Adatok
Miq
0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Komolyan mondom, szeretnék végre találkozni egy igazán finom régi vágású tokajival, amelyet megdicsérhetnék jó szívvel. Ezért egyszer-másszor kísérleteket teszek, amelyek viszont szinte soha nem vezetnek semmi jóra, sajnos.Az 1974-ben alapított Puklus Pincészet Bodrogkeresztúron…..
Miq
2007.03.16 15:45:06
Tisztelt Szerző! Nagyon sajnálom, hogy még nem sikerült egy igazi TOKAJI ASZÚt elfogyasztani ami több dologról árulkodik. Az egyik, hogy nem igen hiszem, hogy lekes pince barangoló Tokaj-Hegyalján. Amennyiben tényleg szeretne inni egy jó hagyományos aszút, akkor azt igazán egy jó pincében, mint a Puklus pince lehetséges. Azt elfogadom, hogy az a palackozott termék amit fogyasztott az csalódást jelentett, de a klasszikus hordós érleléssel készült borok leginkább palackozás elött nyújtanak nagy fogyasztási élményt. A palackozással rengeteget veszít a hordós érlelésű bor az értékéből, bár a palackos érleléssel sok íz visszatér, de az már sohasem lesz olyan mint a"sterilizálás elött. Ha szíve vágya egy ilyen történelmet teremtő írányzatot, és a mai high-tech borászkodás miatt kihalásra itélt technológiát megismerni érdemes ellátogatni Tokaj-Hegyaljára. Az említett két pincészeten kívűl javasolni tudnám még a Tokaj-Kereskedőház Szegi pincészetét, mely Közép-Európa és talán ma már a Világ legnagyobb fahordós pincéje. Ha valaki valaha megizleli azt, az írányzatot, ami a Tokajit világhíressé tette talán több hangsúlyt fektet arra, hogy felemelje szavát, azért, hogy a piac ezt is értékelje, ami nem szinte reduktív módon elkészített aszú. További jó egészséget és remélem megfogadja a tanácsom. Üdvözlettel.
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz