Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ladyb

0 bejegyzést írt és 3659 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az indexen ma megjelent egy cikk, miszerint a kormány elé kerül egy olyan törvénymódosítási javaslat, hogy nyelvvizsga nélkül is lehetne diplomát szerezni a jövőben. Ezt egy orbitális baromságnak tartom.  Rögtön egy kissé demagóg kérdést vetek fel, de ez volt az első…..
Ladyb 2013.09.27 19:00:45
@csincsilla72: meghajlok tudásod és tapasztalatod előtt, ó, Ms. Knowitall. :-) nyilvánvalóan a 15 év tapasztalatom, a kb 1000 hallgató tanítása, szintfelmérése és a kb 500 vizsgázó levizsgáztatása közép-és/vagy felsőfokon semmi ahhoz képest, hogy van 1 ffed angolból és egyszer valakit/vkiket felkészítettél. :-)

Figyu, teljesen egyetértek a nyelvtudás szükségességével, Te is. Arra próbáltam kiforratlannak talán nem mondható lingvisztikai eszközeimmel rámutatni, hogy a nyelvvizsga kényszer nem vitte előre hazánkban a nyelvtanulás presztizsét.

Az Eurot vizsgáztattam, a feladatok életszerűségével nincs hiba, a nyelvezet, a range az, ami olykor archaikus, kérdezz meg erről egy anyanyelvi tanárt, akit még nem szippantott be a magyar nyelvvizsga gépezet.
Ladyb 2013.09.27 19:03:11
@Ladyb: né már, a régi nickemet szedte elő az ipad. Ladyb válaszolt csocsere nevében whatevs :-)
Csodálatos utazásra invitálok ma mindenkit (pontosabban invitálunk a szerzővel, Mariával), melynek során eltöltünk majd egy kis időt Dél-Olaszországban, aztán egy nyarat Cipruson, majd visszatérve Itáliába felkészülünk egy skóciai életre. Körülbelül ilyen az Agrodolce Vita,…..
Ladyb 2013.04.20 15:37:37
@Babette_: az agrodolce egy szósz típus az olaszoknál, mint pl. a pesto. Agro előtag utalhat a mezőgazdaságra is. Hm, mezőgazdasági dolce vita agrodolce szósszal.
Sziasztok! A problémám a következő. 2010.novemberében az iskolánk egyik fenntartója (3 fenntartónk van) 5 fő leépítéséről döntött, minden egyeztetés nélkül. A munkáltatónk ehelyett költségcsökkentést vállalt, melyet úgy kívánt megoldani, hogy elvette az összes…..
Szívem szerint magamba zárnám, mert én is tehetek a megaláztatásom részbeni problémáiról,ami ért engem,egy Irgalmas rendi intézményvezető apáca,mint munkaadó, és én, mint munkavállaló vessző futása során!Nagyon rég óta szeretnék ápolói munkakőrben elhelyezkedni,több…..
Sziasztok!  Szeretném ha közzétennétek az én történetemet. Talán teljesen átlagos, és nem szokatlan sztori, de kíváncsi lennék mások véleményére. Tavaly érettségi után összeköltöztünk a párommal, jelenleg hárman élünk együtt, és hárman vagyunk munkanélküliek:…..
Ladyb 2011.02.17 16:08:58
@Netszamuráj: "Neki viszont semmije sincs."
Lehet, hogy nincs, lehet, hogy volt, de nem jól sáfárkodott vele. A lényeg szempontjából mindegy: ilyen kártyái vannak, ezzel kell játszania.

Ha a "szerencsétlen körülmények" c. gondolatmeneten megyünk tovább, akkor a magyar középosztálybeliek is hátradőlhetnének és elkezdhetnének sírni, hiszen mondjuk egy USA-beli felső középosztálybelihez képest semmijük sincsen. Lássuk be, hiába kaparnak, akkor sem tudnak tömegesen 1 millió dolláros családi házat összehozni maguknak. Ergó: akár meg se próbálják az 1 millió dolláros amerikai házat, hiszen szerencsétlen körülmények közé születtek és csak egy belbudai társasház 80 m2-es kéróját engedhetik meg maguknak.

