Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ropy

0 bejegyzést írt és 90 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A honvédséget a "légi irányból" figyelők elkönyvelhették a csöves tűzeszközök kivonását a légvédelemnél valamint a csapatlégvédelem megszűnését, a dedikált alegységek és technikájuk felszámolását a szárazföldi erőknél. Kevéssé ismert tény, hogy felkészítésük-kiképzésük részeként - a kedvezőtlen…..
  Attila ábrázolása a Képes Krónikában   Uralkodási ideje: (434/)444 – 453 Elődje: Bleda Utódja: Ellák Életrajzi adatok Született: 410, Kaukázus Elhunyt: 453, Tiszántúl ? Gyermekei: Ellák Dengitzik hun király Ernakh Csaba királyfi Édesapja:  Bendegúz (Mundzsuk) Attila (névváltozatai:…..
A hazai védelmi beszerzési program talán egyik legnagyobb szenzációjának számított az a bejelentés, miszerint nemcsak rendszeresítjük, hanem idehaza gyártani is fogjuk a Lynx KF41-est. A gyalogsági harcjárművet eddig csak az ismertetőkben láthattuk, de szeptember 24-én a szakma, és a sajtó…..
ropy 2020.10.08 08:14:21
Emlegetik mostanába már a kerekes cserét is (Btr logisztikázni stb tökéletes :) . Őő, No1 a Boxer elvileg - szerintem is, az ~egyedüli kérdés hogy mikor lennének meg a rendszeresitett változatok (?min30-40db ). A varázskalapban ott van még a Stryker - egy fajább toronnyal (Crada) pipa, remélhetőleg még jó olcsón de jön még ott egy választás. Úgyhogy ha nem lenne megfelelő alternativa, és fontos a gyártás is (azt pld. a Nexter nem hinném hogy ránktestálná) akkor én lehet megnézném mit tud és mennyiért a Terrex - az vmennyire Ír ha minden igaz, nem véletlen vették be őket a SAIC programba (Can, Us). Persze árcédula függő 2+ milka körül már tárgyalóképes lehetne szvsz. És mégiscsak nyernének egy partnert. A szerb Lázár futóművét is az irekkel csináltatták meg tudomásom szerint%.
Ami még mellette szólhat de nem feltétlen prioritás, hogy a CMi CRADA toronyzatát SAIC platformon promózták, talán kompatibilis, de rá még nem rakták.. Az is titok hogy a SAIC változat gyártása mennyivel költségesebb mint a normál, és hogy nincs-e vmi átmenet :o).
youtu.be/D1PiSqrq6gQ , youtu.be/o0pURRQdPPU , youtu.be/5mZybvODGi4 . Amúgy ha egyéb gyártó lenne - Patria- de fontos az USA üzlet akkor a Lockheednek van egy CT40 tornya. VBCi is elég komplex, nincs sok különbség csak gondolom ár/licenc/stb kérdések. Szerintem terrexhez még a kebabosok révén is akadhatna ilyen olyan beszállitó, de ezt csak lehetségesnek tartom, nemtudom..
Sok más kutatót követve 1957 nyarán magam is Kelet felé indultam Julianus barát nyomdokain. Baskíria fővárosába, Ufába érkezve nagy meglepetésemre honfitársammal, Tóth Tibor antropológussal akadtam össze a szálloda halljában. Ő akkor már egy éve folytatta embertani vizsgálatait a baskíriai lakosság…..
https://btk.mta.hu/images/06_F%C3%B3thi_Erzs%C3%A9bet.pdf Az avar korban a megelőző korokhoz képest valóságos népességrobbanás következett be a Kárpát-medencében, ezért ennek a folyamatnak helyes értelmezése kiemelkedő fontosságú a magyar etnogenezis vizsgálatában.  Az avar kor előtti római kori…..
ropy 2020.02.19 18:59:25
youtu.be/rbLTzg93teM 26:00
youtu.be/GKe8MlLybAw 36:00

