Regisztráció Blogot indítok
Adatok
salapapa

0 bejegyzést írt és 3144 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tcxbalage kifogott egy olyan Skoda Fabiát, ami egy év után olyan tartósan esett szét újra és újra, hogy mindig épp haza tudott vele gurulni a szervizből, aztán vihette is vissza azonnal. Fél év után megunta a küzdelmet és bár az importőr kész volt a kedvezményes cserére, a…..
salapapa 2019.07.14 12:52:51
@Secnir: jelzem mély tisztelettel, a 120 5ötödik sebességben alig 2500-as fordulat és a nullkilóméteres vasat is pörgetheted persze nem hidegen vagy hidegben 3.500rpm-ig. :)
elnézést ha belevau, de mint 30 éve autókat javító úgy érzem ennek a hozzászólásnak itt a helye. ;)
Nem is tudom, hogy mi vagyunk jobban meglepődve vagy Habony Árpád. Már a múlt héten is csak meredten pisloghattunk, amikor a lassan tíz éve kakatón delíriumban vegetáló ellenzék az ébredés jeleit mutatta a túlóratörvény parlamenti szavazásásán, az MTV székháznál zajló események pedig már-már az…..
salapapa 2018.12.18 15:39:17
@rallus: mindenkinek megvan a maga véleménye az esetről. jobbról, balról, elölről hátulról.
az a baj, hogy senkit sem érdekel a másiké. értelmesen megbeszélni...
jól összeugrasztottak minket.
IS.
miközben jönnek az újabb és újabb népellenes törvények. mert nekem senki se mondja, hogyha az alkalmazottamnak azt mondom bent kell maradjon MERT CSAK és a túlórapénzt majd csak akkor kapja meg, ha... és erre van három évem. vicces mi? :)
tudod, engem nagyon nem érdekel a dolog. egyéni vállalkozóként akkor és annyit dolgozom, amennyi jólesik. most pl bezártam múlt pénteken a műhelyemet és majd csak január kilencedikén dolgozom újra. mert megtehetem. ahogy azt is, hogy a KÖTELEZŐ szombatokra (ledolgozások) is magasról tettem és inkább idehaza áztattam a tökeimet.
viszont amikor meló van, akkor nem szégyellek az 5 munkanap alatt ledolgozni 60-70 órákat. nekem nem reggel nyolckor kezdődik és délután négykor végződik a munkanapom, hanem 07:35-kor már látom a nemfogadott hívásokat (munkaidőn kívül a teló néma, hogy ne zargassanak) és amikor teszemazt éjfélkor vagy hajnalban hazaesek, még jön az "iroda" meg a tanulás az újdonságokról.
szóval ez engem épp nem érdekelne és mégis kimentem a feleségemmel együtt csak azért, hogy két emberrel több látszódjon, hogy akikért kimentünk lássák, hogy hányan vagyunk kint.
tanárok, diákok, melósok... még kerekesszékes is volt kint, belőlünk állt a "tömeg".
nem pedig a nethuszárokból. azok csak osztják amiből nekik sem sok jutott...
salapapa 2018.12.18 15:45:41
@Halál kamionja mindenkit elgázol: köszönöm a kedvességedet, de tisztában vagyok a törvénnyel. nekem ez kötelező.
és nem fox megtéríteni, max összeveszel velem is. :)
salapapa 2018.12.19 10:25:42
@Nincs közöttünk csicska: ki, miféle csicska vagy te, hogy ilyet feltételezel rólam? :)
vagy van valami alapod amiről én nem tudok? :D
kiscsiska... állj a sarkadra, vállalkozz te is és akkor talán emberszámba vesznek majd és nem kell fotelharcoskodnod. :)
Viszonylag ritkán foglalkozom ezen az oldalon magyar belpolitikával. Azonban a ma reggel Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel megjelent interjú egyes kijelentései aktuálissá tették, hogy írjak a választási rendszer változásairól. Miután jó egy év múlva országgyűlési választások lesznek, ez amúgy…..
salapapa 2018.04.12 09:12:06
@paphos: hagyjuk.
hiszem, hogy az újraszámlálás és a mostanra az egész körül kialakult botrány tisztázása után te is jobb belátásra térsz.
Teljesen mindegy, hogy Orbán szabadságon van, vagy gyógykezelésen. Az a kötelessége, hogy augusztus 20-án ott legyen az ünnepélyes zászlófelvonáson. Az állítólag nagy magyar Orbán azonban nem volt ott, ezzel megalázta a magyarokat és a magyarok nemzeti ünnepét. Kínos és szánalmas eseménnyel…..
salapapa 2017.08.22 09:06:01
@postumus mumus: nnnamégegy fideszbérenc. annyira szeretlek benneteket! :D
salapapa 2017.08.22 09:06:55
@postumus mumus: persze, azóta felnőtt és úgy érzi, copni jó. hát tegye! :D
salapapa 2017.08.22 09:07:58
@VaradiJanos: tetűhintás? :) a jobbik a jobbik!
elnézést., de elég volt belőled. 8-)
Nem újkeletű trükk, amit Mordred ír lenti levelében, jópár éve használják már autótolvajok, nem jelent gondot az ugrókódos rendszer sem, az arra alkalmas eszközzel pár nyitás-zárás után tudni lehet, hogy mi lesz a következő kód, amitől kinyílnak a zárak és ki lehet pakolni…..
A bicósok feketével írhatják 2016.10.13-át, ezen a napon ugyanis a magyar rendőrség hivatalosan is megállapította, hogy legális kerékpárt lopni. Jelmondatuk megváltoztatásán is gondolkodnak a következőre: Lophatsz és megvédünk. Most megyek feltörök egy autót, nem ellopom, csak közlekedési céllal…..
2010 óta ismét romlanak a statisztikai adatok autólopások területén. Naponta átlagban  20 autót "kötnek el" a bűnözők, és azokat illegális autóbontókban igyekeznek azonnal "eltüntetni".  Amennyiben a károsultak azonnal jelentik a lopásokat, és a rendszámfelismerő…..
salapapa 2015.12.06 17:02:28
@steve4security12: nem lenne rossz, ha használná a kpmlett adatbázist!
sajna csak a rendszámot figyeli ahelyett, hogy felismerné hamár az autótípust nemis, de legalább a színt és elkezdene villogni a kijelző, ahogy tesz azt a zsaruk rendszere.
tapasztalat, amikor lejárt forgalmival közlekedtem.
Van ám még havazós sztori a postaládában, de már attól elkezdek fázni és beázik a zoknim, ha a blogra jövök, úgyhogy amíg meg nem jön a mára ígért újabb adag hó, történetből is másfélét kaptok. Mondhatjunk, hogy Csaba peches, a címből sejthető is, hogy miért. Tud valaki…..
salapapa 2011.12.10 01:56:33
@Danessz: régebben még az egyik escortomba vettem méterre gyújtáskábelt és bevezettem a (igen, fémgombos) sebváltóra.
aztán meguntam a rejtett kapcsolót, de poénak jó volt. :D
salapapa 2014.11.13 15:17:50
@autótulaj: igen... sok OBD-s autót viszonylag egyszerűen megfelelő tudással és technikával el lehet indítani.
de mi van akkor, ha a kommunikációs BUS le van tiltva? ;)
nemhogy elindítani, de még kommunikálni sem tud a garázda az autóval. típustól függően 8-20eFt és lehet próbálkozni.
ha a deaktiváló a motortérben van elhelyezve és van egy becsületesen beszerelt jóféle elektronikus motortérzárad ami merült akksinál sem enged nyitni mert csak tápon dolgozik, megnézném azt a tolvajt aki nem hagyja ott és nem néz ki egy másik áldozatot. :)