A háttér egy dolog. De az embernek megadatott egy képesség, vagy mi, amit szabad akaratnak nevezünk. A "nem jó körülmények közé született" stb. elv szerint az embereknek nincsen szabad akaratuk és helyettük a többiek döntenek?
Ladyb 2011.02.17 16:21:09
@Fearzone: mindent meg lehet tanulni, kitartás kérdése. És ha a kifogásokat keresi, miért nem, nos, akkor nem is fog menni. :)
Ladyb 2011.02.18 19:46:03
@az igazi Sipi: a felszín csendes, a mélyben készülődhet megint valami, a világban is. Az emberi természetből kiindulva és abból is, amit írtál. A bénák nem csődöltek be, a politikusok féltek attól, mi lesz a milliónyi munkanélkülivel.
Egy rakat, életképtelen céget (pl. GM) "kisegítettek". Csupán elodázták ezzel az elkerülhetetlent.

Tanult a világ a válságból? Szerintem nem. Az intelligensek igen, de arányaiban kevesen.
3 év múlva mindenki hitelt fog ismételten felvenni. Aztán ismét válsághullám. Kb. 10 éven belül. Persze ez csak találgatás. Meglátjuk.
Készen állok a hullámvasútra. :)
Munkát keresek. Az egyik hirdetésre jelentkezvén, ami a "csak főállásban végezhető" kitétellel jelent meg, örömmel láttam, hogy várnak interjúra. A hely Észak-Buda, a hangulat exkluzív, hamar kiderül, hogy a cégvezető-intrjúztató német. Ez megnyugtató, hisz a német…..
Ladyb 2011.02.18 09:25:54
@max val birca man: "Aztán így kialakul egy valóság a saját szabályaival és egy csak papíron létező csodavilág."
Ez pontosan így van Mo-n. Magyarország feltételezhetően papíron jogállam.
Ladyb 2011.02.18 09:30:51
@max val birca man: javasolható az elégedetlenkedő munkavállalóknak, menjenek Észak-Koreába, ott semmi sem tilos. :))))))))
Ladyb 2011.02.18 10:25:46
@max val birca man: az eredménye a nagy "liberalizmusnak": látható sok posztírón és kommentelőn is. :)
Sziasztok! Az Én történetem ott kezdődik, amikor első kisfiunkkal lettem terhes. Már 1éve dolgoztam egy kereskedelmi Kft-nek Debrecenben, amikor terhes lettem. Mivel nem könnyítettek a munkámon, és napi 13 órát dolgoztam (1 nap pihenő 1 nap munka), és enni is kint kellett, úgy…..
Ladyb 2011.02.17 15:45:43
@JohnHenry: áááá, egy Dűne rajongó. :DDDDD
Ladyb 2011.02.17 20:26:25
@Animacs (a Tyne folyó déli partja): persze, hogy saját joga, ha a saját pénzén teszi. Ha nem, azaz gyerekszülése a munkáltatójának plusz költségbe kerül, akkor következmények lesznek. A jogszabályokat tudomásul veszik a munkáltatók, és nem alkalmaznak nőket. Ez a nők érdeke?
Ladyb 2011.02.18 08:25:04
@Grafogirl:
ezek nem érzelmi kérdések, hanem költség kérdések.
A céget eladták, ez semmilyen jogszabályba nem ütközik. A táppénzharmadot a munkáltató fizeti, valamint 3 év után a pluszköltségeket.
Szia Despota!   Ismét egy fogalomzavaros álláshirdetésre bukkantam ezúttal egy magyar cég lelkesítő hirdetésére. Íme: http://www.jobline.hu/hu/allas/ce-2180/recepcios-rendezvenyszervezo-allas-budapest-pest-megye.aspx A hirdetés véleményem szerint kritikán aluli és nevetésre…..
Üdv Mindenkinek! 17 éve dolgozom egy önkormányzatnál ügyintézőként. Ez idő alatt négy főnököm volt. Az első kettővel semmi probléma nem adódott, sőt! Emberileg, szakmailag nagyra becsülöm őket a mai napig is. Viszont: tíz éve lett egy új főnököm, aki nő. Fontos az ügy…..
Sziasztok! 13 éve postán dolgozom, nagyon sok mindent elviseltem ezalatt az idő alatt. A munkabeosztásaink borzalmasak : kezdés 7:30-11:00-ig majd hazamegyünk és visszakell mennünk 14:30-ra-19:00-ig és a következők 7:30-11:30-15:00-19:00, 10:00-18:30,6:00-13-ig ,12:30-19:00 ezek…..
Ladyb 2011.02.07 19:34:05
@teddybear01: igen, többen irigyelnek a jókedvemért. A szívedben dobogjon a swing, a többi már csak marketing.
:)))
Ladyb 2011.02.07 19:37:04
a@Animacs (a Tyne folyó déli partja): igen. Ha nem tetszik neki a munkarend és főleg: a szörnyű környezet, váltson, vagy változtassa meg a környezetet. Ha pedig egyiket sem tudja és/vagy akarja, akkor pedig fogadja el így, ahogy van, a panaszkodással csak energiát von el magától.
Ladyb 2011.02.07 19:38:38
@Animacs (a Tyne folyó déli partja): ez így van, viszont mindenki maga választja meg az életvitelét.
Sziasztok! Nem tudom, van-e hírértéke ennek, mindenesetre megírom. Szerződésbontás ügyében voltam az egyik munkaerőkölcsönzőnél a minap. Kifelé jövet megkérdeztem az egyik lányt, aki akkor volt interjún, hogy hogy sikerült? Elmesélte, hogy a kölcsönző cég, amelyik a 10…..
Ladyb 2011.02.06 16:14:33
@manyuska: a válságnak több oka is van. Többek között a kormányok (magyarul: a zállam) mohósága és hitelfelvétele.