egyépként amennyiben van kapcsolat avar és magyar közt, persze van akkor az jórészt kimmer vonatkozású lehetne. Nordikus kultúrális kapcsolatok - együttélés - vengerek északon, továbbá az elpusztított kaukázusi Kym-Magaria nevébül is erre következtethetnénk. arról már nem beszélve h csak fehéremberek lennénk mi is, igaz nem szlávok, nem sémik, nem... , ugyanakkor megvoltak a középázsiai kapcsolatok. A királyi címek közt is maradt egy olyan hogy Kumánia , erre szintén nincs a mai napig kézzelfogható indok. Az avarhoz hasonló nevű varégok is északiak. Magától értetődik hogy nem kizárólagossággal értem, mivel a szkiták/hunok dolgozták be szinte elsőként ezeket a kultúrákat, egész odáig hogy még a fehérhunok és más örökösök is ide vágytak. Lényeg a lényeg hogy az uralkodó réteg nálunk mindig az első lovasnomád nép leszármazottja volt, a nevek úgy változhattak már a "szkita? " szigunnáktól, kezdve, mikor kivel szövetkeztünk. Ez konstans módon senki másnál nem mondható el (?)
Az elmúlt évek, és persze az elmúlt napok is rámutatnak: a technológia fejlődésének (különösen a precíziós rávezetés elterjedésének) köszönhetően végérvényesen megváltoztak a légtérből érkező fenyegetések sajátosságai, s erre minden folyamatban lévő (lég)védelmi fejlesztésnek tekintettel kell…..
ropy 2020.01.17 01:43:54
Ha már erre járok egy egyszerünek szánt kérdést, ha szabad:

www.armyrecognition.com/defexpo_2018_india_news_show_daily/defexpo_2018_new_indian-made_active_phased_array_multifunction_4d_radar.html

youtu.be/ctdXNXV4Oxc - GM60 [gm200 más de izgi az is]

A Saabnak is mintha lennének hasonló radarjai - :D csak ugatom a témát messziröl, :D gondolom itt sincsenek égbekiáltó árkülönbségek Vagy számítana az egyáltalán pár darabnál? (India vs francia)
Amióta Törökország is helyet kapott a magyar honvédség modernizációs terveiben, az ember más szemmel nézi az eurázsiai középhatalom védelmi ipari seregszemléjét, az IDEF-et. Helyszíni benyomások Isztambulból, a TUYAP vásárvárosból. A TUSAS nehéz harci helikopterének (T-129 Mk.2) mokápja. Jól…..
ropy 2020.01.16 00:22:21
Egen, én is szeretném így látni. (azoknak áll a zászló, amit te is írsz) próbáltam érthetően fogalmazni. De fel szoktak hozni egy másik kérdést is hogy az általad is említett eszközökböl mennyiség sosem lesz - vs. nem életszerü. Viszont szeretnének hazai gyártásút (%részleges) , kb. ezen a szinten látom hogy a Georgiai Lazika még érdekes lehet (akár mint olcsóbb ifv vagy apc) egy frissített változat még 3.félnek is #? . Mozgatni sem akkora tétel mint a 40t+ okat. A kerekes téma érdekes lehetne, de itt volt Erdogan és Trumpal való kiegyezés után sem jelentettek be még semmit csak a 4x4t. Szóval az egyebeket tényleg csak érdekesség kedvéért és az infók miatt osztottam meg. Ha beindul egy üzlet nem feltétlen kell kizárni egyéb lehetöségeket (ld. Szerbek akik már ruháznak is bele, szerelöcsarnok etc.) a török medium láncosok úgytudom árban nem különböznek nagyságrendileg a kerekesektöl + miegyéb és lehetne egy biztonságos EU lerakatuk.. De csak mert vallatsz azért vagyok kénytelen írni ilyeneket - egyébiránt maradnék az eredeti mondandómnál, de azér szóbakerülhettek nyilván mindezek. Elsö körbe még (biztos) a nagyobb halakkal úsznának pl. Britek, de nemtudom. ennyit füznék hozzá - "A sok hűhó semmiért" nem kéne hogy a cégérünkké váljon. Valszeg pillanatok kérdése hogy kiderüljön ez az. De jobb elötte vitatkozni mint utána. Uh, vmiér nagyon pici a szövegmezö - nem látom át pontosan mit írtam :d
ropy 2020.01.16 01:04:16
@ropy: jah, törököknél létezik még egy kompatibilis kategória, épp általában a németek és olaszok felé. ILyen pölö a Mizrak turret (30mm, én vmi nagyobba hiszek:) - határeseti%. Az izraelieknek, CMI vannak még divatba könnyü tornyaik, nekik is jól jöhetne kooperáció - persze koncepció kérdése - de asszem maradnának a német vágányon.
Szóval ahogy mások is csinálják, 1 körbe kis mennyiség aztán módositott hazai gyártás, még egy járható út lenne, %üzletileg.
A magyar szárazföldi alakulatokról keveset publikálok, de végre jó lehetőségem adódott, hogy némileg pótoljam ezt a mulasztást. Rajtam kívül több tízezernyi embernek adódott lehetősége múlt hétvégén megtekinteni a dinamikus bemutatókat a Honvédelem Napján. A legtöbb beszámoló elsősorban a…..
 A harckocsik a mozgékonyság-tűzerő-védettség szentháromság kompromisszuma alapján létrehozott lánctalpas szörnyetegek. A gépek, a technika szerelmeseit elbűvölik ezen monstrumok, és ha valaki mellett elszáguld egy 40-67 tonnás harckocsi, akkor tisztelettel figyeli, ahogy dübörög a föld, csikorog a…..
ropy 2019.09.30 01:10:59
Tipp:

