Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Realista56

1 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor a TV2 megvette a izraeli Bumm! vetélkedőt, amiben az a pláne, hogy a játékosnak egy bomba hatástalanításával kell kérdésekre válaszolnia (és nem, nem térünk ki rá a meglehetősen morbid kapcsolódási pontokra), az eredeti formátumról készült videót nézegetve nem nagyon…..
Realista56 2014.09.29 15:54:32
@dunaparti: Kasza kirúgással egyetértek. Klaudiának nemcsak a nadrágját kellene lecserélni.Semmi dereka nincs, olyan, mint egy villanybojler. Vágótól meg az Isten mentsen meg. Jujjjj!
A szabál az szabál: ha nincs Kossuth-díja, akkor nem kerül be a Híradóba, ez van. A ma reggel 6:30-kor kezdődő hírműsorból kimaradt Robin Williams halálhíre, pedig ha a hír definícióját nézzük, amit egyszer már megmutattunk pedig a köztévének, ez igencsak fontosabb lett volna,…..
Realista56 2014.08.12 13:43:21
@mindent látó szem: Sokkal többre értékelek egy Kossuth-díjat, mint az amerikaiak ilyen-olyan díjait.
Nem hazám, messze van, (azért hadd mondjam, 2 hónapot töltöttem az USA-ban, ami nem sok) mellesleg én nem is szerettem annyira.
Persze nem ez a fontos, de miért majmoljuk ezeket a - valljuk meg - bohócokat csak azért, mert sokan ismerik őket?
Egy agysebész munkásságát ezerszer többre becsülöm, és undorodom attól a nyálas rajongástól, ahogyan ezeket a sztárokat körülveszik.
Tomcsányi Dóra idei nyári kollekciója nekem azért tetszik, mert hordható, kellemes, vidám, a színeket tekintve pedig egyszerre finom és merész. Jó az, ha egy tervező nem csak extrém dolgokban tud utazni, hanem képes hétköznapi ruhákat is készíteni. A magyar piacról nagyon…..
Realista56 2014.07.15 16:01:30
Lassan mindenkinek van egy sztorija arról, hogy miért kell elmenni Magyarországról szerencsét próbálni. De hogy emögött mennyiben munkál a ráció, vagy csak egy felfokozott közhangulat lenyomatát érzékeljük, nehéz eldönteni. A folyamatot megmutató számok igen lassan…..
Realista56 2012.11.17 12:00:50
@sárkányfő: Osztálytársam zenetanár Angliában 8 éve. Angol barátjával élnek. Napi 12 órát dolgozik kétségtelenül sokkal több pénzért, mint Mo-on. Lassan megutálja a munkáját, mert az a futószalag munka erősen megviseli (nem fizikailag) Itthon naponta 5-6 gyerek jutott egy napra, ott 10. Minőségileg nem lehet ilyen gyerekszámmal jól dolgozni.
A körülmények sem jobbak, mindig fázik, mert az épületben 16-18 foknál sosincsen több.
Mivel bérelt lakásban élnek, a fizetésük nagy része elmegy. Haza készülődik, és a párja is inkább itthon lenne nyelvtanár.
Ne hidd, hogy kint minden jobb.
Aki még nem olvasta a jövő évi költségvetés tervezetét vagy összefoglalóját, annak annyit mondanék, hogy az irány ugyanaz: meglehetősen ortodox megszorítás és befagyasztanak mindent a dicséretesen kicsi hiánycél érdekében. Azaz csak majdnem mindent... Igen, mert míg a…..
Realista56 2012.06.16 17:48:33
@James Blond: Egyetemi diplomával, nyelvvizsgával, 35 év munkaviszonnyal és folyamatos ingyen túlórával miért vajon kevesebb a fizetésem, mint érettségizett anyámnak a nyugdíja? Igaz, kapja apám után az özvegyit.
Nem egészséges egy társadalom, ahol a dolgozó korosztály napi megélhetési gondokkal küzd, míg a nyugdíjasok biztonságban várhatják a pénzes postást. Ráadásul a munkába járóknak fedezni kell az utazás, drágább étkezést, ruházkodást úgy, hogy már minden juttatást elvettek. Nincs ruhapénz, jutalom, bérlet, ezt mind a fizetésből kell már állni.
Realista56 2012.06.16 18:00:53
@lapátkaszát: A mai nyugdíjasok többsége nem 40 évet, hanem csak 35 évet dolgozott, mivel 55 évesen a nők elmehettek nyugdíjba. A munkabérük majdnem 100%-át megkapták, sokan azért mentek el, mert jobban jártak, mint ha tovább dolgoztak volna. Ez olyan luxus, amit nálunk sokkal gazdagabb országok sem engedhetnek meg maguknak. Ott a fizetések kb. 60%-át kapják csak meg, igaz, a bérek sokkal magasabbak.