melo2011.salapapa.fotoalbum.hu/viewlarge/pictureid/23909676
salapapa 2015.05.28 15:43:36
@zootyo: :D ez hatalmas ötlet, csak pár alapbibije van:
1) Ügyfél eladja autót és ELFELEJT erről szólni az új tulajnak
2) Anya viszi Apa autóját szervizbe és ő felejt el szólni
3) az első "ismeretlen" diagnosztizálónál már ott a tudás
4) külön munkafelvevő van, aki nem szól a dolgozónak
5) fáradt a szerelő és mindenki szólt mindenkinek, csak ő dolgozik kómásan rutinból

őszintén mondom sem a Launchot, sem az AutoComot nem venném szívesen egy ilyen miatt újra. :)
A Fringe után hagyott űrt (igen, kurvára hiányzik, még a szánalmas záróévaddal együtt is) a Fox idén egy olyan sorozattal igyekszik betömni, amit a Fringe-t jegyző J.H. Wyman készít és JJ Abrams az egyik executive producere. És vannak benne az Asimov-féle robotikai…..
salapapa 2015.05.05 14:01:29
@ScooHu:
nem spoiler, ez bármelyik filmre igaz lehet. :)
ettől függetlenül szerintem egy nagyon jó kis időkitöltő sorozat azoknak, akik szeretik a Sci-_Fit.
salapapa 2014.02.16 14:51:16
@panaszmuki: igen.
salapapa 2014.02.16 14:57:44
@panaszmuki: sznob vagy.