A világon mindenhol a kormányok (azaz: a politikusok) nyakig, sőt, fejtetőig eladósították az országokat, illetve nyomtatják a pénzt (ami mögött nincs valós fedezet)), gerjesztve ezzel az inflációt.

Miért? Többek között a jóléti rendszerek (nyugdíj, szociális háló) miatt. Ezeket valamiből ki kell fizetni, hiszen egyre többen jönnek rá, jobban megéri nem dolgozni és felvenni a segélyt, mint dolgozni és adózni.
Ez hozzájárul ahhoz, hogy a kormányok (a politikusok a népszerűségre törekszenek) többet költenek, mint amennyit az adott országok meg-és kitermelnek.

Többet költ egy egyén, vagy állam (olyan kiadásokra, amelyek nem hoznak bevételt), mint amennyit megtermel, ennek semmi köze a kapitalizmushoz, inkább az emberi mohósághoz és a rövidtávú gondolkodásmódhoz. Mindig csőd a vége, vagy így, vagy úgy.
Ami miatt billentyűzetet (jelenleg inkább netbook-ot) akartam ragadni, annak köszönhető, hogy előző év novemberében kirúgtak a munkahelyemről, azóta próbálok visszailleszkedni a társadalomba...néha úgy érzem, hogy annyi esélyem van, mint a börtönből szabadul volt…..
Ladyb 2011.02.04 11:00:47
@zéka: "Egyáltalán nem így viselkedek interjún, nem is értem miért gondoljátok, hogy így, vagy ehhez hasonló módon viselkedek interjúkon."

Pedig lehet, sikered lenne.
A mellékelt ábra szerint az eddigi viselkedés nem feltétlenül volt eredményes, érdemes lenne egy új stílust kipróbálni.
:DDDDDD
Kedves Despota! Nemsokára el fogom veszíteni az állásomat és munkahelyemet, ahol már több, mint fél éve dolgoztam. Ez volt az első munkahelyem, egyetem után kerültem ide és bár szociális munkásként végeztem, sajnos nem sikerült elhelyezkednem a szakmámban. Mindenesetre…..
Ladyb 2011.02.02 18:20:03
@Vigyorka / Mázsóm a ketjecben / Göbszikéé: köszönöm, magam is ezt tervezem. :)
Ladyb 2011.02.02 18:38:53
@owvk: városi legenda. A táppénzharmadot (a táppénz egyharmadát) a teljes táppénz ideje alatt kötelező a munkáltatónak fizetni.
Ladyb 2011.02.03 17:29:08
@Caprica99: nem jövök az öngondoskodással, majd az idő fog jönni vele. :) Te is meg fogod érni, meg én is. Aki nyugdíjra bazíroz 30-40 év múlva, annak van egy eladó hidam. :)))
A mostani nyugdíjrendszer fenntarthatatlan, és már foldozgatni sem nagyon lehet.
Kedves Munkahelyi Terror Blog! Régebben megjelent egy poszt arról hogy Nagykőrösön kirúgtak 300 embert. Én 410-ről hallottam, de hivatalosan csak 250 volt: http://www.foglalkoztatas.hu/?mod=2a&newsid=4056 A pontos számokat senki nem ismeri, pláne hogy a többség kölcsönzött…..
Ladyb 2011.01.26 11:33:06
@manyuska: igen, nagy valószínűséggel ez a helyzet, jól látod.
A posztolón múlik, mi lesz a sorsa.

