Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SirJohn

1 bejegyzést írt és 86 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hatalmas felháborodást kavart ország és európaszerte a magyar kormány által indított bevándorlásügyi nemzeti konzultáció. A legtöbb kritika a manipulatív kérdéssort és az offenzív plakátkampányt érte.  Most összegyűjtöttünk néhány bevándorlás-ellenes kampányt,…..
Kerékpárkölcsönző rendszert épít ki a Debreceni Egyetem, három campuson és a víztoronynál lesz tároló. Kerékpárkölcsönző rendszer beszerzéséről kötött szerződést a Debreceni Egyetemen és a tenderen nyertes szegedi Sund Magyarország Kft. – tudta meg a Dehir.hu a…..
SirJohn 2015.07.24 16:37:28
A fordítás Bakos Petra munkája, aki mostantól állandó segítőnk lesz az orosz témájú cikkek fordításában. Köszönet!..
SirJohn 2015.04.21 22:22:57
Subba Melyiket választanád? 2012.10.17 17:08:53
..
SirJohn 2012.10.18 22:21:28
Az előző posztom utáni kommentekből tanultam egy érdekes jelzőt: „szíjjártópetyai”. Ahogy ez a politikában lenni szokott, már a definíció megfejtéséhez sem mindegy, hogy honnan nézünk a szóra. Én azt mondom: a jobboldallal nem szimpatizáló kommentelő meghatározása…..
SirJohn 2011.06.24 19:47:32
@mondatoló: És tényleg ez és így volt az egyetlen megoldás? Mondjuk nem lehetett volna azt a részt elvenni ami az államadósságra megy? Nézd már meg hogy mire megy el a pénztár vagyon nagy része. A debreceni adófizető pénzéből miért kell a BKV adósságát rendezni? A miskolci emberek nyugdíj járulékából miért kell a budapesti ppp projektek magánbefektetőinek százmilliókat adni?

index.hu/gazdasag/magyar/2011/06/24/hol_a_penz_az_oszi_allamadossag-csokkentesre/
SirJohn 2011.06.24 20:04:17
@Fell Bandi: Szóval ebből a nem létező pénzből fizetnek most ki 260 000 000 000 (260 milliárd) forint reál (!) hozamot - gyengébbek kedvéért az infláción felüli hozamot? Ez elég szar. Így sok idő kellett volna hozzá hogy elfogyjon az a pénz...
SirJohn 2011.06.24 20:13:28
@mondatoló: Az anatómiai párhuzamot nem értem, viszont a reálhozam és a befektetés hozama nem keverendő össze. Ha hozzá adod az inflációs rátát, akkor az már elég korrekt, jobb mint a banki betétek reálhozama.Az elmúlt 10 évben a reál kamatok deficitesek voltak - kivéve egy két akciós betéti termék esetén kínált 3-6 hónapra szóló konstrukciót 2009 után - tehát negatív hozammal dolgoztak. Én pedig nem látom meg, mert maradtam.
Eljutottunk a végső igazsághoz, matematikai levezetéssel igazoljuk, hogy legalább ötven darab 26-os kerekű gépen ülő kerékpáros teljesítménye kell ahhoz, hogy normál bringázás mellett energiával lásson el egy 100 wattos izzót. Közszolgálati missziót teljesítve közöljük azt…..
Hülye kérdés: a konnektorba. De megolvad-e a drót? Elbírja-e Paks? Mit csinálnak eközben a szélerőművek és lehet-e az akksiban tárolt energiával mosógépet hajtani? Vélemények az azonos című írásunkról...
SirJohn 2011.03.12 09:28:23
Igazán szégyellheti magát a Levegő Munkacsoport. Megalakulásukkor egy tiszta, radikális, szókimondó, megvesztegethetetlen csapatként ismertük meg őket, most pedig ott állnak a meglehetősen kétes hírű, adóelkerüléshez és tulajdonosrejtegetéshez offshore cégek hadát…..
Évek óta megy huzavona a Margit híd körül, lementek a pályázatok, készültek a szakmai anyagok a kerékpárosok fogalom számára használható infrastruktúra megteremtéséről. Egy ideje úgy tűnt, a viták után végre biztos, hogy lesz kétsávos kerékpárút a kiszélesített északi…..
A kerékpárosokkal szemben vívott autós szabadságharc élharcosai láttak egy reklámot, ami felnyitotta a szemüket a környezetvédelem fontosságára. Az Emberi Parkolásért Mozgalom azonnal felszólította a fővárost, hogy a légszennyező bringázás helyett autós projektet támogasson.…..
Az alábbi történet egyik legtipikusabb példája annak, hogyan nem szabad gépjárművet vásárolni. Ennél már csak az lett volna rosszabb, ha kiderül, hogy az autó lopott is.Tisztelt Zugügyvéd!Autó adásvételi probléma miatt fordulok önhöz.Történt aug. 12-én, hogy egy…..
SirJohn 2010.08.25 19:56:04
@soproni1: No ez azért nem teljesen így van. Az említett cég soha nem volt a Toyota Sakura használt autó részlege. Tessék utána nézni ---> autokerobuda.hu illetve sakura.hu. thx
Subba A nap képe: Viktor, esik? 2010.06.07 14:11:01
via..
SirJohn 2010.06.07 20:21:57
Subba Ákos: Gotcha!! 2010.05.01 10:30:00
Így lebukni.....
SirJohn 2010.05.02 08:51:24
Egy 2007 nyarán lezajlott autós-kerékpáros (férfi-nő) összetűzés végére tett pontot három év után a bíróság. A sértett, Pegi az alleycat.hu-n írta meg az egy év felfüggesztettel végződött sztoriját, ami azzal kezdődött, hogy a Gellért tér környékén véletlenül…..
Te jó ég, micsoda bűbájosan aktuális, kora nyári téma! Wellington barátunk ajándéka a mai olvasmány, és bizony nagyon is magaménak érzem, hiszen bájos kis fővárosunk utcáit én is naphosszat járom a már oly' régen szívemhez nőtt Csepellel. Tekeréskor úgy érzem, mintha az…..
B-oldal TOP5 Bëlga dal EVÖR 2010.03.13 07:18:00
Azon gondolkodom, hogy egy mondatban hogyan is lehetne összefoglalni a Bëlga zenekart. Lehet modoroskodni, meg elutasítani a hip-hop stílust, vagy a rap-et, főleg, ha magyar rapről van szó, de a Bëlgát nem lehet kikerülni. Talán tényleg első lemezük címe ("Majd megszokod")…..
Egy dolog biztos. Ha az új vizsgarendszer a gyakorlatban beindul, valamivel kevesebb mozgástér marad a trükközésre. Már csak ezért is érdemes tényleg jól felkészített autóval vizsgára menni, mert az alkalmatlan minősítés összehasonlíthatatlanul rosszabb – és…..
Év: 1989 Tegye fel a kezét, aki nem óbégatott soha a karjait rázva egyetlen házibuliban sem erre a számra. Húsz éves a dal, húsz éve nincs olyan házibuli, ahol ne kerülne elő éjjel kettőkor közvetlenül a Kör közepén állok, de még a Sej ribizli, piros bicikli előtt. Egy…..
SirJohn 2010.01.02 22:03:40
www.youtube.com/watch?v=wQZc2yTqZ5A&feature=related

