Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BassJazz

0 bejegyzést írt és 86 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki egyébként egy tök normális pali, bár mindennapinak a színpadon kívüli életben sem mondanám. Szarkasztikus humora, lehengerlő egyénisége "átjön" egy személyes beszélgetésben, átjön színpadi jelenlétén, és persze a zenéjén. Warren Vachéról van szó, aki a…..
A Jack Russel terrier izmos, feszes, robusztus testű, rövid lábú kutya. Háta egyenes, farka magasan tűzött, általában felmeresztve tartja. Lábai erősek, izmai jól kirajzolódnak. Mancsa a macskáéhoz hasonlít, feje kicsi, V alakú fülei előrehajlók. Szemei mandulavágásúak,…..
BassJazz 2009.11.05 00:06:56
@szita.: :D
gombapresszó Reima Virtanen 2009.10.26 15:28:00
Lám, így kell lelkes hallgatónak lenni! Alighogy szóbakerült ma reggel a finn név generátor, máris belinkelte azt nekünk Konzervnyitó Károly barátunk. Köszönjük! Javaslom, mindenki nézzen utána, mi lenne a neve, ha finn lenne.Én Reima Virtanen lettem. Minden bizonnyal rokona…..
BassJazz 2009.10.28 17:08:07
macoldasok 1 éves a macoldasok 2009.10.10 20:15:00
Kicsit megkéstem ezzel a bejegyzéssel de: Egy éves lett az oldal ami itt igazából nem nagy dolog mivel csak az információk átadására született minden más cél nélkül. Ezért nincs rajta reklám, sem egyébb maszlag. Kicsit több bejegyzést szántam ide, de mivel egyedül kezdtem ide…..
Régebben olvastam már erről a férfiről, de most újra belefutottam a neten, ezért ide is teszem egy bejegyzésbe, mert elég inspiráló figura, és hátha nem mindenki ismeri. Matthias Buchinger kezek és lábak nélkül született, de ennek ellenére nem okozott neki gondot négyszer…..
BRÉKING! Az imént derült ki, hogy ma este Oláh Zoli (bassjazz), a Harcsa Veronika Quartet bőgőse lesz a vendégünk, aki megtanít minket bőgőzni! Közben beszélgetünk zenéről, hangszerekről, Japánról, a végén elénekeljük a hajmásipéterhajmásipált és beugrunk a nagybőgőbe.…..
BassJazz 2009.10.03 12:07:55
@G_G: Sebaj, győzzön a jobb! :D
  A Twitter gadget segítségével a Gmail felhasználói felületén is megjeleníthetjük a Twitter aktivitásokat.     Lehet új tweeteket küldeni, lehet szűrni a nekünk küldött válaszokra, a direkt üzenetekre, kedvencekre és a barátok tweetjeire, emellett van kereső…..
gombapresszó A búsképű lovag 2009.08.24 12:06:00
Van két gyerekem, tudom, hogy megy az, amikor kihasználva érzékeny pontjait, az egyik úgy idegesíti fel a másikat, hogy aztán az magából kifordulva olyat talál mondani vagy tenni, amire a számonkérésnél lehet majd hivatkozni, hogy lám csak őt írjuk fel a rosszak közé. Sólyom…..
gombapresszó podcast és archívum 2009.09.04 00:24:47
A gombapresszó adásait a tudomány mai állása szerinti szinte összes lehetséges módon meg lehet hallgatni. Arról viszont semmi információm sincs, hogy ezek közül melyiket használjátok. Igen tudom, tele az internet olyan segédprogramokkal, amik ezt számolják, de én nem találkoztam…..
BassJazz 2009.09.04 07:56:45
Szuper lenne, ha valahogy meg lehetne hallgatni iPhone-nal is a neten élőben, akkor Japánban is meghallgatnám, vagy/és be tudnék jelentkezni a műsorba Skype-on, ha meg tudjátok oldani!... :) Fogok kattintani a blogra, így a statisztikádban lesz még egy új ország! :) Be tudtok adni az adásba Skype-ról Skype-ra jövő hívást?

Ha lesz a hotelben ingyen WiFi, fogok közvetíteni a Twitteren Tokióból.. Itt látható, melyik nap játszom:
www.myspace.com/olahzoltan Tehát 2 nap is esélyes, 18, és 25...

