Regisztráció Blogot indítok
Adatok
breach tru di walls

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha egy film annyira egyedi látványvilággal operál, mint a Kamera által homályosan, jó eséllyel ragad meg a köztudatban, jó esetben egészen kultstátuszi magasságokba emelkedhet. Jelen kritikánk tárgya mégsem tudhatja a magáénak egyik eredményt sem, ennek oka főleg a…..
Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga mindig is a sportág legfontosabb bajnoksága volt, nem csak a játék, hanem a fizetések színvonala miatt is. Most megmutatjuk, kik keresnek a legtöbbet a játékosok közül. Ami meglepő, hogy a jelenkor két legjobbnak tartott játékosa, LeBron James…..
breach tru di walls 2014.11.23 15:11:34
@hacacáré: cipokhoz adja a nevet, meg filmeket forgat.
Na, ez nem lett egy jó összefoglaló. Sőt, kifejezetten tré lett, és nemcsak azért, mert istenigazából SEMMI nem történt benne, hanem mert kibaszottul lehangolta a nézőt, márpedig ez egy szórakoztató tartalom. Ráadásul ez a skizó összefoglalók egyike, amiben egy olyan játékost…..
breach tru di walls 2014.03.17 22:58:10
Nagyon felpörögnek az események a nyomozás körül, Marty és Rust nemsokára eljut Reggie Ledoux-hoz, az elsőszámú gyanúsítotthoz. Ehhez azonban keresztül kell verekedniük magukat egy illegál bulin, egy sztriptízbáron. egy motoros klubon és egy fegyveresekkel teli gettón. Akciófilm…..
breach tru di walls 2014.02.27 12:21:12
Nem nagyon bírja a tréfát Szinetár Dóra és volt férje Bereczki Zoltán. Felháborítónak tartják azt is, hogy közszereplőként bárki véleményt formáljon rólunk, vagy esetleg kifigurázza őket, erre utal legalábbis, hogy Bagi-Nacsa róluk szóló paródiáját egyszerűen…..
A Heti retróban néha előfordul, hogy nem találok elég háttérinfót az általatok megszavazott játékról, mert az csak a mi régiónkban volt kultikus siker (mint a Defender of the Crown, aminek ugye magyarok készítették el a spectrumos verzióját). Ilyenkor jobb híján arról szoktam…..
breach tru di walls 2011.03.25 22:42:06
Uh az IG1-2 elég sok időt elvett az életemből, főleg a 2. Elég durván maximalista voltam abban a játékban, legnehezebb fokozaton nemcsak, hogy teljesen pontosan kellett vennia dolgokat, kapcsolgatni ki-be az épületeket, lebontani pénzért (pl. a Kra'hennél, hogy kolonizálj 4 bolygót vagymit 2 év alatt, amikor még annyi bevételed sincs 3-4 év alatt, nemhogy 2.) Szóval nagymatek, sokat kellett állítgatni és építeni, nem engedni egyszersem a kormányzó autoépítését, mindennek meg volt a helye. Egy picit sokat is foglalkoztam ezzel annó:D
Hozzá kell tenni, hogy a Krahenen kivűl legnehezebb fokozaton csak a szerencsén múlt, mivel csak velük lehetett bármekkora sereget legyőzni egy idő után, mivel a halálsugár nem sebzést osztott, hanem egy egész hajót elpusztított és nem számított, hogy 1 vagy 20 hajó volt egy csoportban. Ezt nagyon lehetett abúzálni.
Ehhez kapcsolódik az egyetlen negatív élményem, még pedig a multiplayer, ami elég jó lenne, ha a fajok ne lennének kiegyensúlyozatlanok. Antari +2 sebessége sok esetben legyőzhetetlen volt, legtöbbször meg idegesítő, az iberonok olcsóbb kolonizációs hajója és az, hogy nem kellett venniük műholdat az pedig olyan kezdeti előnyt jelentett, amit nagyon nehéz volt ledolgozni.
Fú nagyon nosztalgikus lettem, eredetiben is megvettem az IG2t annó, amikor megjelent, most is valahol itt kallódik a gépkörül.
