Regisztráció Blogot indítok
Adatok
syracusa

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A forrás megjelölése nélkül, szinte szóról szóra idézte a TV2 híradója az RTL adását. Takáts Zsuzsanna volt az, akit 1961-ben, 18 éves korában, az akkor 21 éves Kiss László két társával megerőszakolt. A most 73 éves nőről sokáig azt beszélték, hogy már nem él, meg egyébként is "szeretett kefélni",…..
syracusa 2016.05.09 16:57:15
@Ballib cenzúrázók lidérce 1: értem, szóval a nemi erőszak és az erőszakoló mentése, áldozat lekurvázása jobberes erény, mindenki más meg libsi. És erre még büszke is vagy.
syracusa 2016.05.09 17:23:00
@Ballib cenzúrázók lidérce 1:
Az az alapvető tévedés, hogy ez politikai állásfoglalás lenne, miközben nem az, hanem színtiszta erkölcsi.
Ezek egy halottnak hitt áldozatot kurváztak le, és/vagy vonták kétségbe áldozat mivoltát, és közben elég nyilvánvalóvá vált, hogy csak azért, mert azt hitték, nem lesz cáfolat.
Aczél esetében sem a véleményével van probléma, hanem tisztán az erkölcseivel, azok egyszerűen mocskosak, ő maga pedig szalonképtelen.
És régen rossz, ha ezt politikai keretbe erőltetjük, régen rossz azt állítani közvetve vagy közvetlenül, hogy a jobboldal erkölcsi felfogásába belefér egy nemi erőszakoló mentegetése, a tett kicsinyítése, az áldozat hibáztatása vagy a "talán nem is úgy volt" diskurzus, ami még aljasabb ennél. Lehet, hogy ma nagyon is úgy tűnik a kormányzati kommunikációból, hogy tényleg ilyen a jobboldal, de én biztos vagyok benne, hogy egyáltalán nem, csak a valódi jobboldal éppen csöndben van pár éve és néz ki a fejéből kábán.
Szóval szerintem ez csak erkölcsről, emberségről és tisztességről szól, és normális jobbernek vagy libbernek, vagy bármi hülye címkéjű embernek egyszerűen nincs ma oka kételkedni abban, ki itt az áldozat, a védelemre szoruló, vagy mi számít tisztességes beszédnek és mi cinikus, ostoba parasztságnak.

Rendben van, ha Aczél arra a betegesebb erkölcsi oldalra áll, de ez ezzel jár. És egyáltalán nem baj.
Ha nem is hamis, de a versenyszabályzatnak nem tesz eleget egyesek szerint a 2012-es év legjobb sajtófotója, amelyet Paul Hansen készített a Gáza-övezetben 2012. november 20-án. A fotó egy izraeli katonai akció gyermek áldozatainak a temetésén készült. Az esemény valós, a…..
Indafotóblog Válogatás- Balaton 2011.06.29 07:53:00
Június 21.-ével beköszöntött hivatalosan is a nyár. Éppen itt az ideje eldönteni,ha tehetjük, hova is menjünk nyaralni. Ha engem kérdeztek, a Balatonra szavazok. A Balaton szépsége minden alkalommal elbűvöl. Gyönyörű reggel,este,nappal,viharban,vitorlásról és…..
syracusa 2011.07.01 13:07:24
@bokeh-téma:
Valahol picit (tényleg picit) sikerült megértenem az ellenszenvet, akkor is, ha a példának hozott képen a kis mélységélességen kívül ugyan elmosás van, de speciel pont a klasszikus bokeh nincs jelen, illetve ami van, az totál semleges. Ezt a bokeh-dolgot a legtöbb fotós idővel felfedezi, mint izgalmas eszközt, időnként tényleg divattá válik, pld mert amúgy érdektelen témákat is jól fel tud dobni. Jó esetben később inkább kihasználják a meglétét a megfelelő helyen és alkalommal. Ez tök normális.
Zavaró számomra akkor tud lenni, ha a járulékos jelenség képet erősítő okos, tudatos kihasználása helyett állandósul fő eszközzé, lényeggé lép elő, nem beszélve az utólagos, mesterségesen létrehozott durva bokézásról (sic!). De ugyanez igaz az alapesetben és megfelelő témánál kellemes,(fizikai) fotográfiai eszközökkel vagy mértékletes utómunkával giccshatáron belül jól megvalósítható lágyításra, aminek szoftveres implementálása időnként vizuális katasztrófát tud okozni, meg sok minden másra is; és ezzel nem azt akarom mondani, hogy a PS vagy bármi más, akár egy célplugin használata lenne a gond, sőt, hanem szerintem ezek ízlésbeli, ráadásul erősen szubjektív és függőségi problémák is.