A felosztó-kirovó rendszert pedig - sajnos - a két ostoba háborúnak köszönhetjük, mivel a többnyire ingatlanba fektetett nyugdíj vagyon a bombázások, zűrzavar, kommunizmus és egyebek miatt megsemmisült.
Egyszerűen nem volt és most sincs más választás.
ProgBlog Kompország cigányai 2012.03.10 23:05:00
Ha én neked már nem kellekAzt kívánom hogy gebedj megHa a szívedből kivetnélPópa álljon a fejednélHa a szemed vetnéd másraÜljön tort az apád házaLuminita Mihai Cioabă szebeni roma királylány átkaFordította: Kányádi Sándor  El kellene már döntenünk, hogy akarunk-e…..
Realista56 2012.03.11 14:01:25
@As Roma: Ne hallgass azokra, akik a cigányságod miatt fikáznak. Sokan vagyunk, akik nagyra becsülik azokat a cigány embereket, akik képesek a saját sorsukért tenni. Akkor is, ha nem rajongunk a hulladékozó, uzsorás, smukkokkal teleszórt, hangoskodó "nyóckeres" cigányokért. (ott dolgozom, tudom, miről beszélek)
Realista56 2012.03.11 14:50:22
@Gaius Plinius Secundus: Teljesen mindegy, ki honnan és mikor jött. Lényeg, hogy itt van, és ebből kellene valamilyen életképes közösséget formálni. Megjegyzem, minket magyarokat is jöttmenteknek tartanak sok országban, mert "csak" 1500 éve vagyunk a Kárpát Medencében.
Kormánytisztviselőként sajnos azt látom, hogy változatlanul a sógor-koma rendszer van napirenden, és ez a Fidesz időszakban változatlanul folytatódott. Minden új ejtőernyősről kiderül, hogy kinek a protezsáltja. Jó esetben megvan a munkakörhöz való végzettségük, de sokszor köszönő viszonyban sincsenek a feladattal. Én mindössze 4 éve kerültem a közigazgatásba, előtte 20 évig a piaci szektorban dolgoztam, és megpályáztatott állás kapcsán, sok jelentkezővel kellett megküzdenem az állásért. Nem hittem a szememnek és fülemnek, hogy mik vannak, hogy milyen emberek kapnak milliós jutalmakat, és hogy a beosztások (közigben erre lehet nagy pénzeket kapni, egy osztályvezető dupláját keresi a mezei szakreferensnek)pofára és nem tehetségre, tudásra kapódnak. Hivatalunkat a választásig egy korrupt szoci vezette. Ezt cserélték le egy képzetlen, (van diplomája, csak nem erre a területre) ostoba lakájra, akinek egy évébe telt csak az, hogy megértse, mi is a hivatal profilja. Persze valami vallási bubus.
Fidesz szavazó vagyok, és jobboldali értékrendű, de ha csak ilyen embereket tud ez a kormányzat előhúzni a cilinderből, akkor nem jutunk ezután sem sehová.
Hogy jön ez a témához?
Sokan az oktatásban, a szegénység felszámolásában, vagy egy másik pártban látják a megoldást.
Persze ezekben mind van igazság, de a közigazgatás jelenlegi felállásába és teljesítményébe kódolva van a bukás.
Olyan emberek ülnek felelős posztokon, akik 30 éve seggelnek az irodájukban, közük nincs a való élethez és k..va sokat kerestek és fognak még ezután is. A leépítéseknél pedig kirúgták a mellettem ülő 30 éves lányt, aki nagyon jól csinálta a dolgát, csak nem nyalt be a főosztályvezetőnek eléggé, valamint mégegy hasonló kollégát. Nem rúgták ki viszont a 70 éves, 300 e. nettóért (baszom nagy nyugdíj mellett) visszafoglalkoztatott csókos bácsikát, aki semmit sem csinál, csak feltartja a dolgozókat, mert százezer éve a közigazgatásban dolgozik, és hát senki sem meri azt mondani neki, hogy bocs, de maradjon otthon.
Amíg a "Rokonok" féle stíluson nem tudunk változtatni, addig nem lesz itt semmi.
Minden a divatról Változó világ 2009.01.31 21:07:24
Teljesen átalakult a divatbemutató, mint műfaj az utóbbi egy-két évtizedben.Persze most nem a divatvonalakra értem ezt, bár ez is változott az új anyagok megjelenésével.Arra gondolok, hogy míg annak idején a divat elsősorban a ruhákról szólt, másodszor a modellekről, ma a…..