Amennyit írtam róla, lehet felrakom a gépre és rápróbálok:)
Kedves olvasók, Stöki egyéb irányú teendői miatt a héten megint alibi van, viszont cserébe igyekszem megint valami olyat megragadni, ami beindítja a nosztalgiázást. Összeszedtem pár dolgot, amik régen szerves részét alkották a játékidőnek, de mára szinte teljesen kivesztek -…..
breach tru di walls 2011.03.10 20:51:17
Uh! Jegyzetelés nálam sokszor befigyelt, volt, hogy bevittem magammal a suliban (Starcraft taktikák és stratégiák) és ott olvasgattam egy-két dolgot, BG1-2 IWD1-2t bevallom öszintén szótár nélkül nyomtam végig először (nővérem segítségével, aki annyira nem élvezte, hogy 5 percenként nyaggatom:D), évente elővettem legalább egyszer. Nem is olyan rég, mikor már tudtam elég jól angolul, teljesen más élmény volt. Akkoriban bőven a saját fantáziám vitte a játékban a sztorit:D
UGH, Prehistorikhoz kódokat folyamatosan írtam, szerintem a mai napig megvannak.
A legnagyobb küzdelmem a Titus the Fox-al volt, ahhoz írtam nagyon sok "útmutatót", hogy mikor mit kell, hol vannak titkos dolgok, gördeszka, rövidítés stb.
Csöves, suli, police, army megvolt, bár annyira nem élveztem.
Wing Commander sok millió részét, (pl. a 4. vagy 5. rész élőszereplős cutscene + Mark Hamill árgh LUKE!!!) az számomra olyan nehéz volt, hogy egyszerre kellett irányítani, lőni, állítani a fegyver-, pajzs-, radarenergiát és kiadni a parancsokat a többieknek, hogy néha a falat kapartam. Egyesek mondták, hogy joystickkel könnyebb, de olyan sosem volt a kezemben, azaz igazság.

Az igazán jegyzetelős korszakom az SC:BW megjelenésével köthető össze, amikoris bekapcsolódtam a koreai progaming életbe és amikor tehettem, élő közvetítéseket néztem.
Az eredményeket egy füzetbe vezettem, taktikákat elemeztem, minden visszajátszást egy "naplóba" írtam. Kicsit beteges, ha most így jól végiggondolom.
ProgBlog Ice-T(ilos!) 2010.12.30 11:30:00
 Figyelem: felnőtt tartalom! 18 éven aluliaknak és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál dolgozó mimózáknak nem ajánlott!  Elkezdődött…A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság egy szeptember 3-án, a Tilos Rádióban sugárzott Ice-T-szám kapcsán…..
breach tru di walls 2010.12.30 16:12:29
Aki kicsit is konyít a játékiparhoz, tudja, hogy Dél-Koreában a Starcraft hihetetlenül népszerű nemzeti sport, az ország szinte a Starcraft vallási központja. A Blizzard világszerte több mint tízmilliót adott el a játékból, ennek nagyjából felét Dél-Koreában, ami azt jelenti,…..
breach tru di walls 2010.11.19 18:34:48
Lenne esélye a Kespa-nak meg a két tévétársaságnak, ha nem folyamatosan egymásnak tennének alá és rivalizálnának.
Pl. az ongamenet megegyezni kényszerül a Gretech-el (GOMTV, Blizzard), mivel az MBC bár nagyon rossz feltételekkel megegyezett, így a további alkuról szó sem lehet, mivel a konkurencia benn van, ha nem fizetek legalább ennyit, akkor semmim se lesz.
Emellett mindakét TV társaság még azelőtt elindította a saját ligáját (OSL, MSL), mielőtt megegyezett volt a Gretech-el és emiatt a Blizzard beperelte őket, még, ha már meg is egyeztek azóta. A Kespa nem szívesen engedne ki a hatalmat a kezéből, ezzel a dologgal is bíróságra ment a kétfél, de a koreai állam is beavatkozott a vitábam, mivel a Blizzard (Mike Morhaime egészen pontosan) elkezdett vagdalkozni, hogy a koreai gov. nem tartja be a nemzetközi jogokat stb...
Itt aztan képbe jön a Blizzard vs Koreai Állam parti az sem lesz utolsó. Tehát kb az ActiBlizzard körbeperelt mindenkit.