m.youtube.com/watch?v=QGVa4EC6HLA - Leonardo csomagban M60a2-est v. L/50+

+Lízingeljünk rá APS knowhowt

( gyanusan ürül és drágul a piac .. LEO1-esek 3+milláért?? :) Yo Le$$Z , nem kell aggódni :d
Nem is olyan sok évvel ezelőtt a honvédség expedíciós segélyhaddá degradálásának folyamatában kishíján megszüntették Magyarországon a harckocsizó és a tüzér fegyvernemet. A "racionalzálók" végül szerencsére eltűrték a "fegyvernemi kultúrák megőrzése" szintű vegetálást, ám azt mindenki tudta, hogy a…..
Az Oroszország elrettentését és ezzel a NATO keleti szárnyának megerősítését célzó Atlanti Határozottság hadműveletbe (OAR) a tagországok nemzeti hadgyakorlatait is belefűzik, így Magyarország esetében a Bátor Harcost, illetve annak nemzetközi részét, a Brave Warriort. A rendezvény során a Bocskai…..
ropy 2019.02.15 15:25:13
Kizárásos alapon, ami új és turkish az még ez lehet (licenszelés szempontjából). A különbség hogy még úszóképes, tehát közepes nehézsúly . Távoli rokona ez is a terrexnek egyébként /armából ,~8x8eco
youtu.be/NcssVmEIDII
olyan 27-28t súlyt láttam leirásban, csak hogy ne kelljen utánanézni. Szubjektive-olcsónak kéne lennie hogy megérje gyártani, mert a románok piranhaV-vel feltették a lécet, szlovákokat ,lengyeleket nem is emlitve.
Persze feltételes módban , amennyiben feltételezzük hogy .... ráérnek stb.
Függetlenül attól, hogy a megszegést illetően kit milyen felelősség terhel, úgy tűnik, tényleg kimúlik a közepes hatótávolságú nukleáris erők felszámolásáról kötött szovjet-amerikai egyezmény (INF), a hidegháború lezárásának talán legfontosabb lépése. Csak remélni lehet, hogy a nagyhatalmi…..
ropy 2019.02.14 00:13:51
@zord:
Hát én annyira de annyira tisztelem a skandináv szökekultúrát hogy , kvázi örömmel tölt el hogy öket szponzoráljuk. Ettöl független (ha elkerülhetetlen lenne, ??? ha nem bullsht amit olvasunk) létszámbövités keretében jöhetne talán mellé valami átmenenetileg, amig elkészülnek eu lopakodók. SH- f15x - valami egyszerü . F-35 is okay, de azér azt elöbb öszintén kivánni kéne . Szovjetellenes stratégiai Adósságleirás aktualizálása, privatizációs jóvátétel, musicTelevision újrainditása. ,és kis fiatalságelixir
Vannak olyan esetek, amikor agyonhálózott világunkban egyes információk elsikkadnak, mert "helyi túlterhelés alakul ki az átvitel rendszerében", vagy egyszerűen más vonja el a figyelmet. Ilyen a miniszterelnök múlt hét szerdai nyilatkozata is, melyben kérdésre válaszolva arról…..
A Magyar Honvédség tűztámogató palettájának és -volumenének összezsugorításáról aligha kell számvetést adni a LégierőBlog rendszeres olvasóinak, a honvédelem ügyét reményvesztve követőknek. Az Őszi Össztűz kapcsán harcászati helyzetbe ágyazva megmutatta magát (a…..
Tiszta Beszéd Bér/feszültség 2013.04.12 10:37:51
 Ha konkrétan nem is fogalmazódik meg a kérdés, valahol mindannyiunkat foglalkoztat, hogyan lehetséges az, hogy Magyarországon időben ugyanannyit dolgozik az ember és minden ugyanannyiba vagy többe kerül, mint a Lajtán túl, mégis töredékét keresi a munkavállaló, mint a francia…..
A hallgatói tiltakozásoknak és a kormányzati érvelésnek egyik kiemelt eleme a röghöz kötés kérdése. A kormány eltökéltségét jól jelzi, hogy az alkotmánybíróság által a röghöz kötéssel ellenében felhozott érvek, és a hallgatóknak tett saját ígérete ellenére, az AB-t…..
ropy 2013.02.19 13:40:48
Uaz a gond mint Eu-ba lépés előtt, elveszitek a jólfizető állásokat a román, bulgár, meg albán diákok elől. - akiket szervezett (állami) segítséggel is akár vittek anno nyugatra dolgozni, mint akár a kínaiakat, ami beszédes példa hogy csinálta aki életrevaló (ingatlanvásárlás, kínai negyed stb.) Ezzel szembeállítva a mindenkori "magyar" kormányok -maffia- passzivitása, impotenciája már ami az alulról való szerveződéseket illeti.