Az viszont baj és sajnálom, hogy egy vitára szerintem alkalmas alapvélemény következtetései és tényállításai hibásak, hangja indulatos és támadó, mert ahogy minden ilyen esetben, itt is a felvetésből az is elsikkad, ami egyébként irtó hasznos vitatéma lenne, ha nem is túl populáris.

(Még valamik eszembe jutottak - bár ez lehet, hogy csak áthallás miatt vagy ilyesmi okból -, szerintem sokkal egyszerűbb öngerjesztés helyett átlépni a nem tetsző vagy éppen irritáló és/vagy népszerű képeket. Mert nyilván kikerülhetetlenül vannak ilyenek amik ezért vagy azért vörös posztók nekem, valakinek; ez minden közösségi oldalon természetes. Vannak népszerűk és/vagy jók is, én lapozni szoktam.
Saját képeknél meg (oké, ez már tényleg csak sehogy sem kötődik ide, pld a divat szó miatt) a megfelelés késztetése szerintem nagyon könnyen két pocsék irányba vihet, az egyik a népszerűség csapdája és ezzel az egyéniség és a megújulás feladása, a másik a frusztráció és düh veszélye, szóval legyen az ember magával kibékülve, de maradjon némi elégedetlenség, kb akkor jó.)
"A jó természetfotós ügyel a környezetére, óvja azt és igyekszik olyan állapotban hagyni, amilyenben találta. Nem rongálja, nem igazítja, vagy módosítja a környezetet egy fotó kedvéért. A jó természetfotós a természetet fotózza a maga naturális mivoltában, nem…..
Mostanában az EU elnökségünk alatt biztosan gyakrabban szembesültök ti is azzal a helyzettel, amiről Pirx pilóta írt levelet. Delegációk jönnek-mennek, természetesen sietnek nagyon, mert az egyenlők közt is egyenlőbbek... Vicces, hogy a csapból is a leállósávok…..
syracusa 2011.03.10 09:33:16
@acel:
Azt lehet sejteni egy ideje, hogy akárhova rohantak, az közérdek biztosan nem lehetett.

A nemzet biztonságát sem feltétlenül erősíti a 'zemberek tekebábuként való szétütése. Bár megértem, biztosan zavaró lehetett, hogy mások is ... léteznek rajtuk kívül. Ez olyan Lázárblokkolós-audifóbia szindróma, gondolom. Pocsék lehet. DSM-5 már említi, állítólag.
A pár napja defektet kapó és több embert megsebző busz sztorijáról biztosan hallottatok, László is ezzel kapcsolatban küldött levelet, csak épp kicsit más részleteket kiemelve. Ez az alaptörténet: Törmelékek robbantak be egy távolsági busz utasterébe a Vas megyei Söpte…..
syracusa 2011.03.04 08:49:27
@E®:
szerintem is.
 A hét képe ezúttal nem máshoz megy mint anna schwelunghoz, gratulálunk a győzelemhez! anna képének címe: Vár a Tabán felől: Utólag is elnézést a késői hirdetésért, elmulasztottam kiélesíteni a posztot...
syracusa 2010.12.02 17:19:11
 Nagyon erős mezőny lett a héten, az első helyezettnek közel 30 kedvence van, a témák kreatívabbak az átlagnál (különös tekintettel a piros-fehér-zöld fotóra), úgyhogy elismerésem mindenkinek A múlt héten ezt a 12 fotót imádtátok:   Evaneni38: Hid syracusa:…..
syracusa 2010.10.19 08:35:40
@darthwalk:
Jé tényleg. De magnószalagról?
syracusa 2010.10.20 19:45:22
@DosaAndras:
:))))
én feltenném rögtön indafotófalra.
Belsőség Kaszálunk és védünk? 2010.10.08 06:49:15
Egymilliárd forint. Az objektív felelősség elvének bevezetése óta közigazgatási bírságokból ekkora bevételhez jut a rendőrség – havonta. Vélemények az azonos című írásunkról...
syracusa 2010.10.08 09:04:34
Azért érdemes megnézni - ha már külföld és összehasonlítás szóba került - milyenek a büntetési tételek pld. Ausztriában az ittenihez képest, és nem mellesleg mennyire rakja padlóra a családot anyagilag egy ottani, egyébként normális, rendes apuci egy hülye napján elkövetett gyorshajtása, mondjuk lakott területen 89-el, vagy éppen egy hétfői tiltott helyen megállása.
De még magyar fizetéshez is lehet számolgatni, ha nem túl extrém a kihágás.

