Regisztráció Blogot indítok
Adatok
d42

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az előző posztot továbbgörgetve: mi a gond szerintem ezzel az egésszel?1) Az iparági prioritások kijelölése értelmetlen, de legalábbis ebből még nem fejlesztési program.Egyik lehetőség, hogy szimpla tautológia lesz a vége: azok a fontos iparágak, amelyek a…..
d42 2010.08.18 16:43:43
@pizza: Hayek és Friedman most forognak a sírjukban.
d42 2010.08.19 13:20:51
@zombizan: A közlekedési vállalatok szerintem nem tekinthetők természetes monopóliumnak. Gondolj akár csak arra, hogy Budapesten államosítás elött a villamosjáratok jelentős részét magántársaságok üzemeltették, Baross Gábor elött magáncégek építettek vasútvonalakat.
Amikor az Orangeways belföldi járatot akart indítani egyből monopoljog hosszabbítás volt a válasz, pedig a szolgáltatások minősége belföldi közlekedésben csapnivaló.
Nem értem miért ne működhetne jól a földön az, ami légiközlekedésben kitűnően bevált.

A lakásállomány és földterületek állami kézben tartása szükségszerűen torzítaná a piaci árakat. Anélkül, hogy hosszabban belemennék állami bérletek jelenléte esetén azok bérleti díja nyilván alacsonyabb lenne a piaci kínálatnál, ez lenyomná a piaci árakat is, ilyen környezetben viszont kisebb megtérülésűek lennének a lakásépítési projektek, ami viszont a további lakásépítések csökkenését hozná. Tehát az állami tulajdon éppen csökkentené a lakáskínálatot ellentétesen az eredeti céllal.

etc.
Van itten egy káros, hamis és hazug alapmítosz, amit a rendszerváltáskor elültettek, és ami azóta is folyamatosan mérgezi a közbeszédet: az utoljérjük a Nyugatot és a provincializmus mítosza.  Magyarország és a többi posztkommunista ország a rendszerváltás után az új…..
Ugyan tudjuk, hogy a vizslató tekintetek figyelmét a szarukeretes szemüvegek mögött semmi se kerülheti el, hogy a gyűrött és izzadt homlokredők fáradhatatlanul dolgozó elmét takarnak, és elhisszük a hatalmas és irtózatos felkészültséget is. Most azonban próbálkozzunk valami…..