vállalkozásom van, autóvillamossággal foglalkozom. nem tartom magam gazdagnak de szegénynek sem.
viszont épp azok autója a legretkesebb, akik hasonlóképp gondolkodnak mint te! a külsőségeket veszitek mérvadónak.
azt, hogy én esetleg a ti mocskos lábaitokkal behordott szarban fexem hanyatt és érhet bele a dzsuvába a hajam, fejem, bőröm, le sem szarjátok.
nem bántani akarlak, meg ne sértődj! csak az én pofám nem utyuliputyulidrágakedvesügyfélkinyalhatomeaseggét, hanem megmondom ha nem tetszik valami.
ha bántó, arról egyedül és kizárólag az tehet, akinek mondom. egy egyenes tükörként teszem.
ha nem lenne mocskos az autód, ha tiszták lennének a gondolataid ahogy a többiekkel, veled is normál hangnemben beszélnék hidd el.
salapapa 2014.02.28 11:11:40
@panaszmuki: erről a tisztaságról elbeszélgethetnénk, csak nem vagyok kíváncsi rád.
írásod alapján egy páva vagy. nemszeretemfajta de ha bejön és valóban tiszta az autója, elvállalom. viszont van nekem önérzetem... NAGY LÉLEKKEL rendelkezem.
ha adsz a látszatra és lekezelően beszélsz velem, két dolog eshetik meg:
1) akkora árat mondok, hogy padlógázzal meg sem állsz mekkáig
2) elkerekedik a szemed, de mert páva vagy kifizeted amit elkérek.
több verzió nincs, a műhelyembe nem tolod be a vasat.
volt egy -téged nem ismerlek így nem is becsmérellek- sutyerák, aki másfél héttel a meló előtt tiszta terepjáróval bejelentkezett egy komplex szerelésre.
amikor hozta az autót tiszta lószar meg nedvek és egyéb guszta dolgok voltak a puttonyban is meg a hátsó üléssor helyén is.
kitakaríttatni nem akarta, viszont ahogy te is ezt elképzeled, hangoztatta hogy előre megegyeztünk az árban.
sem ganéban fetrengést sem takarítást nem tartalmazott az ár, viszont letette a tizensokéve bevezetett 20% foglalót a bejelentkezéskor, így vagy az úszik vagy a meló vagy mindkettő
igaz, hogy felborította a hetemet mert előrébb venni senkit nem tudtam, de megértőek, toleránsak voltak (ismered ezeket a szavakat ugye?) a másnapi emberek és nem volt gáz a későbbi kezdése a járműveiknek.
emberünk kifizette a takarításért a 8ezret, kifizette a +2,5óra (1997, 2500Ft/óra) munkadíjamat és bár nem volt igazi a mosoly az arcán, távozott.

jaaa... boccs. nincs vége...

azótais visszajáró ügyfelem.
Nagy a felháborodás Szegeden. Egy helyi óvoda ugyanis változtatott eddigi gyakorlatán és a gyerekek új, merőben meglepő jeleket kaptak, az eddigi vödör, lombos fa, maci helyett a most kezdődő óvodai tanévben. Az egyik középső csoportos kislány új jele például az eddigi mókus helyett „pina” lett. Egy…..
A Facebook tulajai figyelik ezt a bejegyzést, és ha megosztod üzenőfaladon, akkor te is részesedhetsz Mark Zuckerber (a Facebook részvények többségi tulajdonosa) vagyonából.Szinte hihetetlen. Én kiraktam és másnap jött a póstás, hogy valami Mark Zuckerber küldött nekem valamit.…..
ne winnyogj !Nem is kell többet mondanom, Buszesz. Az első korty, az első illat eszencia azonnal azt sugározza. Naivan meg se néztem a rearját a doboznak, csak az első korty után, amikor már sejtettem, hogy ki áll a színfalak mögött. Na de ne szidjuk le rögtön az italt, kezdjük…..
Egyáltalán nem mai gyűjtemény - évek óta óta aranybánya Vargha Ákos Picasa-albuma midnen közlekedés- és városblogger számára. A kettes metró átadásának 40. évfordulójára szedett össze egy csomó képet, ami az építéshez, építőkhöz és az elkészült vonalhoz, illetve az…..
salapapa 2013.06.01 23:32:49
@~dá~: lájk. vagymi.
30évvel ezelőtt én sem a Batman logót láttam, hanem egy szájból kifelé nézvén a rossz fogakat. nem is nagyon értettem, de betudtm a magam hülyeségének. sokmindent másképp látok mint mások. :)
nem is tudod mennyire örülök, hogy olvastam az írásodat! :D
A tulajdonos egymilliót költött, hogy bizonyítsa a nyilvánvalót: pocsék autót kapott. Most jön a rendőrség és a per, hogy kicseréljék ezt a vacakot. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
salapapa 2013.05.25 00:36:01
@33621: szedesd szét egy olyan hülye bevállalóssal mint én vagyok, megfelelő helyre kötve tetess eléjük 250kOhm előtétellenállást! igaz, valamivel halványabb lesz, de sosenemfog többé elszállni! ;)
Lewis Hamilton a Maláj Nagydíjon arról tett tanúbizonyságot, hogy tudat alatt még nem teljesen sikerült a Mercedeshez való átállása. Első kerékcseréjén nagy lendülettel beparkolt ex csapatának bokszához, nagy vidámságot okozva a nézőknek és a bokszutca személyzetének…..
Pitta az eddigi legdurvább "sajtnak látszó sárga anyag"-elnevezést találta meg a Tesconál: Reggel kaptam egy pompás hírlevelet a Teszkótól. A címlapon hirdetnek egy sajtnak látszó élelmiszert, amire persze a sajt szót nem merték ráírni. Remélem nem szaladnak bele túl…..
A megrendelő, az azeri kulturális minisztérium szerint kizárólag békés célú felhasználásra kell a megrendelt 5 ezer balta. Ergoyan Morgalicsuk elmondta, a közelgő azeri állami ünnepségen adják át az aranyozott baltákat, amelyekbe majd belegravírozzák a kitüntetett nevét. "Az…..
salapapa 2012.09.08 12:56:25
@cicmen: meséld már el nekem kedves cicus, hogy melyik tette jobbá Magyarország gazdaságát, létét, az emberek életszínvonalát?
1 - bal
2 - jobb
3 - egyik sem
nagybecsű válaszod nagypofával a fajtádra való fröcsögést ér! :P