Mégis elég jó a visszatartó ereje annak a rendszernek, pld sebességmérés után valahogy nekik sokszor sikerül megállítani az autót, rávenni a sofőrt hogy lassabban kéne, nem hagyni tovább szabályt sértegetni, mint itthon.
Könnyebben ugrik így a jogsi is persze, bár Colin McRae leszármazottak ettől függetlenül ott is vannak.

Még megvan ott a normális állapot, ami itt rég nincs: megfogni a szabálysértőt, ésszerű büntetéssel visszaterelni a bárányok közé és megakadályozni a további szabálysértést.
Akkor is, ha ez picinyt több munkával jár, mint űrlapot nyomtatni meg csekket postázgatni, mert hát akit Nyoszolyó belterületén bemérnek százötvennel, és nem állítják meg, az elmegy ezzel a tempóval egészen Püspökfalatig, másnap meg vissza. Autózik tovább így pár hétig, amíg nem jön meg a csekk, és talán közben elüti Mari nénit a kultúr előtt egy szép ködös estén.

ps.: Azért szégyen, hogy itt arra kényszerítenek tisztességes embereket, rendőri vezetőket, hogy hazudjanak vagy mellébeszéljenek amikor válaszolni kell olyan kérdésekre, hogy miért így van nálunk ez a közigbírságosdi, kinek jó és mi valójában a kitűzött cél.

Itt a kivonatos ÖAMTC lista, mi mennyi sógoréknál:

www.oeamtc.at/netautor/download/document/recht/strafenkatalog.pdf
syracusa 2010.10.08 09:44:04
@MidlifeCrisis:
... és ezek szerint nem beszélnek mellé.

Viszonylag sokat vagyok ott, gyorshajtót keveset látok (autópályán sem - mondjuk nem csoda, némelyik elég pocsék állapotban van), a parkolási szokások viszont érdekesek, pedig gyorsan jön a rendőr és ha tényleg útban van az autó, perceken belül elviszik (Bécs).
Indafotóblog CivilExpo 2010! 2010.10.01 17:32:00
A 2010-es World Press Photo kiállítás mellett újra megjelenhetnek a ti fotóitok! Pályázni a civilexpo.indafoto.hu oldalon leírtak szerint lehet, a lényeg röviden:Ha nem is annyira mint a tavalyi, de az idei kiállítás is élő lesz - 2010-es fotókkal lehet pályázni.EXIF infó (kép…..
syracusa 2010.10.02 20:50:26
@Gyenis:
Igen, de:
"Minden olyan, az Indafotó oldalra a pályázat időtartama alatt feltöltött fotó részt vesz a pályázatban, ami:

2010 január 1. után készült,
a meghirdetett „CivilExpo – Az Index, az Indafotó és a PR Herald fotópályázata” dedikált feltöltési oldalán keresztül kerül feltöltésre ... "
Az első hét képe rögtön rendhagyó lesz. Két nagyon erős versenyző HOLTVERSENYBEN végzett az első helyen - ez biztosan nem véletlen :) A szeptember 6-i szavazás két győztes tehát James Cage és dino, gratulálunk! James Cage: Freed from the Matrix   dino: tűzfal..
 A Szörcsháttér játékot 2010 februárjában indítottuk a szorcs.hu -val közösen. Minden héten 12 képet bocsátottunk szavazásra, még pedig azt a tizenkettőt amit legtöbbet néztetek és legtöbben kedvenceltetek. A szavazás dobogós helyezettjei közül egy héten keresztül egy…..
Indafotóblog Pipacsok 2010.06.13 18:49:23
syracusa fotói Angelo fotója azegbenbalvan: napozó cyferko fotója ózsi a rozsomák fotói ..
32 kedvenccel Warkas - Naplemente a hídnál holtversenyben benedeki - generációk című képével 31 kedvenccel DocPoker - Végzet 29 kedvenccel kxkari31 - Egyedül 28 kedvenccel James Cage - Naplemente 25 kedvenccel bence93 - Karácsonyi UV holtversenyben lopisoft - secret 24 kedvenccel…..
Decemberben - 2008-hoz hasonlóan - ismért megkértünk titeket, hogy mutassátok meg a legjobb 2009-es fotóitokat. 199 indafotós 331 képét látta el a bestof2009 címkével Ezekből a fotókból én válogattam ki a nekem leginkább tetsző 36-ot, amit most hatosával, hat napon keresztül,…..
syracusa 2010.01.09 16:58:09
  Két hete történt, azóta sem tudok felébredni a sokkból. De igazából minden idegszálammal szeretném, ha benne maradhatnék. Goodwood elnyelt, örökre. Vélemények az azonos című írásunkról...
Se fixi, se tandem, se hibrid kerékpár; a magyar közlekedési szabályok lényegében még a rendszerváltás előtti konfekció kerékpárokat ismerik. A 15-20 éve elterjedt villogó fényű biciklilámpák még nincsenek engedélyezve, de a háromszög alakú fényvisszaverő használata, hogy…..
syracusa 2009.08.12 16:54:20
Összetett ez a dolog, szvsz először is holnap reggeltől azonnal haza kellene küldeni azokat, akik úgy gondolják jogalkotó szerveinknél: azért vannak a helyükön, hogy a kövér s***üket legyen hol pihentetni, esetleg jobb napokon polgárcsesztető hülyeségeken agyalni négyig...
Aztán - ez a kevésbbé lelkes forradalmi 'de':
Nekem az is biciklis, aki pld körforgalomnál egyrészt nem ismeri a háromszögletű táblát és abban a biztos tudatban anyáz le, hogy ő mehet - pedig nem. Vagy aki ugyanott belülről előz és kimegy előttem keresztben (vészfék, tök jó) (izé... és van ám persze bicikliút körben), és/vagy a zebrára hajtva tizedmásodperc alatt válik gyalogossá leugrás által, és anyázik, ha nem épp mosolyogva satuzok huszonötről nullára, mert ő jön és kész.
(A huszonötöt direkt írtam, látszódjon, hogy lassítok, de akár lehet tizenört is; és jelzem, azért, mert nem tökmindegy, hogy a gyalogosnak nevezett objektum kettő tized másodperccel azelőtt tűnik fel a zebrán, hogy én odaérek, vagy csak úgy normálisan átsétál, ahogy azt az ember várja is, alapesetben ugye.)
A teszkós bevásárlás után tízkilós táskákkal imbolygók, valamint a már gyalog is egyensúlyozásra képtelenek, a lámpánál előretörtető, de felszálláshoz jobbra és balra két-két métert igénylő, hosszan rollerező nyolcvanévesek más kategória, de azért vannak ők is ugye, vidéken meg: sőt.
Viszont az állami sarc, létadó, cseszegetés, büntinek álcázott rablássorozat valahogy mégis az autóst éri el, mert az könnyebb.
Szóval szvsz egyetértek az ésszerűsítési törekvéssel messzemenően, tetszik ahogy épülnek a bicikliutak és önérzet (merthogy én is két keréken járok, ha lehet), de amíg illetékes urak értelmi képességeiből valódi kresz helyett csakis pénzbehajtásra telik évtizedek óta (ki hiszi, hogy ez balesetmegelőzés miatt van? Remélem, senki?), addig marad ez a hibás állapot ahogy huszonöt-harminc éve, és a fejekben is meglesz a stabil ellenérzés innen oda és vissza közlekedők között;
Persze néha - kényszerből és csakis kötött felhasználású, nem lenyúlható EU pénzekből - épül pár kilométernyi bicikliút, mindegy, hová.
Azokat jól fel lehet avatni majd.