Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kesey

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mert hogy mi az, ami eszedbe jut róla, az világos. Először is, hogy halálos betegség (ami nem igaz, lásd alább). Aztán műtét, kemó, sugár, kopasz fej és hányás. Fájdalmak és soványság. Meg hogy mi mindenre mondják, hogy rákkeltő, beleértve mindenféle pszichés okokat.…..
Cégvezetőként szerzett tapasztalataimból legutóbb megosztottam veletek néhány hasznosnak vélt tippet a munkakeresés első fázisával kapcsolatban, amely az állásinterjún való megjelenésig tart. Több pozitív visszajelzést kaptam elismert szakemberektől a cikket illetően. Sokan…..
Kesey 2013.07.23 11:39:51
@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Nálam, ha valakinek romlik a teljesítménye, odamegyek hozzá, és megkérdezem, tudok-e segíteni valamiben, nincs-e valami baja. Minden esetben az derült ki eddig, hogy valamilyen problémája van, amit nehezen, vagy nem tud megoldani. Az is probléma, ha hirtelen valaki ellumpul. Lévén, hogy nagyrészt összeszarja magát a cég, ha valakinek valami baja van, minden esetben érdemes kompromisszumot kötni, vagy segíteni az illetőn. Mindig, minden megoldódott.
Kesey 2013.07.23 11:50:17
@orange85: Abból lehet következtetni sok mindenre, hogy mit kér valaki a munkájáért. Vagy arra, hogy nem tudja a saját értékét, vagy arra, hogy szarban van, esetleg arra, hogy nem egy lógós fajta és szeretne valamit csinálni, akár olcsóbban is.

És kompenzálni is lehet: Igaz, hogy kevesebbet fizetek mint munkáltató, de adok neked internetet, telefont, esetleg kocsit, hetente x napot dolgozhatsz otthonról, továbbképzést, licenszet, stb. stb.

Ahol hatalommal, felsőbbrendűséggel manipulálnak, ott nincs nagy jövő, vagy lopott pénzből él a cég - pályázatozik, stb, ergo nem a meló a fontos, nem teremet értéket.
Na ilyen helyre nem nagyon érdemes jelentkezni se, mert csöb˜örből vödör.
A hazánkban szép számmal megtalálható lapostetők alkalmasak lehetnek zöld felületek kialakítására. A talaj- és növénytakaró jó szigetelő, és a csapadék eloszlására, levegőminőségre is jótékony hatással van. A költségek miatt ma még sokan ódzkodnak a…..
Kesey 2013.07.02 10:20:14
@adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe: Ha te vagy a normális fajta, akkor számomra érdem kreténnek lenni és téged olvasván ezt az állapotot nem is igazán célom elhagyni.
Bornai Tibor Muszáj ezt? 2012.11.06 22:13:25
Nézem, ahogy a közszolgálati televízió már egy jó ideje a Trianon előtti Magyarországra kiterjedően jósolja meg a másnapi időjárást. Arra gondolok, vajon hogy esne, ha a szlovákok, a horvátok, vagy a románok úgy beszélnének állami televíziójukban a mai Magyarország egyes…..
Kesey 2012.11.07 15:47:24
@Madaras: Tekintettel, hogy az EU sok szempontból egységes ország lett, jól tetted. Ahogy viszont az írországi haverokkal beszélgetek, ott se rózsaszínű a helyzet. Csak valamivel több - nagyobb a hagyománya a becsületesebb politizálásnak.
Kesey 2012.11.07 16:03:49
@Madaras: Minden relatív. A béke meg a nyugalom is. Dublinban biztosan egy kicsit máshogy érezed magad, bár nekem Az a város is tetszett. Az nedves időjárás viszont nem.
Kesey 2012.11.07 16:18:13
@Madaras: Egyetértek.
  Az Ohio állambeli Clevelandban szomorú a mai nap a magyar katolikusok számára. Richard Lennon helyi püspök ma veszi le a szentelést a százhat éve, magyarok építette Szent Imre templomról, és egy jó nagy lakatot rak rá. A templomot bedeszkázzák, piacra dobják, ergo az egyház…..
Hamár az osztrák vagy a szlovák sörökkel nem játszik egy ligában a hazai felhozatal, tettünk egy próbát, hátha a Heineken és a SABMiller romániai regionális termékeivel partiban lehetünk.Félreértésne essék: vannak iható sörök itthon; a Soproni 1895, a borzasztó névadás…..
comment:com Fábry celebeket aláz 2009.09.18 11:00:00
Fábry Sándor celebeket aláz, mi? Egy óra tömény szívatás, kacagás, porba tiport Rubint Réka, vetélkedőbe oltott Fábry Show, amiben a szabadjára engedett mókamester szétszívatja a tahó magyar celebvilágot, ugye? Nagy francot, Fábry nem szívatott senkit, maximum a nézőket.…..
w Szellem a gépben 2009.07.21 06:00:00
A hit hegyeket mozgat, és ha a hegy éppen a hit útjában áll, akkor annál rosszabb a hegynek. Nem a kereszténységről van szó, azon túl vagyunk. A hitet sokkal szélesebb értelemben értjük, ősibb, atavisztikus, elemi hiedelemről van szó, név szerint a kísértetről. A hazajáró…..
Sok helyen leütődött a festék, lassan megérdemelne egy új, matt fényezéstBokámig ért a tyúkhúr, kezemben balta volt. A megzavart szúnyogok nem késlekedtek, csípéseikkel is sürgettek, hogy mihamarabb túl legyek az egész bontáson. Hiába állt megroggyanva a majd' száz éves…..
A világ arra való, hogy az okos nemzetek más kárán tanulhassanak. Ha tudjuk, mit és hogyan kúrnak el más országok, akkor azt nekünk már nem kell kipróbálni. De a magyar embert nem annyira érdekli a közvetlen szomszédaink sorsa sem, mint a magyar celebvilág pillanatnyi áleseményei,…..
w Titkos féreg 2009.03.05 04:00:00
Nem fenyegeti veszély azt, ki akkor is óvatos, ha biztonságban van.A Szlovák Információs Szolgálat jelmondataKülönös dolgok történnek Magyarországon, nagyon furcsa dolgok. Találgatásra okot adók.Találgatásnál többre nem adnak okot, tartsuk ezt észben. Sem arra, hogy…..
Nincs sok választásunk, mert nagyon elkúrtuk: kiadós recesszió, vagy hirtelen halál.>>> Vajon mire gondolhatott az utolsó pálmafát kivágó húsvét-szigeti munkavállaló?  ..
Kesey 2009.02.19 13:44:36
Nagytiszteletű Urak! Végigolvasva posztjaitokat (a kibékülésig), azt látom, hogy nagyobb gond nincs a tenniakarással. Legnagyobb akadályt a tudatlanságban (és itt nem a butaságra gondolok, hanem a készségek hiányára) és abban látom, hogy még mindig pénzben számolunk, számoltok, ennek pedig már szerintem lejárt az ideje.