(egyes szavak a te kommentedből valóak, azokra hasonképp reagálni gusztustalanság lenne tőled.
hacsak nem ez a lételemed...)
salapapa 2012.09.10 09:57:59
@Adofizeto: szia! :)
nem vagyok már, csak néha-néha benézegetek. kaki van a palacsintában. 8-)
"Bámulatra méltó hatása van a szemérmetlen és kitartó hazudozásnak" (Thomas Jefferson) A Fidesz legnagyobb hibája hogy teljesen és tökéletesen idiótának nézi a választókat. Még konkrétabban: agyhalott zombiknak. Ülnek a HírTv előtt, (A Fidesz így képzeli) nyitva a szájuk,…..
Építenék egy kerti sufnit.  Nem nagy ügy.  A kivitelezőnél lerajzoltuk, milyen legyen, megbeszéltük hozzá, amit kellett.  Végezetül szólt, hogy mivel a tervezett sufni alapterülete nagyobb lesz 10m²-nél, az általunk készített skiccet egy tervezőnek is meg kell…..
salapapa 2012.07.04 22:13:31
salapapa 2012.07.05 13:43:19
@vakablak: szintúgy a fészbúkról találtam rád.
eleinte nyerítettem a stílusodon, aztán belegondoltam: basszus, engem hasonlóért varrtak be egy éjszakára, hogy "megnyugodjak" még 1988ban.
jaaaa... én biza' ki is mondtam mindent. :)
mondd magad szerencsésnek, hogy te nem tetted! :D
 ..
salapapa 2012.06.28 20:01:15
Halmozottan hátrányos helyzetű naiv ügyféllel könnyű packázni. A Lurdy Ház melletti kézi autómosóban simán rátukmáltak egy az eredetinél kétszer drágább programot, minthogy nem nézte meg előre a tarifákat:Ma olyan helyre tettem be a lábam - nem először, de a korábbiakban is…..
salapapa 2011.06.21 07:56:55
@Pdudas: gumis haverom quadozni volt a haverokkal és tankszárazság miatt gyorsan tankolt vasárnap valamelyik shellnél az M3 környékén (mondta, de elfeledtem)
ugyanúgy járt, mint a másik posztban

homar.blog.hu/2011/06/16/tonkrement_a_motor_az_agip_kuton

a motoros srác.
pedig a shell nem magyar...
salapapa 2012.06.11 21:14:50
@axykox: ez áll bármelyik, az autókkal foglalkozó szakmára különös tekintettel a "női" autókra.
bizony szégyen ide szégyen oda, az otthon pedáns fiatalasszonyok olyan szemetet tartanak az autóikban, hogy én szégyellem el magam amikor beállnak hozzám. mi, férfiak a zokniainkat hagyjuk szerte, nőink pedig az autó belsejét.
és most sértődés ne essék, inkább nézzen magába és gondolkozzon el akinek ez az inge!
Olyan régen volt már minőségi backdoor üzenet a Homáron, D 210-es ügynök pedig rögtön kettőt küldött a Jóban Rosszban stúdiójából. A válság elérte a TV2-t is, ahol a faliújság szerint levonják a színész kollégák fizetéséből, ha túl sok alapozót kell használni…..