Regisztráció Blogot indítok
Adatok
camaleonte

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy néztem a legjobbakat eszembe jutott, hogy mennyi de mennyi ismeretlenül nagyot szóló darab volt még ebben az évben, akiket ott nem említettem meg még egy bekezdés, még egy sor, még egy szó (cím) erejéig se. Pedig megérdemlik azt, hogy kapjanak egy külön fejezetet az FFK…..
camaleonte 2010.01.30 09:57:16
Első alkalommal véletlenül bukkantam rá egy internetes oldalon a Hellinger terápiára, amit egy közismert lélekgyógyító és problémamegoldó, Soma „mamagésa” ajánlott a honlapján egy segítséget kérőnek. Utánanéztem a dolognak, és úgy találtam, hogy az eljárás Magyarországon is egyre inkább…..
camaleonte 2009.03.06 14:10:10
A cikket olvasva végig olyan érzésem volt, hogy ez a bizonyos Hellinger-terápia a jó öreg katolikus egyház szertartás- és működési rendjét másolja (bűn - bűnbánat - megbocsátás - feloldozás), ahol a papok helyét a csoporttársak veszik át, és hát ismerjük a csoport fontosságát, ha egy közös hitről van szó. Hát, tény, hogy sokat kopott az egyház fénye az utóbbi pár száz évben....viszont lelki igény meg mégiscsak van erre a csoportos vezeklésre, csak hát ciki a 21. században templomba menni (amúgy is elvesztették már a hitelüket az egyházfik), helyette kell valami tudományosság maskarájába öltöztetett hókuszpókusz. És nincs is ezzel sok baj, ahogy jó néhány ember ténylegesen kigyógyult a bajából a zarándokhelyeken (a hit hegyket mozgat, uraim!), úgy nyilván ez a "terápia" is sokaknak "bejöhet", ráadásul trendi is. Viszont tényleg mi van, ha bizonyos esetekben kárt is okoz, mondjuk, egy labilis idegrendszerű személynél? Az ördögűzés se "jött be" mindenkinek....sőt, páran bele is haltak - na jó, ez rosszindulatú megjegyzés volt részemről.
De az az idézet a "szexuális úton terjedő kötődésről" (csak ironizálok ám, nem kell nekem esni) és a másik a gyilkos-áldozat összeolvadásáról a kezelendő páciens lelkében - nekem inkább szövegkörnyezetükből kiragadott példáknak tűnnek, ekkora marhaságot így egy az egyben nem lehet kitalálni, ezt még az öreg Hellingerről sem feltételezem...
Geekblog Az ismeretlen 2008.12.25 10:03:00
Lehet-e az elidegenedett, eszképista, a hírekből megállítathatatlanul ömlő mindennapi elnyomás, háborúk, gyilkosságok látványától elérzéketlenedett XXI. században olyan filmet forgatni az emberkereskedelemről és a nők szexipari árucikként való használatáról, ami az unásig…..