Hagyja magát érzelmileg bezsarolni és ezzel tönkreteszi, vagy legalábbis szürkévé "varázsolja" az életét. Anyuka és tesó nagyon fogják szeretni, hiszen milyen önfeláldozó, ő az élete végén kevésbé fogja szeretni saját magát.
Vagy kiszakítja és nem hagyja magát, ebben az esetben családja "kitagadja", kígyót-békát fognak rá kiabálni (senki sem szereti, ha eddig valakinek a vérét szívta, és az a valaki fellázad és nem lehet többé vérét szívni), viszont lesz esélye egy önálló, szabad életet élni.

Az ő döntése.
Ladyb 2011.01.26 11:53:13
@Mária: igen, általában ezekkel az érzelmi érvekkel zsarolják a családtagok a többi családtagot.
Ismétlem: az ő választása. Egy "lehet-hogy-ez-lesz" szituációért feláldozza az egész életét, vagy tökös lesz és szabad, felelősséget vállalva a saját életéért.
Ladyb 2011.01.26 12:15:06
@Mária: ez így van, ezért érdemes tökösnek lenni. Gyáva népnek nincs hazája.
Vezető beosztásból távoztam a munkáltatómtól, s mivel a pozíciómhoz járó gépkocsi ún. státusz autó volt (csak a megnevezésében persze….), így a felmondási idő alatt a gépjármű nálam maradt, saját fenntartásban persze, de ez így van rendjén. A saját…..
Tisztelt Cím!   Rendkívül szimpatikus az Önök kezdeményezése. Belegondoltam saját munkahelyi életembe, és arra jutottam, hogy egy közelmúltbéli történetet mindenképpen szeretnék megosztani a közfigyelemmel, és várnám rá az olvasók (munkavállalók) reakcióját. Kérem,…..
60 éves több diplomás, 1987. óta ugyan azon ....-nél dolgozó szakember azért nem kapott január elején fizetésemelést, mert “ vannak osztályvezetők, akiknek alacsonyabb a fizetése”, mondta a 8 évvel fiatalabb osztályvezető. Persze az igazgatóhelyettesek ,…..
Üdv és BUÉK :)   Annyi rosszat olvastam már a blogon, gondoltam megosztom az én történetemet, ami kivételesen jól végződött. Történt egyszer, réges-régen hogy felvettek textiles beszerzőnek egy áruházlánchoz. Álmaim melója volt, textilekkel foglalkoztam, segítettem…..
Ladyb 2011.01.16 10:06:40
@szs75: ott a pont.
Erre van a mondás: minden szentnek maga felé hajlik a f-xa. :) A munkavállalóknak is, de akkor ne legyenek felháborodva, hogy a munkáltatónak is. Mindenki a saját érdekeit védi, jól, vagy rosszul, de mindenki ezt teszi. Irreális elvárás az, hogy a munkáltató majd úgy fog viselkedni, mint Assisi Szent Ferenc, mert nem fog, ahogy a munkavállaló sem a Dalai Láma.
Ladyb 2011.01.16 10:11:23
@FuBu: ennyit a szakszervezetekről. :))
A metrón utaztam a Keletihez, ahol egy születésnapot kellett ünnepelni a Barlang Sörözőben, és velem szemben az ablakon megláttam egy regény hirdetését: Vass Virág Sokszor csókol, India! című (leendő?) bestsellere nézett velem farkasszemet. A plakáton volt egy rövid idézet is,…..
Tiszelt Szerkesztő!  Segítségre lenne szükségem, ha lehetséges, kérem, jelentesse meg a munkahelyi terror blog felületén a történetet, név nélkül, hátha okosabb leszek. Hetedik éve dolgozom egy banknál, természetesen munkaerő-kölcsönző cég által…..
Ladyb 2011.01.13 08:27:13
@Tomasz_a_gozmozdony: munkavállalói felmondás esetén (ebben az esetben a kölcsönző cég munkavállalója) a munkáltató igény tarthat, ha jól emlékszem, 15 nap felmondási időre. Más kérdés, hogy egy ilyen felmondási szituban ez az a pillanat, amikor felesleges egy munkavállalóhoz "ragaszkodni". Adja le a feladatait és céges cuccait minél előbb, oszt menjen isten hírével. Aki menni akar, az menjen.
Ladyb 2011.01.13 09:37:31
@Tomasz_a_gozmozdony: jó 5let, egyetértek. Ezzel párhuzamosan, a munkáltatónak megszűnik a kötelezettsége a munkavállaló felé, azaz a felmondási időt nem kell kifizetnie.
Kedves Despota, Sosem írtam még blogot, bár rendszeresem olvasom őket. Ha esetleg esetlenül fogalmazok az azért van, mert most is remeg a gyomrom ha a történtekre gondolok. Bár már sokkal kevésbé, mint tavaly tavasszal...:))) Egy olyan történetet szeretnék megosztani veletek, amihez…..
Ladyb 2011.01.12 17:59:37
@FuBu: "Pl.: jobb parti???? Nem lehet, hogy minden szép volt, amíg be nem esett a jobb a parti?"