Popular - Traktorka, tessék íme
„Az elmúlt években jelentős számú - sajnos gyakran szabálytalanul közlekedő - kerékpárossal a belváros közlekedése mára kaotikussá vált” – írja Verók István VI. kerületi polgármester a belvárosi közlekedés megújításáról szóló közleményében. A…..
Dánielnek cégének 13 millió forintért sikerült vásárolnialízingelnie egy olyan BMW 520D-t, ami egy hónapon belül motorhibával örvendeztette meg. Igenám, de a Mondial Biztosító operátora rosszul pötyögte be az alvázszámot, ezért nem találták a rendszerben, azaz szerintük…..
Szepessy Zsolt, Monok polgármestere akkor vált ismertté, amikor pár éve kitalálta azt a vérlázító és felháborító dolgot, hogy munkát vár el attól, akinek pénzt ad. Szerencsére az ország vezetői hangos szóval felléptek ellene, ám az idő végül mégis csak őt igazolta, s…..
Újabb olyan sztori, amilyen még nem volt itt nálunk. SereG leadta a totálkáros autóját egy bontóba. Minden józan paraszti ésszel gondolkodó ember ilyenkor úgy van vele, hogy bontó, tehát szétszedik apró darabokra aztán eladják alkatrésznek. De nem. Egy rövid történetet /…..
SirJohn 2009.07.30 11:38:17
Mi mással magyarázhatnánk a változatos műanyagipari melléktermékekből készült cukrosvíz címkéjén a feliratot? Lelkesen üdvözöljük a bátor marketingest aki ezt kitalálta, és várjuk az első Tesco "gazdaságos" matricát, meg a szlogent, hogy a legkisebb is…..
Mennyibe kerül egy 6500 forintért hirdetett grilltál? A legendás, az Európában bárhol tapasztalható magyargyűlöletre bőségesen okot adó, úgynevezett "balatoni matematika" szabályai szerint természetesen 13200 forintba. Fájdalmasan köznapi, vérforraló történet alant,…..