Közben az SCII pörög, a 2-3% azóta eléggé megváltozott. Nada és Boxer (és más egyéb legendásnak számító játékosok) váltásával milliós nagyságrendű közönséget nyertek. Jó példa erre a Nada vs Boxer mérkőzés, amit a neten közel 2 millión néztek meg miután felkerült VODként másnap azóta ez a szám megduplázódott egy párszor.
Minden BW-s vált, aki nincs az élmezőnyben a mostani időszakban, mivel akkora a pénznyeremény és olyan gyorsan pörög ez az új liga (GSL), hogy nagyon sokan próbálkoznak. Szerintem kimondható, hogy Korea átállt az SCII-re, de nem hagyott fel a BW-vel sem.

Az, hogy az SC:BW valakinek nem tetszett, az egy dolog, de azt mondani, hogy nem volt benne elég stratégiai lehetőség és csak "veszek sok-sok ugyanolyan egységet és nyerek"-ről szólt. A singleplayer biztosan (az SC:BW nem a singlének köszönhette a sikerét, mivel nem hozott sem újat, se nem volt kihívás, inkább a multinak), mivel az AI borzasztó volt, de az egységek AI-a is elég nyomorult, viszont ezt ellensúlyozandó teljes kontrollt kap a játékos, maguktól nem cselekednek az egységek szinte soha.
Ez nagy gyorsaságot igényel és igen, egyeseknek ez kellemetlen lehetett, mivel nehéz irányítani és sok APM kell hozzá, mivel mindent az embernek kell megcsinálni. De az évek során a játékosok, koreaiak és mások, olyan magas szintre vitték ezt a játékot stratégialag, amit nem közelít egy játék sem a mai napig szerintem. (talán a warcraft 3, de az teljesen más tészta ebből a szempontból.)
SCII is nagyon jó játék és amiatt más mint a BW, mert máson van a hangsúly. Mivel segítették az irányítást mindenféle (kényelmi?) funkcióval, így nagyobb szerepet kapott a stratégia, az unit composition és a timing és a döntések meghozatalának ideje. Ez ugyanúgy nem jön ki singleben, de ahogy a Blizzard is fogalmazott, az SCII-t esportnak szánták.
Uh lehet sokat írtam. Bocsánat:)
Nemrég kezdték el a McDonald's amerikai üzleteiben, pontosabban a McCafékban árusítani az új erdei gyümölcsös és eper-banánosturmixokat (és mindezt egy jópofa kis virtuális rajzolós játékkal is megfejelték), azok népszerűsége máris kiverte a biztosítékot a kifejezetten ezen…..
IDDQD Így klikkol egy gosu 2010.07.08 09:37:00
Gosu a koreai gémerszlengben a profi játékos neve, a videó meg a The Hax Life című dokumentumfilmből való, egy SC- és egy WC3-játékos demózza benne, hogyan csinálják a 300-as APM-et. APM, mint action per minute, vagyis ennyi billentyűnyomás és egérkattintás egy perc alatt. 300 az…..
Reggae még nem volt!Most lesz, ráadásul nem csak reggae, hanem jazz-reggae! Egyenesen Svédországból.Különös, de a reggae egészen jól pároztatható különféle stílusokkal (hallottam már metáltól elkezdve az arab népzenéig mindenféle mutációját), így a jazz-zel is…..
breach tru di walls 2010.05.26 14:04:24
www.youtube.com/watch?v=WA49eyVbCCg
Java riddim (gondolom az indiai hangzás miatt), '69-ben keszült.
  A világért sem szeretnénk elrontani az MDF-jelöltvideóknak köszönhető összmagyar jókedvet, a mai sajtószemlében azonban megakadt a szemünk egy nyilatkozaton, amely mellett nem szívesen megyünk el szó nélkül.   Herényi Károly így fejtette ki…..
breach tru di walls 2010.02.26 20:41:09
@Cypriánus: bizánci kultúrkör? micsoda?:D
meg hogy nyugaton nem terjedt magától?
egy-két választási eredmény németországban, franciaországban stb. helyre billentené a gondolatmenetedet ebből a szempontból. Akkoriban mindenhol keményen dübörgött ez a dolog, csak míg oroszországban sikerült a fordulat, addig máshol kevésbe. lsd. leverték a forradalmakat. (jópersze voltak szovjet forradalomhordárok, de én jóval korábbra gondolok)
A Hősök visszafele mozog, az Airbourne zavaróan tolvajkodik, Rihanna kevés sikerrel próbál visszatérni a kívánatos nő imidzshez, az Overkill szar, Jimi Hendrix találkozik a visualizerrel, Avril Lavigne elsőként nézi meg Csodaországot, a Wolfmother meg csak rokkol. Ezen a héten is…..
