonulat Komárom-Dunakeszi-Aquincum lenne, ha ki tudnánk bővíteni az egészet "modernebb" történelmi hagyományőrzéssel és általános turizmussal is, akkor lényegében az egész magyar Duna-szakasz belekerülne, még buszozós különprogramokkal is (pl. Savaria Karnevál). Erre százmilliárdos iparágat lehetne építeni (csak a Hadrianus-fal Angliában akkora bevételt generál, hogy az agyam eldobom, és ott nincs mellé kiépítve párhuzamos közlekedés, sem hajózható folyó nincs, sem a közelben megtekinthető nagyváros). Tudjuk, hogy ez megalomán gondolkodás, de a pályázatban pl. 10 évre előre kérik a terveinket. Ez nagyon komoly kitörési pont lehet, és a kormányzati hátszél is megvan hozzá. Bízzunk a legjobbakban, és tegyünk meg minden tőlünk telhetőt.

@bunko_jobbos: ha nem szittya-magyarjézuspártusherceg-szíriusznépe történelmi emléket támogatnak, az egyből alávaló gazság? A római örökség az egész Nyugat alapja. Szívesen látunk egyszer téged is Aquincumban, Savarián, és hasonló rendezvényeken, ahol megismerheted a római kultúrát, és bízom benne, meg fog tetszeni.
Policity Mi lesz Bajnaival? 2011.10.04 19:47:00
Gyurcsány Ferenc koncepciós per elé néz. Vagy: Gyurcsány Ferenc bűnös. Lényegtelen. A parlamenti kétharmad elvette a mentelmi jogát, Polt Péter pedig a Legfőbb Ügyész. Ez a lényeges. De Gyurcsány van akkora bűvész, hogy ebből előnyt fog kovácsolni magának. De mi lesz Bajnaival?…..
baranowicze 2011.10.05 09:11:19
@Kiszámoló: igen, mert Bajnainak és az MSZP-nek bizonyosan hatalmas esélyei voltak 2010-ben nyerni, úgyhogy szemben az elsöprő győzelmüket fanfározó jósokkal, ők mégis meg merték tenni, igen, kérem, bátrak voltak, és kemények.

Ja, hogy nem is így volt? Hogy a béka segge alatt voltak 2006 óta, és körülbelül mindegy, mit lépnek? Bocsánat, elrontottam akkor.

Amúgy magyarázzátok már meg, hogy koncepciós per, ha Schiffer jelentette fel 2009-ben (miután ugye már folyt nyomozás, mert hivatalnokok jelezték, hogy nincs minden rendben), ezek után az LMP és a Jobbik is megszavazta a mentelmi felfüggesztését?
Proszektúra A Bayer-stílus 2011.10.01 10:43:00
Bayer Zsolt megint elemében van. Olyan jelzőket használ Nyugdíjban címmel a Magyar Hírlap  Álláspont rovatában közreadott cikkében az ujjtörős Vágó pere kapcsán, hogy „rohadt szadista állatok”, „szemétládák”, „ Vágó nevű disznó”, stb.…..
Értjük, hogy a popzene kivet magából egy 48 évest, de attól még a zömében 35 fölötti rajongó megnézte volna, ahogy George Michael, a nyolcvanas évek nagy popikonja előad pár popszámot. De kivártuk türelmesen, hogy sok ballada és egyéb feldolgozás után végül megugráltassa a…..
 Nem csak Magyarországon szálltak rá a rendőrök a macskaszem nélküli járművekre, hanem az Egyesült Államokban is, ahol ez még a mienkénél is viccesebb eredményekhez vezetett. Nyolc amis vallású személyt tartóztattak le Kentucky államban, mivel nem voltak hajlandók prizmát…..
Gréczyblog A Gyurcsány-fóbia 2011.09.05 05:57:00
Most már teljesen egyértelmű, hogy ott kezdődött minden. Igen, a 2006-os tévévitán, amikor Orbán Viktor kitámolygott a stúdióból és tökéletesen tisztában volt vele: itt ma péppé verte az a nyurga, szemüveges pasas, akiről már 1989-ben megmondta a Fekete Doboznak, hogy az…..
baranowicze 2011.09.05 09:59:10
Az októberi Michael Jackson-emlékkoncert szervezői kihúzták a nemzetközi fellépők sorából a Kiss együttest, mert basszusgitárosa annak idején elítélően nyilatkozott a néhai popsztárról. A Global Live Events koncertszervező cég azt közölte, hogy a korábbi bejelentés ellenére…..
baranowicze 2011.08.17 23:40:34
@Grgabácsi: és az a csárdás de jó volt :D jöhetnének minden évben :)

@Vezérigazgató elvtárs: lassan negyven éve adnak telt házas koncerteket. lehet, hogy nem bennük van a hiba.
Egyrészt Ki mondta: Szíjjártó Péter Mit mondott:  Értem persze, hogy ezek a döntések a múltban történtek (...); tehát visszaható hatállyal nem lehet jogszabályt alkotni. Hol mondta: MTV Ma Reggel Mikor mondta: 2011.08.01. Hol található meg: hirado.hu Ezzel szemben…..