Mindenki elkezdheti magától saját kis mikrovilágának megjavítását. Nem szabad várni államra, hatalomra, mert ez tartja élve azokat a "képviselőit", akiket nem érdekel az egyes ember sorsa.

A globális felmelegedésről az a véleményem, hogy nagyrészt hisztériakeltés és a fölös széndioxiddal érvelni és félelmet kelteni lehet, és ezt nagyrészt céltudatosan használják. Ha valóban probléma a magasabb széndioxidszint, azt valamilyen módon a természet megoldja, leköti.

Az energiaproblémát, az egyes ember pénzügyi válságával együtt környezetbarát módon meg lehet oldani szimpla ésszerűsítéssel úgy, hogy még marad is. Illusztrálom: a várossal, ahol élek, tele van a tököm. Panelnyúlól, ahol egymást szagolják, kerülgetik az emberek és lesütik a szemüket, ha találkoznak. Nos vettem egy lerobbant öreg vályogházat apróért, falun, amit lassacskán elkezdtem újítani, lakhatóvá tenni. Van kút, van telek hozzá, gyümölcsfákkal, a ház is jófekvésű. A panelben nyáron meg lehet őrülni a melegtől, ugyanekkor a vályogházban kellemes hüs vár. Elkezdtem kísérletezni és számolni: nyáron a melegvizemet 4 négyzetméternyi saját készítésű vastelepről bányászott lapradiátoros napkollektor állítja elő. Télen ugyanezt a melegvizet a fatüzelésű kandalló hőcserélője végzi. A 14 méteres kútból a vizet egy 180 W-os membrános szivattyú szívja fel egy ezerliteres tartályba, ami a padláson van. Az esőcsatornából a víz az angolWC-t öblíti egy másik tartályba gyűjtve előzőleg. A kiselejtezett - de még működő - hűtőm hátsó hűtörácsa szintén vizet melegít. Uraim: mindezt szemétből, hulladékvasból, minimális pénzbefektetéssel - igaz, lassacskán - de élvezettel valósíthattam meg. A házat sikerült olyan mértékben hőszigetelnem a pince kiásásakor keletkezett földdel, hogy az idei télen nagyjából 6 köbméter fát tüzeltem el eddig. Ha hozzáférhető árúvá válnak a napelemek, 600 W teljesítménnyre lesz szükségem ahhoz, hogy leszálljak az elektromos szolgáltatómról. Egy 5 KW-os UPS-be gyűjtve az energiát vígan és dalolva elvagyok minimális pénzigénnyel ebben a házban. Közlekedni pedig lehet biciklivel rövidtávra, vagy taxival, hosszútávra meg ott a saját kocsi. Nem gondolom azt, hogy bármiről is le kell mondanom. Szaunám, jakuzzim van, saját almát, barackot, zöldséget, húst, babot, tököt eszem. Az internetet a község ingyenes - közösségi adóból fizetett - szolgáltatójától kapom. Az a véleményem, hogy nem kell kitalálni semmit. Minden ki van találva, ami egy normális, a városi létnél sokkal környezetbarátabb életmódhoz kell.