Ródler Norbert, a a BRFK kábítószer-bűnözés elleni szolgálatának vezetője részletes, praktikus útmutatót adott ipari kendertermesztés felé kacsingatóknak. A tavaly összesen 32 leleplezett vietnámi ház nyomán kiadott BRFK-féle Kendertermesztési Tanácsadóból kiderül, nem…..
breach tru di walls 2010.02.06 20:57:14
@volánrulz: jaj nagyon jó lesz igen! gyüjtögetni! azám nagyonjó! lesznek jókis számsoraid.

igen viszont, ha beleolvasnál abba, amit mások írnak és szeretnének elérni a legalizációval kapcsolatban, akkor nem lenne károsult ház, se villanyszámla.
deegyből nyomod a mocskosdrogos pecsétnyomódat minden hozzaszólásra ami nem tükrözi a te elképzeléseidet.
a kérdésedben benne van a válaszod pl. "lehet hogy 3 milliárd a bevétel, de a függők kezelése és a további egészségkárosodást vajon ki fizetni? majd mi nem drogosok?"

ha megtaláltad írjál majd légyszi. amiket meg utána írtál az nókomment. nevezessél beszívva, ne dolgozzál beszívva (életveszélyokozása ??) nehozzál komoly pénzügyi döntéseket beszívva. akkor szívjál be amikor annak meg van az ideje.

namindegy. csak mindigfelbaszom magam amikor olvasom a blogon a kommenteket, de most először basztam fel magam annyira, hogy hozzá is szóljak.
breach tru di walls 2010.02.06 21:04:11
@mangorlo: ez igy van! termeszetesebb ize van. olyan igazi fuszer.
(Bizonyítva, hogy milyen baszott plurális társaság vagyunk, vitába szállunk önmagunkkal. Egyébként meg mint látható, a nácik nem tudnak németül*)   Állítva volt e blogon, hogy a Jobbik – mint minden más radikális, szélsőjobboldali, fasiszta, náci (mivel magunk sem…..
breach tru di walls 2010.02.06 21:03:02
@Egregor: azért nekeverjük már a kommunista diktatúrát a szélsőbaloldali politizálással:D
 Dávid Ibolya és tanácsadóinak kísérlete páratlan: ez az első eset, hogy egy párt vezetése az üzenethez keres választókat, s azt sem bánja, ha közben a hagyományos tagság teljesen elhagyja a pártot.Természetesen kötélen táncolnak. Az eddigi mutatványt csak az igazolja,…..
breach tru di walls 2010.01.17 16:29:41
@nyg: egyik oldalról bokrost lehúzzák, a másik magasztalja, amúgymeg a külföld szereti. akkor most 2-1 neki vagymilesz?
Elefántcsont bunker Johnny Be Good 2009.12.09 16:21:00
Ritkán nézek tévét, a köztelevízió reggeli műsorait pedig tudatosan kerülöm. Még a véletlenül odatévedő, a médiabéli történésekre egyáltalán nem kíváncsi magamfajtának is időszerű volt már észrevennie azonban, hogy a Nap-kelte jól megérdemelt kimúlását követően…..
breach tru di walls 2009.12.09 23:35:11
Huebertől kaptuk ezt az inkább elkeseredett mint felháborodott hangvételű levelet, amelyben a frissen kézhesz kapott órarendjén töpreng, nem értve, hogy is kaphatott ilyen mennyiségű órát a nyakába. Aki szerint a tanárok egész nap csak sakkoznak a lyukas órákon, az olvassa el!Szia…..
breach tru di walls 2009.09.08 12:41:41
@breach tru di walls: mármint 3. osztály az kimaradt.
a tanárságot meg megkéne becsülni, és azokat is akik a manapság elmennek tanárnak (kivéve azokat akik csak azért mennek pedagógusképzőre, mert csak az jut) vagy xy diploma után a tanítást vállalják és komolyan is gondolják és tesznek is érte, hogy jobb legyen a gyereknek és az oktatásnak és ezért hajtanak ezerrel, nem pedig elmennek faszom menedzsernek meg a százharmincezredik közgázhallgatónak vagy keresnek más munkát annak ellenére, hogy ez lenne az "élet céljuk", mert keveset fizet.