De ha félreteszük az összeesküvős konteót szvsz akkor is szimplán úgy hülyeség ez a rendelkezés ahogy van - ha vki aláír egy ilyet és épp be akarja tartani az lenne a legnagyobb szívás az addigi életébe. Pl: Hazajönni a "sehova" - kifele ugye csakcsak működhet a téma - de fordítva??, önkormányzati lakásrendszer zéró, hatástanulmány nix, hazajönni pedig úgyis az fog akinek amúgyse fekszik az a pálya . Munkáltatók is kevésbé szeretik majd felvételkor akinél esetleg ilyen szerződés lehet! És épp népnyomorgató intézkedés kedvéért első alkalommal belerondítani az alaptörvénybe, háát nem is tudom... A radikálist 4 évvel ezelőtt a szavazók egész biztos nem így értelmezték.
Amúgy más bajom nincs egy kis pillanatnyi kontraproduktivitáson kívül -a masszív igénytelen bulvármételyt leszámítva-.
Majd két év múlva elválik ki volt a legény, vagy hogy nem-e lesz mégis egy új társadalmi beruházás, prodzsekt-re szükség :o)
Amint azt a mai Magyar Nemzetben (itt az mno-s link) megírtam, a HM a december 6-i határidőig nem válaszolt az UH-1N ajánlatra. Az IkerHuey történetnek itt mégsincs vége, mert a SECNAV tett egy szóbeli ígéretet arra, hogy kapunk mi még jobb ajánlatot. Különben is, a budapesti COM-nak…..
ProgBlog Félázsiai népség 2012.07.26 16:50:09
„Moslék-ország, hajh, cudar ország,Hajh, Hortobágy, zsír-szívű rém;Hajh, Átok-város, Redves-ugar:Piszok-hazám, mit kapaszkodsz belém?” Karinthy Frigyes: Moslékország (az Így írtok ti-kötetből) - 1912   Nap mint nap új információkat árul el önmagáról Orbán Viktor.…..
A magyar emberkereskedelemmel foglalkozó bűnbandák szinte teljes csendben, a közélettől és –érdektől távol eső zugokban, szépen lassan behálózzák Európát. A néha felbukkanó, sokkoló egyéni esetek ellenére az prostitúció és az emberkereskedelem ügyét azonban sem…..
ropy 2012.07.06 03:35:02
A 90%-uk:
Lényegét tekintve ez az írás is kitért rá, hogy alkalmi előnyszerzés kedvéért (természetbeni ellen-szolgáltatásokért "kezdődik" a folyamat ott is pl.karrieristák jobb pozícióért stb., és az illúzió is drága mulatság . Belépő a leépített 70-80%-os rétegtől feljebbi szintekre +10%nyi később kerítő-madamme :)
A magyar városlakó és nemcsak Nyíregyen (a Maslow-piramis legalsó két szintjén való létezésre lett kb. kárhoztatva)
hu.wikipedia.org/wiki/Maslow-piramis
A 90% pedig azért is Ok, mert mindenki tudja hogy mennyire nehezen találni széles e hazába egy rendes v.a.l.a.m.i.r.evaló nőt, és milyen kevés a lányok között a nőies nő, a kivétel - meg is becsülik őket, ahol előfordul . Persze ezek nyilván bizonyos életkorban érvényes megállapítások, elbaltázott házasság v.pl.anyaság előtt, csúcsformába , szabad akarattal :d
Ha az önkénteseink 48-ba is ilyen birkák lettek volna, és áttelepülnek már akkor Bécsbe, megspórolhattuk volna az utóbbi 150 évet ,és ugyanott tartunk
ropy 2012.07.06 21:52:14
www.youtube.com/watch?v=AeaJQRSu5FE&feature=related

keresgélek még egy kicsit , érdemes. De bizony mondom a hajtóskurva az sajnos egy szerencsételen sorsú kissebbség . De vannak sokan akik abbahagyják, aztán megin visszatérnek a piacra, .. mer megtehetik.. /nem az út szélén/
Egyébként nemrég volt hogy olaszba nem tudták rábizonyítani a bűnszervezetben elkövetett cselekményt a magyar galerire - lehallgatások ellenére-, mer végülis szvsz. a vállalkozó csajok futtatták csak a biztonságiakat :) ,például. Ellentétbe a románokkal és egyéb kelet-eusokkal etc.