Nekem is pontosan ez a feltételezésem (igaz, feltételezés, nem tény) a sztorival kapcsolatban. Az egész sztori valahogy nem kerek.

Hiszen a leírásból az jön le, hogy az elején igazából a hapsi nem nyomult, a csaj szavaival élve ő (a csaj) "biztonságban" érezte magát.
Akkor kezdett nyomulni a hapsi, amikor kiderült, a csaj elköltözött a férjétől.

Aztán meg bejött a "jobb parti". (Zárójelben: a "nagy" feministák figyelmébe ajánlom, hogy ezt a szóhasználatot illene felháborítónak titulálniuk, és lecseszni érte a poszt íróját. A szóhasználat egyértelműsíti, a nő el akarja tartatni magát, nem önálló, független ember, hiszen "partit" keres és nem társat. Zárójel bezárva :))
Szóval bejött az új hapsi és lehet, onnantól már a régi főnök nem volt olyan "jó parti". De előtt meg igen, eljátszadozhatott a gondolattal és esetleg a hapsival is.

Summa summarum, valami nem kerek a történetben. Egy, vagy több puzzle darabka hiányzik.
Ladyb 2011.01.13 08:23:28
@tff: :)))) Igen, valószínűleg a hapsija filozófusi diplomájára gondolt. :))))
Kedves Despota! Ami az én tavalyi munkahelyemen folyt, az valódi terror volt. Amolyan besúgókat alkalmazó, rettegésben tartó osztályvezetővel. Bár némi balsejtelem kísért a hirtelen túl sikeres egyfordulós interjú és ezek után másfél hónapig húzódó felvételi procedúra…..
Ladyb 2011.01.11 11:39:01
@Legelő Őse: "Nem a nők nem való vezetőnek, hanem vannak nők, akik nem valók vezetőnek, de ez ugyanúgy igaz a férfiakra is!!"

Ez így van. Rengeteg hisztis/b-sz-tlan ffi főnök is van, csak a kiabálásukat és a mogorvaságukat általában "férfias viselkedés"-nek szokták titulálni. :)))
Ladyb 2011.01.11 11:42:49
@nyíregyházi betti: így van, van olyan gaz, emberi érzéseiből kivetkezett főnök, aki pl. az egész decemberben, a legnagyobb munka idejéne keményen nem dolgozó, szabadságon lévő idősb kollégát valóságos kereszteshadjárat alá veti és tuti, hogy az életkora miatt negatívan diszkriminálja. Ez így van, sajnos, a mai világban rengeteg az ilyen főnök.
Ez most nem egy konkrét történet, csak megpróbálom más nézőpontból is megvilágítani a kérdést. Kicsit talán túlmutat az oldal témáján, főleg a közepe felé úgy tűnhet, de majd visszakanyarodok. A gyerekek az első kb. négy évben bizony sokat betegek. Ennek rengeteg oka van.…..
Ladyb 2011.01.10 17:22:41
@sajtos pogi: biztos, ami tuti, érdemes lenne egy nagy, hermetikusan lezárt, átlátszó falú dobozban létezni, kétóránkénti, nem, óránkénti fertőtlenítéssel, semminemű kontakttal a küvilággal, egy TV, internet és könyvek (fertőtlenített állapotban) társaságában.
ROFL
Ladyb 2011.01.10 17:41:49
@FuBu: magyarul, ez a cég azért működik, hogy létezzen. :) Az is nagy szó, hogy nem kerül pénzbe, ellátja magát, ezt sok cég nem mondhatja el magáról.
Ladyb 2011.01.10 18:11:53
@FuBu: :) jól látod, nincs új a nap alatt. :)