Szavaztam, én is élőben hallgatom a műsort amikor csak lehet, de a tapasztalat azt mutatja, hogy az utóbbi időben 10-ből 9-szer a podcastról tudom csak, és azt is most pl. jelentős késéssel. A maradék 1 alkalomnál is maximum a műsor feléig jutottam, mert más tennivalóm volt. Így az első opcióra voksoltam.
Igen, jól következtettek a címből! A mai adást nemcsak hallgathatjátok, de ha minden úgy megy majd, ahogy elterveztem, akkor nézhetitek is! Még nem teljesen kipróbált a rendszer, de ha az iSight kamera megy Liza powerbook G4-én, ha fel tudunk csatlakozni a rádió wifijére és ha nem…..
BassJazz 2009.08.14 07:34:09
BassJazz 2009.08.14 14:58:19
@tomii: :)
A gombablog túljutott a csoportmérkőzéseken, teljesítette a minimálisan elvárhatót, 4000 (!) induló közül bejutott a komplex blogok kategória 100 legjobbja közé.  Minthogy a százas mezőny az olvasók szavazatai alapján állt össze, így ez az eredmény kizárólag nektek…..
BassJazz 2009.08.13 07:46:52
Idén valószínűleg nem lehet velem a Szigeten találkozni. Nem megyek ki, mert eddig nem találtam olyan napot, amiért nyugodt szívvel kifizetnék 10 500 forintot. Annak a lehetősége is egyre csökken, hogy valaki azt mondja "Tessék Tamás, itt egy nyakba akasztható VIP belépő, gyere…..
 A mai adás félórásra sikerült, mert Tibi meztelenül leesett a lépcsőről és elvitték a mentők. Meg is halhatott volna, de nem halt meg, ezért este söröztünk egyet. Nemsokára felkerül az archívumba az a telefonbeszélgetés, amit a János kórház traumatológiáján úton az…..
BassJazz 2009.08.09 21:23:52
@tomii: @Gombatibi: Most hallgattam meg a műsort tetszett, az egyik legjobb műsor volt évek óta! ;D (vicc mielőtt reklamáltok!) (vagy mégsem az?:D) Minden elmaradó műsor helyett kellene egy fél órás valami "helyettesítő" adás! Persze mindkét főhősnek felvételről be kellene jelentkeznie és szerepelnie is kicsit! üdv, és jobbulást! (utóbbit magamnak is kívánom...)
BassJazz 2009.08.12 10:26:57
@Gombatibi: Hogy vagy? Én nagyon lassan gyógyulok... :( Ma Sziget, WAN2 színpad 19:30...
BassJazz 2009.08.12 11:11:40
@tomii: Dehogynincs! Pont van egy! Szükségem is lesz rá, nagyon szigorúak, másképp nem engednek be játszani! ;D
Barátaim! Bármennyire ködbeveszőnek is tűnt az elején, elérkezett a goldenblog verseny komplex kategóriájának nevezési határideje. Már csak jövő hétfő éjfélig szavazhattok kedvenc blogotokra, azaz ránk. Minthogy még mindig tart az…..
gombapresszó Igérgető művészek 2009.07.23 12:03:00
Arra gondoltam a minap, amikor a dunszttól az agytevékenységem arra a szintre csökkent, ahol már néhány vegetatív funkció üzemben tartása is jelentős nehézségekbe ütközik, hogy szeptemberig minden elmaradt igéretünket teljesítjük. Csakis az extrém meleg lehet az oka, hogy…..
Könnyű azt hinni, hogy nyáron értelmetlen rádióadást készíteni, hisz úgysem hallgatja senki. Fokozottan érvényes ez a péntek estékre, amikoris minden épeszű fővárosi kerthelyiségekbe menekül a rothadó dinnyék elől. (Jut eszembe, el ne felejtsem megenni a dinnyét, amit…..
Ha valaki eddig nem hitte volna – mint ahogyan magam sem – akkor káprázzanak a szemek. Mégis csak lesz iraki gombaposzt.Aki eleddig nem értesült volna róla, az most ebből megtudhatja, hogy miattam voltatok ismétlések hallgatására kényszerítve, mert sürgős és…..
BassJazz 2009.07.05 08:39:34
Megszületett az első győztes az idei Goldenblog versenyben és az nem a gombablog. Erre az egyetlen ésszerű magyarázat az lehet, hogy ebbe a kategóriába nem neveztünk. Bár a nevünk predesztinált volna minket az indulásra, de nincs akkora vitrinük, hogy minden díjat mi hozzunk…..
BassJazz 2009.07.02 16:20:56
BassJazz 2009.07.02 17:15:04
gombapresszó Hol nyílik a banán? 2009.06.14 22:09:00
Az adás során nemhogy kisebbségbe kerültem, de egyenesen a megszégyenítésemre törtek Tibi és a hallgatók, azért mert a száránál bontom a banánt. A száránál, az egyetlen lehetséges helyen! Elég kellene hogy legyen az a biztos tudat, hogy nálam az igazság, de oké rendben,…..
Arról már nem is beszélek, hogy ez a hét még az előzőnél is rövidebb volt, pedig az sem volt 3 napnál hosszabb. Viszont beszélek a ballagásról. Misi fiam befejezte az általános iskolát és ma délután 4 órától lesz ennek az ünnepélyes megjelenése, ahol én álló- és…..
BassJazz 2009.06.14 08:06:43
gombapresszó Ha 2009.06.06 12:38:00
... azt mondanám, hogy a gombapresszó egy másik rádióba szeretne költözni, mit szólnátok hozzá?..
BassJazz 2009.06.06 23:31:31
Lassan már többet foglalkozunk a zenekarral, mint bármelyik rajongói klubjuk, de hát mit is tehetnénk mást, ha egyszer az egyik leghűségesebb hallgatónk a zenekar tagja. Még ha a bőgős is az. (Vicc volt, Zoli!) A quartet egy zártkörű koncert keretében fellépett az MR2 Akusztik…..
BassJazz 2009.06.06 13:10:59
Most jutottam oda, hogy tudok reagálni a felvetett dolgokra, olvasom sorban a hozzászólásaitokat előröl, és írom ami az eszembe jut:

"Harcsa Veronika Quartet" angolosan, és Nem kvartett vagy kvintett. ki szoktunk egészülni Gyémánt Bálinttal, de akkor hivatalosan "HVQ +GyB"... A rádiósok sajnos nem így írták a vedeora, pedig Veronika mindig így szokta kérni.
A tépkedés hangját nem így terveztük, nincs beleszólásunk ezekbe a dolgokba, ez egy külön szakma, szóval a hangosítás, a világítás, és a keverési arányok stb. nem a mi asztalunk. Mi lejátszottuk a koncertet, mintha egy kis klubban lettünk volna. Tomi tud talán tud véleményt alkotni, hogy milyen volt ott élőben a hang, és milyen a felvételen. Én sajna nem tudok, hiszen nem kívülről hallottam a koncertet. Én belső zenekari hangot hallottam a monitorokból, az teljesen más, az amolyan "munka hang", nem HiFi élmény.. A külső kimenő hang, a stúdiófelvétel, és monitorozás szempontjából teljesen a technikusok, és a hangmérnökök "kezében vagyunk"...
Magyar szöveg: Sok visszajelzést kaptunk már ezzel kapcsolatban.. Veronika kreatív személyiség, most a HVQ-n kívül rengeteg dologban van benne egyidejűleg (filmzene, duo fellépések, Erik Sumo, Nicola Conte, és még több más is, amire nem térek ki) A mostani időszakban, vagyis ebben az évben biztosan nem, de jövőre szóba jött, hogy fog énekelni magyarul.. Hogy ezt milyen körülmények között teszi majd, a HVQ-val, vagy más formációban, és saját anyag lesz, vagy más, ezt még fedje homály. Pillanatnyilag a következő közelebbi feladatokra koncentrálunk, mint pl, MűPa koncert közeledő fesztivál fellépések, szeptemberben pedig Japán miniturné.
A felvétel forrása: Egy rajongó felvette a rádióból, bedigitalizálta, és feltette a Facebookra. Mi minden jogunkról lemondtunk a rádió javára, nem kaphatunk belőle saját részre sem a stúdiófelvételből. Azt hiszem nekünk sem lesz meg máshogyan, mint ahogy ti innen a Gombapresszó oldaláról le tudjátok tölteni..
Köszi Tomi az HVQ témában írt összes bejegyzésért!

üdv