Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sedith

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
àlabeck Nyers reszelt alma télre 2009.10.06 12:43:00
Ez annyira egyszerű megőrzési módja az almának, hogy szinte nem is érdemes leírni, de mégis, hátha valaki még nem ismeri, és kapóra jön. Hozzájutottam egy szatyornyi hullott almához, ami kicsit hibás és nagyon jóízű volt, vagyis olyan, amit én szeretek, kissé savanykás,…..
àlabeck Szaftos húsos krumpli 2009.06.24 07:30:00
Vettem valamikor egy nagyobb darab sertéstarját egyben. Fölszeleteltem, több adag is kitelt belőle, de a vége már nem volt olyan szép (meg lehet, hogy én sem vagyok olyan ügyes), azt már nem tudtam szépen felvágni. Így hát azt csak felkockáztam, eltettem a fagyasztóba, de nem…..
Nemrég volt a tévében az Oltári nő című film, amelyben a főhősnő mindig éppen úgy szerette a tojást, ahogy az aktuális pasija, bocsánat: vőlegénye. Ezen aztán én is elgondolkoztam, hogy milyen sokféleképpen lehet elkészíteni, nem is hiszem, hogy hirtelen fel tudnám sorolni…..
àlabeck Diós rizs – köret 2009.06.09 07:30:00
Nem rossz köret a párolt rizs, szokás is a halhoz, csak éppen én úgy magában nem olyan nagyon szeretem, illetve inkább csak szaftos húshoz. Egyébként pedig mindig valamivel vegyítve csinálom, ez pedig sokféle lehet, szoktam gombát, hagymát, almát, zöldséget stb.Most új ízzel…..
sedith 2009.06.10 00:10:20
Darált hússal nagyon sokféle ételt lehet készíteni. És hogy milyen hús, az is nagyon változatos lehet. Ezért azt hiszem, nincs olyan háziasszony vagy háziember (!), aki ne használná szívesen. És a fasírt, aminek ugye a szép neve, hogy vagdalt – bár manapság már kevés…..
àlabeck Sózott uborka 2009.06.02 16:29:00
  Ez a nagyon gyorsan elkészülő finomság – persze annak, aki szereti az ilyesmit – a kovászos, illetve sós-vizes uborka alternatívájaként szerepelhet. Én most próbaként csak egészen kis adagot csináltam belőle, ez is az egyik előnye, hogy kevéssel is érdemes kísérletezni, hiszen gyakorlatilag…..
Szamócás túrógombócra vágytam már évek óta, de mire oda jutottam volna, hogy elkészítsem, addigra mindig kifutottam a szezonból. Később rendre elfeledkeztem róla, a rákövetkező szezonban ismét hasonlóan jártam. Szerencsére az idén phzs erről szóló…..
sedith 2009.05.29 10:50:09
Egyáltalán nem kell másnap ahhoz, hogy ilyen levest együnk. Én a savanyú káposztát minden módon szeretem, az édeset is sokféleképpen, bár abban akad egy-két kivétel. Amikor az üdülésből hazaérkezve (ahol jócskán túlettük magunkat) felmértem, hogy mi van itthon, beleértve a…..
Amikor egész csirkecombot veszek, mindig az jut eszembe, hogy ebből töltöttet csinálok. Mégis csak néha valósítom meg. Nem szeretem a tömény zsemlés tölteléket, inkább valami mást. Legtöbbször csirkemájjal szoktam, de most a gomba került sorra, nem utolsósorban azért, mert volt…..
àlabeck Répa, retek, mogyoró 2008.02.29 10:02:00
Az úgy volt, hogy majonézes répasalátát terveztem (még mindig a vendégek), persze most hús nélkül, de akartam beletenni céklát is, hogy még érdekesebb legyen. Répa volt itthon, kimaradt az előző levesből. Idő hiányában nem mentem el a piacig, csak a boltba, de ott nem találtam…..
Ne nevess, kedves olvasó! Tudom, hogy tojásrántottát a 12 éves öcsém is röhögve összedob, nade’ Stahl Judit könyvét, a Végre otthont lapozgatva nekem is megakadt a szemem „A tökéletes rántotta” címmel jegyzett receptjén, melyet kicsit lentebb publikálok is. Megakadt,…..
àlabeck Retro sült csirke 2009.01.28 18:50:00
Azaz són, illetve sóágyon sült csirke. És miért retro? Ez a sütési mód valamikor akkortájt volt divatban, amikor már kezdett ismert lenni a grillcsirke, de csak egy-két helyen árulták, az pedig eszünkbe sem jutott, hogy otthon valakinek olyan sütője legyen, amiben nyársra lehet…..