"láblógatásról" meg szerintem csak annyit tegyen meg az ember, hogy keresse fel egy régi tanárját és kérdezze meg a nyaráról, hogy mit csinál/t általában és mettől meddig. elég hamar lerombolódnak azok az illúziók.
breach tru di walls 2009.09.08 12:49:08
@Csavarhúzós: a pihenőév egy jól működő dolog (Finnország, USA, Dánia stb.)és csak Magyarországon kevesbé hiszem azt, hogy a pedagógusok ügye lenne a legfőbb prioritás az ehhez szükséges 50 milliárd forint elköltésére.
mármint most a fizetett pihenőévről beszélünk, mivel a biztosított munkahely a pihenőév után már most is létezik, csak nem mindegyik intézmény cselekszik így.
breach tru di walls 2009.09.08 12:56:46
@vyctoor:
Nagyon sok jó módszert próbálnak alkalmazni az iskolákban, kisérleti jelleggel, kiválasztva egy-egy osztályt "kisérleti-nyúlnak" és az eredmények bíztatóak (mármint összehasonlítva az országnyi kontrollcsoportokkal) pl a HEFOP által támogatott modern irodalom és nyelvoktatás a kiválasztott osztályokban ~30%-al jobb "szintfelmérőt" írt, mint a hagyományos irodalomoktatásban résztvevőknek. Csak egy a baj az összes ilyen és ehhez hasonló kezdeményezésekkel, hogy kevés a pénz, csak ilyen és ilyen feltételekkel lehet a pályázatot megnyerni, sok dologban kompromisszumot kell kötni és ez erősen csökkenti a motivációt a "létrehozó" tanároknál és ha az elfogy akkor az egész probálkozás hiábavaló volt.
Honnan lehet tudni, hogy a közeljövőben fontos focimeccsre van kilátás?     A tétmérkőzés előtt egy héttel a férfi lehengerlő attakba kezd: időben érkezik haza, kevesebbet ül a számítógép előtt, többet beszélget kedvesével, esetleg még virágot is vesz neki.…..
Grafter A sünidő vége 2009.09.02 15:09:00
A nem túl nagy népszerűségnek örvendő rendőrségünknek egy valamiben sikerült nagyot alkotnia, ez pedig nem más, mint a sün nevű formáció köztudatba kerülése. A SÜN-nek olyan hatalmas népszerűséget sikerült elérni, hogy az élet szinte minden területén, minden fórumon (WIW,…..
breach tru di walls 2009.09.02 20:18:14
Hogy miért használják fel újra és újra az ikertornyok elleni 2001-es támadást különféle reklámüzenetek célbajuttatására? Mert bár tudják, hogy alapvetően ízléstelen ezt előcibálni egy teljsen más témájú reklámban, de egész egyszerűen túl nagy a kísértés. 9/11…..
breach tru di walls 2009.09.01 23:23:42
@egy hang a hátsó sorból: ebben van igazság - mármint hogy az emberek kevésbé tudtak róla - de ahogy a statisztikák "mutatják" a feljegyzett bizonyos fokú / erősségű természeti jelenségek száma növekedett közel a négyszeresére, de ez kicsit máshova terelte el a gondolataimat, mármint az, hogy több emberre hat ki egy ilyen katasztrófa, de ez nem idekapcsolódik.
A pontos (?) adatokat nem rég olvastam egy hiteles (?) magazinban, ahol a bevallom nem emlékszem milyen skála szerinti beosztásnál magasabb, meg a viharoknál a Beaufort-skála szerinti X értéknél nagyobb szélerősségnél stb. Tehát mindegyik "lehetséges" elbirálandó-katasztrófának meg van a határértéke ami fölött valós-katasztrófáról beszélünk.